Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ins26

Страници: [1]
1
Диагностика / Лаборатории в гр.Стара Загора
« -: Февруари 08, 2018, 15:06:15 »
Къде в Стара Загора мога да тествам дете за antiHbsAg и HbsAg?Моля да ми препоръчате лаборатория!Задължително ли е кръвта за изследването да бъде венозна?

2
Здравейте отново, преди две седмици се и роди синът ми-здраво и красиво бебе!Родих чрез секцио и приложихме Хепатект за всеки случай!Препарата се понесе добре от бебето и като допълнителна мярка за сигурност се отказах от кърменето!Сега на дневен ред се появи друга дилема свързана с последващата ваксинация!Според новият имунизационен календар моноваксината Енжерикс се поставя единствено при раждането, по-нататък се поставя шествалентна ваксина с компонент против хепатит В на 2,3 и 4месец т.е на 1и 6месец не се поставя моноваксина против хепатит В!
Та сега притеснението ми е дали тази шествалентната  ваксина би била достатъчна в нашият случай?

3
Здравейте отново, бих желала да споделя за срещата си с проф.Антонов!На консултацията с професора представих следните изследвания:
Резултатите от 3тия месец на бременността са: Алат 17.7 и Асат 25,8 ; Anti-HBc Igm-отрицателен; ПСР 493 UI/ml
Резултатите от 6тия месец н бременността са : Алат 13 и Асат18;HBeAg-отрицателен и забележете ПСР 25,28UI/ml-пробата е изпратена в Цибалаб гр.София.
Заключението на професора е, че попадам в групата на носителите и при това мижаво натоварване не се налагат никакви специални мерки за бебето, освен уредената от законодателството противохепатитна ваксина.Няколко пъти попитах няма ли да е хубаво да направим профилактика и с Хепатект, но той отговори, че не се налага.
А ето и становището, което ми даде:"Пациентката е неактивен носител на HBV, не се налага антивирусна терапия.Нормално раждане.Може да кърми.Контролни изследвания на чернодробни ензими на 3тия месец след раждането".
Препоръча ми да не тествам бебето преди да навърши 1година и 6м, защото много често се получавали фалшиво положителни резултати, по същото време ми препоръча и ПСР за мен.
И сега вместо да съм по-спокойна имам усещането, че няма да съм взела всички необходими мерки за бебето, ако не поставим Хепатекта!А ако се окаже заразено, как ще живея с мисълта, че съм можела да го предпазя, а не съм го направила!

4
Здравейте отново!Обадих се да запазя час при проф.Антонов и първият възможен с направление е на 10май :shocked1:, а без направление на 18април.Обясних ситуацията на жената, която отговаряше на телефона и я попитах какви актуални изследвания е хубаво да имам.Тя ми отговори,че трябват чернодробни ензими и ПСР, като спомена че в случаи като моя се издава и становище за раждане/какво ли представлява/.Вие как мислите не трябва ли да си пусна още изследвания и под чернодробни ензими само асат и алат ли да разбирам?

5
96,40лв е актуалната цена на Хепатект СР от 2мл по информация на Антисел от днес.Може да се изпрати с куриер до всеки град в страната, срещу предварително представена рецепта.  :bravo2:

6
Благодаря на Ванчето за отговора!А някой знае ли колко по-рано трябва да си запазя  час за консултация с доц.Антонов и дали е възможно първо да направя всички необходими изледвания и да ги занеса/идеята е да се размина с едно пътуване до София/, за да ме консултира относно всички мерки, които трябва да взема за предпазване на бебето.

7
Здравейте, при рутинните изследвания в началото на бременността ми, се установи HBsAg+в две различни лаборатории.Насочих се към специалист инфекциозни болести и направих следните изследвания:АСАТ И АЛАТ бяха в норма и HBV DNA (koличествен тест)-
HBV DNA 493 UI/mL
HBV DNA (logarithmic format) 2.69 log UI/mL
За референтни стойности е посочено:
Не се открива
Долна граница на количествено
определяне в линейност е 20 UI/mL.
Граница на откриване: 9 UI/mL.
Бр.копия/mL=бр.UI/mL x 5.82
Това изследване е правено в Синево България гр.Стара Загора.Вие как бихте коментирали, високо ли е вирусното натоварване?
От всичко до тук ми препоръчаха хиперимунен гамаглоболин +ваксина за бебето и по-подробни изследвания и евентуално преценка за лечение при мен след раждането.Вие какво ще ме посъветвате на този етап това достатъчно ли е като изследвания!

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007