Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 199
1
Да, една доза и след месец ново изследване.

2
Здравей,

Не е задължително да ти е предал вируса,  може да е с нисък вирусен товар например. Сега трябва да си сложиш ваксина.
Препоръчвам ти да прочетете внимателно новата ни брошура за хепатит В: https://www.hepactive.org/novata-ni-broshura-za-hepatit-b-e-tuk

Успех на биопсията и ако имаш въпроси, пиши.

3
Преди броени дни излезе от печат новата информационна брошура, която Сдружение ХепАктив разработи в подкрепа на пациентите с хронична хепатит В инфекция.

На цели 34 страници ще намерите полезна информация относно начините на предаване и профилактика, изследванията, които разграничават острата от хронична фаза, видовете налични терапии в България, както и процедурата за получаването им от Здравна Каса. Обърнато е внимание на хроничния хепатит В по време на бременност и какво трябва да предприемем, за да предпазим новороденото, както и на случаите, в които имаме наличие на съпътстваща инфекция като ХИВ или хепатит D.

Цялата статия може да прочетете тук: https://www.hepactive.org/novata-ni-broshura-za-hepatit-b-e-tuk

4
Добри новини, омазняването, ако се контролира, не е голям проблем. Важното е, че няма по-сериозни причини за оплакванията.
Успех!

5
Изследвал си се прекалено рано, всяко едно тълкуване на изследванията би било напразно и неправилно. Може да хронифицираш, може и да изчистиш, рано е да се каже. Разбирам, че си нетърпелив, но направи всичко след два месеца и тогава можем да коментираме със сигурност какво се случва при теб.

6
Има и други заболявания, които могат да причинят покачване на чернодробни ензими и  ггт - хемохроматоза (прекомерно натрупване на желязо), болест на Уилсън(прекомерно натрупване на мед), но доколкото виждам с желязото е ОК, така че надали е това.
Две много разпространени заболявания са NASH (non alcoholic steatohepatitis) и NAFLD (non alcoholic fatty liver disease), т.е. и двете заболявания са причинени от натрупване на мазнина в черния дроб. Няма специфични изследвания, обикновено са повишени ензими, ако пациентът е с наднормено тегло, има диабет тип 2 и т.н.
Биопсията е добър диагностичен маркер, има диагнози, които са потвърждават именно и само с биопсия, но може би е добър вариант да се насочите към Токуда преди това, към д-р Балабанска, която освен че е чудесен лекар, разполага с Фиброскан. Това е апарат, който дава същата информация за състоянието на черния дроб, но без реално да има взимане на материал. Съвсем безобидна процедура, която отнема 5 минути. Лошото е, че струва към 170 лв, но ако имате възможност, отидете. Това ще покаже дали и черният дроб е омазнен (дали има стеатоза).

7
Количественият ти вирусен товар е много нисък, 982 единици, което в комбинация с нормални чернодробни ензими е показател, че за момента нямаш нужда от лечение, а да следиш състоянието си веднъж на 6-12 м. (вирусен товар и ензими).
Есенциале е хепатопротектор, пие се профилактично, но ако не ти се дават тия пари, може и да пропуснеш, няма да ти излекува хепатита, то е ясно :)
Като цяло резултатите са ти чудесни.

8
Форума е създаден през 2006 г. от бивш пациент с хепатит С- Радослав Русинов. Той беше двигателят всичко да се случи. Сам е започнал да превежда медицински статии и да търси информация за хепатита, защото повярвай ми, преди 13 години нямаше думичка по темата на български. Ради създаде форума, за да помага на пациентите след него. Така се запознахме група хора и след няколко години решихме да направим сдружение, защото по наше време хепатит В и С се лекуваха с ужасни медикаменти, с тежки странични ефекти като от химиотерапия, окапвахме доста бързо физически и психически. Да не говорим, че имаше лист на чакащите лечение и понякога ти се мотаха документите по година, два. Идеята беше да създадем сдружение, за да можем по-ефективно и обединено да се борим за нещата, които имаха и все още имат нужда от подобряване. Ти си нов във форума и няма как да проследиш историята ни назад, но мога да ти кажа, че сега е съвсем различно-има лечение, говори се по-свободно по темата, хората някакси се промениха, поне малко. С толкова проблеми сме се сблъскали през годините- 2014 и 2015 терапията за хепатит В липсваше от страната, защото се изнасяше зад граница да се продава и хората тук нямаха с какво да се лекуват. Колко жалби и медийни изяви и какво ли не направихме, разпращахме хапчета по куриери из цялата страна на хора, които бяха останали без лечение, стигнахме до самия производител, за да обясним какво се случва тук.... А каква драма беше с лечението за хепатит С, то не бяха протести и дела и какво ли не, и проблемите все още ги има и продължават.  Може би това ни дава сили да продължим, просто ние сме пациенти (някои от сдружението вече бивши) и не можем да оставим нещата така.
А в личен план-аз знам за хепатита от 2006 г. Много път съм извървяла и вече знам, че има къде къде по-страшни неща от един глупав хепатит В. Не ме е страх от него, отдавна преодолях и страха да споделям от какво съм болна. Това от което ме е страх е държавата, защото ако има някой, който може да натвори един куп злини на пациентите с хепатит, това е тя.
Така че дай си време, година, а защо не и две и ще видиш как ще се отпуснеш по отношение на хепатита. Ще се научиш да живееш с него, с реакцията на околните (ако решиш да споделяш), ще израснеш много. Може да позагубиш някои приятели, но ще спечелиш и нови. Всички сме преминали през това. Няма страшно. Грижи се за себе си, никога, никога не си позволявай да  мислиш или да оставяш някой да те дискриминира по отношение на заболяването ти, следи си изследванията и просто си живей живота, човек!

