Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - terpo

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Моята история / Re: Хепатит Б Фиброскан.
« -: Септември 24, 2017, 09:03:09 »
Увеличиха  с 20 лв защото добавиха приставка за стеатоза.

2
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 17, 2017, 20:14:07 »
 Ми аз акцентирам не защото ти си го написала а защото като ми откриха на мен вируса доктор от кръвния център в Бургас ме успокои с тези думи че съм само носител и дори ми каза че това не болест и няма нужда се лекува. Това се случи преди около 7 г. , близо 6 г. не предприех нищо и си живеех с мисълта че съм на пълно здрав. Жив късмет е че не съм заразил жена ми и детето  за това може би съм малко по чувствителен .
 Що се отнася до (сccDNA) като се замисля няма отърване освен ако не се случи чудо, то излиза че дори да се излекува човек риска от .......... си остава ,не искам даже да споменавам неделя вечер да ви развалям настроението.

 

3
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 16, 2017, 18:25:50 »
 То си го пише (old terminology) ......(inactive carrier) , стара терминология......неактивен носител.  Миналата година същото ми каза и докторката.
 Що се отнася до превода ще потърся
на италиански същото че ми е по добър и ще видя.

4
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 10, 2017, 08:59:01 »
 Сега тези остарял термин неактивен  носител вече е доказано че не съществува при хеп. Б , това просто е временно състояние, вируса се връща като бумеранг след време, може да е след 20 г но се връщта . За това трябва да се следим винаги и редовно за да може да реагираме на време с лечение. Преди години когато лекарите не знаеха колкото сега , когото се откриваше пациент с хроничен хеп. Б го пращаха за изследване на чернодробни ензими
и ако всичко е в норма го потупваха по рамото и му казваха здрав си като чук!!
 Бих искал да те посъветвам само едно, ако бяха акции от уолстрийт може да рискуваш  ресурсите на черния дроб до като си играеш на котка и мишка с вируса, само че те не са , Ф2 не е фатално но не е и майтап, ако бях на твое масто нямаше да чакам с лечението нищо че веримията ти е ниска в момента

5
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 09, 2017, 21:17:52 »
  Трябва да се има предвид че завършените вируси са тези които
вредят значително на черният дроб, тоест ако трябва да знаем колко ни вреди болеста и как се движи като цяло, ПСР изследването е по важно , Друг е въпросът дали имунната системата ни вреди или помага в отделните случаи  при висока веримия, тоест  възможно е при хора с много висока репликация на вируса имунната системата да не се вързва на вируса казано на жаргон и да не убива заразените клетки в черния дроб. Има случай когато се случва точно обратното, това не е много добре.
До колкото аз знам количествения тест на австралийски антиген  е същото много важен тест  когато сме на лечение и  сме туширали вируса или когато болестта не е активната , в всеки случай теста може да индикира до колко сме заразни за околните, да не се заблуждаваме все пак това е вирус и ние малко или много сме заразни

6
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« -: Септември 06, 2017, 22:22:41 »
 Ми аз като цяло от една година съм с слаба имунна система разболявам се често от настинка и възпаление на пикучния мехур
Причинен от еширикиеколи на няколко пъти се лекувам с различни антибиотици и след около 40-50 дена пак се появява, пазя страшна хигиена, ползваме трикобактер ( антибактириялен препарат) и пак се след известно време цистит. По същия начин с тези настинки само че тя минава от самосебе си не взимам антибиотици и е по леко последно време.
 Фиброскан последно правих юни месец Ф0-Ф1 има леко подобрение след една година без алкохол и диета

7
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« -: Септември 06, 2017, 21:19:39 »
  Опа здравейте колеги и колежки! :bye2:
Имах много задачи в работата и не съм писал. Вие как сте?  Междувременно минаха 1-2 прегледа и изследвания всичко е в норма за сега, последната ПСР е доста ниска 800 мжд.единици, общо взето всичко е на ред.  Не мога да накарам жена ми да повторим ваксината на малката защото не е изградила антитела от първата ваксина при раждането, как да  обесня че една ваксина е недостатъчна ако не предизвика появата на антителата и че има нужда се повтори .
 Чао от мен  :congrats:

8
 В Токуда ще правя фиброскан, проблема е че ПСР  се бави, а на мен ми се искаше Балабанска да ги види .
В Бургас само  ЛИНА правят, пак загубих и малкото доверие което имах в тях след като днес резултатите от чернодробни ензими и витамини Д са идентични до точка и запетая с резултатите ми от преди месец.
 Цибалаб в Бургас нямаме .
Исках да попитам от доста време ме мъчи един студ и лека треска, та дали някой от форума има подобни симптоми, иначе ходих на всякакви доктори , правих всички изследвания, бях при психолог, невролог, онколог,   хематолог, имунолог един от най добрите в Варна, ендокренолог,  алерголог Мустаков в София, кардиолог много добър в Бургас. Може да пропускам някой доктор.  А да личната докторка говорихме на дълго и широко и на края ми каза че в историята на медицината има всякакви не обясними и не решени казуси и може би аз съм един от тях.

