Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - anti-HBs

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
F1 се водя, но ми казаха, че е по-скоро F0-F1. По другата система с точките имам 3/18. Така че се води почти здрав... Изследванията в таблицата са на 6 месеца.

2
Пия си само тенофовира. Отделно пия по 5000 UI на ден витамин Д от няколко месеца с почивки. От време на време правя курсове и с ленено масло капсули по 3 на ден и цинарикс.
И се храня почти в стриктно кето.

АСАТ винаги ми е бил в норма. АЛАТ и ГГТ са доста често над норма и гранични. Последния път АЛАТ ми беше около 100, толкова висок го виждам рядко, веднъж годишно. Беше в норма доста време. Може би съм активирал нещо имунитета?

3
И аз се храня така - като съм спрял и плодовете, с изключение на горските. Растителни мазнини не ползвам, само животински. Подслаждам малко само с еритритол. Мед не ям. Никакви хлябове, много рядко по 1 филия лимец. Млечни продукти само зрели - сирена, кисело мляко,
хубаво зрели кашкавали. Кафето чисто без млека и сметани. Газирани и алкохол не съм близвал. Пържено ям, но да не е с брашно оваляно. Бобови почти не ям. Въглехидратите са ми до 35-40г на ден макс.

4
Здравей,

Мисля, че можеш да разучиш дали не би било добре да се вкл изопринозин, тъй като той е подходящ при пациенти, които са в посока изчистване на австралийския. Говори със своя лекар относно това.
За бебето - ако майката е с вирусен товар под 1млн по време на раждането, НЕ се нуждаеот имуноглобулин, ваксината е достатъчна. Това, че глобулина е вреден за бебето са пълни глупости.

Съжалявам, че пиша в чужда тема, но понеже при мен се забелязва понижаване в количествения... и то май се формира тенденция. Дали да не започна и аз изопринозин или е рано за такива акции?google pics free


5
Ваксинирах се вторник 23.02.2020 в 14:00. Вечерта около 23:00 започнаха симптомите - главоболие, треска 38-38.5, болки в мускули, стави, кръст, гръб, очи. Пълен комплект от реакция на имунната система. Трудно спах през нощта, почи не спах. На сутринта започна възстановяване - през деня бях леко отпаднал, но вечерта и през нощта ми нямаше нищо. Днес, по-малко от 48 часа след ваксината, вече съм в топ кондиция. Това "мъчение" е малка цена за защитата, която ще получа след 21 дена. По-добре ден и половина контролирана мъка, отколкото 2-3 седмици с неясен край.

На 5 май ми е втората доза, ще докладвам и тогава :)

6
anti-HBs Бях прочела някъде/ сега не мога да намеря поста/ за ваксиниране срещу Ковид. Дали се ваксинирахте?
ако някой го е направил моля да сподели. Аз също обмислям ваксинация. Попаднаха ми няколко статии във американски сайтове и там горещо се препоръчва ваксинация пред възможността да го изкараш тежко. А то те удря точно там където ти е слабо място. От друга страна със тези прогнози във глобален мащаб май няма скоро да си отиде този вирус.

Ваксинирах се днес, както и цялото семейство. Ставам да пия вода сега, че имам треска и мускулни болки. Нищо сериозно, ще го изтърпим. На 5 май ми е следващата доза, а към края на март вече ще имам някаква защита.

7
С какви диети сте пробвали? Аз съм с хроничен Б и инсулинова резистентност. Кето режимът ми държи всичко в контрол, а и май мори вируса.. но затова по-нататък :)

8
А ти... ако мислиш, че аз имам някакъв достъп до Pfizer... заявил съм, че искам Pfizer, ама като нищо ще има само АстраЗенека. На която не съм фен към този момент заради слабата ефективност и това, че не е тествана върху хора с чернодробни проблеми.

Спутник e добра по данните досега, но няма да я видим скоро в ЕС, защото е разработвана по друга система на тестове и не знам как ще докажат Фаза 3 тестването.

