Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - anti-HBs

Страници: [1] 2 3 4
1
Мога ли да кажа "казах ти". Спечелих си залога. Чудесна новина  :clap3:

2
Аз бих “заложил”, че ще го изчистиш. Организмът ти е реагирал много бурно на инфекцията и според мен ще създадеш антитела.

3
Поразгледах и поразтърсих информация - на този етап никой не споменава за проблеми с хора с чернодробни заболявания. Това не бива да ни отпуска, но все пак повечето от нас нямат никакви проблеми с имунната система и трябва да се постараем да остане така! Пазете се все едно сте рискови, но не изпадайте в паника!

4
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 08, 2019, 00:23:39 »
Как се храниш? Нисковъглехидратно ли?

5
Можеш ли да напишеш с какво се храниш? Примерно какво яде днес (всичко с най-дребните детайли) и какво си ял през седмицата? Знам, че звучи налудничаво, но имам нещо предвид. Напиши какво си ял и пил и какво обикновено ядеш (може и на лично съобщение).

6
945 IU са му антителата, няма смисъл да бие ваксини.

7
За да си напълно спокоен.

1. Пусни си ASAT, ALAT, GGT и иди на гастроентеролог да ти види черния дроб с ехограф (гастроентеролога не е задължително, но понеже виждам, че си притеснен). Това е да видиш дали хепатитът (ако си го карал) ти е нанесъл някакви увреждания на черния дроб и дали да го пазиш допълнително. Според мен няма да имаш никакви поражения.
2. Прави си спокойно секс с жената и не си скъсявай живота излишно. С 900+ IU антитела не може да те зарази.
3. Ако не си ваксиниран никога, най-вероятно си го изкарал (може и от жената да си го хванал, когато при нея е бил остър). От хроничен носител се заразява човек доста по-трудно.

ПП: Видях, че си от Пловдив - според мен д-р Акрабова ще ти свърши прекрасна работа да те прегледа.

8
Алкохолен хепатит / Re: Стеатохепатит
« -: Юни 06, 2019, 01:16:48 »
Аз имах доста сериозна стеатоза и я оправих с кето хранене. Не ти казвам да почваш да ядеш само мазно, но според мен най-големият враг на черния дроб са въглехидратите - избягвай на първо място тях. Те го претоварват (по-точно обработката им) и го карат да отлага мазнини. Изчистих моето омазняване напълно с нисковъглехидратна диета.

9
Страхотни резултати! Но само да те предупредя нещо - антителата ще ти намалеят, това е най-нормалното нещо. Когато вирусът е изчистен, те не са необходими и съответно няма нужда от висока концентрация от тях в кръвта. Ако се срещнеш отново с антигена, важното е че организмът ти се е научил да ги синтезира и пак ще се увеличат. Така че не се стряскай ако са намалели, може да паднат до почти незабележими дори, но новите изследвания показват,че пак си си защитен.

10
Преболедувала си го и имаш имунитет. Забравяй го хепатита.

ПС: Приятелят ти е хубаво да се ваксинира, но не заради теб - ти не можеш да го заразиш. Да се ваксинира, щото може и зъболекар и козметик да го зарази (рядко, но все пак ваксината пази и не вреди).

11
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 24, 2018, 17:50:48 »
Колко ти излиза изопринозина на месец? И аз бях с 3-4000 UI в началото.. но от година съм на tenorovir и обмислям алтернативи.

12
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 16, 2018, 17:28:40 »
Ензимите не са ти ниски, говори с Балабанска за бременност и да те следи и давайте. Хепатит Б е гадна болест, но не е смъртна присъда или пък краят на света. Не смятам, че за една година може да ти прогресира чернодробното увреждане чак толкова.. то бавно убива. Реши си този проблем и тогава Бараклуд и си готова.

13
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 16, 2018, 11:47:36 »
За Бараклуд знам, че най-вероятно е също толкова безопасен препарат колкото Тенофовир, но просто няма достатъчно данни, за да се потвърди. Тъй като Тенофовир се използва и при ХИВ и има огромна база данни, за да се види, че няма прболеми с бебетата. При Бараклуд просто нямат 100% сигурност и затова не препоръчват бременност. Т.е. единият ти вариант е да почнеш Бараклуд и ако ти понася - в първия момент в който си с 0 копия на вируса - почвате здраво опити за бебе. Приятелят ти, разбира се, е най-добре да е имунизиран.

Вторият ти вариант е да не лекуваш хепатита и да правите бебе, след като разбира се, приятелят ти пак се имунизира. Чувал съм, че има начин да се направи всичко възможно да не се пренесе вируса към детето, така че проучи и тази възможност. По принцип хроничния хепатит с е отрицателен антиген е изключително труден за пренасяне (поне по това, което съм слушал/чел от опита на хора). Да, виремията ти е висока и това сигурно увеличава риска, но според мен има немалък шанс изобщо да не можеш да заразиш приятеля си например.

Колко са ти ензимите ми е интересно? Щото то виремията хубаво е висока, ама това възпалява ли ти черния дроб или имунната система ти го толерира..

ПП:

Ето малко инфо по темата:

Цитат
Without prophylaxis, the risk of HBV vertical transmission is high. The risk is highest in HBsAg- and HBeAg-positive mothers (transmission rate: 70%–90%), and low for HBsAg-positive HBeAg-negative mothers (transmission rate: 10%–40%).2,21,22

T.e. шансът да го предадеш на бебето е 10-40% без да се вземат мерки при раждането.

Цитат
At birth, prophylaxis is able to greatly reduce the risk of vertical transmission.22,23 It is currently administered to all HBsAg-positive mothers in most countries, and consists of both passive and active immunoprophylaxis.2,22,23 In detail, newborns of HBsAg-positive mothers receive both hepatitis B immune globulin (HBIG) (passive immunoprophylaxis) and the first dose of the HBV vaccine (active prophylaxis).22,23 In general, the first dose of the hepatitis B vaccine and HBIG should be given within 24 hours of the child being born.23 The vaccine schedule is completed with the administration of two or three doses of vaccine in the first 6 months of life.21 This combination scheme has been demonstrated to be more effective than the administration of either the HBV vaccine or HBIG alone.24,25 However, even using this combination strategy there is a residual risk of vertical transmission – namely, about 3 %.17,26–29 However, all cases of transmission that occur despite adequate prophylaxis are associated with a high maternal viral load and maternal HBeAg positivity.17,26–29 Indeed, a maternal viral load below 10^6 IU/mL is not associated with vertical transmission,30 whereas the risk of transmission is about 3 % in cases of a maternal viral load 10^6–10^7 copies/mL, about 7% for a viral load 10^7–10^8 copies/mL, and about 8% for a viral load >10^8 copies/mL.29 These results were confirmed in an Australian study that reported a transmission rate of 9% in mothers with a viral load >108 copies/mL

С профилактика (което е ваксина + имуноглобулин за бебето веднага след раждане) шансовете при 6 млн копия според това проучване е 3%. Ваксина така и така им се слага на малките до 24 часа след раждане. А другото е подсилващо имунната система.

Според мен, ваксинирай приятеля, почвайте да правите бебе и намерете лекар, който знае какво прави по темата, за да се вземат мерките като се роди и ще имате здраво бебче и после вече се лекувай с ентекавир. Единственото, което не знам е, как ще се отрази на черния ти дроб цялата бременност, но това пак трябва лекар да го потвърди.

14
Свързахте ли се с лекаря, който писах на лично?

15
Писах ти лично съобщение с координати на лекар в Пловдив, който според мен ще ти свърши работа. Звънни му и му разкажи случая.

Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007