Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 193
31
И аз днес разбрах за доплащането, това е финално решение и нямаме ходове за реакция, както през април.

Който от вас реши, може да остане оригиналния медикамент срещу 105 лв на месец, който иска генерик-трябва да се обърне към гастроентеролога, издал му протокол, за да му издаде нов протокол за генерик. В аптеката тази замяна няма как да стане, търсете си лекарите.

33
Ваксината е многоо време се намира изключително трудно, проблемът не е само в Бг, но и други страни около нас-Румъния и т.н.
Знам аптека в София, която поддържа ограничени количества, можеш да провериш там-аптека Св.Мина срещу арката на Александровска болница.

34
Едно време, когато хората се лекуваха с интерферон, приключваха лечение с подобни тромбоцити. Не би трябвало ДААс да имат такъв ефект, но няма как да знаем реално, трябва да се консултираш с професора. Но не се шашкай излишно, както казах, сума ти хора бяха с такива показатели, пък оцеляха :) Така че споко и отиди при него другата седмица.

35
Е, това е невъзможно. Как без входящ номер?????

36
Здравей, ти си третия пациент, който сигнализира за този проблем в рамките на 2 дни.
Моля те да ни пуснеш на мейла следното-три имена, егн и входящ номер на протокола, за да мога да се свържа с някой от касата и да се опитам да разбера какво става.

hepactive@hepactive.org

37
Моята история / Re: Хепатит Ц- въпроси
« -: Октомври 04, 2017, 21:20:17 »
Колкото пациенти дойдоха миналата година на организирания от нас протест....единици, макар че тогава лечение изобщо нямаше, никой не говори за някакво си забавяне от няколко дни. За съжаление видях колко сме ''силни'' на действия..

Приветствам пациенти, които пишат жалби, търсят си правата и говорят открито за това заболяване, защото е крайно време да разберем че е болест като болест и ако искаме да се отнасят нормално с нас, трябва ние самите първо да поемем в тази посока.

В тази връзка, има ли пациент сред вас, който би желал да даде интервю? След броени дни е Европейската седмица за тестване за вирусен хепатит и ХИВ и в тази връзка в нашия център ще има редица активности и интервюта. Би било чудесно, ако имаме и пациент, който да разкаже от първо лице какво е да си с хепатит в България и какво още трябва да се направи в посока тестинг, лечение и т.н.

Желаещите-нека ми се обадят на 0988 722 988.

38
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Октомври 04, 2017, 16:57:33 »
Ами просто си сменяй често самобръсначката и четката за зъби.

39
Моята история / Re: Хепатит Б Фиброскан.
« -: Септември 27, 2017, 05:53:05 »
Николай, когато едни изследвания са в референтните граници, значи са добри. Споко.

40
Здравей, Румен,

съжалявам за многото ужасни неща, които са ти се случили накуп. Хепатит С обаче е поправим и след излекуването му, ще изчезнат описваните симптоми. Заболяването отдавна не е само болест на черния дроб, а вируса причинява множество увреждания на всички нива, така че от това, което съм чувала/чела по научни конференции, да, проблемите с паметта и депресията вероятно са от хепатита. Диабета също. Важното е, че си поел по пътя към премахването му, така че смело напред.

41
Не, не се покрива. Ако преди година си приключил лечението и си имал на 6-тия месец след това отрицателен ПСР, няма смисъл да пускаш сега, даваш си парите на вятъра. Излекуван си на 100 %.

42
Моята история / Re: Започна и моята история....
« -: Септември 23, 2017, 09:31:21 »
Никой от нас не би могъл да знае какво се случва. Може и да е грешка в ПСР, може и да е от вируса. Ще знаеш след като пуснеш изследването след края на лечението и 6 м.след това. Дано всичко да е ок.

43
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 19, 2017, 10:19:48 »
Здравната каса няма нищо общо. Тя следва препоръките, дадени от гастроентеролозите, а те са много добре запознати с този гайдлайн.

44
Моята история / Re: Помощ за приятел
« -: Септември 19, 2017, 09:57:09 »
Здравей,

мога да я насоча към пациентска организация в Бразилия, за да й окажат съдействие и информация.
В кой град живее?

Ако реши да си направи изследването ФИБРОСКАН, не са й нужни здравни осигуровки, защото те не го покриват. Прави се в Токуда и струва 170 лв към днешна дата. То замества биопсията и показва реално какво чернодробно увреждане има. Ако има.
С това вирусно натоварване няма нужда от лечение, освен ако няма вече увреждане на черния дроб, но това може да се каже само след Фиброскан. Всъщност може да си го направи и там, вероятно колегите от бразилската организация могат даже да го подсигурят безплатно.
Нека ми пише на hepactive@hepactive.org.

45
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 19, 2017, 08:17:21 »
Отдавна съм спряла да гледам песимистично, депресивно, не наричам вируса си "гадина", нито пък за мен живота ми е тежест, само защото имам В. Това се опитах да кажа-колкото един човек с хронична инфекция приеме, че тя е такава доживот (засега), толкова по-добре за самия него. Фокусирането върху болестта я подхранва, поне аз така го разбирам. Ако ни е писано един ден да се разделим с вируса, ще стане след като съм го приела и живея спокойно, а не защото се боря, мразя го и пия бабини отвари. Всичко е в главата :) От нас зависи дали ще го караме като жертви с " гадини" в нас, или просто като хора с хронични инфвкции и ще продължим нататък. Но за това се изисква време и на мен ми отне около 10 г.да достигна до тоя дзен, в който наистина да не ми пука от нищо. Нито си правя изследвания, нито чета вече толкова, защото яко писва. Но вие сте съвсем в началото и е нормално да се вълнувате по този начин.

Писанец я избягвайте по всякакви поводи.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 193

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007