Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - smiley

Страници: [1] 2 3
1
Привет и благодаря за отговора  :smile:
До този момент пускахме само антителата и HbsAg като първото винаги е било положително,  а второто отрицателно. Единствено числата 0,27 при HbsAg, че усъмни,  но според педиатрите в Токуда си е отрицателен резултат. Със сигурност ще повторим anti Hbc total, това го пуснахме в клиничната лаборатория на Св.Иван Рилски,  но ще пробваме и в някоя друга лаборатория.
Другата седмица съм записала час при проф.Антонов и въпреки,  че не е педиатър ще го помоля да я прегледа.
Междувременно ще търся и информация къде мога да намеря детски хепатолог, защото детските гастроентеоролози, които са я преглеждали до този момент не са били достатъчно наясно с хепатита. Ако може някой да удари едно рамо ще съм  безкрайно благодарна!!! :pardon:

2
Здравейте на всички  :smile:

Бих искала да помоля за вашата помощ в разчитането на резултатите на вече 5 годишната ми дъщеря. След раждането има направена ваксина, но не й сложиха имуноглобулина, освен това я кърмих.
Когато стана на годинка пуснахме изследвания и имаше следните резултати: HBsAg (-), Anti Hbs (+) 250 mIU/ml;
Когато беше на 3 години пак пускахме HBsAg, което беше маркирано като отрицателно (-), но с посочена стойност 0.27, при референтни граници от 0 до 1; Anti Hbs > 1000mIU/ml
Тази година, тъй като навърши 5год и искахме проверим как се движат антителата пуснахме отново Anti Hbs > 500mIU/ml, но за всеки случай пуснахме и anti HBc total, което се оказа положително (+)...
И такаааа след шока започвам да се опитвам да разбера какво следва от тук нататък... Освен, че със сигурност е имала среща с вируса и то не в резултат от ваксината, това, че Anti Hbs се запазва високо означава ли, че все пак има изграден имунитет? Или е минала в хроничните случаи? Или пък може да е окултен Хепатит Б?
Не е имала остри прояви на инфекция, пускаме чернодробните ензими по 2 пъти в годината и са в норма, ако това може да помогне...

Благодаря предварително!  :girl_wink:

3
Привет, Тита, а ти ползвала ли си услугите на тази лаборатория? Имаш ли идея за цени и т.н?

4
Привет на всички :flowers: И аз да се включа с информация от личен опит: когато на мен ми предстоеше раждане говорих с д-р Бичовски шеф на неонатологията в Окръжна болница Света Анна в София и той се съгласи ако му бъде осигурен имуноглобулин да го постави. Така и не се възползвах от това за съжаление... Но в Тина Киркова със сигурност отказаха.

5
Августина 09 благодаря ти за отоговора  :flowers:
Ние Анти HBc - total все още не сме правили, защото срещнах големи трудности в намирането на лаборатория, където да се съгласят да вземат кръв от вената на толкова малко дете. В тази лаборатория бяхме поръчали и платили антителата на Хеп Б, а направиха излседване за антигена. После платих втори път и чак тогава направиха и изследване за антителата (добре, че имаха останал серум и не се наложи да бодем малката отново). Мисля да изчакам Софи да позабрави преживяването с иглите и пак да я изследвам този път и за Анти HBc - total. Предполагам , че 1 месец няма да е от решаващо значение.

А знаете ли на колко време трябва да проследявам титъра на антителата?

6
Августина09 имам въпрос относно anti Hbs изследването : къде го правихте ( ние правихме същото във Вирусологията на Клиниката по детски болести) и с какви мерни единици е? Чета из всички статии,че за да има изградена защита титъра на антителата трябва да е над 10, при нас е 250, но не знам какво (не се чете)....

7
Д-р Бърди, зравейте от нас отново :baby3:

Днес излязоха резултатите за anti Hbs и тъй като са написани на ръка върху бланка не съм съвесм сигурна в мерните единици. Пише следното:
anti Hbs - пол (+) 250 k/h/ul

Това добър резултат ли е? Висок ли е имунитета или не? Моля за помощ в разтълкуването :pardon:8
Благодаря отново!!!  :flowers2: Ще видя как ще се наредят нещата при нас , тъй като до този момент само в 1 лаборатория се съгласиха да вземат венозна кръв от толкова малко дете (1год), а объркаха изследването 2 пъти и не искам да се занимавам повече с тях...
Пожелавам ви спокойна нощ и всичко най-хубаво :turkeydance:

9
Доктор Бърди , благодаря ви за светкачивната реакция  :flowers:

моля ви обяснете какво се включва в пълна серология, тъй като днес след хиляди скандали успях да поръчам изследване на anti Hbs, има ли други изследвания, които трбява да направим, за да получим що годе цялостна информация? Благодаря ви!!!!!!

10
Здравей Виктори,

Аз имам един въпрос към теб за първото дете: когато направи една годинка правихте ли изследване на антителата и антигена или само чернодробните? Аз също съм в това положение и сърцето ми е свито......

