Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - edna_ot_vas

Страници: [1] 2
1
Фумарат е, но не знам дали тези неща предизвикват реакциите, защото как пък са точно 1 към 1 от Зентива и Полфарма...
Нали само Тенофовир не дава резистентност при дълга употреба... и може да се забременява на фона му? Аз не съм първа младост вече и не мога да не мисля и за това, особено щом се очаква толкова години да си живея с лекарство...
Мисля, че решението за Тенофовир, предвид моите обстоятелства, е правилно, проблемът е, че не го понасям. Попрочетох тук по другите теми, че не съм единствената, която се оплаква от генерик и че хора, които са били на Виреад, не са имали проблеми, затова все още имам надеждата, че може пък да се намери вариант за Тенофовир. Ако не, ще видим пак какви други опции има. Ако и с оригиналния препарат съм пак така, ще трябва да се сбогувам с него.
Иначе ме пращат на алерголог, заедно с хапчетата :)

2
Благодаря, още един въпрос ми се върти, но още може би е рано за него... ако пък премина на Vemlidy, какво ще правя с българския протокол за Зентивата и това означава ли, че ще си изгубя останалите права за ПСР-и, как ще ме проследяват, като тука не се работи с това лекарство, такива неща... но пък най-важното е да се овладее вируса.
Нали Vemlidy е оригиналният препарат? Да не се сдобия с някой генерик пак :)

3
Да, в общи линии това питам... дали след като се продава в аптека, запечатано и изглежда като оригиналното лекарство, има значение, че се купува от Турция, а не от друга държава... Притеснявам се дали разликата в цената не е за сметка на качеството.
Наистина остава да опитам.
Благодаря!


4
Силвана, знаеш ли дали има значение откъде ще се закупи този препарат? Има го в Турция.
Вече нямам особено други възможности, освен да го закупя, след като не понасям наличните в България.
Имам спешна нужда от отговор, тъй като в момента близките ми са в Турция и казват, че могат да ми го донесат...

5
Методът "проба-грешка" отново се провали - реакцията към Полфарма беше 1 към 1, всъщност, все още е, тъй като опитът ми беше вчера... днес отново е почивен ден и Балабанска вероятно ще отговори в понеделник. Тъпо е, че така се пада, но аз гледам да правя опитите, когато съм в почивка, няма как по време на работа да се случи. Иначе ми е ясно, че хапче в петък вечер не се започва... изкарахме тежка нощ вкъщи. Днес пих антихистамин, от който също нямам повлияване.
Просто вече не знам. Мислех си за вариант за прием на антихистамин заедно с всяко хапче, но като гледам как няма промяна, се съмнявам и това да проработи... не знам доколко има смисъл да продължавам опитите с други видове тенофовир. Също не знам и какво ще стане, ако прекратя опитите и какви алтернативи имам.
Поне вече съм на сто процента убедена, че всичко става от лекарството, въпреки че и преди не съм се съмнявала. Очите ми започнаха да лютят и сълзят на първия час от приема, после ми се сковаха краката както след упойка като още не е пуснала и започна да ми се ходи по голяма нужда по 3-4 пъти, а някак не можех да им подам команда да се движат, на няколко пъти имах чувството, че ще припадна както си лежа, но водещият симптом както и предния път си беше това горене на хранопровода. Имаше и по ръцете и краката, но най-силно го усещам и в момента в хранопровода. Пила съм вода, яла съм, не чувствам раздразнение в стомаха, няма повръщане, разстройства или разни такива, но паренето е страшно. Гърлото ми се беше подуло и трудно преглъщах, скъсах се да се давя и да кашлям, накрая заспах седнала, намерила удобна поза или от изтощение. Чеша се по ръцете и краката, излязоха пак малките пъпчици.
С една дума: Същото!
И сега какво?


6
Ще изчакам да се види на кой препарат оставам и ако не ме накарат да върна хапчетата, които няма да използвам, ще ги даря.

7
Явно си навътре в нещата, anti-HBs. Това, което ми казваш, се припокрива с мнението на специалистите.
ИИИ изненада... дадоха ми Тенофовир Полфарма  :congrats:
Докторката каза: "Хайде, с това голямо вирусно натоварване трябва поне няколко години да пиеш хапчетата"... утре стартирам проба номер две.
 :fight:

8
Благодаря! Така е, подкрепата и информацията, която давате, е безценна. Тук не е въпросът само да се търси съчувствие или да се ползва като пространство да се оплачем, но и да получим адекватен съвет и помощ, там където дори докторите не успяват, защото няма по-заинтересовани лица от самите пациенти.
2 дни след спирането на зентива реакцията ми към него ми преминава, това с гърлото изчезна напълно, още съм отпаднала, но и преди това си бях, така че може би вече съм си в естественото състояние.
Както каза anti-HBs, ще ми дадат mylan. Стискайте палци да ми понесе.
Много силно се моля реакцията ми да не е към самия тенофовир, а към въпросните соли... скоро ще стане ясно.

П. С. По повод "всяко зло за добро" се замислих за сложността, с която си получих зентивата... и проблемите с протокола. Така или иначе съм длъжна да опитвам, докато се намери моето хапче, все едно от всичките трябва да мога да понеса. д-р Балабанска е един прекрасен доктор и човек.

