Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - edna_ot_vas

Страници: [1] 2 3
1
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Януари 23, 2019, 19:15:40 »
Въпреки че сама си говоря, да продължа... чак вчера получих заветния чай от виетнамския сайт, но няма нищо общо с Менирана, който купих от Бг - първо, на опаковката пише amarus, а не urinaria. Също така има някакви цифри, които ако са срок на годност, то значи той е изтекъл на първи август (като се има предвид колко се забави доставката, може и така да е).
За мое злощастие си поръчах цели три опаковки, но при това положение няма да ги използвам и ще се върна към Менирана от БГ. Надявам се да пия правилния грамаж и да го приготвям както трябва, защото слагам на око и вода, и чай, не ги меря с точност. Слагам също и лимон и захар, защото иначе ми е гадно. До момента не съм го варила на котлон, а го заливах с киснене в гореща вода за 3-5 минути, но в листовката пише, че за изострени състояния да се вари на котлон в 500 мл, докато половината вода изври. Ако някой иска от виетнамския чай, може да ми пише, две от опаковките изобщо не са разпечатани, а от третата съм отсипала само две чаени лъжички. Не знам, нормално ли е да е толкова горчив? Мениран изобщо не е...

2
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Декември 06, 2018, 11:23:52 »
Здравейте отново!
Пия си чая и засега се чувствам добре. Ще си върна и имуностимуланта.
Говорих с доктор Балабанска, тя доста ме насмете като разбра какво съм решила и веднага ми каза, че това с чая е измама и абсолютно неефективно, както и колко много бебета се раждали с цироза и отделенията били пълни,заради това, че не са се родили на фона на лечение. Още повече каза, че такива като мен щели да ги задължават да пият лекарства по време на бременност (което не ми е ясно законово как ще стане). Това няма да повлияе на решението ми, на този етап така съм решила. За протокола за Тенофовир каза, че не е нужно да се прави нищо. Щял да си изтече и просто да не си взимам лекарствата.
Ще отида на Фиброскан след Нова година...

3
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Ноември 22, 2018, 15:49:58 »
Поръчах чая от виетнамския сайт и междувременно някой успя да ми източи немалка сума пари през Пейпал и се наложи да си блокирам картата. Затова сега намерих втори български сайт, от който поръчвам, а ако другият пристигне, пристигне. Явно този метод на плащане не е безопасен.

4
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 29, 2018, 17:00:14 »
Здравейте отново!
Аз да си питам пак за чая, има го в бг аптеки и някои сайтове като например този http://herbals.bg/index.php?id_product=8&controller=product
Има ли смисъл да се поръчва от чужбина, видях, че доставката струва два пъти повече от чая, при положение, че го има тук? Ако този от Виетнам е по-истински, разбира се, ще предпочета него.

Под "добавки" също не знам какво да разбирам- Трансфер фактор се води имуномодулатор и съдържа какво ли не. Вече сто пъти го почвах и спирах него, но около мен постоянно има болни и не знам кое друго би могло да ме пази от вирусите. А и някаква надежда си имам, че стимулацията на имунитета ще помогне в контрола на вируса.

5
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 17, 2018, 21:49:34 »
С какви други? Имуномодулатор, хепатопротектор, лекарства за др неща - примерно аналгин, аулин за болки... питам, за да не сбъркам нещо или да попитам Мери? Благодаря

6
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 17, 2018, 09:03:11 »
Силвана, златна си! :flowers:

Тя спомена за Зефикс, но Зефикс може ли да се спира без последствия?
Бих заложила на отварата, щом наистина може да подейства. Надявам се и имуномодулаторът да помогне на имунната ми система да потисне вируса също. Не знам дали имаш някаква информация и впечатления от Трансфер фактор плюс, изписа ми го доктор, но не български доктор и стартирах с него, докато си чаках протокола...
Точно това ми трябва точка по точка план, както си ми направила, защото се омешвам в омагьосания кръг и се отчайвам, стресирам, което със сигурност пречи на възстановяването ми. Благодаря ти

7
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 17, 2018, 00:07:37 »
Мда, но забравяш гинекологичния - първо трябва да се докаже ендометриозата с операция и да се отстрани, което също ще отнеме време, както и да убедя гинеколога си, че няма да умра на масата му, защото имам висока виремия, аз до миналия месец кървях непрекъснато и припадах и въпреки това не искаха да ми махнат един банален полип, заради упойки и рискове, пък представям си как ще го навия за яйчниците... но ще си запиша час пак да преговарям с него... а иначе ензимите бяха незначително по-високи от нормалното, когато ми го казаха това за ниските ензими, но август вече и те, и виремията се качиха... аз имам чувството, че откакто разбрах за активността на вируса, ми се активира още толкова от стреса.
Моля, ако има жени, които са били или са в същото положение, да ми пишат. Със сигурност ще ми е от полза.

