Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 194
31
http://www.hep-druginteractions.org/

Осем седмици е вече стандарт на лечение при пациенти без сериозно увреждане на дроба.

32
:clap:Евала, Силве! Изчерпателно както винаги....
Проблемът тук обаче е че има хора, които бъркат значението на думата "генерик" - свързвайки го автоматично с друг медикамент, а не е така. Разбира се, че трябва да сме "за" лечението с по-евтините генерици, които са същите медикаменти. Надявам се цената да падне още у нас, че да бъдат достъпни и за хора, които не могат в момента да се лекуват...Дай Боже!

Разбирам те.
Заради ето този цитат на Наско го казвам...защото не той, но много други пациенти набъркват всичко в едно и остават с грешни впечатления, че генерика е по-евтин заместител, който няма същите качества и съставки. Получила съм десетки запитвания последните седмици от ужасно притеснени и объркани пациенти, които като четат всички коментари накуп, не си правят труда да помислят рационално или да разграничат нещата и ето така се получават фалшивите новини.

33
Това че на част от хората осигуровките са по 80-150 лв, не променя факта, че на 90 процента от населението е по 18 лева. Да не говорим за стотиците хиляди, които не плащат. А това, че лечението е поддържащо, защото няма измислен лек до момента, няма абсолютно никаква връзка с темата. Да не би хората в Германия, които внасят по 300 евро осигуровки и не лежат на всеки няколко месеца, за да се източва Касата, да се лекуват с нещо друго?
Това, че има организирана система на подкупни отношения между лекари и фармацевтични фирми е вярно и всички сме го виждали и знаем, но в случая не виждам връзката с това, че на Виреад му изтече патента и влезе официално генерик? АЗ също съм от пациентите, които преминават на генерика, но съм спокойна и бих искала и останалите пациенти да се чувстват спокойни относно лечението, ето защо не смятам, че е от полза за някого всяването на напрежение.

Много неща, които нямат никаква връзка по между си, се набъркаха в тази тема, което пък е причина голяма част от пациентите да си вадят погрешни заключения за качеството на медикамента. Нека да спрем дотук.

34
Тази дискусия за генериците и как се краде, хоспитализациите...мисля, че вече всичко е казано по темата и продължаването на ''за'' и ''против'' леко се изтърква вече. За да разберете защо вече не се изписва Виреад, а генерик, трябва да погледнете цялостната картина, а именно-патентът трае 20 години. В момента, в който изтече, други фармацевтични компании имат право да произвеждат същия медикамент, задължително със същите активни съставки, но разбира се цената е в пъти по-ниска. По целия свят пият генерици. Даже държави като Монголия, Египет и Грузия, за да вземат най-добрата цена за новите безинтерферонови терапии за хепатит С, сключиха директно договори с генерични компании, за да могат да лекуват най-много хора. Така е правилно и това е стандартна практика. И аз го подкрепям. Едно е да лекуваш 10 човека на година за по 100 000 долара, друго е 100 000 човека за 10 долара на месец. Цената на генерика в България е все още висока, но и тя ще падне с времето, и ще могат повече хора да се лекуват. Знаете ли, че и тук има пациенти сред нас, които не получават лечение? Защото все пак разполагаме с ограничен бюджет и лекарите трябва да се съобразяват и с това.

Така че аз не разбирам наистина, след като толкова много се изписа по темата, предоставих ви информация, вие самите може да потърсите в интернет, какво толкова ви притеснява и защо си мислите, че ние сме нещо повече от хората в Африка например, които получават генерично лечение за ХИВ на стойност 10 долара на месец например? Здравни осигуровки за 18 лева на месец.... В Германия са 300 евро. Все пак, освен да изискваме е хубаво и да си дадем реална представа за ситуацията в нашата държава и да сме благодарни, че и това имаме. Да, има проблеми, да и аз се сблъсквам с тях като пациент, вече 10 години, но поне имаме лечение.

35
 Според законите на Република България лекарствените продукти по лекарско предписание се отпускат единствено и само в аптеки, от магистър-фармацевт, лично на Вас или на оторизиран от Вас представител. Никога не купувайте такова лекарство от интернет!

Опаковката, както и листовката на Вашето лекарство съдържат информация, която е предварително одобрена от Изпълнителната агенция по лекарствата, съгласно закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ) и наредбите към него.

http://www.hepactive.org/news/how_to_recognize_false_drugs

36
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 24, 2017, 12:06:08 »
http://www.hepactive.org/news/tenofovir_new_price_16102017

Няма да свалят цената.

37
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« -: Октомври 23, 2017, 16:59:55 »
Здравей,

няма начин да не те одобрят за лечение, от март тази година всички пациенти с хепатит С биват лекувани, независимо от степента на увреждане /да не говорим, че при теб тя е над средното/. Така че действай с оформянето на документите - Касата следва да те одобри за 2 м. Ако това не се случи, се пише жалба, за която можеш да се обърнеш към мен, когато и ако се наложи.
В коя болница си?

п.с. за пореден път се изумявам от ''компетентността'' на личните лекари.

38
Тъй като Даниил е съ-собственик на сайта и продава генерици, а рекламата на лекарства не е разрешена на нашите платформи, е нормално да обръщам внимание на новите потребители с една публикация, водеща към неговия сайт.

Не си длъжен да доплащаш, обяснили сме много подробно как става пренаписването на протокола.
УСПЕХ.

40
Нов потребител с една публикация, която прилича на реклама??

41
За съжаление, от гледна точка на това, че нямаме спокойно и безпроблемно лечение, както би трябвало да е. Реекспорт на медикаменти, хоспитализации, протоколи, смяна на лекарства, доплащане....това лечение тежи ужасно много по административни причини, не други.
Не би трябвало да има проблем с генерика, но в крайна сметка и аз съм пациент като всички вас и говоря само от това, което съм прочела в интернет, а не от личен опит. Така че не мога да давам генерализирани заключения, всеки сам трябва да се поинтересува, да прочете кратката характеристика на продукта и да си реши сам за себе си какво иска да прави.
Напишете тенофовир Mylan в интернет,  има достатъчно инфо.

42
Моята история / Re: И моята история ..........
« -: Октомври 19, 2017, 09:23:51 »
Здравей, Берета.

Продължава да ме изненадва и отвращава поведението на личните лекари, които ги мързи един телефон да завъртят  и да спестят сума ти проблеми на техния пациент. Вместо това просто си карат ден за ден и една брошура или новина за новите медикаменти да прочетат. Колко ли лични лекари продължават да казват на пациентите си, че хепатита не се лекува, че така ще си живеят 100 години,....колко ли пък въобще не казват.....

Пожелавам ти леко лечение и най-вече успешно.  Увреждането ти е започнало да става сериозно, но е обратимо, така че всичко ще бъде наред, сигурна съм  :girl_wink:

43
Общи теми / Re: Виреад - доплащане
« -: Октомври 19, 2017, 08:27:51 »
От вносителя ме увериха, че са внесли и заредили по болничните складове достатъчно количества. Вече е въпрос на активност от страна на аптеката да вдигне един телефон и да го поръча от склада. На голяма част от тях не им се разправя. Пробвай Марешки.

44
Това си плаче за медиите. На мен ми бяха казали, че всички протоколи са разгледани и изпратени по рзок. Сега ще се опитам да се свържа отново с нзок.

45
Да, за пореден път се оказа, че сме по-информирани от всички останали  :smile:
 За съжаление това е положението, масово минаваме на генерик.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 194

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007