9
Благодаря, подозирах го това, защото попрочетох и аз.
Наистина много съм благодарна за отговорите ви.
Като цяло съм готова да се лиша от други неща в бюджета си и да си платя лекарства, стига да ми понасят, само и само да ги пия и да съм си ОК, да се лекувам и междувременно да работя и да правя всички нормални неща.
Знаеш ли как става смяната? Лекарката го сменя, след което пак ли се минава за одобрение през комисия на касата?
Моя близка, която е търговски представител, ми каза, че Тенофовир на сандоз е да предпочитане, бил по-пречистен.
Ще опитам с друг вариант, разбира се, не мога да остана без лечение. Ако е нужно, ще доплащам.
А някакъв опит с Тенофовир алафенамид? Знам, че го няма в България, но мога ли отнякъде да го набавя изобщо? За него че не дава такива поражения върху бъбреци, кости и т.н. Сестра ми работи в Германия като лекар в болница. Може да съдейства, тя каза, че там изписват Бараклуд.


10
Бях се настроила, че ще има странични ефекти евентуално, както и да ги търпя, все пак с такова нетърпение се борих за хапченцата си... издебнах да съм няколко дни почивка от работа и т.н., но снощи се предадох и ги спрях.
Това е, три хапчета на кръст. Причината е, че за мен това си беше повече от странични ефекти.... алергична реакция или поне някаква много силна непоносимост.
Всички налични лигавици ми се подуха, станаха болезнени, червени, пареха и щипеха. Появиха ми се мехурчета, които се пукаха, но най-отвратителното нещо беше това с гърлото - все едно съм се заляла с киселина и съм си разяла хранопровода... звънях на Балабанска, която беше с изключен телефон и решението да не изпия четвъртото хапче го взех сама. Осъзнавам го и ще си нося последствията. Не знам сега каква е процедурата, разбирам, че има нагаждане и т.н., но ми се струва, че с това хапче не е възможно да се спогодим. Нямам никаква идея какво трябва да правя, разбира се, утре ще продължа да звъня на докторката, за да разбера какво следва. Още ми пари на гърлото, но по-малко на лигавиците и мехурчетата изчезнаха. Не знам дали има как да се смени лекарството с друго. Засега почивката ми свърши и утре съм на работа. Не мога да си позволя повече постелен режим тази седмица, дори не искам и да си спомням какво преживях в тези 3 дни. Имам чувството, че няма много опит с тази зентива, защото е по-нов вариант, ако не греша.
Оперирана съм от сливици и дори тогава не съм изпитвала такова парене, все едно имам включен котлон в гърлото си. Дори да ми откажат лечение занапред, не си представям това чудо да го приема повече... страхувам се, защото съм с милиони копия на вируса, с напредваща фиброза и всичко на всичко съм изпила 3 хапчета, които само ме довършиха... с нерешен гинекологичен проблем, който си чака реда, тъй като с приоритет е черният дроб, имам чувството, че губя ценно време и се мъча напразно, без никакъв резултат... ако преди ме беше страх от лекарствата, то сега в пъти повече след този горчит.

11
Бях се настроила, че ще има странични ефекти евентуално, както и да ги търпя, все пак с такова нетърпение се борих за хапченцата си... издебнах да съм няколко дни почивка от работа и т.н., но снощи се предадох и ги спрях.
Това е, три хапчета на кръст. Причината е,

12
Ще говоря, Балабанска каза, че няма странични ефекти, но сега и гърбът ми така изтръпва и е схванат и боли, просто се мести навсякъде по тялото. Мерси.

13
Здравейте отново. Трети ден съм на Тенофовир Зентива. Около 40 минути след като го изпия, започва да ми гори хранопроводът, стомахът, цялото ми тяло ме пари и боли, болките и паренето се местят - дори по устните, в очите, по ръцете, все едно съм ги държала на котлона и т. н. Само с хранопровода си е денонощно, някаква идея как да потуша този пожар и надежда да отмине има ли?


14
Хубаво е, че споделяш за бъдещото лечение, аз така като прехвърлих в годините назад, видях сега колко неща са напреднали и са се променили за няколко години, така че имам надежда и за бъдещето.
Въпросът е, че аз нямам много години още детеродна възраст, а ме плаши това да бъда на хапчета и да забременея, но в момента се опитвам да не мисля и по този въпрос. Както казах, тревогите определено не помагат.
Сега настана една каша с протокола ми, поправиха кода, само че остана старата дата - 17.07 и на практика един месец го пропускам, оттам не знам дали няма да се объркат сроковете за проследяване с изследвания, имам нужда от яснота по този въпрос, проблемът е, че абсолютно никой не е наясно. Утре би трябвало хапчетата да са у мен. В аптеката ги поръчаха.
Балабанска вече е в отпуска и не може нов протокол, с този ще трябва да се случват нещата.
Тя каза на третия месец от лечението да й се обадя и да постъпя, не беше ли на 6 месеца вече? Тези срокове все още не са ми ясни. Или 6 месеца е за ПСР, а другите неща ги проследяват през 3 месеца?
Според вас да изчакам ли 3-4 седмици до началото на приема на лекарствата, за да съм с месец напред и да изравня това, че пропуснах един месец? Не знам дали го смятам правилно.
Имал ли е някой с разминаване на датите като при мен?
Нещо се оплетох :)


15
И аз до този извод стигнах. Още веднъж благодаря   :flowers:

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007