11
Здравейте Д-р Бърди,

пише ви една майка на 12 месечна дъщеря. Аз съм хроничен Хепатит Б с отрицателен делта агент. Миналата година по това време родих нормално, но в болницата отказаха да поставят имуноглобулина  и на бебето беше направена само ваксина срещу хепатит Б до 12 ч след раждането, втората ваксианция  беше на 1 месец, а трета към края на седмия (тъй като преди това беше болна и педиатъра ни не предпочете да изчака). Кърмя я и до ден днешен. Тези дни дъщеря ми навърши 1 година и решихме да я изследваме. Ето и резултатите ни:
АСАТ 39 U/l
АЛАТ 32 U/l
ГГТ      7 U/l
Алкална фосфатаза 157 U/l
Тъй като бяха сбъркали изселдването и вместо антителата бяха изследвали антигена ни дадоха и резултат HBsAg (-) отрицателен

Въпросите ми са следните:
1. Възможно ли е забавянето на последната ваксина да повлияе върху ефикасността й и да намли защитата?
2. Може ли да коментирате резултатите на чернодробните ензими (нашият педиатър си призна, че няма практика с тази болест и не иска да ни подлъгва, обеща да провери и тогава да ни казва каквото и да било)?
3. Това, че HBsAg (-) е отрицателен дава ли ни някава полезна информация при положение, че има направена ваксина?

Предварително ви благодаря за отделеното време и за помощта, която предоставяте на майките  :flowers:

12
Извинете ме за объркването и работата, която създадох на модераторите  :oops:  :ashamed2: лееееекичко неадекватствам напоследък и май ми личи  :ashamed2:  Благодаря за търпението  :flowers:

Друго се чудех: това, че ензимите са в норма означава ли, че черния ми дроб не е увреден или означава само, че в момента си работи без вируса да го атакува и че вирусния ми товар не се е увеличил? И още нещо - майка ми се сети, че в 4ти клас съм била много слаба и бледа и съм се оплаквала от потоянно замайване и главоболие. Тогава ме приеха в болница и ме изследваха от глва до пети и са открили нещо, на което съм носител и което по думите на майка ми "е звучало много екзотично", но са й казали да го забрави веднага, защото нямало да ми пречи в живота и нищо не значело. Тя като една послушна ученичка веднага го направила :sad3:  Та ако още от тогава съм с Хепатит Б това прави минимум 17години... в какво ли състояние е черния ми дроб  :smile: Дали ще е нужна биописия? С Доцента не сме коментирали...


13
Тъкмо се връщам от прегледа при доцента, каза да не спирам кърменето, защото каквото станало - станало  :pardon:  колкото до кървенето и от там минахме:имах рагади на зърната и тогава кърмех със силиконов накрайник, но.... пак съм във филма, ще видим след 6 месеца  :scream:

14
Здравейте отново  :love5:

Благодаря на всички, които бе подкрепиха и разказаха историите си, сякаш като знаеш, че не си само ти нещата не тежат толкова

Да ви кажа честно много пъти започвах да пиша и все нещо се случваше и не успявах да довърша... Отново съм тук и отново пиша с горчивина от събитията около хепатита, раждането, изследвания..... За съжаление все не успявам да забравя тези случки, очите ми се насълзяват веднага щом се сетя, че има вероятност бебето ми да е заразено и то заради некадърността на т.нар Специалисти :angry3: През нощ сънувам как се разправям със злополучната неонатолжка и как плача и се моля да сложи пустия му имуноглобулин. Но стига лирически отклонения...

Поредния пирон в ковчега ми получих във вторник когато отидох за контролните изследвания при доц. Антонов и когато каза, че все още кърмя той се оцъкли ама буквално. Единствено тактичността му и нежеланието да ме шашка го спряха да не каже колко не е било редно това  :crying2:  :sad3:  Вярно е, че той ми беше казал, че кърменето не е препоръчително, но не е споменавал за противопоказно  :angry3: Направо ще се побъркам от притеснение! А ние се кърмим вече 6месеца и мляко си имам и да квася  :pardon:

Ванче, моля те кажи ми ти кърмила ли си? Моля и други майки, които са с хеп Б да споделят опита си

15
Привет на всички братя и сестри по съдба  :girl_in_love:

Позагубих се за известно време, но с това бебе-фурия, което си имам вкъщи нямам други варианти  :witch:

Да си призная доста време и усилия вложих, за да позабравя малко стреса и ужаса, които преживях в болницата при раждането и за съжаление не само, че не успявах през тези месеци, но и сега всичко се връща с нова сила. Софи вече навърши 6 месеца и дойде време за моите контролни изследвания (аз трябваше на 3тия месец да се проследя за първи път, но не събрах смелост  :oops: ). Смених си личния лекар и най-после открих специалист, на когото диагнозата Хепатит Б не му звучи като "нищо ти няма". И така в понеделник ми даде направление, във вторник бях при доц. Антонов, сряда почивах, четвъртък (днес) дадох кръв, излязаха ми резултатите и по-късно днес пак съм при доцента. Да ви кажа доста се притесних като видях, че показателите ми са с почти двойно увеличение, моля и за вашето мнение:

АсАТ - 20,59 у/л
АлАТ - 29,26 у/л
Гама ГТ - 15,86 у/л
Алкална фосватаза - 102,59 у/л
Билирубин общ - 10,26 мол/л
Билирубин директен - 1,87 мол/л

Благодаря!

Страници: [1] 2 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007