8
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 16, 2018, 15:24:47 »
Благодаря за отговора!
Приятелят ми е имунизиран, така се случи, че ние научихме още в първия месец от запознанството си и дори като разбрахме за активацията на моя хепатит, отидохме да си провери антителата, има си ги в изобилие. Аз също смятам, че е трудно да го заразя, тъй като не бях и успяла във времето, в което не знаехме.
Балабанска е категорично "не" по въпроса с бременност и Бараклуд. Аз също си мисля, че това е по-рисково.
Повече клоня в момента като че ли да не провеждам лечение, а да се наблюдавам, например биопсията ми е от февруари, да  видя какво ще излезе на един фиброскан. Чернодробните ми последно бяха Алат-63, Асат - 87 - август 2018. В Токуда казаха, че ензимите можело да са ниски и въпреки това да има увреждане на черния дроб, така излезе и при биопсията - че фиброзата е на фаза 2.
Сто процента сигурност няма никога за нищо, най-малкото възраст над 35 г. веднага вдига риска от Даун и др., но с лекарствата ми се струва по-висок. А те както и не ми понесоха предишните, представям си с бременност какво ще правя, ако и от другите ми е лошо... в листовката на Бараклуд пише, че са забелязани аномалии при плъхове и техните бебета. Аз не съм много голяма късметлийка и не знам дали бих заложила на това, че нещо се случва рядко... след като съм единствената с токсична непоносимост към Тенофовир, след като изобщо съм се заразила с такова заболяване при моя начин на живот... и разни други такива неща.

П. С. В момента пия имуномодулатор и хепатопротектор и, да ви кажа, за пръв път от доста време, ми просветна, единствено усещам подпирането вдясно, то си е постоянно от около година, но в сравнение с другото, което преживях, направо му се радвам на него :)
Този имуноглобулин не може ли да си го сложа аз, за да си активирам имунитета да потисне вируса сам сега...

9
Бременност и вирусни хепатити / Дилема
« -: Октомври 15, 2018, 18:56:59 »
Пред мен стои следната дилема: На 34 г. съм и не съм раждала, нямам аборти, имам хроничен хепатит Б с отрицателен Е-антиген от... не се знае откога, имам сериозен приятел, който е имунизиран, не съм провеждала лечение до този момент, тъй като преди няколко месеца се откри, че съм с активен хепатит и висока виремия - в момента около 6 млн. копия, биопсията показа А1Ф2.
Миналото лято се бях запътила към майчинството, тъй като бях диагностицирана с ендометриоза и всъщност трябваше да се направи потвърдителна операция, но докато ми правеха изследвания за лапароскопията, попаднах в болница със стомашни проблеми и оттам се установи, че хепатитът е активен и фокусът се измести върху него. За съжаление обаче, явно аз ще трябва да взема решението сега занапред, тъй като имам доказана непоносимост към Тенофовир - единственото лекарство, което се счита за "безопасно" по време на бременност, насочват ме към Бараклуд, но докторката казва, че не може да се спира, заменя или да се забременява на фона на него, съответно аз трябва сега да реша явно дали ще имам деца или не. Не знам какво да правя. Все още не е ясно и дали ще мога заради ендометриозата, не е ясно и напълно потвърдено дали изобщо е ендометриоза или някакви други кисти имам... годините си ги казах в началото, смятам, че това също е от съществено значение... конкретният ми въпрос е как да постъпя според вас? Знам, че това е невъзможен избор, но все се надявам, че вие тук сте се изправяли пред него и сте взели правилно решение и ще ми помогнете... честно казано от това да нямам деца изобщо по-лошо ми се струва да имам, но с аномалии... това няма да мога да си го простя, ако съм имала друг вариант.
Изобщо не знам и колко е разумно да се забременява на фона на висока виремия, нито дали ако я сваля, няма да се развихри пак от бременност... гинеколозите се дърпат да ми правят операцията, заради високата виремия, страхуват се от хепатита. Това обаче за мен е омагьосан кръг. Аз нося отговорност и към моя приятел, на когото ще се отразят моите решения и те стават и негови. Моля, кажете ми, какво да правя?
Благодаря

П. С. Ако ендометриозата наистина е ендометриоза, което се доказва само с лапароскопска операция, то единственото ми "лечение" е бременност, вариантът за хормонално с хепатит не стои.

