Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Inox

Страници: 1 [2]
16
Здравейте,
Някой знае ли дали Комбуча има някакъв ефект върху вирусния хепатит?

17
Исках да добавя нещо към вредните съставки на храни и напитки.
Хидрогенираните мазнини (hydrogenated oils, или trans fats) са много вредни не само за черния дроб а и за цялостното здраве. Забелязах че вафлите са пълни с тях.
Още нещо което е навлязло в България е високофруктозен царевичен сироп (мисля че така се казва на български, high-fructose corn syrup) който също е много вреден за организма като цяло, включително черния дроб. Всички газирани напитки на Кока-Кола и Пепси се правят с тази отрова.
Изкуствените подсладители (NutraSweet/E951 и още куп названия, най-известното е Aspartame) са причина също за увреждане на черния дроб. Използват ги в повечето диетични храни, напитки и в дъвките. Ако дъвчите дъвки купувайте такива които са направени с обикновена захар. Също например, Aspartame се използва в маринования джинджифил (за любителите на суши).
Четете напълно етикетите на онова което купувате!

Аз сладкото не мога да откажа. Но вместо примерно торти и тестени сладкиши, ям черен шоколад по 1-2 блокчета на ден (70%+ какао). Отказах газираните напитки, 99% алкохола, полуготовите боклуци (храни), всички диетични боклуци (храни, напитки), всяко нещо което съдържа хидрогенирани мазнини и/или високофруктозния сироп, MSG (monosodium glutamate).
Преди някой да е питал за научни доказателства, бърз Google Search ще извади тонове информация.

18
Знам че тази тема е почти неактивна но ще добавя моето мнение защото въпроса е доста интересен.
Имай предвид че дори и безалкохолната бира съдържа алкохол - 0.5% (поне където аз живея).
И аз си задавах този въпрос доста време и доста изчетох по темата "трева". За съжаление няма медицински данни точно как тревата влияе на черния дроб, т.е. безопасна ли е или не. Има данни но те са противоречиви. Не съм голям фен на тревата но ако се окаже че не уврежда черния дроб е май единствената алтернатива.
Аз от време на време пия по една безалкохолна бира, от време на време половин чаша вино в компания. Като го сравня с предишното наливане с алкохол, това си е направо спиране за мен.

19
Здрасти,
Аз от доста време чета по темата на вирусни хепатити (Б в частност) и преди исках да копирам и постна тук една статия която казва че "едва" около 25% от заразените с хепатит (Б) развиват цироза или рак на черния дроб. Слагам в кавички "едва" защото това си е сериозна цифра както и да го погледнеш, но от друга страна е и обнадеждаващо, примерно защото не е 70%+. Онова което искам да подчертая е че всеки случай е индивидуален доколкото аз съм разбрал, защото всички ние живеем в различни тела - някой имат много добра имунна система и успяват да задържат автономно висура в ниски репликации. Други като това момче от твоя пример не е успял да се справи с хепатита за съжаление.
Аз имам един приятел който има 3 деца, сега е на около 45 години, заразил се е като е бил на 17-18. До сега е погълнал огромни, имам предвид ОГРОМНИ количества алкохол, пуши марихуана и по кутия цигари на ден, вземал е и наркотици които поразяват черния дроб не по-малко от алкохола. Преди 2 години е бил в болница на clinical trial (не знам как се води това на български). По черният му дроб не са открити следи от повреди, нито е уголемен. И са му правили пълни изследвания, включително биопсия. При clinical trials правят абсолютно всякакви изследвания без да щадят средства.
Аз бях изключително отчаян когато научих но с течение на времето разбрах че надеждата и мотивацията да се справим с тоя проблем са едно от най-важните неща които имаме.
Всичко добро!

20
Здравейте отново, пиша пак тук за да не отварям нова тема.
Преди 3 дена ми направиха ултрасаунд и доктора ми каза, че с черния ми дроб няма проблеми и не е поразен. Каза че съм носител на вируса но не съм засегнат. Попитах я дали има някакъв шанс да се махне изцяло вредния бацил, тя отговори положително но иска да ме прати при (според нейните думи) най-добрия специалист и той да ми обясни точно какви са ми възможностите от тук нататък.
Ако има някой с подобна диагноза, моля да пише за съвет, също ако е успял/а да се отърве от вируса.

21
Уфф това няма да е лесно :crying2:

22
Ивка, може и да си права. Хигиената тогава беше на плачевно ниско ниво по болниците. Дори си мисля че заради това повечето от нас сме болни. Поради тази причина също и голям процент от хората в азиатските страни са със същите проблеми. Познавам хора тук които имат Хепатит Ц от татуировки, нелепа работа.
Още не мога да повярвам че онези хора коите ме "лекуваха" тогава са се клели да помагат на хората.
Но не това е идеята на моят пост.
Аника, благодаря за полезните съвети. Имам час за следващия четвъртък. Ще пиша пак какви са препоръките на доктора.
Аз не пия изобщо от известно време, имаш предвид да не кусвам алкохол или да пия умерено/малко когато има случай само?

23
Здрасти Аника, насърчителни думи, благодаря.
Няма специалисти "на сцената" още. Тези кръвни анализи ми ги направи собственика на лаборатория, който ми е добър приятел. Бях се обаждал на добър хепатолог (рейтинга му е на най-добрия в града) и той ми каза какви тестове да направя. "Откраднах" му идеята и ги направих. И сега :angry3:
Радвам се че мога питам някой тук който знае.

