Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 204
1
Временно повишените ензими не са нещо лошо или неочаквано, защо толкова се шашкаш за тях? Аз не бих пускала нищо, но щом искаш, не мога да те спра :) .

2
Хм, сега виждам, че моят пост не се е постнал, бях ти отговорила на предишното питане, когато беше леко изпаднал в паника. Тогава исках да ти кажа, че не се прави вече пср на 4та седмица, защото е излишно. Излишно, защото за 4 седмици не винаги вирусът изчезва и пациентитв почват да се шашкат излишно. Ако беше значим този резултат, щяха да направят и самото лечение 4 седмици, вместо 8, 12 или 16. Така че най-важният ти резултат е svr. Стискам палци всичко да бъде наред. И поспри с четенето ????

3
Когато болестта влезе в живота ни, много неща се променят. Появява се страх, тревога, объркване, дори отчаяние. Какво точно се случва? Защо на мен? Ще успея ли да се справя? Как да се справя? Как да говоря за това, което ми се случва, за да бъда разбран?

Много от нас са подкрепени в този толкова болезнен и труден момент - от семейството, близките, приятелите. Но колкото и да е важна и ценна тази подкрепа, тя не винаги е достатъчна. Понякога имаме нужда да поговорим с някой, който да ни съпроводи емоционално в този процес, да ни помогне да разберем и осмислим.

Часове и записване:

всеки петък

08:00 - 08:45

09:00 - 09:45

Всяка седмица има по две индивидуални консултации. Срещите са безплатни за всички пациенти с хепатит и техните близки, но със задължително предварително записване на телефон 0896 786 776 или на toshka@hepactive.org. Консултациите се провеждат при спазването на стриктна конфиденциалност!

Място:

CheckPoint София

ул. Цар Самуил 111

Водещ:

Тошка Иванова е дипломиран психодрама консултант към Института по психодрама на Център за култура и дебат “Червената къща Андрей Николов” и фондация “Психотерапия 2000”. Тя има 7 години опит във воденето на групи за подкрепа за пациенти с хепатит и техните близки, както и 6 години опит като ко-терапевт в група за личен опит чрез Психодрама, социометрия и групова терапия. Завършва магистърската програма “Артистични психо-социални практики и психодрама” към НБУ и Център за култура и дебат “Червената къща Андрей Николов”.

Индивидуалните срещи са естественото продължение на Групите за подкрепа за пациенти и техни близки, които ХепАктив организира в периода 2012 - 2019 г. За тези 7 години, те помогнаха на десетки пациенти с хепатит В и С при справянето им както със страничните ефекти от лечението, така и с психологическите проблеми, свързани с болестта и стигмата - пречки в общуването и споделянето, връзката със семейство, близки и приятели, работата. Поради навлизането на все по - нови и ефективни медикаменти за лечение на хепатит В и С и липсата на значими странични ефекти, естествено намаля и нуждата от организиране на Групи, но необходимостта от индивидуална работа остана. Ето защо, стартираме тази нова услуга, с която се надяваме да бъдем в подкрепа на пациента, с фокус върху емоционалното възприемане и справяне с болестта.

Ако имате въпроси, които са от друго естество - сблъскали сте се с административна пречка при кандидатстване за лечение например, може да се свържете с консултанта ни по вирусен хепатит, който е на разположение от понеделник до петък от 12 до 18 часа на 0988 722 988, office@hepactive.org.

4
За хроничен хепатит говорим 6 м. след инфектирането. Прочети брошурата, вътре ще откриеш полезна информация, която ще ти даде предварителна яснота относно нещата, които да питаш лекаря в събота.

5
Здравей,


Наскоро си се инфектирала или наскоро си разбрала, че имаш хепатит В? Това са две различни неща. Едното може да е остър хепатит, второто-хроничен. По отношение на ваксината - тя не е доживотна!!!! Няма две мнения по въпроса. Антителата не могат да бъдат константа за период от 60-70 години например, ето защо, на всеки 10 години се следи тяхното ниво. Антитела под 10 единици/мл се считат за ниски. Освен това, около 10-15% от хората не изграждат изобщо антитела след ваксинация, затова е необходимо да се пусне изследване за антитела след поставяне на третата доза.

