Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - roni_c

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Общи теми / Re: Заразяване с хепатит б
« -: Ноември 12, 2017, 09:27:59 »
Здравей,тя пускала ли си е някога изследване?Нека се изследва и ако резултатът е отрицателен,поставете ваксина,за да сте спокойни.

2
Аз преди два дни подадох в касата протокол за Виреад,не ми се мисли ако трябва да се сменя протокол първо от болницата,после пак подаване в касата,за какво забавяне ще стане въпрос...Ако знаех по-рано можех да реагирам,но сега...

3
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 18, 2017, 21:02:56 »
Колко струва в Писанец количествен HBsAg,защото в Синево май е 50 лв?

4
Здравейте и на двамата.През 2016г в продължение на 1 година (2 протокола) се проследявах в Каспела при д-р Ефимия Чолакова.Проблеми със записване за хоспитализация няма,даже не е необходимо предварително записване,а отиваш директно с направлението и те приемат.Болницата е на ниво,добра инфраструктура,апаратура и доктори,но...винаги има но...При първия протокол нямах проблеми,всичко беше навреме,за вторият протокол обаче ме забавиха с почти един месец,наложи се да търся Виреад,за да не прекъсвам лечението и след това забавяне преминах за проследяване отново към София в Св.Иван Рилски.Проблемът на Каспела е,че нямат (или поне тогава нямаха) комисия,която да одобрява и издава протоколи.Препращат протоколите с изследванията към други градове (в моя случай беше Стара Загора),където комисия подпечатва протоколите,за да може да се подадат в Нзок.Ще се радвам ако разберете актуална информация за Каспела,защото и аз като вас живея и работя в Пловдив.Поздрави.

5
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Юни 08, 2017, 21:31:24 »
Здравей,можеш да намериш информажия тук... http://www.hepactive.org/content/faq/What_is_the_e_antigen

6
Здравей,не знам защо реши,че си прекарала Хепатит Б,при положение,че резултатът ти е отрицателен,а именно 0,34,което обикновено се интерпретира така (0-0.9 Отр.);(0.9-1-0-Сива зона)(>1.0- Пол.)Според мен няма място за притеснение,но ако искаш да си напълно сигурна пусни в друга лаборатория HbsAg,както можеш да си пуснеш и изследване за хепатит Ц,което не видях в публикуваните от теб (самото изследване е Анти HCV ).Поздрави и весела бременност.

7
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Март 31, 2017, 21:23:55 »
Ето една много опростена бланка.Жалбата може да бъде пускана до НЗОК,Министерство на здравеопазването,омбудсман и други институции,за които мислите ,че могат да помогнат.

8
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Март 31, 2017, 19:10:03 »
Единственият ни шанс да останем на Viread е производителят Gilead да поеме разликата в цената и да намали доставната цена.Днес бях в Иван Рилски и професор Антонов потвърди,че това е възможно,но все още е рано да се каже.Иначе всички (или поне повечето от нас) ще бъдем принудени да минем на генерика.

9
Диагностика / Re: Моята история
« -: Март 31, 2017, 16:03:59 »
Здравей,предполагам говориш за изследването HbsAg,а не за PCR HBV DNA.Ако е така,то няма нищо ново.Означава,че все още имаш вируса на хепатит Б в кръвта си.За да спрат лечението и да го обявят за успешно е необходимо да имаш антитела,а изследването е Anti hbsAg и то трябва да е положително.Поздрави.

10
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Март 28, 2017, 20:11:43 »
Силве,идеята разбира се е и болниците и НЗОК да са доволни.Нека Нзок заплаща на болниците разходите за ПСР,изследвания и протоколи,но това да става извънболнично или в краен случай ако толкова е необходима хоспитализация и клинична пътека,за да може да бъде заплатено на болниците,то нека да е с нова клинична пътека,която не предвижда нощувки,приемат те и те изписват в един ден,ден,който е напълно достатъчен за всички необходими изследвания.Според мен там трябва да насочим усилията си.Иначе ако трябва да си плащаме всичко,защо си плащаме данъците и осигуровките?

11
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Март 28, 2017, 19:03:02 »
Аз преди време пуснах жалба до министерството на здравеопазването,когато министър беше д-р Москов,във връзка с ненужните хоспитализации и клинична пътека 76,а вчера пуснах и до омбудсмана за същото и за доплащането на Виреад.Отговор от омбудсмана засега няма,но  получих отговор от министерството,писмото ми беше препратено до НЗОК и до националния консултант по гастроентерология.Оказа се,че решението дали нашето лечение може да се извършва в извънболничната помощ без хоспитализация,а само с лабораторни изследвания зависи именно от националния консултант по гастроентерология.Въпросът е можем ли да разберем кой всъщност е този консултант и как да се свържем с него за становище.Предполагам това ще е някой познат на всички нас лекар,светило в гастроентерологията.Относно доплащането,на мен ми предстои скоро да взема последните хапчета Виреад и да подам новия протокол в НЗОК,засега нямам информация как ще се случат нещата.

12
Всички резултати са прекрасни и нямаш място за притеснение.Нямаш хепатит и имаш антитела.Защитен си.Дай боже всекиму.
Anti HBe ти е положителен,а не отрицателен (виж си референтните стойности).Поздрави.

13
Чудесни новини.От думите ти да разбираме,че не си спирал повече от година котешки нокът и Л глутамин и продължаваш да го приемаш ли?По колко таблетки приемаш на ден по колко мг е всяка таблетка?Още веднъж честито за новините и успех.

14
Можеш да ядеш всичко без да прекаляваш.За предпочитане свежи органични неща без консерванти.В колбасите има консерванти затова не са за предпочитане.По-добре прясно месо(естествено сготвено),зеленчуци и плодове.Избягвай чипсове,кроасани и всякакви полуфабрикати.

15
Здравей,нещата при теб вървят чудесно,няма място за притеснение,защото си с остър хепатит Б и най-вероятно ще се възстановиш напълно.Това,което можеш да направиш е да си пуснеш изследвания за ХбсАг и Анти ХбсАг шест месеца след заразяването (някъде средата на март 2017г.) и ако изследването за ХбсАг е отрицателно,а  Анти ХбсАг е положително,то ти ще си се възстановил и ще бъдеш защитен от Хепатит Б до края на живота си,т.е ще имаш антитела срещу вируса.През това време си пази черния дроб като не пиеш алкохоли газирани напитки,не ядеш мазно и пържено и по желание можеш да вземаш хепатопротектори като Карзил,Легалон или билката Бял трън.Естествено се консултирай с гастроентеролог.Поздрави.

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007