24
Дани, мерси за бързия отговор. Това е всичко което има на двете страници. Реално на втората страница има само тумор маркер стойността и описание на какъв вид тест е използван.
Ако имаш предвид мерните единици, на мен нищо не ми говорят, но мога да ги поствам тук.
Вдясно има една колона където пише нормалните стойности. Моите които се различават от нормалните са:
SEG.NEUTROPHILS 50.1; нормалното е 51-74
MONOCYTES 12.9; нормалното е 2-9
TOTAL BILIRUBIN 1.9; нормалното е 0.2-1.0
DIRECT BILIRUBIN 0.40; нормалното е 0.0-0.2
HEP B VIRAL DNA 1290 IU/mL; нормалното е <29
HEP B DNA, PCR 7150 copy/mL; нормалното е <169

Всички други влизат в рамките на нормалните граници.
Като се замисля реално, 95% съм сигурен че са ме заразили докато прекарах около седмица в болницата като бях 11-12 годишен. Докторите там бяха отвратителни(още помня), няма да се учудя ако са ме заразили нарочно. Сега съм на 37 и се чудя дали организма ми се бори успешно с гадта или черния ми дроб е разрушен вече.
Благодаря

М

25
Здравейте, това ми е вторият пост тук. Регистрирах се преди около месец защото научих че съм носител на Хепатит Б.
Моля който има понятиe да ми помогне да интерпретирам резултатите. Аз не живея в България и резултатите са на английски, но предполагам че съкращенията са на латински и са стандартни. Благодаря предварително. Ето ги:

Hematology
 WBC 4.6
 RBC 5.18
 HEMOGLOBIN 16.6
 HEMATOCRIT 48.0
 MCV 92.8
 MCH 32.0
 MCHC 34.5
 RDW 13.4
 PLATELETS 257
 SEG.NEUTROPHILS 50.1
 LYMPHOCYTES 34.0
 MONOCYTES 12.9
 EOSINOPHILS 2.2
 BASOPHILS 0.8

Chemistry
 TOTAL PROTEIN 7.7
 ALBUMIN 4.9
 TOTAL BILIRUBIN 1.9
 DIRECT BILIRUBIN 0.40
 ALK PHOSPHATASE 87
 SGOT (AST) 20
 SGPT (ALT) 26
 A/G RATIO 1.8

Hepatitis Marker
 HEP Bc Ab IGM - NEGATIVE
 
Hepatitis Viral DNA, QN REAL TIME PCR
 HEP B VIRAL DNA 1290 IU/mL
 HEP B DNA, PCR 7150 copy/mL

Tumor Markers
 AFP, TUMOR MARKER 2.6 mg/mL

26
Благодаря на всички за ценните съвети.
Днес говорих с познат доктор по вътрешни болести (който живее далеч от мен). Той ми каза да си направя изследвания, което вече знаех де. Също така ми каза да се направи кръвен анализ на съпругата ми и да се разбере дали има антитела.
По моята логика, ако тя има хепатитБ антитела, значи нейния организъм се бори с "моята" инфекция.
Страхувам се от новините които ще ми даде доктора, но нямам избор.

27
Благодаря за бързите и насърчаващи отговори.
Ванче, верно хепатолог е думата, не хематолог. Правописна грешка.
Научих нещо ново че с (-) ПСР може и да не се налага лечение. Не ми се чете в момента за биопсия. Мисълта че някой ще вкарва игла (или каквото е) в черния ми дроб ме ужасява. И това е без упойка?!
Мисля че имам нещо като фобия от игли.
Кошмарът е пълен. :sad3:

28
Здравейте и от мен. Историята ми е малко дълга и не искам да обременявам никого да я чете цялата, за това ще се опитам да бъда кратък.
Казвам се "М" и живея в Los Angeles от десетина години. На 37 години съм. Със съпругата ми ходихме на лекар да ни вземат кръвни проби (по други причини) и вчера докторката се обади информативно и каза на жена ми че моята проба Hepatitis B Sirface AntiGen е положителна. Уверяваше ни че не било нищо от което да се притесняваме, но да се посъветвам с личния лекар.
Живеем със съпругата ми заедно вече около 7 години и се учудих че нейните проби са отрицателни след като прочетох че е много лесно да се предаде инфекцията на близките.
Ще изпусна вайкането, но както всеки предполага съм още в шок и силна депресия. Изчетох почти целия форум и явно това е нормалната кондиция на всеки "новак". Едва ли може от някъде да дойде лек за психологичния удар след като човек получи такива новини, но съпругата ми е до мен и ме успокоява че всичко ще е наред.
В момента търсим стабилен health insurance и по възможност най-добрия хематолог наоколо.
Откакто научих новините (вчера) една буца е заседнала в гръдния ми кош и почвам да си самовнушавам че ме боли черния дроб. Надявам се да не е така.
Отказах успешно цигарите със 100% воля без никакви дъвки или медикаменти преди около 7 години. Пуша пури от време на време в компания. Пийвах си по няколко бирички на ден и/или няколко чаши вино, също и концентрат. През последните няколко месеца доста намалих алкохола. В момента е "на трупчета" в къщи и е на разположение само на гости.
Знам че трябва да се консултирам със хематолог за да може да ми постави диагноза. Всеки с когото споделих ми казва да не се притеснявам.
Някои напътствия и съвети от някой минал по моя път ще са безценни.
Благодаря.

М

Страници: 1 [2]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007