Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 ... 189 190 [191] 192 193 ... 195
2851
да, аз си подадох документите на 12 юли, а ми се обадиха , че съм одобрена на 21 ноември. Както и да броиш,ще минат поне 4 месеца.Просто там са бавни и не им пука. Могат да си пийват кафенце по цял ден, пък ти да се гърчиш- ще ме одобрят ли,няма ли да ме одобрят. Но е факт- няма лист на чакащите за хеп Б, просто някой слънчев ден ще ти звъннат да отидеш да си вземеш протокола и да започваш от следващият ден. Желая ти го от сърце да стане по-бързо.

Силвана

2852
Диагностика / Re: Вредна ли е биопсията?
« -: Декември 18, 2007, 17:22:32 »
Здравей Деси,

Лично на мен биопсията ми донесе един ден дискомфорт, след това се чувстваш нормално. Не е сложна интервенция, и доколкото аз знам не се намесват никакви жлези  ??? С тънка игла се взимат клетки от черния дроб, лежиш няколко часа на една страна и всичко вече е минало. Не е опасно, стига да няма майка ти заболявания пречещи на кръвосъсирването. Но това ще прецени лекуващият й доктор. Но по отношение на биопсията- споко.

Силвана

2853
Здравейте,тази сутрин си взех резултата от биопсията и ПСР.
Няма да цитирам всичко защото е дълго и с мнго термини, но заключението е : Хроничен хепатит с ниска степен на активност.
До тук ми е ясно, но не схващам защо на резултата ми от ПСР изследването пише :
HBV DNA-пол.(+)350 000(4)ul
1 750 000kop (или нещо друго немога да го разчета).
Не питах професора защото беше кисел пък и го чаках около три часа и всички въпроси ми се бяха изпарили от главата.
Като ми подрисваше документите ми спомена, че за здравната каса трябвало и молба.
Ще съм ви благодарна, ако ми изпратите някъкъв примерен текст.
Това е за сега от мен
Поздрави
Меги :D

Меги,и аз съм в тази графа, на хроничния с ниска активност. 350 000 единици се равняват на 1 750 000 копия в мл кръв( като разделиш копията на 5, се получава стойността в единици). Това означава що -годе средна веримия, има и ниски- около 60 000,. 70 000 единици, има и страшно високи - към 6 000 000 единици ( 30 000 000 копия). Така поне ме успокои Чернев, когато му проплаках ,че аз съм с 850 000 единици (4 250 000 копия)
Споко,само един съвет от мен: не се туткай, ами си подавай документите преди празниците, че да си една от първите  през новата година ( ако въобще има някакъв ред когато преглеждат документите, или е пак пълен хаус да му се невиди). Молба, пишеш в свободен текст.. молба от еди кои си, адрес еди кои си, егн и тн. Моля, да ми бъде отпуснато лечение на хроничен хепатит един какъв си (б или ц) с еди кои си медикаменти. Прилагам нужните документи , уважение и това e. Отделно си правиш един хубав дълъг списък на всичко-всички изследвания които имаш-асати,алати и всички останали,. на епикризи,биопсии,ПСР. Прилагаш към оригиналните документи молбата, списъка и се молиш. А,да не забравя- направи си на всичко копия за себе си.
 Аз се омотах,дано ти се ме разбрала :d

Силвана

2854
На лечение съм / Re: Как се поставя инжекцията?
« -: Декември 17, 2007, 14:33:39 »
чакай, да не говорим предварително за оцелели..  :D :D :D все пак сама ще се пробвам след 3 дни..  ;D ;D

2855
На лечение съм / Re: Моето лечение
« -: Декември 17, 2007, 11:29:18 »
веримия означава наситеността на кръвта с хепатоцитни единици. т.е. аз имам 4 250 000 единици на мл кръв( резултат от ПСР), което означава висока веримия.Обяснявам го,така както на мен са ми го обяснили, иначе в нета не можах да намеря нещо по- специализирано.

2856
На лечение съм / Re: Как се поставя инжекцията?
« -: Декември 17, 2007, 10:47:56 »
Вальо, не знам. Според мен трябва да се избута количеството което е с кръв, и да се инжектира останалото, т.е. ще загубим няколко капчици от Пегасиса, но по-добре отколкото да се ползва нова  :o
Може и да греша. Моля, някой с повече опит да каже на нас, заблудените овчици  :D

Мерсим предварително  ;) ;) ;) ;)

2857
На лечение съм / Re: Моето лечение
« -: Декември 16, 2007, 18:57:17 »
интерферон алфа2а и пегасис са едно и също нещо,просто две различни наименования. Както аспирин и ацетизал.
ако си с хеп ц, то за разлика от хеп б,трябва да приемаш и копегус(рибавирин).

Ако бъркам,моля някой да ме поправи,все пак не съм запозната с хеп ц.

Силвана

2858
На лечение съм / Re: Моето лечение
« -: Декември 16, 2007, 18:19:09 »
ама много ти се радвам на хумора  :D :D :D :D :D :D :Daaaa,помежду другото,ако все пак аспирирам кръв,какво да правя? Някъде прочетох, че трябва да се хвърли и да се опита с нова инжекция,само че тоя вариант нещо не ми се нрави. Някой знае ли?