Какво правим обаче, ако антителата са недостатъчни?
- ако изобщо не е създаден имунитет, т.е. никога не са се появявали антитела, се повтаря отново целия цикъл ваксинация
- ако е имало имунитет, но е спаднал, лекарите се делят на две групи: такива, които препоръчват слагането на една доза, която да активира отново имунен отговор,  и такива, които смятат, че не е необходимо, тъй като тялото има клетъчна памет и при евентуално инфектиране, имунната система ще разпознае вируса и ще се събуди. Аз лично клоня по-скоро вече второто мнение.

За теб е важно да се прецени дали имаш нужда от терапия или не. Повече информация има в тази наша брошура, която силно ти препоръчвам да прочетеш: https://www.hepactive.org/sites/default/files/2019-11/hepactive_hbv_brochure_2019.pdf

п.с. Създадох твоя тема, защото беше писала в чужда ;)

Успех,
Силвана

6
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Януари 12, 2020, 23:44:48 »
Здравей,

Да, прекарала си го, няма как да бъдеш повторно инфектирана, дали от твоят партньор или по друг път, тъй като имаш антитела.

7
Моята история / Re: Hepatit b
« -: Декември 30, 2019, 11:13:18 »
Можете да запишете директно ден за хоспитализация - хем няма да плащате преглед, хем всички изследвания ще минат по Каса. Преглед е безсмислено да се прави.
Антитела си пусни в коя да е лаборатория, личния лекар не може да ти назначи.

8
Моята история / Re: Hepatit b
« -: Декември 30, 2019, 10:16:32 »
Може да си го прекарала на крак, ако не си мерила антитела, го направи, и ако нямаш, сложи ваксина.

9
След като си при нея, си  в най-добрите ръце  :girl_wink:

10
Моята история / Re: Hepatit b
« -: Декември 30, 2019, 00:26:52 »
Бих препоръчала доктор Балабанска от Токуда, София. Трябва да се направи цялостна оценка на състоянието му, за да се прецени дали има нужда от лечение, какво да е то, или само от наблюдение. Са мо въз основа на вирусен товар  и чернодробни ензими това няма как да стане.
препоръчвам ви да се запознаете с този материал, който сме разработили в помощ на пациентите с хепатит В:

https://www.hepactive.org/article/lechenieto-na-khepatit-b-stpka-po-stpka

(най-отдолу има линк за сваляне на брошурата).

Вие изследвана ли сте?

11
Здравей, Пени,

В коя болница се лекуваш и при кого, ако не е тайна?
При нас са рядкост хората с ПБХ, споделям ти линк към една от най-големите организации на пациенти с това заболяване, надявам се са ги бъде полезно. Познавам ги лично и ако имаш нужда от информация или имаш конкретни въпроси, мога да те насоча към някой от екипа им.https://www.pbcfoundation.org.uk/newly-diagnosed

12
Моята история / Re: Hepatit b
« -: Декември 29, 2019, 20:46:39 »
Здравей, Йоана,

Създадох твоя тема за по-голямо удобство, защото беше постнала в чужда ;)

Аз лично бих сменила лекар, който при при очевидно активен хепатит, назначава добавка и проследяване след месец? Вместо това е редно да се види има ли увреждане черния дроб и при нужда да се стартира веднага антивирусна терапия.

13
Моята история / Re: Hepatit b
« -: Декември 27, 2019, 20:40:07 »
Здравей,

Ти имаш чернодробни ензими два пъти над нормата, така че вероятно няма грешка с пср и Хепатитът е активиран. Когато имаш възможност, пусни нови изследвания или направо действай за хоспитализация при някой гастро, за да не ги плащаш тия тестове.

14
Огромния пик на споделянето около лечението за С беше в интерферновага ера. Сега всичко е лесно и бързо и беше нормално рязко да спадне комуникацията тук. Хората се лекуват за няколко седмици, и нямат кой знае какви оплаквания, искат да забравят бързо през какво са минали. От друга страна така се губи информация какво  все пак представлява ДДАС и ако се появи пациент с по-комплицирано състояние, не знае какво да очаква. Но всичко е такова, каквото е.
 Да, пиши тук най-добре.

15
Христо, ти си изключително съвествен и стриктен пациент, поздравления че внимаваш за такива детайли. Надявам се страничните ефекти да отшумят и да ти понася по - добре лечението, но за щастие е само няколко седмици, така че просто стискай зъби :)

Страници: [1] 2 3 ... 204

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007