Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Ani_sv

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 21, 2018, 15:53:51 »
Здравейте, днес се обадиха от Марешки, че проблема е решен и може да се вземат хапчетата безплатно  :smile:

2
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 18, 2018, 21:18:18 »
Здравейте, малко да побутна темата...за съжаление. Днес на моето момче от аптеката са му казали, че трябва да доплати 109 лева за генерика, но да 4 дни щял да се оправи проблема :( и щели да се обадят, но дали е така ...Някой знае ли нещо по въпроса?

3
И ние  си мислехме, че личния лекар не е информиран, но се оказа че човека е подготвен - от НЗОК му бяха изпратили мейл и нещата се случиха много бързо. Поправи протокола, написа нова рецепта с генерика, сега чакаме доставка от аптеката. [/quote]

[/quote] а колко дни до взимането на медикамента ви оставаха?[/quote]

Оставаха около 3-4 дни, от аптеката пък доставиха за 1 ден генерика...Явно и чудеса са възможни :)

4
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 19, 2017, 21:15:43 »
Личният лекар на моето момче имаше, би трябвало всеки лекар да има такава декларация.

5
Тъй като съм сигурна, че моето НЕ е наясно, просто ще й занеса разпечатка на отговора на НЗОК, за да знае какво да прави.
И ние  си мислехме, че личния лекар не е информиран, но се оказа че човека е подготвен - от НЗОК му бяха изпратили мейл и нещата се случиха много бързо. Поправи протокола, написа нова рецепта с генерика, сега чакаме доставка от аптеката. 

6
Ми...как да облекчат пациентите...като не мислят за тях, а за себе си.... :(

7
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 07, 2017, 16:41:48 »
Супер, аз съм почти готова. Не знам дали добре съм структурирала писмото, но...се надявам на положително развитие :)

8
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 07, 2017, 15:09:53 »
А има ли някъде статистика колко пациенти има на Виреад и съответно се хоспитализират по установените критерии. Извинявам се, ако някъде е написано...мисля си, че ще е добре да посочим и някакви цифри в жалбите...

9
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 05, 2017, 12:55:22 »
Ами от вас зависи. Обединете се няколко пациента и съдете касата. Ако решите, ще съдействаме с адвокат, както при хеп.С.
Тогава делата бяха заведени от нас, но от името на 8 пациента, които бяха достатъчно смели, че да тръгнат на борба, дето аз я водех половин година преди това сама.
Ние, сме съгласни, особено след като има и помощ с адвокат...,но едва ли има някой друг, на който му се занимава.
А за хоспитализациите, не съм много на ясно, но предполагам, че трябва да се пуснат масово жалби от пациенти, не само 3-4...

10
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 02, 2017, 18:06:10 »
Да...ние сме ги отписали тези пари...отдавна още като писах си знаех, че няма да ги върнат, и да важно е, че се разреши проблема :). Единствено колективен иск щеше да помогне, но...от нзок си знаят, че никой няма да тръгне да се разправя..и така, кучетата си лаят, кервна си върви  :angry3: и това е положението :)

11
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Юни 01, 2017, 23:21:07 »
Напълно съм съгласна с казаното от svetlio. Подадох жалба до Омбудсмана, тя ми отговори, като отбеляза, че много добре се е запознала с проблема и е препратила към нзок за отговор и възможно разрешение. От нзок.....също ми отговориха в срок, но...обясниха, че пари не връщат, просто така са решили. Но докато  на повечето засегнати не им се занимава, положението ще си остане такова. Те много добре знаят, че никой няма да тръгне да ги съди..., защото сме в България.

12
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Май 17, 2017, 18:43:13 »
Днес, преди обяд говорихме с Анжелини, те ни казаха от аптеката да ни се обадят, ще им обясним какво и как се прави. Обяснихме на служителките от "Марешки", че трябва да се обадят на вносителя. Преди 1 час решихме да проверим дали всичко е ок с поръчката. Първо ни казаха, че няма промяна...
Редактирам се...отново: преди 10 мин. от аптеката се обадиха и казаха, че цената вече е оправена в системата....и пак чакаме. Явно нещата опират до много телефонни разговори....и разправии...

13
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Май 17, 2017, 16:37:32 »
Ако сте фармацевт и имате проблеми и  въпроси, свързани с доставката и заплащането на Виреад, се свържете директно с НЗОК и Анжелини, които могат да ви дадат по-ясна информация за техническото изпълнение на "недоплащането".
Точно това ни казаха днес от Анжелини: служителите от аптеката да се свържат с тях и те ще им обяснят какво и как. И така...чакаме доставката  :smile:

14
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Май 16, 2017, 16:51:42 »
Надявам се наистина да е така, Силвана. Благодаря за включването. А аз ...знам, че не става само с писане във форума..., но повече хора трябва да го знаят...

Зънях в здравната каса и в комисията по реимбурсация. От комисията ми казаха, че нищо не знаят, да си проверя във сайта им - там актуалната информация е от 02.05 и наистина пише че е 100% безплатно, от ЗК ми казаха: ми трябва да се доплати..и очаквам обаждане ...да видим "с какво ще ми замажат очите".  И с една дума филма се повтаря...

Така редактирам се, ето отговора от ЗК: "лекарството ще е безплатно и ще се поема от вносителя, т.е. аптеките не трябва от нас да искат разликата".
Но както винаги се оказва, че всяка заповед е предпоследна...та..ще чакаме утрешния ден, да видим какво ще кажат от аптеката.

15
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Май 16, 2017, 16:20:02 »
Мили хора, безкрайно съм щастлива да ви споделя информация от последния час:
няма да има доплащане за Виреад! Потвърдено е.

Честито ни  :love5:
Да попитам по темата.....къде точно е потвърдено, че няма да има доплащане за Виреад, защото преди малко ни се обадиха от аптеката и ни казаха, че доплащане ще има...и освен това, нямало количества ...Вече не знам какво се случва .....какво да правим, къде да звъним :( :( :( Един месец така, един месец иначе...

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007