9
Само ще си даваш парите на вятъра за този Карзил.
Ехографски как е ти е дроба? Това, че вирусният товар е нисък е добре.

10
Моята история / Re: Хроничен хепатит б
« -: Февруари 08, 2019, 08:54:50 »
Че какво ти правят въобще като изследвания? Чернодробните ензими не са чак толкова важни, стига да са в граници. 36 е стандартна граница на повечето лаборатории (даже някъде до 45), ние сме посочили 19, защото това е новият общоприет стандарт в европейското гастроентерологично ръководство, което обаче не значи че се следва от лабораториите по отношение на граници. Така че това не е чак такава драма. Можеш да се притесниш, ако ензимите ти скочат двойно например.
Важното обаче е, да разбереш какви изследвания са ти правени до момента-колко ти е вирусният товар, какво е нивото на HbsAg, дали планират да ти измерят фиброзата по някакъв начин (неинвазивен тест и т.н.). Запиши си всичките въпроси и изискай отговори следващия път като отидеш на лекар. Ако не е тайна в коя държава си?

11
Моята история / Re: Хроничен хепатит б
« -: Февруари 07, 2019, 23:07:37 »
Надявам се тук да намериш много отговори:
https://www.hepactive.org/article/lechenieto-na-khepatit-b-stpka-po-stpka

12
Моята история / Re: Хроничен хепатит б
« -: Февруари 07, 2019, 09:58:16 »
Една година е стандартен интервал при стабилни пациенти без усложнения. В България ако могат, ще ни приемат и през три седмици, заради клиничните пътеки, така че ние не сме никакъв ориентир.

13
Не си длъжен да му казваш. Медицинският персонал е длъжен да спазва еднакви правила за безопасност и стерилизация на инструментите с всеки един пациент, без значение дали той има грип, хепатит или ХИВ.
Обърни внимание следващият път като ходиш при него, дали те работи с чисто нови инструменти (т.е.такива, които са били стерилизирани), дали слага ръкавици, маска и т.н. Можеш да го попиташ как обработва инструментите-в автоклав ли, дали всеки пациент е с нови инструменти, въобще въобще общи въпроси, от които да добиеш представа дали този зъболекар работи съвестно. Не е рядкост хората да се заразяват с хепатит точно от зъболекарски манипулации, така че го имай предвид.
И не се притеснявай за правилата, нали вече уточнихме всичко :)
Успех и пиши като стане готов вирусния товар.

14
Здравей, Нака.

Молбата ми е като имаш въпроси, да ги задаваш само в тази тема, която си е лично твоя, и да не стартираш при всеки въпрос нова такава, защото това е против правилата на форума.

Разбирам, че си диагностициран наскоро и вероятно много неща са ти неясни. За целта, трябва да прочетеш някои основополагащи теми за хепатита; тогава ще ти се изяснят много неща.

При хепатит В основното е да се разбере дали хепатитът има нужда от лечение или не. Има пациенти с хроничен хепатит В, които не се нуждаят от лечение, защото може да нямат високо вирусно натоварване, може да нямат чернодробно увреждане, което прави лечението към този момент излишно. Те трябва да се следят периодично, като пускат определени кръвни изследвания.
Ако пък пациентът има нужда от лечение, то е високоефективно, безплатно по Здравна каса, като има определена процедура за получаването му.

При всички положения трябва да се посети гастроентеролог, който чак след като направи всички изследвания, ще може да определи дали имаш нужда от лечение или не. Очевидно ти си посетил такъв, защото пишеш че чакаш вирусен товар, което е чудесно, задействал си се бързо.

Желая ти успех,
Силвана

прочети:
https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v
https://www.hepactive.org/article/lechenieto-na-khepatit-b-stpka-po-stpka

15
Има в Токуда, 170 лв.

Страници: [1] 2 3 ... 199

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007