Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - mihaela

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Аз лично съм очарована от разбирането, което доц.Антонов прояви към мен. Разбира се, не вие най-добре знаете през какво сте преминали. Единствено мога да коментирам, че звучи малко несериозно да издирвате лекуващия си лекар по телефона при положение, че лечението е довело до подобни усложнения. Отидете на място. С мен доц.Антонов разговаря на място без да имам уговорен час, просто бях ужасно притеснена и го намерих в болницата.
Успех
Михаела

2
Казва се Алиния + Neupogen! Ако ги пиеш няма , кой да ти спре лечението защото просто ще отговаряш и левкоцитите ще се вдигнат! Ако спреш няма да оздравееш.
http://translate.google.com/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://www.neupogen.com/&prev=/translate_s%3Fhl%3Dbg%26q%3DNeupogen%26sl%3Dbg%26tl%3Den


http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2240.msg25086;topicseen#msg25086

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=1641.0

Аз няма как да продължа лечението си след 6-тия месец независимо от броя на левкоцитите, т.к. вирусното ми натоваране е намаляло 10 пъти, а изискването е да падне 100 пъти.

3
Здравейте,
Най-малко съм очаквала да пиша в тази тема на 5-тия месец от лечението си с Копегус и Пегасис, но ето ме тук. Тези от вас, които са чели моята стара тема знаят, че на 3-тия месец ПСР-ът ми беше 150 000  lU/ml (стартирах с 1 630 000  lU/ml). Първоначално ми казаха, че трябва да продължа с лечението до края на 6-тия месец, след което да прекъсна. Междувременно обаче левкоцитите ми паднаха на 1,6 G/L и вдигнах много висока температура, тогава гастроентероложката ми каза да спирам веднага с лекарствата. И така от 08.10 вече не съм на лечение, пия някакъв антибиотик. Имам куп въпроси и нито един читав отговор. Докато продължавах лечението имах все пак някаква надежда, а сега нямам идея какво да правя.
1.) Гастроентероложката ми каза, че не трябва да ходя до Здравната каса за спирането на лечението, но според е редно да ги уведомя за причината за спирането, както и да върна Копегуса, който ми е останал (на мен така и не ми издадоха рецепта последната рецепта за Пегасиса). Някой попадал ли е в подобна ситуация? Имате ли представа какъв е редът?

2.) Другото, което исках да ви питам, е свързано със смяна на лекуващия лекар гастроентеролог. Т.к. разговарях с доц.Антонов и той ми каза 6 месеца, след като спра лечението да отида при него с актуални АЛАТ, АСАТ и ПСР. Предполагам, че тогава ще трябва да си взема направление за хоспитализация от личния лекар?!

3.) Третият (и поне засега последен) въпрос е следния: От ИСУЛ, където към момента ме лекуват, предложиха да се подложа на лечение с някакво лекарство Inhibitor caspada, което още не е на пазара. То не се бори с вируса на хепатита, а с фиброзата. Доколкото разбрах лечението е 6 месеца и се прави биопсия в началото и в края. Някой чувал ли е някакви отзиви за това лекарство? Аз нямам желание да се захващам с него, защото искам да се прехвърля при доц.Антонов, който смята, че могат да се мислят алтернативи за по-нататъчно лечение на самия вирус при мен (най-вероятно с Пегинтрон). Но все пак ако някой е чувал нещо...

Ще съм ви мнооооого благодарна за всеки съвет и отговор. Наистина в момента съм ужасно объркана.
Поздрави
Михаела

4
Прекрасна новина!!!  :dance:
Пожелавам оттук нататък мноооого здрав и любов на цялото семейство!!!
Малката е просто очарователна!!!  :flowers:
Михаела

5
На лечение съм / Re: Моята първа инжекция!
« -: Октомври 09, 2009, 09:32:52 »
Тита,
Успокой се за антибиотика. Приятелят ми е с успешно завършено лечение (и той беше с Хепатит С), а по време на лечението му се наложи да пие антибиотик. Дишай спокойно и продължавай напред!   :smile:
Михаела

6
На лечение съм / Re: Бузан,Аз и Лечението
« -: Октомври 09, 2009, 09:28:13 »
На мен в началото на лечението ми казаха, че ПСР се поема от Здравната каса на 3-тия, 12-тия и 18-тия месец след началото на лечението. Така че поне в това отношение смятам, че няма проблем. А що се отнася до забавянето на протоколите, стискам палци и ти пожелавам да ги получиш възможно най-скоро! Пък ако все пак забавянето е прекалено дълго, вариант е да се съберат повечко хора и да се вдигнат до Здравната каса. Все пак 2 глави мислят по-добре от 1.
Успех от мен!
Михаела