10
И така, ето ме отново.
Вемлиди бе със същия ефект при мен - парене в гърлото, навсякъде по тялото и т. н.
Бях изпратена на алерголог с арсенала от трите опаковки, които си бях натрупала... отидох в Александровска. Тестваха ме и за трите, като реакция показах само към Вемлиди за мое огромно учудване, тъй като от трите вида само от него не ми прилошаваше, въпреки че на следващия ден се разболях...
още по-голямо учудване бе, че след кожната проба следобяд и най-вече на следващия ден получих абсолютно същите симптоми като при приема му!!! Като ми го накапаха, ми идеше да си изям ръката, но не знаех от кое от всичките ме дразни, или от всичките. Алергологът заключи, че това е токсична реакция и не бива повече да се приема и че най-вероятно е към основната съставка, макар и да не е напълно сигурно. Препоръча лечение, успоредно с антихистамин, което си противоречи с теорията, че реакцията не е алергична, а токсична, а също така и с това, че антихистамин не може да се приема с години, така че и това не е вариант.
Днес се свързах с доктор Балабанска, която ми каза да зарязвам Тенофовира и да започна Зефикс. На въпроса ми не предизвиква ли резистентност (припомних й, че аз съм с отрицателен е-антиген), тя каза: "Да", ама заради цената... другите опции били Бараклуд и Себиво, но били скъпи и не се знаело дали ще ме одобрят, щяла да напише становище и кандидатстването за лечение ще започне отново с протокол и т.н.
Тя не може да ми осигури пробни мостри, каза, че е заради цената на тези лекарства, ако съм можела, да намеря и да тествам първо с кожна проба, а след това и да го пия... затова ще са ми нужни поне две хапчета. Клоня най-много към Бараклуд. Всъщност, в страничните действия на Себиво попаднах на това, което изпитвах - периферна невропатия - мравучкане и парене по ръцете и краката - след кожното тестуване ми пареше до върха на пръстите на краката, както и отново на всички лигавици. Два дни не можех да се вдигна от леглото... И като чуя, че това чудо ми предстои "поне" още 10-15 години, а аз и 15 минути не изтрайвам...
Много се измъчих, а още път ме чака... сега по същество: Има ли някой с Бараклуд в повече да ми даде две таблетки - ще си ги заплатя, колкото е необходимо, няма да издържа финансово да правя проби, купувайки скъпоструващи лекарства, от които изпивам по една таблетка... и втори въпрос, някой иска ли да си закупи Вемлиди - изпила съм само една таблетка от опаковката, внесена е от Турция на цена от 300 лв. Останалите хапчета, които са ми дадени безплатно, ще даря на който има нужда, някъде прочетох, че продажбата на хапчета е забранена, но моята цел не е да печеля, а да си възвърна поне част от даденото, за да мога да си спонсорирам следващите опити... касата може и изобщо да не ми отпусне този медикамент и ще трябва сама да си го плащам, ако ми понесе. Последният ми, но не по важност въпрос към Балабанска бе за темата деца и й припомних, че съм на 34 г., боря се и с гинекологичен проблем, евентуално още една операция и какво ще правим след като освен Тенофовир, друго по време на бременност не може... каза "Ще следим и  ще видим"...

11
anti-HBs, изчакай засега ако искаш, аз като се уверя, че няма да ми ги искат тези да ги връщам, ще ти ги дам да пробваш. Зентивата също ще я давам, просто още не съм сигурна какви са правилата. Между другото, идва ми датата за взимане на следващата опаковка... освен да отида в аптеката да си я взема. Така или иначе ще търся на кого да ги дам.

П. С.
Предполагам, че никой няма да иска да върна отворена опаковка, но знам ли...

13
Фумарат е, но не знам дали тези неща предизвикват реакциите, защото как пък са точно 1 към 1 от Зентива и Полфарма...
Нали само Тенофовир не дава резистентност при дълга употреба... и може да се забременява на фона му? Аз не съм първа младост вече и не мога да не мисля и за това, особено щом се очаква толкова години да си живея с лекарство...
Мисля, че решението за Тенофовир, предвид моите обстоятелства, е правилно, проблемът е, че не го понасям. Попрочетох тук по другите теми, че не съм единствената, която се оплаква от генерик и че хора, които са били на Виреад, не са имали проблеми, затова все още имам надеждата, че може пък да се намери вариант за Тенофовир. Ако не, ще видим пак какви други опции има. Ако и с оригиналния препарат съм пак така, ще трябва да се сбогувам с него.
Иначе ме пращат на алерголог, заедно с хапчетата :)

14
Благодаря, още един въпрос ми се върти, но още може би е рано за него... ако пък премина на Vemlidy, какво ще правя с българския протокол за Зентивата и това означава ли, че ще си изгубя останалите права за ПСР-и, как ще ме проследяват, като тука не се работи с това лекарство, такива неща... но пък най-важното е да се овладее вируса.
Нали Vemlidy е оригиналният препарат? Да не се сдобия с някой генерик пак :)

15
Да, в общи линии това питам... дали след като се продава в аптека, запечатано и изглежда като оригиналното лекарство, има значение, че се купува от Турция, а не от друга държава... Притеснявам се дали разликата в цената не е за сметка на качеството.
Наистина остава да опитам.
Благодаря!


Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007