Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - preslav1980

Страници: [1] 2 3 ... 18
1
На лечение съм / Re: Започнах и аз битката
« -: Ноември 22, 2017, 22:58:51 »
Честито. Следва ПСР на 6 месеца. На мен проф. Антонов ми каза, че ако на 6 м. след лечението не се открива то тогава на 99,999999999999999999999999999% всичко е ОК.

 :smile: :smile: :smile:

2
Аз за теста на 6 м. след лечение минах по някаква програма спонсорирана от Гилеад май. Нито ме хоспитализираха, нито пари сам давал. Това в Иван Рилски.

ПС: Тва 120 лева за ПСР много тънка лайсна! Най-евтиното, което аз съм чувал е 150 лева.  :smile:

3
НЕ си намерил правилната жена значи. Когато я намериш  тя сама ще те приеме с всички кусури.

Ако и хлопат пеперудите в стомаха- нали така му казват жените, то с сигурност пеперудите ще надделеят над това, че ти си болен.

Просто още не си я намерил. Горе главата. Ако 350 000 000 мислят като теб то популацията на света ще тръгне надолу.

Психически нещо си се раздрусал. Господ си знае работата- кога и с кого! Ти само му помогни малко с позитивно мислене.

 :smile:4
Благодаря за подкрепата. На теория всичко уж трябва да е ок. Ще изчакам да видя как ще се развият нещата. Но наистина вече взе да ми писва всичко.

Хайде хайде горе главата. Като почнеш на пиеш хапчетата ще разбереш, че си е струвало ядовете.

 :smile: :smile:

5
Пускай веднага ПСР за генотип и количествен за да може до 10-на дена да излезе резултата. Веднага след като е при теб резултата бягаш в Здравната Каса в Варна да го дадеш. Толкова си преминал не виждам смисъл на финалната права да се оставяш и да променяш стратегията с генерици.

Няма какво да се ядосваш. Никой не го е грижа за тебе освен ти самия сам да се грижиш. Знаеш ли колко им пука на докторите, че забравили да ти кажат, че ПСР трябва да бъде от последните 6м.

Така, че стискаш зъби и бягай веднага да даваш кръв. Има доста изследвания необходими за отпускане на лекарствата с срок на валидност до 6м- TSH, биопсия, ПСР, спин и др. НЕ съм много сигурен но най-добре провери сам в изискванията на ЗК за да не стане така, че още нещо липсва.


ПС: Внимавай с този субгенотип ( 1а или 1б ако си генотип 1) . Струва ми се подводно камъче. Да не ти направят само, че си генотип 1 и до там.
 :smile:

6
Хилоууу френдц.

На 3м. след лечението така наречения SVR  имам отрицателен ПСР.

Вирусът не се открива. Супер съм щастлив.

 :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party:

Благодаря на всички които са ми помагали през трудните моменти тук в форума с съвети.

След 4г. борба и три лечения най- накрая здрав с циротичен дроб.

Важното е да не се предаваме.

Успех на всички. :smile: :smile: :smile:7
Хилоу.

На 3 месец батко е пак с отрицателен ПСР. Чакаме 1 юни за SVR на 3 месец след лечението.

Ха да ми е честито.

 :yahoo: :yahoo: :yahoo:

8
Направете първо изследването anti HCV.  Струва около 20 лв.

Ако е отрицателно- означава, че детето Ви е здраво. Не е необходимо да правите други изследвания.

Ако  е позитивно означава, че детето е имало среща  с вируса на хепатит С и има изградени антитела, който циркулират в кръвта му.

За да се разбере дали все още носи вирусът на Хепатит С или успяло само да се излекува чрез имунната си система (случва се в 20% от случаите) е необходимо да пуснете изследването HCV RNA. То търси директно РНК на вирусът в кръвния поток. Единствено то може да каже с сигурност дали детето Ви е носител на вирусът на Хепатит С към днешна дата или не. Струва около 150 -200 лв.

За пръв път чувам, че като е на 7 години не може да се вземе венозна кръв за да се изследва за HCV RNA.

Успех.  :smile:


9
Мравчееее- да не ти пука от отношението на докторите. Всичко се връща като бумеранг.


Започвай лечението, прави си сама изследванията и ако нещо те притеснява в тях питай нас патилата ако може да помагаме нещо.  :smile: :smile: :smile:

Пий повече вода- от копегуса малко пресъхва  устата.  Също  получава се лек метален вкус  след натрупването му в кръвния поток. Пак за копегуса - още от първото ми лечение с него ни даваха информационен лист. На него пишеше да приемаме копегуса с 10-на  грама масло. Маслото помага за функцията на копегуса при трепането на таралежите. Аз не го изпълнявам винаги, но често особено сутрин си хапвам с копегуса по една препечена филийка с масло.

Успех и никакъв алкохол, грейпфрути, кантариони и секс.  :smile: :smile: :smile:

10
Тази женица, която си гледал е предполагам зам. управителя на НЗОК- г-жа Кръстева.

Тя вече е Хистори. Съкратена е... :smile: :smile: :smile:

Много защитаваше правилата и как ние сме ги били чели по различен начин от реалния, нооооооооо ВАС (Висш Административен Съд)   спря тези критерии за сега.

А тая Кръстева- може спокойно за някой лев у банковата и сметка и член на Комунистическата партия да стане и да ни рекламира, че четем по различен начин Комунизмът от реалния.