7
На лечение съм / Re: И нашият ред дойде
« -: Септември 26, 2009, 14:26:59 »
Почти от началото на лечението уринирам често. Тъй като устата ми съхне ужасно, постоянно се наливам с течности и смятам, че това е причината. Така е поне в моя случай.
Поздрави
Михаела

8
Забавни теми / Re: За любителите на музиката
« -: Септември 26, 2009, 14:22:53 »
http://www.youtube.com/watch?v=7nnqXA9rmqI
Тази песен ми помогна да започна деня си с усмивка. Затова я споделям с вас!  :smile:
Михаела

9
Аз май накрая (е в моя случай посредата) ще го закъсам. Това са последните ми резултати:
Левкоцити – 1,67 G/L (3,5 – 10,5)
Еритроцити – 3,34 T/L (4,2 – 5,4)
Хемоглобин – 97 g/L (120 – 160)
Тромбоцити – 105 (140 – 440)
АСАТ – 44 U/l (10 – 35)
АЛАТ – 40 U/l (0 – 35)
ГГТ – 19 U/l (7,0 – 30,0)
Гастроентероложката ми каза тази седмица да си бия само половин инжекция, защото съм го закъсала с левкоцитите, и да си почивам. Няколко дни след инжекцията каза пак да си пусна кръвна картина, за да видим какво е положението. На мен не ми се иска да намалявам Пегасиса, защото и без това ми остават 2 месеца и ще прекъсна. Вие какво ще кажете?
Едни казват, че левкоцитите не трябва да падат под 1,8 G/L, други - под 1,5 G/L...
Поздрави
Михаела

10
Радо,
Благодаря за куража! Разбираш колко обезверена се почувствах при този резултат от ПСР-а. Днес разговарях с лекуващия си лекар и той ми каза, че ще продължа лечението си до 6-тия месец, след което ще се наложи да го спра.
Разговарях и с доц.Антонов, който ми даде надежда и ме успокои, че битката просто ще е по-дълга, но не трябва да се отчайвам. Каза след като завърша 6-месечния курс на лечение, да изчакам 6 месеца и да видим тогава вирусното натоварване и чернодробните ензими. След което ще се види какво е адекватното лечение в моя случай.
Абе мноооого съм разочарована и ми е адски гадно. Вчера мислих да спра лечението сега и да не се мъча още цели 2 месеца. Но все пак гадният вирус е намалял и ако сега се предам само мога да изгубя. Или поне така се успокоявам  :sad3:
Борбата продължава!
Поздрави
Михаела

11
Благодаря ви много, че ми давате кураж. Добре, че ви има. Но си спомням, че някъде във форума прочетох (ако не се лъжа, беше го писал Радо), че вирусното натоварване на 3-тия месец от лечението трябва да е намаляло 100 пъти. При мен е намаляло само 10 пъти. Ще се радвам, ако и Радо коментира, когато има възможост. Наистина съм доста уплашена, разочарована и ... какво ли още не...  :sad2:

Михаела

12
Днес гастроентероложката ми каза резултата от ПСР-а на 3-тия месец от лечението. Новините не са добри - 150 000  lU/ml. Преди да започна лечението положението беше - 1 630 000  lU/ml. Май има вероятност да ми спрат лечението... ако някой знае нещо по въпроса, или му се е случило нещо подобно, моля нека да сподели. Не знам вече какво да мисля. Ще съм много благодарна за всеки съвет и мнение. Еми това е... Не съм го очаквала, но е факт.
Михаела

ПС - И да попитам дали ще може да ме приеме доц.Антонов за консултация, след като не се лекувам при него?

13
На лечение съм / Re: Бузан,Аз и Лечението
« -: Септември 02, 2009, 19:13:53 »
Честито за протоколите!  :congrats:
Теди, исках да те попитам дали при продължаване срока на протоколите са ти искали резултатите от ТСХ, или сега ще си правиш изследването?
Поздрави
Михаела

14
Ами и то и кремовете срещу обривите също са с кортикостероиди, ама няма как мажем се... само и само да спре проклетия сърбеж!
Михаела 

15
Ооо и аз от няколко седмици съм с нова визия, а именно с къса коса. Отрязах я без много да му мисля. Но много ми похвалиха въпросното лекарство - Alpicort F и реших да събера повече информация за него.
Михаела

Страници: [1] 2 3 ... 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007