Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 207
1
Май е време да престанеш с четенето на статии :)

2
A теглото да си качил леко?
https://www.hepactive.org/news/pokachvaneto-na-teglo-sled-uspeshno-lechenie-na-khepatit-s-e-obichayno
Колко е стеатозата, измерена в стойности? Питам от чисто любопитство, не смятам че имаш повод за притеснение, с малко повечко движение ще се върнеш на 0. Ключовото е точно движението, не толкова храната, говоря ти от личен опит. Като вегетарианец, който набива основно въглехидрати, стеатозата ми от висока, спадна до нулева само с увеличена двигателна активност.

Поздравления за резултата и се радвай, че всичко е зад гърба ти.

3
Здравей,

Ако са изминали 3 месеца от рисковия контакт и резултатите са отрицателни, няма нужда да ги повтаряш.
Това, че стойностите не са абсолютна нула е нормално.

4
Аз ходя с маска, ръкавици и дезинфектант. Очила си имам диоптрични, хаха :)

5
Резултатите за хепатит В момента по мои наблюдения излизат малко по - бавно, но не защото са натоварени с ковид, а защото нивото на пср изследвания за хепатит е спаднало и те събират определена бройка проби, за да могат да ги завъртят на машината. Не го мисли това, по-скоро прецени кога искаш да пътуваш. Имайки предвид, че ковид ще остане, може би е по - добре да се ориентираш сега преди да е дошла втората вълна есента (това си е моя теория де). Аз се лекувам в Токуда, бях преди няколко дни, няма струпване на хора, спокойно е.

6
Честит край на лечение  :doubleup:

 Обади се на твоя лекар в Токуда и се разберете кога да отидеш. Сега там няма кой знае колко голям поток от пациенти, така че не би трябвало да се притесняваш, особено щом се взимат всички нужни мерки (маски, дезинфекция и тн).
Спокойно, никой няма да ти откаже евентуално лечение с Восеви, защото нямаш пср на 3 м след края на терапията. Особено по време на епидемия.

Стискам палци всичко да е наред.

7
Аз също пия с изтекъл срок на годност тенофовир зентива, няма проблем до 6 м след датата.

8
Как мога да ти кажа дали има грешка в изследванията ти? Разбирам, че си притеснен, но изчакай консултацията с лекаря, насрочи друга с доктор Балабанска и действай съобразно нейните препоръки.

9
Лекарството за хепатит В струва 161 лв на месец.
Отиди при доктор Балабанска, всичко друго е излишно.

10
Здравей,

ще систематизирам важните неща:

1. да, лечението обикновено е доживот, но не всеки пациент е за лечение. Ако нивото на виремията (ДНК изследването) е ниско, ако асат и алат са в граници, АКО няма увреждане на черния дроб, то този пациент се следи не започва лечение.
2. следенето означава веднъж в годината ДНК изследване и на 6 м. асат и алат.
3. да, за лечението е нужна биопсия. Такова е изискването на Касата, но аз бих те посъветвала да си направиш Фиброскан (изследване, което замества биопсията и дава същия резултат), има го в болница Токуда, София.
4. вместо да те подхвърлят гастроентеролозите по между си, бих те посъветвала да си запишеш ден за прием в Токуда, където доктор Балабанска, която е светило за мен в областта на хепатит В, да те прегледа включително и със Фиброскан, и да ти даде експертно мнение трябва ли да се лекуваш или не. След това ще си много по-спокоен и ще имаш план за действие. Хоспитализацията отнема ден или два (това се уточнява с д-р Балабанска), плаща се такса 90 лв в болницата, и след това всички изследвания се правят безплатно, вкл и Фиброскан (който преглед иначе струва 180 лв).
5. съветвам те да изследваш съпругата си за хепатит В, ако тя няма ваксина. Децата са ваксинирани при раждането си, но ваксината не пази доживот, затова се мерят антителата на всеки 10ина години. Ако тестът на съпругата ти е негативен, нека си сложи ваксина. Хепатит В може да се предава по сексуален път, но и при зъболекар, козметик и тн. така че нека тя се защити.
6. изследванията ти изглеждат добре, имаш нисък вирусен товар, както и нормални ензими, вероятно няма да ти предложат лечение, но първо трябва да се види черния дроб.
7. не бих те съветвала да забъркваш чайове и билки на този етап, отиди на лекар.

