Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - avgustina09

Страници: 1 [2] 3 4 ... 15
16
Диагностика / Re: Положителен Hbc ab
« -: Юни 24, 2011, 14:17:59 »
Ивка, благодаря за линка. Горе-долу същото има и в нашия сайт - Хепактив.

Имаше причина да не се мяркам във форума, но за това - в моята тема.

За съжаление, що се отнася за В-то, само това имам.  С-то при нея  е отриц, голямо облекчение изпитах за което.
Енизимите й са перфектни, но не ме успокояват, колкото и да искам.

Мисълта ми беше, какъв точно тест трябва да пусна сега за да се разбере, дали сестра ми само  прекарала В-то или инфекцията е още в нея. Много, ама много се надявам при нея да е било да е "in the past"

AлAT (ALT) 17 U/l м. 0.0 - 49; ж. 0.0 - 33
 
 AсAT (AST) 23 U/l 0.0 - 36
 
 
 HCV Ab PLUS 0.48 (-) отр.
 s/co <1.0 (-) отрицателен; >1.0 (+) полoжителен
 
 HBc-Ab 0.53 (+) пол.
 s/co 1.0-3.0 (-) отр., 0.0-1.0 (+) пол.

Ще чакам някой да ме упъти кой тест да пусна.

Ще се радвам за всякакъв съвет.
 
   

17
Диагностика / Re: Положителен Hbc ab
« -: Юни 24, 2011, 11:48:25 »
Дани, благодаря,

не бях се сетила за ЛС

18
Диагностика / Положителен HBcAb
« -: Юни 24, 2011, 10:46:07 »
Мислех, че съм преживяла достатъчно стрес преди две години, ама не. Случайно пуснати изследвания на сестра ми показаха положителен HBc ab(това ab не ми е познато). За моя радост, тя не осъзнава какво точно означава резултатът и как ще повлияе върху живота й.

Вирусоложката от лабораторията по собствена инициатива реши да ме консултира като ми съобщи и че вирусът репликира. Зачудих си, как така не ми го споделила със цифри. Точно в този момент, когато ми и толкова кофти, едвам се сдържах да не и кажа в лице колко е .......... Както и да е, предполагам, че ми предстои да направя на сестра ми и други изследвания, тепърва трябва да разбера тънкостите за хепатит В.

Ами, освен да викам "помощ" към вещите - Силванка, Теди, Радо...  нищо не ми остава. Дошъл ли е моментът да пускаме DNA, или има и друго предходно на dna. Трябва да изпиша на бележка точното наименовани на изследването да не ми дублират core.

Благодаря, ако някай ми отговори днес, че мисля още днес да минем през лабораторията!   

19
О, qiqi!

Дано не спират да идват подобни новини!

Много се радвам, че при мамолога си чула онова което ти пожелахме да чуеш!

Тедито е права, има вероятност депресията ти да идва от щитовидната. Ще дойде онзи ден, когата болестта ще е далеч от теб.(малко няма рима :smile:)

Пролетта настъпва, ще дойде и лятото, а слънцето ще ти докара онова щастливо настроение, което вероятно  си позабравила за последната година.

Само малко търпение!

 

20
Силванке, не само ти - ние доживяхме да видим твоя отрицателен резултат! Сигурна съм, целия форум очаквал с нетърпение да види твоя резултат, на който да въздъхне с облекчение!
От сърце ти пожелавам, да  задържиш минуса завинаги!

21
Ех, че страхотна новина! Най-хубавата новина!
Qiqi,
 Никога да нямаш срещи с вируса!

22
qiqi,

поздравления за финала, ти издържа до край въпреки всичките гадни странични ефекти! Остана само да видиш "вирусът не се открива" и животът отново ще е прекрасен!

