Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ЛилянаЗард

Страници: [1]
1
Здравейте,
току що публикувано съобщение за напредък във откриването на рецептора за навлизане на HBV в чернодробните клетки при Хепатит Б

https://www.hepb.org/news-and-events/news-2/hepatitis-b-foundation-announces-2021-baruch-s-blumberg-prize/


Резюме:
Д-р Уенхуей Ли от Китайския национален институт по биологични науки да бъде почитан за принос в науката за хепатит Б
Докато историята на HBV продължава да се развива, д-р Ли добави нова важна част “, каза д-р Алтер.
„Той е идентифицирал рецептора за навлизане на HBV в чернодробните клетки, предоставяйки обосновката на рецептор-блокиращите терапии.
Много съм възприемчив към великото откритие на д-р Ли. "
Д-р Райс коментира: "Това е най-подходящото признание за едно наистина преобразяващо откритие. Търсенето на неуловим HBV рецептор обхваща десетилетия, занимаващо се с едни от най-добрите лаборатории в света и среща ужасен неуспех. Уенхуей и успехът на неговия екип предостави забележителен нов инструмент за вирусология на HBV и подсили вярата, за да намери най-накрая функционален лек за хроничен хепатит Б. Браво! "


2
Да. Обмислям го. Чух много и различни теории вече.
Благодаря!

3
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Ноември 07, 2020, 18:23:44 »
 Ок. Благодаря, чух доста обещаващи отзиви за това проучване.

4
Здравейте отново,
Скоро ще пускам изследвания, но искам предварително малко инфо ако може. Четох доста истории за силимарин, котешки нокът, Phyllanthus urinaria, глутамин. Аз през годините не съм пила нищо с което да подсиля имунната система. Сега когато след 26 имам раздвижване на количествения HbsAg и HBV DNA съм решила да пробвам. Другия проблем е че имам автоимунно заболяване при което имуностимулиращи не се приемат/ смята се че увеличават собствените АТ който атакуват собствени органи/. Моля Ви да споделите ако някой е имал подобен случай и ги е приемал. Също ако някой не е имал ползи от гореспоменатите добавки но е имал ребаунд ефект на увеличаване на виремия и ензими. И последно от къде мога да си набавя котешки нокът и Phyllanthus urinaria. Предпочитам да не са на хапчета, че не се знае какви други помощни вещества имат. Предварително благодаря сърдечно на отзовалите се!

5
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Ноември 05, 2020, 11:54:19 »
Здравейте, споменахте по горе че баща Ви е включен в проучване на Рош. Имате ли малко повече информация за това проучване- какъв медикамент се проучва, хапче или инжекция, продължителност. Баща Ви със сигурност е подписал информирано съгласие за участие и там е описано всичко. Аз също чух за подобен проект и затова се заинтересувах?
Благодаря предварително!

6
Благодаря за новата информация. Човек си променя настина мирогледа по отношение на здравето. Аз имам няколко въпроси ако някои си ги е задавал или е получавал отговори моля да сподели:

Фиброскан- F0-1. Какъв е нормалния резултат на човек без Вирусен хепатит Б. Според вас има ли динамика в двата резултата- 4.4kPA и 5.6kPA. Каква е границата на Фиброскана за нормален ч дроб и фиброза. Някой правил ли е сравнение между фиброскан и биопсия? резултатите съпоставими ли са? Също как се чете резултат HBV DNA повече от 2000 UI/ml и нормален ALAT? Нормално ли е имунната система да не разпознава вируса и да не реагира със излив на ензими?
При кои случай ч дроб започва да страда- дали фиброзата започва при висока виремия и нормални ALAT и фиброскан?
Също знаете че е възможно да има мн висок вирусен товар да няма все още фиброзиране на ч. дроб.
Все въпроси който се опитвам да си изясня - кога наистина се налага лечение. Мн добре със запозната със алгоритъм и критерии за започване на лечение. Знам и мнението на мн хепатолози.
Това което искам да чуя е мнение на хора който са преминали през подобни дилеми дали да започнат или не лечение и кога точно да го започнат.

Много благодаря предварително!

7
Много Ви благодаря. Записах си час за Фиброскан във Токуда. Ще споделя резултата като го направя. Чувала съм също че фиброскана дава най точни резултати във средните стоиности. Във стоиности Ф- 0-1 е възможно да има отклонения във сравнение с биопсията. Имате ли някакво мнение по този въпрос? Също бих искала да знам ако някои е на дълго лечение със НУК какви са евентуално страничните ефекти- бъбреци, кости?

8
Здравейте приятели,
Досега не съм писала или публикувала във подобни форуми, но виждам че човек може да получи доста адекватен съвет което много ме радва.
Накратко за мен. Носител съм на вируса от 26 г. Стойности на HBV DNA под 2000 единици до миналата година. ALAT/ASAT- норма. Фибрискан- F0-1 до миналата година месец май. Сега си пуснах контролни изследвания: HBV DNA 28 302 UI/ml. HBsAg количествен- 2700 UI/ml. ALAT-12.70; ASAT  20.40. Искам да питам- някой имал ли е такова повишение след толкова мн години. Това ли е естествения ход на болестта. Аз по никакъв начин не усещам спад във моя имунитет. Не боледувам по малко или повече. Имам също Автоимунен тиреоидит на Хашимото. През Февруари имах голямо разместване на тиреоидния хормон но сега вече е компенсиран. Тогава взех за определено време етерични масла с които исках да подобря функцията на щитовидна жлеза. Като че ли ми се иска да свържа това увеличение на HBV DNA със проблема във щитовидната. Моля ако някой е имал подобно раздвижване на HBV DNA  да сподели. Възможно ли е нивото на HBV DNA  да се нормализира отново? а стреса как влияе също? Чета че на някой хора им е препоръчано Изопринозин. Приема му не прави ли евентуално последващо лечение по малко успешно? Много благодаря предварително.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007