Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - Силвана Лесидренска

Страници: 1 [2] 3 4 ... 16
16

Според три презентации на Международния конгрес за лекарствените терапии при ХИВ инфекциите, който се проведе в Глазгоу през месец октомври 2016 г., използването на генерични версии на директнодействащи антивирусни средства (ДДАС) е довело до високи нива на излекуване при пациенти, които са се сдобили с продуктите чрез три потребителски клуба (т.нар.buyers’ clubs), което показва, че генериците са ефикасни.

Генеричните версии на ДДАС се произвеждат в Индия по доброволно предоставен лиценз от страна на компанията Gilead Sciences, както и от други индийски компании, които не са лицензианти, а и в други страни, като например Бангладеш, където не съществуват патенти върху продуктите. Липсата на патентна защита позволява на производителите на генерици да произвеждат собствени версии на лекарствата. В много страни е законно да се внасят лекарства за лична употреба чрез поръчка по Интернет. В други страни вносът на генерици е или забранен, или е разрешен само в случаите, когато лекарствата минават през митницата, внасят се лично и са в количества, които са достатъчни за лична употреба.

Съществуват някои тревоги във връзка с това дали хората, които си купуват генерици ДДАС, получават висококачествени, ефикасни лекарства. Едно от изследванията, които бяха представени през миналия месец (м. октомври 2016 г), идва от популация, в която всички поръчани лекарства са били подложени на тестове за активните им съставки. Изследването не е показало наличие на случаи, в които пациентите са получили неактивни хапчета.

Трите изследвания са проведени сред клиентите на потребителски клубове, намиращи се в Австралия, Югоизточна Азия и Източна Европа. Използваните лекарствени комбинации са софосбувир/рибавирин, софосбувир/даклатасвир и софосбувир/ледиспавир. Нивата на излекуване за тези терапии варират между 81 и 100%, но изследванията показват устойчива тенденция на по-ниски нива на излекуване (под 80%) сред пациентите с инфекция с генотип 3. Кохортите са твърде малки, за да се открият разлики между терапиите или циротичния статус. Изследванията докладват резултат от 888 души, всички от които са завършили лечението или контролните посещения при лекаря 12 седмици след лечението.

Световният Хепатитен Алианс (World Hepatitis Alliance) наскоро беше домакин на уеб-семинар по темата за лекарствата генерици за хепатит C. Гледайте семинара в Ютюб: watch the webinar on YouTube и разгледайте презентацията в този файл webinar presentation slides.


Оригинален източник: http://www.infohep.org/page/3101351?utm_source=NAM-Email-Promotion&utm_medium=conference-bulletin&utm_campaign=English#item3101360
 
Новината на нашия сайт: http://www.hepactive.org/news/generic_treatment_HCV_October_2016

17
Във връзка с новосъздадените ОТ НЗОК изисквания за лечение на хепатит С, влизащи в сила от 16-ти януари, днес нашият адвокат Елмира Исмаил входира жалба (входящ номер 644/13.01.17) във Върховен административен съд, гр. София с искане за обявяване на изискванията за нищожни или отмяната им като незаконосъобразни, както и спиране действието на тези изисквания, до произнасянето на Съда по съществото на спора.

Считаме, че не са спазени ключови процедури при тяхното създаване и обнародване; изискванията пряко нарушават правото на пациента да бъде лекуван  с най-подходящия за неговото състояние медикамент, освен това се отнема правото на лекаря свободно да изписва терапия, без да се влияе на неговата компетентност.

По неведоми съображения НЗОК налага по административен път "първи", "втори" и "трети" избор на терапия.

Информация в медиите за случващото се през последните дни: http://www.hepactive.org/blog/media_coverage_new_criteria_HCV_2017

Защо се стигна до тук: http://www.hepactive.org/blog/NZOK_new_criteria_HCV_2017

19
Два пъти по-ниски ще са цените на новата безинтерферонова терапия на АбВи срещу Хепатит С през следващата година. Това обяви д-р Кирил Николчев, генерален мениджър за България на фармацевтичната компания в интервю за clinica.bg.

В петък сме подали финансовото си предложение в здравната каса, очакваме то да се приеме, допълни той.

Цялата новина: https://clinica.bg/1227-%D0%A1%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%A5%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82-%D0%A1-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0

20
Приятели,

Преди няколко седмици с нас се свърза  пациент, който е установил връзка с индийската фармацевтична компания Natcо, произвеждаща генерични лекарства за хепатит С. Неговото предложение бе станем партньори –  да рекламираме българския му сайт, чрез който пациентите да си купуват генериците, срещу 50% от печалбата му.