11
Тъй като настоящите протоколи се удължават с колкото е нужно, реално следващия 6 месечен период също се измества. Не смятам, че сега е добра идея да се мъчиш да те приемат в Рилски, с оглед на епидемията от корона, която избухна там. Нека се успокоят нещата и ще влезем всички отново в релси. Надали и самите лекари знаят как да действат в настоящата остановка.

12
Общи теми / Re: Раждане и Хепатект
« -: Април 17, 2020, 08:02:58 »
В последния триместър трябва да се направи пср както и количествено измерване на Hbsag.

Ако пср е над 200 000 единици или Hbsag e над 4 log:
-майката трябва да започне антивирусна терапия - тенофовир, която след раждане може да се спре, по преценка на гастроентеролога
-към ваксината се добавя и Хепатект. Имай предвид, че от много време има огромен проблем с наличието на Хепатект в България, фирмата спря да го внася и не знам да се е появила нова. Някои успяват да го поръчат от Гърция,  други от Румъния и т. н.

Това е гайдлайна за хепатит В на Европейската организация за изучаване на черния дроб, там е описано всичко за поведението при бременност:

https://easl.eu/publication/easl-guidelines-management-of-hepatitis-b/

13
През последните няколко дни получихме редица сигнали от притеснени пациенти с хроничен хепатит В, които са на лечение с Тенофовир Полфарма (Tenofovir Polpharma), и които констатират неговата липса в аптечната мрежа в цялата страна.

За целта, ние се свързахме с фирмата - притежател на разрешението за употреба с молба да ни бъде предоставена информация на какво се дължи проблема, както и в какъв срок се очаква той да бъде разрешен. До този момент не сме получили официален отговор, но според различни източници, се касае за производствен проблем, като се очаква доставките да бъдат възстановени през третото тримесечие на годината.

За пациентите е от изключително значение да не прекъсват своето лечение, ето защо, биха могли да приемат като терапевтична алтернатива Тенофовир Зентива (Tenofovir disoproxil Zentiva), Тенофовир Майлан (Tenofovir disoproxil Mylan), Тенофовир Сандоз (Tenofovir Sandoz) или Вирофоб (Virofob). За първите два медикамента - Майлан и Зентива получихме уверение, че има достатъчно наличност от тях в аптечните складове, за останалите два нямаме информация.

Свързахме се и с представител на Националната Здравноосигурителна Каса, който ни уведоми, че са били известени за проблема от фирмата - притежател на разрешението за употреба, и са издали указания към Районните Здравноосигурнителни Каси и личните лекари.

Пациентът следва да се обърне към специализираната комисия, издала протокол 1С за отпускане на скъпоструващо лечение (т.е. да се свърже с гастроентеролога, който следи хроничното му състояние), за да бъде написан нов протокол. Изборът на медикамент става по преценка на медицинския специалист.

Важно: Активната съставка и нейната доза са абсолютно еднакви във всички гореизброени терапевтични режими, което означава, че замествайки един медикамент с друг, лечението няма да бъде компрометирано.

От своя страна поемаме ангажимент да ви информираме своевременно, щом доставката на Тенофовир Полфарма бъде възстановена.

Ако имате допълнителни въпроси, може да се свържете с нас на 0988 722 988 или office@hepactive.org.


Източник: https://www.hepactive.org/news/na-vnimanieto-na-pacientite-s-khepatit-v-ochakvan-nedostig-na-tenofovir-polfarma

14
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« -: Март 27, 2020, 20:34:59 »
Добре, важното е, че всичко е наред.

15
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« -: Март 27, 2020, 10:20:46 »
Какъв е отговорът от аптеката - няма в  складовете или какво? Ние бихме могли да се свържем с фирмата - вносител, но ни трябва повече информация. Също така можем да съдействаме да изпратят опаковка полфарма към конкретна аптека в Сливен, за целта трябва да ни изпратите (не тук, на мейла) или сканиран самия протокол или да ни напишете номер на протокола и трите Ви имена. Пишете на hepactive@hepactive.org аз ще задвижа нещата.

Страници: [1] 2 3 ... 207

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007