Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - mishlenka

Страници: [1]
1
Здравей Десита,
благодаря ти, прочетох всичко във форума, включително и историята на момичето от Германия. Разчитам все пак ако някоя друга дама с опит се включи. Аз съм решена да действам, вътрешното ми чувство е, че всичко ще е наред. Искам да знам има ли нещо важно с което да внимавам, освен разбира се стандартните изследвания във връзка с бременността, както и периодичните за хепатита.

2
Здравейте приятели,
отдавна чета форума и сега реших да споделя моята история с вас. Открих хепатита през 2014г., с много завишени АСАТ и АЛАТ (1600/2000), бях приета в инфекциозно отделение. Лекарите ме уверяваха, че това е остър вирусен хепатит В и ще се оправя. Успях бързо да се възстановя, но 6 месеца по-късно хепатита още си беше налице. След консултации с гасроентеролози се установи, че всъщност имам хроничен хепатит. Доктор Балабанска дори се усъмни в резултатите на едно от маркерите в инфекциозното отделение. Той говореше точно за стара инфекция. Изследвахме мъжа ми и детето подробно и се оказа, че същия този хепатит е "минал" и през сина ми, който родих през 2012г. Ужас, страх, ами сега, спомних си колко дълго време той имаше бебешка жълтеница, повече от другите деца.За щастие той е изградил антитела, както и мъжа ми. След много разслевания от моя страна се установи, че съм била заразена точно по време на бременността ми /защото имах отрицателен тест от 3-ти месец/. Да, ходих на зъболекар, сигурно тогава се е случило.
В крайна сметка след още една остра фаза и много гняв и притеснения, нещата се нормализирана и миналата година бях одобрена за Виреад. При започване ПСР ми беше 1 277 971 IU/ ml. Пия го вече 1 година, чувствам се добре, последния ПСР от февруари е 23, почти съм го занулила :smile:
Искаме да имаме второ детенце, отдавна си го мислим, но чакахме да се намали виремията. Честно да си призная страх ме е малко от това дали всичко ще е наред. Практически не мога да заразя детенцето, но дали Виреада няма да окаже някакво влияние. Единствените ми страхове са за детето. Говорих с Балабанска, тя ме уверява, че няма проблеми. Дори с д-р Антонов си направих консултация по въпроса, и той казва че от неговия опит с такива пациентки не са установени аномалии и малформации при децата. Писах на производителя на Виреад, те много любезно и бързо ми отговориха, че засега няма установена пряка връзка между някакви увреждания при децата и приема на Виреад. Имало някакъв международен  доброволен регистър за страничните ефекти на всякакви антивирусни лекарства. Като цяло статистиката в този регистър била по-неблагоприятна в сравнение с общата статистика на всички родени деца с малформации. Но и там не може да се установи конкретна връзка между лекарството и възникналите проблеми.
Мили дами, ще бъда благодарна ако някоя от вас, която е минала вече през бременност, раждане, Виреад, кърмене, нека сподели. Какви са проблемите, къде да внимавам. Мисля, че е по-важен опита на преживелите всичко това, а не само информацията от листовките и теоретичните положения.
Благодаря ви предварително!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007