Ние отказахме, тъй като:
1.   Лекарства, които не са регистрирани по установения ред в Позитивен лекарствен списък в България се считат за нелегални. Търговията с тях също.
2.   Никога не сме и няма да рекламираме дадени медикаменти срещу заплащане.
3.   Няма как да се убедим в качеството и произхода на предлаганите продукти.

Въпреки многократните ни откази, преди няколко дни, без наше съгласие бе публикувана обява във форума ни за вече работещия сайт http://millionpharma.bg, която ние премахнахме. В следствие на това бяхме заплашени със съд, тъй като двамата собственици на сайта считат че ние нарушаваме техните права и ги дискриминираме.

Бихме искали да заявим ясно:
-   Ние не твърдим, че предлаганите от тях продукти са неефективни. Natco е една от фармацевтичните фирми, упълномощена от Gilead за производство и продажба на софосбувир в определени държави. България обаче не влиза в това споразумение и нямаме регистрирани генерици в Позитивен лекарствен списък, което означава, че те не могат да бъдат закупени легално. Вероятно генериците, продавани на http://millionpharma.bg са произведени от Natco, тъй като са качени техни сертификати на българския сайт, но липсва документ за сътрудничество между Natco и българските представители.
-   Ние отказваме сътрудничество, защото продажбата на генерици в България е противозаконна.
-   Наясно сме, че достъпът до безинтерферонови терапии по Здравна Каса е ограничен. Ето защо протестирахме през август, участвахме в множество тв и радио предавания, написахме десетки писма до Министерство на здравеопазването и НЗОК и всекидневно насърчаваме пациентите да търсят своите права.
-   Винаги сме се старали да предоставяме на пациентите актуална информация относно терапиите за хепатит В и С и разработките, които текат в момента. Още февруари месец публикувахме тази статия: http://www.hepactive.org/articles/science_journals_review/hcv_journal/2016/february

Ако обмисляте лечение с генерик, тук може да прочетете повече за успеваемостта при генериците и 3-те световни buyer‘s club: http://www.aidsmap.com/Generic-hepatitis-C-drugs-purchased-online-achieve-high-cure-rates/page/3094978/#item3094982

Надявам се, че сме ви били полезни с тази информация.

Поздрави,
Силвана

22
Мисията на конкурса бе да покаже пред обществото ни колко е важна подкрепата и информираността по наболели и общочовешки проблеми
 
При откриването на II Национална конференция по Хепатология бяха обявени победителите в журналистическия конкурс "Свят без хепатит С“. Организатори на конкурса са Академията за здравна журналистика и пациентските сдружения „ХепАктив“ и „Хепасист“. Целта на инициативата е да стимулира журналистите да създават полезни и аналитични материали по темата хепатит С и да работят за разбиването на стигмата към болните.

Цялата новина е тук:
http://www.hepactive.org/news/winners_World_Without_HCV_contest

24
Компанията ContraVir започна да записва пациенти за следващата група за определяне на дози в клинично изпитание от Фаза 2а, в което се сравнява препаратът CMX157, произведен от компанията, с препарата Viread (тенофовир дизопроксил фумарат) за лечение на хроничен хепатит B (HBV).
Биофармацевтичната компания разработва таргетирани антивирусни терапии, съсредоточени основно върху получаването на лекарство срещу хепатит B. CMX157 е един от двата препарата против HBV, които ContraVir разработва.

Цялата новина на сайта ни: http://www.hepactive.org/news/CMX157_goes_Phase2a

25
Националната здравна служба (NHS) и Националният институт по здравни грижи (NICE) на Обединеното кралство наскоро публикуваха нови проектни насоки, в които препоръчват Epclusa (софосбувир-велпатасвир) – антивирусно лекарство, което предлага нова терапевтична възможност на пациентите с хроничен хепатит C.

Цялата новина на сайта ни: http://www.hepactive.org/news/NICE_approved_Epclusa_in_UK

26
Скъпи приятели,

изключително сме щастливи да споделим с вас, че от днес Сдружението ни разполага със свой собствен кабинет! Мечтата ни за място, където всеки един пациент да получи персонална консултация и емоционална подкрепа, вече е реалност.

Заедно със сдружение "Здраве без граници" и управлявания от тях Център за сексуално здраве предлагаме безплатни изследвания за хепатит С,както и необходимата консултация за достигане до лечение.

Може да ни откриете тук:
ул. „Цар Самуил” 111, както следва: понеделник и четвъртък: 8:30 – 13:30 ч.; вторник и сряда: 13:00 – 17:00 ч.

