Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - BigBang

Страници: [1] 2
1
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 15, 2018, 21:22:31 »
моите бяха по 1 на ден

2
Моята история / Re: Здравейте и от мен!
« -: Януари 15, 2018, 02:43:19 »
Някаде четох че е най добре да се пият на обед с яденето защото организма е най силен на обед и по лесно се понася действието на самите медикаменти .
Аз така и направих пих ги на обяд с яденето - е вярно че нещо ми се доспиваше към 7 вечерта но това след първият месец вече започна да отшумява.
Наистина е добре да спазваш часът на прием но...  +/- един час няма проблем - то нямам как да не ти се случи в някой дни да забавиш или подраниш с приема - я работа, я нещо друго... затова ако излизаш сутрин от вкъщи винаги си взимай хапчето с теб в някаква непромукаема опаковка или просто добре опаковано, така ако си на вън или на работа няма да имаш проблем с приема.

3
от две седмици забелязвам или си внушавам не знам, нещо с окосмяването по ръцете и краката - космите станаха по тъмни и можеби си внушавам но и по гъсти. не знам дали е от това че е зима и няма слънце но възможно ли е да е в резултат от проведеното лечение ?
 :chat:

4
Общи теми / Re: Помощ
« -: Декември 25, 2017, 22:36:41 »
всъщност кое те тревожи теб - че имаш Ф2 или това че се чустваш зле?
едното е резултат на хепатита който си имал а второто може да е от всичко, щом ПСР не е показал наличие на вируса значи не е хепатит ц, а щом биопсията е показала Ф2 - това е в резултат на прекараният хепатит -- освен ако не си бил с Ф0 или Ф1 след като си приключил лечението а сега си с Ф2 което вече би намекнало за друго.

5
Общи теми / Re: Помощ
« -: Декември 25, 2017, 15:08:42 »
мисля че биопсията показва само степента на увреждане на дробът, подобно на фиброскан , а ПСР показва количеството на вируса.
Иначе казано - може да си се излекувал от вируса но въстановяването на черният дроб отнема години в зависимост от начина на живот - диета, алкохол и тн...

Алкохола е противопоказен ако искаш да си възтановиш дроба!!!

6
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Декември 24, 2017, 05:03:06 »
След едномесечното изчакване след лечението най сетне си направих иследване и получих резултат в които пише че теста (с минимален праг на чуствителност от 15UI/mL) не е открил наличие на вируса.  :clap2: :clap2: :clap2:

Личният лекар каза че именно заради този минимален праг на самият тест от 15UI/mL се изчаквало един месец след приключване на лечението за да се направи иследването.
Следващото иследване е три месеца след първото, тогава ми е и среща със самият лекуващ доктор.
Да чукна на дърво. :carate:

Искрено пожелавам на всеки засегнат от този вирус бърз достъп до лечение и бързо оздравяване.
Благодарен съм на испанската здравна система за достъпа до лечение и на докторите за тяхната толерантност и надежда с които ме зареждаха.
Благодарен съм и на хората тук в форума - които пишат и споделят своите истории и информацията която имат с останалите, защото в най обърканите моменти когато няма кой да попиташ, с кой да се посъветваш, с кой да споделиш аз намирах техните истории, информация и мнения тук, което ми даваше надежда, оспокоение и така важната информация - а сега на къде, какво следва... 

 :flowers:

7
успех  :doubleup:

8
А защо в България се плаща теста? Не влиза ли в самото лечение и теста?  :shocked1:

В Испания се правят:
1ви - след откриване на антитела
2ри - месец след приключване на лечението
3ти - след шест месеца ако лечението е приключило с успех /ако не е приключило с успех се пристъпва към ново лечение/
всички иследвания се поемат от здравната система и се се предписват само и изрично по преценка на доктор, и за да няма манипулации иследванията се правят в държавните болници, иследванията направени от частни лаборатории/болници/клиники не се приемат и те не могат да послужат за предписване на лечение което се поема от здравната система и са по-желание на пациента с чисто личен и информативен характер.


