Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 [2] 3 4 ... 193
16
Моята история / Re: И моята история ..........
« -: Октомври 19, 2017, 09:23:51 »
Здравей, Берета.

Продължава да ме изненадва и отвращава поведението на личните лекари, които ги мързи един телефон да завъртят  и да спестят сума ти проблеми на техния пациент. Вместо това просто си карат ден за ден и една брошура или новина за новите медикаменти да прочетат. Колко ли лични лекари продължават да казват на пациентите си, че хепатита не се лекува, че така ще си живеят 100 години,....колко ли пък въобще не казват.....

Пожелавам ти леко лечение и най-вече успешно.  Увреждането ти е започнало да става сериозно, но е обратимо, така че всичко ще бъде наред, сигурна съм  :girl_wink:

17
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 19, 2017, 08:27:51 »
От вносителя ме увериха, че са внесли и заредили по болничните складове достатъчно количества. Вече е въпрос на активност от страна на аптеката да вдигне един телефон и да го поръча от склада. На голяма част от тях не им се разправя. Пробвай Марешки.

18
Това си плаче за медиите. На мен ми бяха казали, че всички протоколи са разгледани и изпратени по рзок. Сега ще се опитам да се свържа отново с нзок.

19
Да, за пореден път се оказа, че сме по-информирани от всички останали  :smile:
 За съжаление това е положението, масово минаваме на генерик.

20
Завършено лечение / Re: qiqi - След лечението:)))
« -: Октомври 17, 2017, 08:11:34 »
Пишеш ''пегасис интерферон'' в интернет, и ще ти излезе листовката.

21
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 16, 2017, 23:53:44 »
Мисля, че това решение трябва да го вземеш с д-р Балабанска. Ако тя като лекар, прецени, че твоето състояние налага използването на НУК, действай. Но ако тя смята, че можеш да караш само на имуностимуланти, я послушай. Трябва обаче да вземеш едно по-дългосрочно решение, а не всеки месец да се луташ от ''няма да се лекувам, ще задържа документите'', до ''ще се лекувам с НУК''.
Не знам какво имаш предвид под ''отлагане''.....ти имаш издаден протокол за Виреад, който е трябвало да входираш ли?От кога е той? Мисля, че най-добре е да се чуеш с д-р Балабанска, тя ще бъде на работа след 28-и октомври, защото май се заформя каша.

22
Моля.
Да, личните трябва да си търсим. Тъй като съм сигурна, че моето НЕ е наясно, просто ще й занеса разпечатка на отговора на НЗОК, за да знае какво да прави.

23
Направихме запитване към НЗОК относно промяната на протоколите, на нашия сайт може да прочетете техния отговор.

http://www.hepactive.org/news/tenofovir_new_price_16102017

24
Направихме запитване към НЗОК относно промяната на протоколите, на нашия сайт може да прочетете техния отговор.

http://www.hepactive.org/news/tenofovir_new_price_16102017

25
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 15, 2017, 11:55:49 »
Под антивирусни мисля, че snd242 има предвид нуклеозиди, а не това, което си заформила като имуностимулиращ коктейл.
При ниски нива на вируса наистина няма смисъл от НУК.

26
Не.

27
Да, толкова е разликата, проверила съм. Както казах, не знам как смятат да решат казуса с превключване на лечението по средата на протокола например, трябва пациентитв да се обърнат към рзок,нзок, своите лекари, а ако аз науча нешо, ще го оповестя тук и на сайта.

28
Генерикът е същата формула, произведена от друга компания. За да бъде одобрен за употреба в България, се предоставят същите документи, каквито са предоставили и производителите на оригиналния препарат, така че той има същия профил на безопасност.
Всички ние пием генерици, без да си даваме сметка за това-антибиотиците, аспирина и ред други медикаменти, заради по-ниската цена.

29
Разликата е 134,99 лв, не е 303 лв. Има вътрешен механизъм по който тази разлика е намалена до 104,99.
Аз също бях абсолютно изумена от събитията, но генериците започват да настъпват в България и то не само за хепатит, и пациентите, които не можем да заплащаме разликата, ще се лекуваме с тях. Генерикът на Майлан е хубав медикамент, доколкото знам има вече около 30 пациенти, които са на него. Аз самата също ще премина. За мен тук по-големия проблем е протокола, но се надявам НЗОК да измисли бързо решение.

30
Считано от 16 октомври НЗОК ще заплаща максималната сума от 271,31 лв за лечението на хроничен хепатит В с препарати с активна съставка Tenofovir disoproxil.

Повече информация на сайта ни: http://www.hepactive.org/news/tenofovir_new_price_16102017

Страници: 1 [2] 3 4 ... 193

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007