Покажи Участието - Силвана Лесидренска

Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 196
32
Здравей,

тъй като беше започнала да пишеш в темата на чужд човек, ти създадох собствена такава.

Каква беше причината Зефикс да се пие 6 м. и защо се спря?
Стойността ти не е висока.

33
И една чудесна новина от вчера:

Надзорният съвет към НЗОК облекчава режима за получаване на продължаващи протоколи за лечение на хроничен хепатит В.
На практика, след като един пациент е преминал първоначалното одобрение от специализираната комисия в НЗОК за отпускане на лечение, в последствие няма да се налага отново да чака нейното решение, като продължаващите протоколи ще бъдат заверявани директно в регионалните офиси на Касата. Това, освен административно облекчение, ще сведе до минимум ситуациите, при които пациенти прекъсват своето лечение, тъй като протоколът им не е бил одобрен и придвижен от НЗОК към РЗОК в рамките на 30 дни.

http://m.clinica.bg/4628-%D0%9E%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82

34
Здравей,

Тялото ти се е срещало с вируса и го изчистило (доколкото хепатит В може да се изчисти напълно).
За нивата на антителата-няма правила, така че не мога да ти отговоря.

35
Зефикса със сигурност не е за остър, проверих, в листовката пише само за хронична форма на хеп.В.
Можеш на много места да си запишеш час за преглед (платен ще стане  най-бързо), съветвам те Токуда (д-р Балабанска), обикновено приема доста скоро, т.е. можеш още понеделник-вторник да си при нея.

36
Не, няма частен кабинет, тя работи само в Аджъбадем (Токуда), но може да минеш на частен преглед там. Мисля, че беше 40 или 45 лв.

37
Здравей,

След изкарана остра фаза на хепатит В много малко хора хронифицират, ако това може да бъде някакъв вид успокоение...
Шест месеца след датата на която си бил с видими симптоми, следва да пуснеш две изследвания : HbsAg, anti-Hbs. Ако първото е отрицателно, и второто положително, това означава че си се излекувал и не си хронифицирал.

Да бъда честна, за първи път чувам за лечение със Зефикс при остра фаза на хепатита? От инфенциозно, където са ти го предписали, не те ли консултираха кога да го спреш?

п.с. форумът предстои да бъде обновен, така че няма да има проблем с качването на снимки.

38
Здравей, Георги,

За съжаление тази лекарка от Иван Рилски праща тенденциозно всички пациенти в Кандиларов (за направата на вирусен товар и субгенотип), макар в гастроентерологичното отделение на болницата да разполагат и работят с наши талони. Нашето сдружение спечели проект, чрез който предоставяме на пациенти безплатни изследвания (вирусен товар и субгенотип) вече втора година. Съжалявам, че при теб се е получило така, но аз няма как да предотвратя подобни случаи.

Лекарите в Сити Клиник са добри, след като ти излезе повторния резултат, ще ти направят биопсия и ще започнат да ти оформят документите за лечение. Подаваш ги в РЗОК, чакаш 2 м. за одобрение, след което започваш да ги взимаш от аптека с рецептурната книжка и рецепта от личния лекар.
Генотип 3 (както и всички други), се лекува с ДДАС, последна генерация медикаменти, които елиминират вируса за отрицателно време. Принципно твоя генотип се лекува 12 седмици със софосбувир и рибавирин (тук са актуалните изисквания на Касата https://www.nhif.bg/page/207), но има и други варианти, така че лекарят ще прецени.

За инвитрото съм чувала различни теории, от "Няма проблем" до "Не". Мисля, че това трябва да го обсъдиш с лекаря си от Сити Клиник.
Успех :)

39
Моята история / Re: Автоимунен хепатит
« -: Март 11, 2018, 07:30:56 »
Аз също не знам. Биопсията обаче ще покаже, защото при автоимунен хепатит, доколкото знам, има конкретни изменения, които ще потвърдят или отхвърлят диагнозата.
Винаги обаче можеш да си направиш втора консултация в София, за да бъдеш спокойна. Даже е задължително според мен.

