Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 201
1
Ако имаш съмнение за реинфектиране с хепатит С, трябва да пуснеш ПСР. Пусни и хепатит В. Ензимите може да са завишени и от много други неща-неправилно хранене, употреба на алкохол, стеатоза и т.н.  Трябва да посетиш гастровнтеролог, ако не си.

2
Здравейте,

по повод Световния ден за борба с хепатита, Сдружението ще проведе кампания за безплатни и анонимни изследвания за хепатит В и С в 6 български града.

Повече информация има на нашия сайт: https://www.hepactive.org/news/startira-kampaniyata-hepatit%D0%B0t-chesto-e-nevidim-izsledvay-se-sega

3
Да, и ? :)

4
Чудесна новина  :flowers:

5
Oт 2017 г.,когато влязоха новите гайдлайни за лечение на хепВ, има ново разбиране за лечението-предписва се само, когато е доказано нужно и има започнало увреждане на дроба, а не на общо основание, както се действаше преди. Това е лечение за цял живот (с малки изключения), с някакви дългосрочни странични eфекти, така че ако аз можех да избегна да се тъпча всеки ден безрезултатно с тенофовир, щях да го направя. Да, вирусният ми товар е негативен, но до там. Австралийският антиген не е помръднал на стотна за години да не говорим че над 5 г. чакам да образувам е-антитела. Това, съчетано с безумните протоколи, болнични хоспитализации и т.н., хич не прави психическото ми състояние дзен. Така че, ако един пациент няма належаща нужда от НУК и може да се поддържа с добавки, какво по-хубаво от това :) Стрикно следене на показатели и включване на медикамент при необходимост, както и редовни ехографски прегледи на всеки 6-12 м, са задължителни. Както и ваксинация на всички близки.

А по отношение на студа, най-вероятно няма нищо общо с хепатита, може да бъде анемия, слабо оросяване и т.н.
 

6
Това, че имаме хепатит, не означава, че не сме оптимисти, напротив  :girl_wink:

7
Има различни варианти:
Сценарий 1:
Заразен си перинатално по време на раждането и ваксината не те е "хванала". Ако майка ти е била с висок вирусен товар е възможно вирусът да прескочи бариерата на ваксината и да те инфектира. В днешни дни се слага допълнителен глобулин на бебетата, преди години е била само ваксината. Имай предвид, че при някои жени след раждане, имунната система се задейства, и те могат да негативират австр.антиген и да образуват антитела. Така може да се обясни инфекцията и при двама ви.

Сценарий 2:
изградил си антитела след трите ваксини, но титърът е паднал бързо и някъде във времето си бил инфектиран. Инфекцията на майка ти е просто съвпадение и няма нищо общо с твоята.

8
И да, и не. Независимо от е антигена дали е положителе или отрицателен, има много малка вероятност около 3%от пациентите на дългогодишна терапия да загубят австралийския антиген и да образуват антитела (вирусния товар трябва да е трайно негативен, HbsAg /-/,anti HbS /+/). Това се счита за т.нар. излекуване, НО има една частица от вируса, която остава завинаги вградена в чернодробните клетки - cccDNA, и дори при т.нар. излекуване, тя може след време да започне да генерира нови вируси и инфекцията да се завърне. Това става обикновено при голям срив на имунната система (химиотерапия и т.н.). Ето защо:
Човек, преболедувал хепатит В, не може да дарява кръв
Лекарите препоръчват ехограф веднъж в годината на излекувалите се, защото понякога, макар и много рядко, тези хора продължават да развиват чернодробно заболяване,именно заради cccDNA.

Така че ако накратко трябва да заключим-хепатит В истински никога не може да бъде излекуван/изчистен.

9
При пациенти с HbeAg отриц.вирусният товар по правило е по- нисък , от колкото при тези, които са HbeAg пол. Така че да, вирусният товар има значение дали може да възникне инфектиране със слюнка например. Но това е в страната на хипотезите, ако има отворена рана в устата на другия човек, ако вирусният товар е висок, ако, ако....

Наскоро четох един доклад за случаите на диагностицираните за 2017 инфекции с хеп.В в Европейския съюз и каква изненада: 1/3 е предаден по сексуален път, 1/3 по т.нар. медицински начин (зъболекари, операции и т.н.), битовия начин не мисля ще беше отделен изобщо като категория.
Така че не се притеснявайте за ситуации като ядене от една обща чиния, не побърквайте и близките си на тази тема, това е един излишен за всички стрес.

