Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 192
31
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 18, 2017, 21:53:54 »
Не мисля, че ако някоя фарма компания има успешно лечение за В, ще го заключи в шкафа и ще чака десет години, за да понатрупа още някой долар от продажба на нуклеозид. Вижтв какво стана с новите терапии за С, в самото начало струваха по близо 200 000 долара и дори и на тези умопомрачителни цени, продаваха като луди. Така че ако някой сега излезе с аналогична терапия за В, той ще държи златна мина.
Просто вирусът има съвършен механизъм за навлизане в клетката, репликация и "вклинване" в ДНК и лекарствата не могат да го преборят.
Ние имаме и ще имаме доживотна хронична инфекция. Освен ако не измислят нещо супер гениално, което да последва успеха на софосбувир и т.н.

32
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 17, 2017, 10:00:05 »
Тук е уловката и гениалността на тоя вирус-можеш да имаш антитела HBSAG, но генетичният материал си седи в чернодробната клетка и макар да се водиш функционално излекуван, при един сериозен срив на имунната система, генетичния материал започва отново да се репликира. Това се дължи на ковалентна, затворена циркулираща ДНК (cccDNA), която до момента никой не може да унищожи ни с лекарства, ни с билки, ни с нищо.

Във файла са описани подробно разликите между 5-те фази на заболяването, страници 371 и 372. На снимката, която пуснах, също има обяснение, разгледай я добре. Разликите са в нивата на HBSAG, виремия, чернодробно увреждане и др.

33
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 15, 2017, 19:34:56 »
Здравейте,

понеже следя темата, макар да не пиша в нея, исках да споделя следното: Европейската асоциация за изучаване на черния дроб публикува тази година актуализиран наръчник за хепатит В - информация за заболяването, новото деление на заболяването на 5 различни фази (т.е. 5 вида пациенти), както и всичко относно лечението.
За английско четящите, пускам линк към този наръчник: http://www.journal-of-hepatology.eu/article/S0168-8278(17)30185-X/pdf

Там се засяга и въпроса ''Защо не е възможно стопроцентово излекуване от хепатит В?" Наскоро се опитвах да обясня тук какво е това нещо ''функционално излекуване''. т.е. частичен имунен отговор, който се характеризира с изчезване на австралийски антиген +/- създаване на антитела, но все още наличие на хепатитен генетичен материал в клетката. Мисля, че ще ви стане по-ясно, когато прочетете първоизточника.

Трите изследвания, които решават дали пациента трябва да се лекува в момента, са:
- вирусен товар, или т.нар. виремия/ PCR DNA
- нива на чернодробни ензими
- състояние на черния дроб

Петте фази на заболяването са:
1. HbeAg + /положителна/ хронична хепатит В инфекция
2. HbeAg + /положителен/ хроничен хепатит В
3. HbeAg - /отрицателна/ хронична хепатит В инфекция
4. HbeAg - /отрицателен/ хроничен хепатит В
5. HbsAg - /отрицателна/ фаза

Силно се надявам в скоро време да можем да преведем най-важното от този наръчник и да издадем хартиена и електронна брошура за хепатит В, съдържаща инфо за заболяването, лечението, видовете изследвания и какво значат те /тук е Кошмарът/, така че ако някой професионален преводач иска да удари едно рамо, сега е моментът да се включи.

Поздрави,
Силвана

34
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 08, 2017, 09:02:38 »
Да, количественият австралийски е по-важен, но все това изследване все още не се е наложило като значимо, т.е. малко клиники го следят редовно.

35
Здравей,

това е нова терапия, така че е нормално да няма много хора, които да са я минали към днешна дата. Най-важното е, че вирусният товар е неоткриваем, тромбоцитите са все още в норма, така че не се притеснявай излишно.

37
Диагностика / Re: Съмнения в диагнозата
« -: Август 28, 2017, 17:14:30 »
Здравей,

можеш първо да си пуснеш пср в Иван Рилски, ти си прецени обаче дали съмненията са ти основателни.
Не искам да коментирам нищо за Софиямед.

38
Общи теми / Re: Хепати В и левкемия
« -: Август 26, 2017, 12:47:01 »
Да, имунната система може да се пребори сама с вируса. Анти ХБС пол.означава че има имунен отговор, зависи обаче дали ПСР дали е пол.или отр.
 

39
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Август 18, 2017, 19:44:52 »
Ти, в Рзок по местоживеене.

40
В целия свят има около 15 случая на реактивиране на Б, така че е изключително рядко събитие, имайки предвид че милиони вече са се лекували с ДААс.
 Дори и да се случи, пациентът започва да пие временно Зефикс, за да предотврати репликиране на Б вируса.
Така че спокойно. Успешно лечение!

41
Приятели, ние и колегите от ''Център за сексуално здраве'' излизаме във ваканция от 14 август до 3-ти септември включително.

През този период телефон 0988 722 988 няма да бъде активен, но ще може да задавате своите въпроси на hepactive@hepactive.org, а ние ще се постараем да ви отговаряме възможно най-често.

Ако искате да се изследвате безплатно за хепатит В и С или пък имате нужда от персонална консултация в нашия кабинет, заповядайте отново на 4-ти септември. 


http://www.hepactive.org/news/we-are-in-vacation-2017

42
Здравей, Тошко,

създадох ти своя тема  :girl_wink:

Да, резултатът ти е нормален. С какъв ПСР стартира?

43
Общи теми / Re: Хепати В и левкемия
« -: Август 07, 2017, 10:55:28 »
Обади й се на служебния телефон, за да я попиташ.
0884 933 162

44
Моята история / Re: ОВХ Б
« -: Август 06, 2017, 10:33:12 »
Да, аз бях :) Много се радвам, че си започнал да се връщаш към нормалния ритъм на ежедневието, спортувай си на воля.

45
Общи теми / Re: Хепати В и левкемия
« -: Август 04, 2017, 13:46:56 »
И аз предположих, че е от там, но все пак за да се изключи стара инфекция, те съветвам да си пуснеш едно изследване за Б, за да си сигурна, че не е настъпило заразяване майка-дете.
Ако си от София, можеш да дойдеш до нашия център, за да ти пуснем изследването безплатно,тъй като в момента разполагаме с бързи тестове за В. Обади се, ако решиш. 0988 722 988

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 192

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007