9
Относно безопасността нямам никакви притеснения. Имам изключително близки хора в научните (човек, разработващ PCR тестове в канадска лаборатория от 10+ години) и медицинските среди (рентгенолози, диагностици, кардиолози) и всички са единодушни - по-тествана ваксина досега не е пускана на пазара. Толкова пари никога не са наливани в проучване и бройката на хората, участващи в клиничните изпитвания, е рекордна. Това специално за Pfizer - те затова и нея ми препоръчаха и нея ще си сложа. Аз съм участвал в изпитване на лекарство и знам колко мудно се случват нещата, когато няма достатъчно хора и финансиране. Е, сега не беше така и затова на хората им изглежда странно бързо всичко. Съкратиха бюрокрацията и разрешителните и набирането на всичко стана бързо заради многото пари. Може да видите в исторически план дали някоя друга ваксина е пробвана върху 80 хиляди човека. А и фаза 4, което представлява събирането на данни след разрешителното за пускане на пазара, е изключително мащабна. Вече са ваксинирани милиони хора и имаме още повече данни. mRNA ваксините са едно малко чудо и тепърва ще ни решавaт медицински проблеми. Както и RNAi, в чието изпитване съм участвал.  :wink3:

Да, разбира се, има някакъв минимален шанс да има някакъв процент проблеми в дългосрочен план, но на този етап няма научни аргументи това да е така. РНК-то е изключително нестабилно и след като си свърши работата, вече не прави нищо в организма и се разгражда. Ядрото на клетката не се пипа в нито един момент от процеса. Последствия може да има в някакъв минимален процент, при ваксините винаги има някакъв нищожен управляем риск. Докато с COVID-19 не е така - в огромен процент от случаите остават увреждания, хора получават тромби и инфаркти месеци след боледуване, други все още не са си върнали формата отпреди вируса. Ако трябва да избирам между нищожен риск и почти гарантирани проблеми след ковид...? Ако избираш между конкретно mRNA и незнайно какво РНК от вирус (защото не се знае коя мутация ще лепнеш) ? Много хора казват - не знаем как ще ти се отразят ваксините след години. А знаем ли как ще ти се отрази коронавирусът? Защото в един от щатите през 40-те години е имало особен щам на грип и хората, които са го карали - 80% от тях развиват адски агресивен рак на белите дробове след 20 години. Знаем ли дали коронавирусът няма да ти причини нещо подобно? Както и нашите "любими" хепатитни вируси правят след десетилетия. Аз избирам контролирания риск :)

Отделно Израел ни е прекрасният пример какво се случва, когато повечето са ваксинирани. При възрастните хора огромен спад в хоспитализираните, защото тях ваксинираха приоритетно. От ваксинираните милиони хора има само 200 случая на корона и тн и тн.

PS: В Pfizer специално четох във фаза 3 имаше хора с хроничен хепатит Б и няма съобщения за проблеми или повишение на трансаминазите. Няма данни може би защото няма никакви проблеми. Тя тази ваксина "не ходи" в черния дроб, така че не би трябвало да има общо.

Днес четох че в началото на март започват масовата ваксинация, т.е. не само с увреждания ами и всички.

10
Здравейте,

дали някой има информация ние като хронично болни влизаме ли в тази фаза, в която ще ваксинират хора с придружаващи заболявания? Аз се записах за ваксина при личния лекар, но ми е интересно дали някой има повече информация?

Практически чернодробното заболяване не ни поставя при рисковите, но пък при тежко протичане на болестта, се налага да се пият много медикаменти, които тормозят дроба. Имам приятели, абсолютно здрави спортисти, които 3 месеца след болничен престой за COVID-19 не могат да смъкнат трансаминазите...

11
На мен почти ми изготвиха протокола вече. Плановият прием е възстановен, така че няма пречки. Но пък предишната наредба сигурно си остава и можеш да си го удължиш служебно. От друга страна е хубаво да си направим изследвания и май сега е най-удобния момент - между втората и третата вълна.

13
Аз съм си голям карък и предния път ми се случи същото. Хем нямаше прием и нямаше как да си издам нов протокол, хем старият не ми се удължи, щото приключи извънредното положение. Сега ще стане пак същото - предния път купувах 1 път тенофовир, за да запълня дупката.

14
А как стоят нещата ако крайният срок на протокола и на извънредната епидемична обстановка съвпадат? Така хем не мога да си изкарам нов протокол, хем на 2-3 февруари трябва да си взема лекарства...

15
Не го приемайте за 100% истина на този етап, но мисля, че дори няма смъртен случай при хора с хроничен хепатит. И процентът на каралите го тежко е по-малък.

Страници: [1] 2 3 ... 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007