п.с.Ако вирусният товар е негативен (както е при хората на лечение), те не могат да предават вируса  по никакъв начин, вкл.кръвен и сексуален.

10
Здравей,

За да си сигурен, че не си карал никога хепатит, или пък нямаш скрита инфекция, е редно да пуснеш и тези маркери:anti-Hbs, anti-Hbс.

Ако всичко е отрицателно, сложи ваксина. Това, че вирусът не е предаден тези 4 години, не означава че няма да стане в бъдеще. И вземете мерки за съпругата ти, трябва да направи редица изследвания, за да се види какво става с черния й дроб и дали има нужда от лечение.

Аз ви съветвам да се насочите към София, д-р Балабанска от Токуда, когато имате физическата възможност. За съжаление опитът на други пациенти с лекари от Пловдив е недобър.

11
Ох, това е родителите е доста тегаво като цяло, дано мине по вода, успех ти желая :)
Хубаво е майка ти да се изследва, даже направо задължително.
Ако сте от София, можеш да я доведеш да я изследваме безплатно в Чекпойнт-а.

12
Здравей, Петко,

Това е една от фазите на хроничния хепатит В ( т.нар. окултен, или скрит):

HBsAg-отрицателната фаза се характеризира  със загуба на HBsAg и наличие на антитела за HBсАg (anti-HBc), могат да бъдат засечени и антитела за HBsAg (anti-HBs). Тази фаза е известна и като „окултна инфекция‘‘. В много редки случаи, отсъствието на HBsAg може да бъде свързано с нивото на чувствителност на използвания тест. Пациенти в този стадий показват нормални стойности на АЛАТ и обикновено (но не винаги) – неоткриваем вирусен товар. HBV DNA (или cccDNA) често се открива в черния дроб. Загубата на HBsAg преди да се стигне до цироза обичайно значи минимален риск от появата на такава или на рак на черния дроб. Ако обаче, пациентът е развил цироза преди HBsAg да изчезне, все още има опасност от развитие на чернодробен рак, затова регулярните лекарски прегледи трябва да продължат. При пациенти в такава ситуация имуносупресията (например поради онкологично заболяване) може да доведе до реактивация на вируса. В допълнение, всички близки роднини и сексуални партньори на хора с хронична HBV инфекция трябва също да се изследват (HBsAg, anti-HBs, anti-HBc) и ако резултатите им са отрицателни – да си поставят ваксина срещу хепатит В.
https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v

-ти имаш количествен HbsAg, единия ти резултат е 2.8, другия е 45 единици.
-вероятността да инфектираш някого е минимална, но е хубаво хората, с които имаш сексуални контакти да са ваксинирани, защото хепатит В е навсякъде, може да се инфектират и от друго място, така че като цяло аз на всекиго ще препоръчам ваксинопрофилактиката
-ако искаш си направи Фиброскан, можеш и да се конслутираш с д-р Балабанска по отношение на изопринозин и т.н. макар че ми се струва, че при теб е напълно излишен: ти си с окултен хепатит, нямаш вирусен товар и австралийският ти антиген е изкл.нисък. И да пиеш стимуланти, те на какво ще въздействат? :)

Хубаво развитие, с две думи, изтеглил си дълга клечка. Това, което трябва да направиш е да се следиш веднъж, два пъти в годината (в зависимост от финансовата ти възможност), и да спреш да се  тревожиш.

13
Като имаш всички изследвания, те съветвам да направиш един пост с всички тях, и тогава можем да ги обсъдим. Честно да ти кажа се обърках вече :)

14
Алкохолен хепатит / Re: Стеатохепатит
« -: Юни 12, 2019, 09:24:12 »
Професор Чернев има толкова богат клиничен опит, че ако има цироза, той ще я види.
Очевидно наистина си е стеатоза, недей се вкарва в излишни филми с фиброза и т.н.

15
Здравей,

нивото  на австралийски е толкова ниско, че не било възможно да бъде засечено с бърз тест, само Елайзата го може (това, което са ти пуснали).
За да бъде хроничен, трябва да са минали 6 м. от регистрирането на първия положителен тест или самите изследвания да го показват. На фона на ниски чернодробни и нисък австралийски, вероятно се касае за хронична неактивна форма. Ако е остър, не се налага лежане в болница.

Страници: [1] 2 3 ... 201

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007