40
Моята история / Re: Автоимунен хепатит
« -: Март 09, 2018, 21:14:58 »
Здравей,

в коя болница са те поели като случай? Изследванията за антитела какво показват?

41
Здравей, ще отговарям директно:

1.Възможно ли е да ме зарази(ако е инфектирана) при допира първо на презерватива с ръката и и после с пениса ми? НЕ
2.Има ли смисъл да се изследвам и да си направя имунизация при евентуално инфектиране преди седмица?(позитиви и негативи от имунизация след евентуална инфекция) АКО ИМАШ НАПРАВЕН ТЕСТ ЗА ХЕПАТИТ В, КОЙТО ДА Е НЕГАТИВЕН, МОЖЕШ ЕДНА СЕДМИЦА СЛЕД РИСКОВ КОНТАКТ ДА СЛОЖИШ ВАКСИНА ИЛИ ИМУНОГЛОБУЛИН.
3.По време на инкубационния период може ли да се предава инфекцията? МОЖЕ. ЧОВЕК, НОСЕЩ ВИРУСА НА ХЕПАТИТ В, МОЖЕ ДА ПРЕДАВА ВИРУСА НА ОСТАНАЛИТЕ, НЕЗАВИСИМО В КОЯ ФАЗА СЕ НАМИРА ТОЙ. СЛОЖНОСТТА НА ПРЕДАВАНЕТО ОБАЧЕ ЗАВИСИ ОТ НИВОТО НА ВИРУС В КРЪВТА НА БОЛНИЯ, АКО Е НИСКО, ПРЕДАВАНЕТО Е МАЛКО П0-ТРУДНО.
4.При битови контакти, използване на общи прибори за хранене, пиене от един съд с други хора, ядене от една чиния и други подобни ситуации предава ли се инфекцията? КАТЕГОРИЧНО НЕ.

42
Общи теми / Re: Помощ
« -: Март 06, 2018, 08:08:09 »
Категорично времето е достатъчно да покаже дали сте заразен с хепатит В или С.

Сложете ваксина за В!

43
Общи теми / Re: Окултен б
« -: Март 04, 2018, 09:43:47 »
Здравей,

можеш ли да уточниш какво имаш предвид под "от биопсия има слаба виремия"?

Биопсията не мери виремията, а фиброзата на черния дроб.

Ако въпросът ти е дали е възможно всички изследвания за хепатит В да са отрицателни, но все пак да има някакво чернодробно увреждане-да, възможно е, защото не само хепатитът уврежда този орган, а приемът на алкохол, медикаменти, лоша храна и т.н.

44
 Стигмата спира мнозинството от хората, живеещи с вирусен хепатит, да имат качеството на живот, което заслужават.
От социално изключване и неравностойно здравеопазване до ограничаване възможностите за работа и вербалните атаки, стигмата и дискриминацията пречат на хората, живеещи с вирусен хепатит, да водят нормален живот и да изпълнят своя потенциал.

Според доклад, публикуван от World Hepatitis Alliance повече от 90% от анкетираните пациенти в различни държави, съобщават за упражнявана върху тях стигма и дискриминация:

- 53% от респондентите са социално изолирани
- 1 на всеки 2 души е бил ограничен да получи качествено здравно обслужване
- 42% са загубили своята работа или доходи

Цялата статия е на сайта ни: http://www.hepactive.org/news/StigmaStops2018

45
Общи теми / Re: Моля
« -: Февруари 04, 2018, 21:47:23 »
Milev, отговарям ти на питането:

За да се промени нещо по отношение на хоспитализациите (защото предполагам това е въпроса), трябва да има МАСОВИ ЖАЛБИ от МНОГО пациенти. Когато се натрупа критична маса жалби, тогава въпросът може да се повдигне от нас въз основа на жалбите, към компетентните органи какво може да се промени, като дадем и конкретни предложения. Ти лично някога подавал ли си жалба ?

Аз самата съм пациент и много добре знам от десетгодишен личен опит какво е да се лекуваш с хронично заболяване тук, но първо пациентите трябва да свикнат да си изискват правата и да надигат глас. Не може един заради всички.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 196

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007