Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 [2] 3 4 ... 194
16
Общи теми / Re: Прием на генерика за хепатит Б
« -: Февруари 04, 2018, 14:26:45 »
Vemlidy не е генерик, а подобрената формула на Виреад-а, но по моя информация скоро не се очаква да бъде регистриран в България.

17
Здравей,

знам за няколко пациенти, които имат оплаквания вече трети месец след приема на генерика-проблем със стомаха и замайване. Разговарях и с  лекари, които казаха, че за съжаление това е страничен ефект от медикамента и е срещан сред техните пациенти. Оказва се, че солта, която се използва в него (малеат), е различна от тази, която се използва в оригиналния медикамент(фумарат) и тя предизвика тези ефекти. Би трябвало след време всичко да отшуми, но колко е това време, никой не знае.
Преди месец беше регистриран нов генерик Тенофовир Зентива, който е с  трета по вид сол-фосфат. Надяваме се скоро да можем да предоставим повече информация относно този генерик.

18
Ами не е от страна на НЗОК.
Не ми се коментира повече.

19
Не го плащайте и не се записвайте за хоспитализация, пиши ми около 10 декември, за да ти кажа дали има вариант да й го пуснем безплатно.

20
Това за коя болница става дума?

21
6 седмици.

22
http://www.hep-druginteractions.org/

Осем седмици е вече стандарт на лечение при пациенти без сериозно увреждане на дроба.

23
:clap:Евала, Силве! Изчерпателно както винаги....
Проблемът тук обаче е че има хора, които бъркат значението на думата "генерик" - свързвайки го автоматично с друг медикамент, а не е така. Разбира се, че трябва да сме "за" лечението с по-евтините генерици, които са същите медикаменти. Надявам се цената да падне още у нас, че да бъдат достъпни и за хора, които не могат в момента да се лекуват...Дай Боже!

Разбирам те.
Заради ето този цитат на Наско го казвам...защото не той, но много други пациенти набъркват всичко в едно и остават с грешни впечатления, че генерика е по-евтин заместител, който няма същите качества и съставки. Получила съм десетки запитвания последните седмици от ужасно притеснени и объркани пациенти, които като четат всички коментари накуп, не си правят труда да помислят рационално или да разграничат нещата и ето така се получават фалшивите новини.

24
Това че на част от хората осигуровките са по 80-150 лв, не променя факта, че на 90 процента от населението е по 18 лева. Да не говорим за стотиците хиляди, които не плащат. А това, че лечението е поддържащо, защото няма измислен лек до момента, няма абсолютно никаква връзка с темата. Да не би хората в Германия, които внасят по 300 евро осигуровки и не лежат на всеки няколко месеца, за да се източва Касата, да се лекуват с нещо друго?
Това, че има организирана система на подкупни отношения между лекари и фармацевтични фирми е вярно и всички сме го виждали и знаем, но в случая не виждам връзката с това, че на Виреад му изтече патента и влезе официално генерик? АЗ също съм от пациентите, които преминават на генерика, но съм спокойна и бих искала и останалите пациенти да се чувстват спокойни относно лечението, ето защо не смятам, че е от полза за някого всяването на напрежение.

Много неща, които нямат никаква връзка по между си, се набъркаха в тази тема, което пък е причина голяма част от пациентите да си вадят погрешни заключения за качеството на медикамента. Нека да спрем дотук.

25
Тази дискусия за генериците и как се краде, хоспитализациите...мисля, че вече всичко е казано по темата и продължаването на ''за'' и ''против'' леко се изтърква вече. За да разберете защо вече не се изписва Виреад, а генерик, трябва да погледнете цялостната картина, а именно-патентът трае 20 години. В момента, в който изтече, други фармацевтични компании имат право да произвеждат същия медикамент, задължително със същите активни съставки, но разбира се цената е в пъти по-ниска. По целия свят пият генерици. Даже държави като Монголия, Египет и Грузия, за да вземат най-добрата цена за новите безинтерферонови терапии за хепатит С, сключиха директно договори с генерични компании, за да могат да лекуват най-много хора. Така е правилно и това е стандартна практика. И аз го подкрепям. Едно е да лекуваш 10 човека на година за по 100 000 долара, друго е 100 000 човека за 10 долара на месец. Цената на генерика в България е все още висока, но и тя ще падне с времето, и ще могат повече хора да се лекуват. Знаете ли, че и тук има пациенти сред нас, които не получават лечение? Защото все пак разполагаме с ограничен бюджет и лекарите трябва да се съобразяват и с това.

Така че аз не разбирам наистина, след като толкова много се изписа по темата, предоставих ви информация, вие самите може да потърсите в интернет, какво толкова ви притеснява и защо си мислите, че ние сме нещо повече от хората в Африка например, които получават генерично лечение за ХИВ на стойност 10 долара на месец например? Здравни осигуровки за 18 лева на месец.... В Германия са 300 евро. Все пак, освен да изискваме е хубаво и да си дадем реална представа за ситуацията в нашата държава и да сме благодарни, че и това имаме. Да, има проблеми, да и аз се сблъсквам с тях като пациент, вече 10 години, но поне имаме лечение.

26
 Според законите на Република България лекарствените продукти по лекарско предписание се отпускат единствено и само в аптеки, от магистър-фармацевт, лично на Вас или на оторизиран от Вас представител. Никога не купувайте такова лекарство от интернет!

Опаковката, както и листовката на Вашето лекарство съдържат информация, която е предварително одобрена от Изпълнителната агенция по лекарствата, съгласно закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ) и наредбите към него.

http://www.hepactive.org/news/how_to_recognize_false_drugs

27
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 24, 2017, 12:06:08 »
http://www.hepactive.org/news/tenofovir_new_price_16102017

Няма да свалят цената.

28
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« -: Октомври 23, 2017, 16:59:55 »
Здравей,

няма начин да не те одобрят за лечение, от март тази година всички пациенти с хепатит С биват лекувани, независимо от степента на увреждане /да не говорим, че при теб тя е над средното/. Така че действай с оформянето на документите - Касата следва да те одобри за 2 м. Ако това не се случи, се пише жалба, за която можеш да се обърнеш към мен, когато и ако се наложи.
В коя болница си?

п.с. за пореден път се изумявам от ''компетентността'' на личните лекари.

29
Тъй като Даниил е съ-собственик на сайта и продава генерици, а рекламата на лекарства не е разрешена на нашите платформи, е нормално да обръщам внимание на новите потребители с една публикация, водеща към неговия сайт.

Не си длъжен да доплащаш, обяснили сме много подробно как става пренаписването на протокола.
УСПЕХ.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 194

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007