Подробна информация може да прочетете на нашия сайт: http://www.hepactive.org/blog/testing_center_Sofia_2016


27
04.10.2016 г. Агенцията по лекарствата и храните на САЩ оповести, че понякога е възможна фатална реактивация на вирусната инфекция с хепатит В у пациенти с минала или настояща HBV, ако приемат някое от деветте директнодействащи антивирусни медикаменти срещу хепатит С (HCV).
Агенцията ще изиска поставяне на етикет с предупреждение върху лекарствата и съветва лекарите да провеждат скрининг на пациентите за минала или текуща HBV инфекция преди да препоръчат антивирусно лечение на HCV.

Цялата статия: http://www.hepactive.org/news/FDA_warning_DAA_may_cause_HBV_reactivation

28
0.09. 2016 г. НЮ ЙОРК (Ройтерс Здраве) – Нова пролекарствена формула, тенофовир алафенамид, ефективно лекува вируса на хроничния хепатит B (HBV) с по-малко костни и бъбречни странични ефекти от тенофовир дизопроксил фумарат, това сочат две изследвания.
Тенофовир дизопроксил фумарат има потенциално антивирусно действие у пациенти с хронична инфекция хепатит В, но дългосрочната му употреба се свързва с бъбречна токсичност и намалена костна минерална плътност у някои пациенти.

Цялата статия: http://www.hepactive.org/news/new_formula_TAF_for_HBV_10102016

29
AКЦИЯ НА ОСЪДЕНИТЕ НА СМЪРТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА (НЗОК)

Утре искаме да попитаме НЗОК защо допуска хората с хепатит C да умират от вече лечимо заболяване?

09 август 2016, 10.00 ч. пред НЗОК (ул. „Кричим“ 1)

· Преди повече от половин година НЗОК обеща на нас – пациентите с хепатит С, че ще бъде отпусната животоспасяваща терапия. Нашите лекари бяха изготвили списък с над 300 души още през 2015 г.

· Днес същата институция иска да направи достъпа до безинтерферонова терапия невъзможен и буквално ни осъжда на смърт! Някои от нас в очакване на лечение вече ги няма!

· Днес 440 души чакаме за одобрение на протоколите си. За нас и близките ни всеки ден, час, минута може да бъде фатален. Много от нас са с придружващи онкологични заболявания, ХИВ, цироза.

· Всичко това се случва в европейска държава, и то в момент, в който Световната здравна организация оповести създаването на план за елиминиране на хепатит С по света.

· В България има внесен хепатитен план, но все още не е подкрепен от българските институции и отлежава вече пета година, докато ние измираме…

· Всичко това се случва, след като вече има лечение с успеваемост над 90%! А ние продължаваме да умираме в очакване на лечение!

Завръщаме ли се в мрачното Средновековие? Завръщаме ли се във времената, в които човешкият живот не означава нищо?

НЗОК ни осъжда на смърт, вече я усещаме и я чувстваме близка. Знаем, че Смъртта е моментът, в който всичко приключва. Знаем, че съзнанието остава будно до три минути след настъпването на клиничната смърт.

Знаем, че времето за подпис и печат върху един протокол за животоспасяващо лечение биха отнели около 30 секунди….Но никой не ни ги дава!

За контакт: Силвана Лесидренска, Председател на „ХепАктив“, hepactive@hepactive.org, 0988 722 988

30
Във връзка с множеството сигнали, които получаваме от пациенти с хепатит С, че не е спазен законовият срок от 2 м. за разглеждане на протоколите за отпускане на лечение, публикуваме жалба, която днес бе входирана от пациент в НЗОК. Катерина Дойнова е заразена с хепатит С при кръвопреливане през 1994 г., развила е декомпенсирана цироза, и за нея единственият шанс да остане жива е безинтерфероново лечение. Катерина чака трети месец новини от Касата, но новини няма! Служителка в Касата ехидно коментира, че " Какво толкова, ще чакаш 6 м." Явно обаче служителката не е наясно, че за тези пациенти 6 м. се равняват на 6 години и за тях всеки един пропуснат ден за лечение е жизненоважен.

Призоваваме горещо всички пациенти, които са в нейното положение да подават своите жалби към НЗОК и Министерство на здравеопазването. Трябва да се борим заедно!!!

Самата жалба е качена на нашата ФБ страница: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1243727609015964&set=a.325906137464787.84254.100001362112904&type=3&theater

Страници: 1 [2] 3 4 ... 16

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007