9
различните форми на съединенията на един медикамент се усвояват по различен начин според това как се разпадат в организма за да се освободи или синтезира нужното химично вещество което е крайният и търсен резултат. От тук идва и разбирането за чистота на медикамента, като се няма в предвит хигиената а неговото преработване в организма, колкото по директно се освоява то толкова е по чист медикамента.

(това са си мой расъждения, не претендирам да са 100% точни и не съм медицинско лице)

10
да аз наскоро ходих да си чистя зъбите и изпаднах в ужас когато не видях зъболекаря да сменя накрайниците на инструментите за почистване на зъби, и си дадох сметка че може би само 1 или 2 пъти съм виждал зъболекар да си сменя инструментите с чисти пред мен, вероятно го правят преди пациента да седне на стола но един пропуск и ... останалото е ясно.

11
Аз като разбрах че съм инфектиран с Ц звъннях в няколко болници в България в които се лекува Ц за да се информирам как стоят нещата с лечението и само в две ми вдигнаха телефона, и в двете като разбраха за какво се обаждам ме питаха дали съм наркоман :fool3: на отговора че не съм ме попитаха дали преди не съм бил наркоман  :fight2:, очаквах третият въпрос да е дали съм обратен :fight2:.....  след 5 минутен разпит задоволяващ извратените им умове пристъпихме към същинската част и се оказа се че като звъня в държавни болници жените които ми вдигаха телефона се представяха за секретарки на докторите които в момента не били в болницата а в командировка и можело да си запиша час за консултация, преглед и тн.., но не в болницата където работят лекарите а трябвало да отидя в техните часттни кабинети за да си платя за прегледите, анализите и какво ли още не...

Та си мисля че не здравната ни система и лоша а нашите лекари са си чисто и просто шарлатани (сигурно с малки изключения) които работят в държавните болници за да пренасочват пациенти към техните часттни кабинети и клиники където хем смучат от касата хем пациента си плаща дори и тогава не получава нормално лечение.
Те просто ни нямат за хора, ако няма пари не ти обръщат внимание, дори когато ти се полага лечение и здравната каса го покрива пак шарлатанничестват до последно нервите ще ти скъсат само и само да отидеш на частно....

та се чудя аз... абе те лекари не ги ли е малко с малко страх от този "горе" , до такава степен ли са без съвест.... 

12
Приключих с трите опаковки Epclusa и сега трябва да чакам три седмици докато наближи датата за вземане на кръв за иследване.

13
хора остава ми една седмица от предписаното ми дванадесет седмичното лечение с Epclusa  :medicine: и за сега не мога да кажа че чуствам някаква осезателна промяна, може би някой сърбежи по кожата отминаха и дори ми е леко сънливо няколко часа след прием на лекарството но това чувство на сънливост намаляваше на половина с всяка нова опаковка, дори по едно време започнах да си мисля че умишлено са направили първата най силна и втората по слаба и третата най слаба, но гледах опаковките и хапчетата и те са едни и същи, следователно или аз свикнах или незнам, но интересното е че разликата винаги беше при взимане на новата опаковка.
:huh2:

14
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« -: Октомври 24, 2017, 01:10:34 »
В Испания лекуващият лекар ми каза че се чакат 6 месеца от откриването на вируса защото има случаии когато пациента сам оспява да се изчисти и ако стане то става до 6-тия месец!
Или ако пациента е в напреднала фаза и доктора е убеден че пациента в вирусоносител от повече време!
Но норматива казва че се изчакава минимум 6 месеца от официалното откриване на вируса след което се прилага лечение ИЛИ по преценка на доктора - напреднала фаза итн... причината е цената на лечението!
 :book_read:

15
Моята история / Re: И моята история ..........
« -: Октомври 19, 2017, 13:20:31 »
Ужас, все едно им е бащиния това лекарсво....

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007