23
На лечение съм / Re: И аз започнах
« -: Април 08, 2011, 20:10:02 »
Павлина,

Изкарала си 1/6 от лечението, а кръвните показатели изглеждат чудни! Браво, дано ги задържиш! За АЛАТ и АСАТ наистина няма какво да се тревожиш, на повечето от нас по време на лечение са стигали стойности по-високи от преди да стартираме. Така че споко! Няма да забележиш как ще минат 4,5 месеца!

24
На лечение съм / Re: И аз започнах
« -: Март 29, 2011, 08:38:29 »
Павлина,

би било полезно за теб ако от време на време четеш, когато не пишеш :smile:

Почти всички са минали през този "метален вкус", някой са имали и "пластамсов" вкус - оттук идва и загуба на апетит. Ще се наложи да ядеш насила.
Лично аз не съм имала такъв вид "овкусяване". Ще ти мине най-много след първия месец.

25
На лечение съм / Re: И аз започнах
« -: Март 25, 2011, 08:57:24 »
Павлина, честит старт!

Не се притеснявай ако нямаш странични ефекти - не са задължителни! Температурата също не е задължителна, аз лично изкарах лечението без нея, въпреки се боцках в корема - има си предимства: 1. не се виждат следите от инжектиране, 2. стопява мазнините на проблемната област, ако имаш, разбира се :smile: :smile: 3. по-лесно е. 

Апетитът ще изчезне, радвай му се, ако го имаш.

Няма да забележиш как ще минат  петте месеца!

26
Благодаря, Радо

Благодаря, Тита!

В един момент бях се успокоила че сиптомите ми не са характерни за съфорумците с хепатит :smile:, съответно не свързано с неотдавешните ми проблеми, но май дори  не съм сама :sad3:

Тита, имаш ли парене по дланите си и стъпалата? При мен това усещане се засили тези дни, вече го имам денонощно:sad3:

27
Сви,

Цената е много висока, но си заслужава! Наистина е най-хубавият ти ден когато виждаш " Вирусът не се открива!"

Много здраве и безгрижие!

28
Чудих се дали да пиша в моята тема или да почна нова... Нека модераторите да приценят.

Исках да споделя наблюденията си свързани с дланите ми. От няколко години забелязвам че в определени моменти усещам силно парене и зачервяване. Още преди за разбера за хепатита прочетох една случайна статия която подробно описваше как се отразяват проблемите на вътрешни органи върху крайниците ни. Тогава не и обърнах внимание. Но от време на време се сещам за нея, но от година и нещо - малко по-често. :smile:

Напоследък не бях имала подобни наблюдения, но понеже на няколко пъти ми се случи да опитвам по чашка вино, ми се налага да си крия дланите под маса - стават лилаво-черевени, и се появява желание да докосвам студени предемети в опита си на ги поохладя. Същото нещо ми се случва и след 20-минутните тренировки.

А някой път забелязвам, че паренето е само вътрешно усещане, защото кожата на вътрешната част на дланите ми всъщност дори не пари на докосване.

Дали някой е забелязвал подобни сиптоми или да е чел в нета?

Ще бъда признателна за някое линкче!


29
     За алкохола, и аз си позволих дори 2 чаши вино още 3 седмици след края все пак празувахме Нова Година. :mocking:

     Но преди няколко дни си позволих  пих 50гр уиски+1 чаша червено вино - направо ми пролоша, имах сърцебиене на сутринта, и на следващия ден бях като зомби.

30
Ирка,

Звучиш чудесно, преливаш от енергия! Надявам се постът ти да послужи като кураж за съфорумците от съседния раздел.

За косата - и в нашето семейство се броят космите след  всяко измиване и ресане.  :laugh:" Само двадесет ли са паднали?" "само десет ли вижам?" Само толокова ли падат вече? Браво! не спирай пантогара!" 

Нещата при теб са идеални! Кошмарът май е свършил, и ти пожелавам повече да нямаш случайни срещи с него!


Страници: 1 [2] 3 4 ... 15

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007