9
 Болен-здрав благодаря
Мисля че в Бургас нямаме лаборекспрес.
На 6-ти мисля направо в Токуда да правя ПСР малко ще е късно
Щото прегледа при Балабамска ми е тогава, в ЛИНА само си давам парите резултатите нямат нищо общо с истината.
Поздрави от мен.

10
 Здравейте днес правих чернодробни ензими всичко в норма.
На 6-ти юни съм при Балабанска, искаше ми се да правя едно ПСР преди да отида при нея. Да попитам в бургас освен в ЛИНА къде другаде правят ПСР?

11
Аз два пъти минах  фиброскан  София/Варна  и докторите ме посъветваха да не бързам с биопсията, сега след тези постове малко се претисних.  Все пак при мен трябва да се има предвид и периодичните ниски ензими и ПСР.

12
ContraVir Pharmaceuticals , Ню Джърси базирани Biopharma компания, която развива и комерсиализира антивирусни терапии, предоставя нови прозрения в механизма на действие на си вируса на хепатит В (HBV) -optimized циклофилин инхибитор CRV431.

Нови изследвания показват, че CRV431-мощно блокира взаимодействието между хепатит В повърхностен антиген (HBsAg), ключов HBV протеин и циклофилин А, важен клетъчен протеин, според компанията  съобщение за пресата . ContraVir казва тази нова информация може да обясни, че предишни резултати CRV431 намалява HBsAg в много експериментални системи. Високите нива на HBsAg при пациенти, заразени с ХИВ е с вероятност хепатит В на пациента ще доведе до фиброза на черния дроб, цироза и рак.

https://hepatitisnewstoday.com/2017/04/06/contravirs-cyclophilin-inhibitor-crv431-targets-hepatitis-b-surface-antigen-hbsag/

В предишни проучвания от екипа на Филип Gallay, д-р, от Изследователския институт Скрипс, ContraVir бе съобщено, че CRV431 блокиран взаимодействието между HBV X протеин (НВХ) и циклофилин А. НВХ е от жизненоважно значение за вирус жизнения цикъл, по-специално, за да запази своята репликация в чернодробните клетки и за прогресиране на заболяването.

HBsAg падна в няколко експериментални настройки след CRV431 беше даден. Тези нови резултати сочат към много по-широк действие на инхибитора, тъй като тя засяга и други важни вирусни белтъци и в крайна сметка подкрепи гол ContraVir за намиране на "функционално излекуване" - за потискане на HBV, дори след като завършат пациенти на лечение. За да се постигне това, ContraVir планира да се бори с HBV чрез комбиниране на лекарства с допълнителни начини на действия.

Тенофовир Exalidex (TXL), компания превозното средство за предоставяне на висока концентрация на активното антивирусно средство Viread (тенофовир) на, намалява натоварването на вируси в кръвта. Затова Администриране CRV431 може да допълни дейност TXL чрез насочване на ключови вирусни протеини, включително HBsAg, което ще увеличи шансовете за да се отървем от вирусните частици на имунната система.

"Целта на HBV изследвания лекарство е за ликвидиране на вируса, така че пациентите вече не трябва да се притеснявате за дългосрочните последици от инфекция", казва Робърт Фостър, Pharm.D., Д-р, главен научен директор на компанията.

"Нашият извод, че CRV431 насочена към хепатит В повърхностен антиген обещава, защото намаляването или премахването на повърхностния антиген се смята за важна стъпка в борбата с HBV", заяви Фостър. "Комбинирана терапия с CRV431 и тенофовир exalidex, с техните различни и взаимно допълващи се механизми на действие, може да спре или забави развитието на хронична инфекция с вируса на хепатит В, и може да ни доближи до функционално излекуване на тази опустошителна болест."
превод гугъл преводач
https://hepatitisnewstoday.com/2017/04/06/contravirs-cyclophilin-inhibitor-crv431-targets-hepatitis-b-surface-antigen-hbsag/

13
Моята история / Re: Нов Хепатит Б
« -: Април 08, 2017, 21:34:58 »
 Лечение силно казано ама взимам изопринозин, котешки нокът сементо това са леки имуностимулатори
по препоръка на Балабанска .
Правих ПСР пак в ЛИНА защото в Бургас другаде не правят и резултата е 800/ межд.единици. това е около 3500 копие.
  Колега няма се плашиш че псих.състояние в което бях когато разбрах е по тежко от самата болест.
Сега го давам по леко, само да го нямаше тоя студ дето ме мъчи.

14
Моята история / Re: Нов Хепатит Б
« -: Април 07, 2017, 22:28:04 »
 Балабаска ще ти каже след фиброскан, ама едно ПСР пусни. мисля че не е зле работата.
  (HBe Ag   ( - )    /  anti-HBeAg   ( + )  /   тези са добре ако ПСР е нисък. Няма страшно резултатите са като моите. Да те питам някакви симптоми имаш ли? като на пример студ, или лека треска?

15
Този котешки нокът го взимам 20 капки , преди обяд 20 минути, дали правилно го взимам? Иначе се чуствам много добре от него, аз го взимам защото имам компрометирана имунна система вече една година. Ако помогне за хепатита още по добре, ако съдим по изследванията и ако може да се вярва на лаборатория ЛИНА сега имам по добри  резултати. 

Страници: [1] 2 3 ... 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007