2859
На лечение съм / Re: Моето лечение
« -: Декември 16, 2007, 17:16:50 »
Здравей Вальо ( ако мога да ти казвам така)

На ръката, макар че настоявах в корема. Но мястото посиня и изглежда кофти, а аз ходя и с къс ръкав, затова мисля да продължа корем-корем-бедро-бедро,като редувам ляво с дясно.

Има и още нещо-не съм сигурна, че разбрах на 100% как да си я поставям, това с аспирацията за да проверя дали не съм попаднала на кръвоносен съд ми е мъгла. Ти сам ли ще си сложиш втората?

Силвана

2860
На лечение съм / Re: Моето лечение
« -: Декември 16, 2007, 15:43:20 »
Мерси Радо за топлите думи  :)

ами да, още от самото начало при мен се случват такива куриозни случки, че аз самата като се присетя понякога и ме избива на един такъв луд смях. Важното е човек да е настроен позитивно. Не знам за кой път го казвам, но наистина го мисля.

Да, ще побликувам междинните резултати. Това което се сещам в момента е ,че изследванията ми ден преди инжекцията бяха отлични, спомням си АСАТ/23/ АЛАТ/26/ . Ще видим как ще се раздвижат след 2 седмици.

Меги, на теб кой ти е лекуващ? Проф. Чернев ме зачисли към отбора хепатитки на Д-р Янков. Направо е страхотен,толкова внимателен, че чак нереално. Да не повярваш, има ги още и тия лекари.

Силвана

2861
На лечение съм / Re: Моето лечение
« -: Декември 16, 2007, 15:33:05 »
ееее, Меги,трябваше да ме дръпнеш за 2 мин, да се запознаем.Както гледам, ще се разминем- аз ще съм в болницата утре да си взема епикризата, а ти във вторник за резултатите. Пожелавам ти ниска веримия  ;)

Силвана

2862
На лечение съм / Моето лечение
« -: Декември 16, 2007, 13:40:22 »
Здравейте на всички.

 Вече и аз съм в клуба на призляващите им и с висока температура. Ура, дойде и моят ден  :D :D :D

Нямаше да е България и нямаше да е толкова забавно , ако  просто не се беше объркало всичко в деня с главно Д, който чакам от толкова време  :D идва историческия ден,деня 14-и декември и моя милост се запътва рано- рано към болницата. По документи се водех че лежа при тях от 12-и ,само и само да мога да остана вечерта за наблюдение, тъй като съм с астма и Чернев се притесняваше от този факт. Да,ама не. Слагат ми я, аз - щастлива, обаче идват две сестри и (1 час след поставянето на Пегасиса) и "учтиво " ме помолиха да освободя леглото , че нямали достатъчно, и да изчакам на една пейка в коридора (където беше около 3 градуса) няколко часа да ме проследят,че на една баба и се налагало да легне ,при което аз се заинатих и не пожелах да стана. Да, обаче.. доведоха ми бабата и я сложиха да легне в края на леглото- представете си само  ;D аз почвам да се треса от температура и една 82 год баба дето сърбаше супа от един буркан  ;D това беше ловък тактически ход от нейна страна,защото аз не издържах и се ометох за секунди  ;D .... това сърбане още го сънувам ;D
От петък насам, вечер вдигам висока температура- 39, треса се цялата,изпитвам ужасен студ и болки в ставите и мускулите. Направо е голям купон  :D
Ами не е толкова страшно колкото си мислех, важното е позитивно мислене и вяра, че всичко ще е ок и дори когато се сдухвам, знам че всичко е за добро,така че на тези които им предстои лечение, ще им кажа да стискат зъби и да се радват, че имат огромен шанс да се излекуват.

Това е засега от мен, ще пиша от време на време как я карам.

Поздрави на всички

Силвана

П.С. Вальо, съжалявам, че успяхме да разменим само по 2 думи на вратата, просто ти сам се убеди каква е какафония там и нямаше време.. На следващия ден те потърсих в 15 стая, но ми казаха че си си отишъл. А се запознах и с едно момиче-Петя, с хеп Б,.не знам дали членува във форума. Някой познава ли я?

2863
На лечение съм / Re: СПЕШНО
« -: Декември 16, 2007, 13:08:59 »
Леле Сара,

Правилно е казал Вальо-трябвало е да му е забиеш в окото.Ебати отношението, ще каже човек че той самия горкия го плаща тоя Пегасис. Че ако не се дава в ранен стадий, да прекъсне развитието на вируса, какъв е смисъла? Той така или иначе не се дава на болни с цироза и тн, за къде тогава го скъпят? Трябвало е много по-рано да се консултираш с проф. Чернев,не че той ми е лекуващ,ама е просто страхотен.Взимай се в ръце и се бори за лечението,чуваш ли момиче?
Хайде, пиши какво става.

Силвана


2864
Здравей,

Аз знам за цена около 700 лв, толкова ми бяха казали в Александровска. Не знам само дали е точно инфото. Надявам се да е по -малко.


Силвана

2865
първо да кажа-само Левски  :D :D :D :D

Явно с теб ще се засечем в Александровска, аз ще съм там( ако има места де) на 13,14-и. И аз се надявам всичко да е ок.

Страници: 1 ... 189 190 [191] 192 193 ... 195

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007