 :smile: :smile:

11
Всички изследвания необходими за проследяване на лечението ще трябва да си ги правиш и заплащаш ти. ЗК няма да помогне тук, защото ще се лекуваш нелегално. Те са сигурно около 1 000лв само те ( 2 или 3 ПСР-а, ПКК, Асати, Алати Креатинини, Билирубини, Преди старта- Анти ХИВ, HbsAg, TSH  и други).

Иначе на някой познат доктор да ти преглежда резултатите и да те съветва как да процедираш. Ако нямаш се молиш на личната лекарка. Може и на някой хепатолог в града ти с частен прием. Плащаш си 50лв и обясняваш за какво става на въпрос с молбата да ти преглежда резултатите и да те съветва. Друг непрепоръчителен начин е сам да се лекуваш, което е доста опасно!!!

12
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« -: Февруари 03, 2017, 17:49:05 »
Първо за фиброскана:

разлика от 1-2 килопаскала  е нищо и в зоната на допустимата грешка. Аз съм с 53 килопаскала- така, че не мисля че този резултат би трябвало да те тревожи въобще.   :smile:

Щом нямаш доверие на тази лаборатория не се занимавай с тях. Да не казвам, че  преди години имаше и разследване дори как една лаборатория, за да печелят пари дори и не правят изследвания а пишат някакви си стойности в границите, което само по себе си разбираш какво престъпление спрямо пациента е.

Просто не се занимавай с тях. Ползвай доказани и с много офиси в страната.

 :smile:


13
Благодаря на всички за сърдечните думи.  :smile:

Сега изследвания на 2 месец от началото на ХАРВОНИ и КОПЕГУС:

                     Преди 1 Хапче        24ч. след 1 хапче            след 14 дни   на 1 м.    на 2 м.

АСАТ                    96                              85                                 46           43             31
АЛАТ                    94                              86                                 56           47             37
ГГТ                     133                             116                                99           67             53
Хемоглобин         156                                                                136           134          123
Тромбоцити         104                                                                158           130          154

Като проблемни изследвания са само:

Общ билирубин:         35.14 µmol/l,     до 21 µmol/l

Директен билирубин: 12.58 µmol/l,   до 8.5 µmol/l

Пикочна киселина ( Uric acid ): 420.01 µmol/l, до 416.5 µmol/l

Айм филинг мъч бетър.  :bye2:

14
Три месеца след лечението със препаратите на AbbVie резолтата НЕ СЕ ОТКРИВА.

Браво. Все така да е.

 :smile:

15
Здравейте,

И аз се интересувам за това как става в момента записването за хоспитализация в "Иван Рилски" София и дали важат правилата по-горе.

По никакъв начин не можах да се свържа по телефона, пък и само за едно записване да ходиш на място си е луда работа, особено когато си от провинцията.

Бих искала да помоля някой, който е минал по този път, да сподели.

Преслав, виждам, че и ти си имал проблеми със заплануването на хоспитализация, ако може да споделиш как се оправи, ще ти бъда благодарна.

Другият въпрос, който ме вълнува, е дали има такава вероятност да ти насрочат чак след 2 месеца дата за хоспитализация, поради това, че всичко е запълнено.

Бъдете здрави,
Фея!

Здравей. Ами при мен стана по следния начин.

1. След получаване на разписаните протоколи за лечение се обадих в приемния кабинет на Иван Рилски.

Първо няколко дена се мъчих на тел.: 02/ 952 -28 -31. Никой не вдигна, ни предиобед, ни следобед. А това е официалния телефон на сайта.

Изпозвай телефон: 02 / 952 -37 -44.  На него ми отговориха веднага.

Първата им реакция беше, че не записват по телефона а трябва да се отиде на място. Като обясних, че съм от Русе и съм за започване на лечение с Харвони се съгласиха да ме запишат. Дадоха ми час за след 1 месец.

Така, че те съветвам след като се обадиш по телефона да настояваш да те запишат, защото си от провинцията. Не са ми искали направление 7, за да се запиша.


Звъни: вторник, сряда и петък в диапазона 08,30- 13,30ч. Така пише на кабинета за прием.

2. На датата на постъпване носиш:
- копие от последна епикриза
- 2 броя на направление 7   по кл. пътека 76 + 1 брой амбулаторен лист. Дава ги личната лекарка. Като основание се пише проследяване на чернодробното заболяване и нещо от сорта. При мен беше и старт на противовирусно лечение.
- копие ТЕЛК, ако имаш
- лична карта
- рецептурна книжка, ако започваш ново лечение. Ако не ти се носи да ти тежи  :smile: ,  то си запиши номера й. Ще ти го искат.
- лекарствата, ако ще започваш лечение.

3. Като дойдеш в болницата за постъпване:
- първо веднага на регистратурата, за да се запишеш. Отваря в 07.30ч. Ако си от първите записали се, ще чакаш по малко, защото викат по реда на записване в регистратурата. Представяш направленията номер 7 + амбулаторния лист и личната карта. Проверяват те дали си в техния списък за деня. Вече имат такъв. След като всичко е ОК ти връщат всички документи и ти дават уверение, че си здравно осигурена.

- Веднага отиваш в приемния кабинет номер 14. Попълваш декларациите за информираност. Те седят до прозорците на едно бюро. По рано лекарите ги попълваха но губеха време. Затова са променили ние да ги пишем докато чакаме отвън. Мисля, че това е + откъм организация.

Оттук започва голямото чакане.

На другия ти въпрос. Да- може да ти дадат час и за след 2 месеца. Зависи колко са  запълнени датите.

Успех.

 :smile: :smile: :smile:

Страници: [1] 2 3 ... 18

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007