Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 193
31
Генерикът е същата формула, произведена от друга компания. За да бъде одобрен за употреба в България, се предоставят същите документи, каквито са предоставили и производителите на оригиналния препарат, така че той има същия профил на безопасност.
Всички ние пием генерици, без да си даваме сметка за това-антибиотиците, аспирина и ред други медикаменти, заради по-ниската цена.

32
Разликата е 134,99 лв, не е 303 лв. Има вътрешен механизъм по който тази разлика е намалена до 104,99.
Аз също бях абсолютно изумена от събитията, но генериците започват да настъпват в България и то не само за хепатит, и пациентите, които не можем да заплащаме разликата, ще се лекуваме с тях. Генерикът на Майлан е хубав медикамент, доколкото знам има вече около 30 пациенти, които са на него. Аз самата също ще премина. За мен тук по-големия проблем е протокола, но се надявам НЗОК да измисли бързо решение.

33
Считано от 16 октомври НЗОК ще заплаща максималната сума от 271,31 лв за лечението на хроничен хепатит В с препарати с активна съставка Tenofovir disoproxil.

Повече информация на сайта ни: http://www.hepactive.org/news/tenofovir_new_price_16102017

34
И аз днес разбрах за доплащането, това е финално решение и нямаме ходове за реакция, както през април.

Който от вас реши, може да остане оригиналния медикамент срещу 105 лв на месец, който иска генерик-трябва да се обърне към гастроентеролога, издал му протокол, за да му издаде нов протокол за генерик. В аптеката тази замяна няма как да стане, търсете си лекарите.

36
Ваксината е многоо време се намира изключително трудно, проблемът не е само в Бг, но и други страни около нас-Румъния и т.н.
Знам аптека в София, която поддържа ограничени количества, можеш да провериш там-аптека Св.Мина срещу арката на Александровска болница.

37
Едно време, когато хората се лекуваха с интерферон, приключваха лечение с подобни тромбоцити. Не би трябвало ДААс да имат такъв ефект, но няма как да знаем реално, трябва да се консултираш с професора. Но не се шашкай излишно, както казах, сума ти хора бяха с такива показатели, пък оцеляха :) Така че споко и отиди при него другата седмица.

38
Е, това е невъзможно. Как без входящ номер?????

39
Здравей, ти си третия пациент, който сигнализира за този проблем в рамките на 2 дни.
Моля те да ни пуснеш на мейла следното-три имена, егн и входящ номер на протокола, за да мога да се свържа с някой от касата и да се опитам да разбера какво става.

hepactive@hepactive.org

40
Моята история / Re: Хепатит Ц- въпроси
« -: Октомври 04, 2017, 21:20:17 »
Колкото пациенти дойдоха миналата година на организирания от нас протест....единици, макар че тогава лечение изобщо нямаше, никой не говори за някакво си забавяне от няколко дни. За съжаление видях колко сме ''силни'' на действия..

Приветствам пациенти, които пишат жалби, търсят си правата и говорят открито за това заболяване, защото е крайно време да разберем че е болест като болест и ако искаме да се отнасят нормално с нас, трябва ние самите първо да поемем в тази посока.

В тази връзка, има ли пациент сред вас, който би желал да даде интервю? След броени дни е Европейската седмица за тестване за вирусен хепатит и ХИВ и в тази връзка в нашия център ще има редица активности и интервюта. Би било чудесно, ако имаме и пациент, който да разкаже от първо лице какво е да си с хепатит в България и какво още трябва да се направи в посока тестинг, лечение и т.н.

Желаещите-нека ми се обадят на 0988 722 988.

41
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Октомври 04, 2017, 16:57:33 »
Ами просто си сменяй често самобръсначката и четката за зъби.

42
Моята история / Re: Хепатит Б Фиброскан.
« -: Септември 27, 2017, 05:53:05 »
Николай, когато едни изследвания са в референтните граници, значи са добри. Споко.

43
Здравей, Румен,

съжалявам за многото ужасни неща, които са ти се случили накуп. Хепатит С обаче е поправим и след излекуването му, ще изчезнат описваните симптоми. Заболяването отдавна не е само болест на черния дроб, а вируса причинява множество увреждания на всички нива, така че от това, което съм чувала/чела по научни конференции, да, проблемите с паметта и депресията вероятно са от хепатита. Диабета също. Важното е, че си поел по пътя към премахването му, така че смело напред.

44
Не, не се покрива. Ако преди година си приключил лечението и си имал на 6-тия месец след това отрицателен ПСР, няма смисъл да пускаш сега, даваш си парите на вятъра. Излекуван си на 100 %.

45
Моята история / Re: Започна и моята история....
« -: Септември 23, 2017, 09:31:21 »
Никой от нас не би могъл да знае какво се случва. Може и да е грешка в ПСР, може и да е от вируса. Ще знаеш след като пуснеш изследването след края на лечението и 6 м.след това. Дано всичко да е ок.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 193

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007