Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - d_t

Страници: 1 [2] 3 4 5
16
Моята история / Re: Моля за съвет
« -: Юни 15, 2017, 13:36:11 »
Това неглижиране от страна на лекарите за мен е престъпление!
Запишете час при някой от докторите от тази секция http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=12.0 и го посетете непременно!17
Здравейте, може ли да помоля и аз за разчитане на тези, резултати
HbsAg       1335       S/CO
HBeAg Отрицателен 
Хепатит В колич. ДНК ( HBV DNA quantitative ) 339,51 IU/ml
Хепатит D ( anti-HDV IgM ) Отрицателен

Това са на мъжа ми ,
 а моите са
HbsAg       0.57       S/CO
Anti HBc /хеп.B коров антиген/       0.02       COI
anti-HBs       >1000       IU/L
ASAT(GOT)       16.3       U/l
ALAT(GPT)       15.3       U/l

За съжаление мъжа Ви има Хепатит Б, като гледам виремията му не му е много висока  ( HBV DNA quantitative ), но все пак трябва да се прегледа при някой специалист за да се види състоянието му на черния дроб.

Вие имате антитела и сте защитена от вируса на хепатит Б.

18
Болен-здрав благодаря
Мисля че в Бургас нямаме лаборекспрес.
На 6-ти мисля направо в Токуда да правя ПСР малко ще е късно
Щото прегледа при Балабамска ми е тогава, в ЛИНА само си давам парите резултатите нямат нищо общо с истината.
Поздрави от мен.

Защо не пробваш с ПСР в Цибалаб ?

19
Здравейте!Много моля за интерпретация на
резултатите ми:
HBsAg-отрицателен
Анти НВс IgM (core M)-отрицателен
Анти HBc Total (core)-положителен
Притесних се понеже до сега никога не съм боледувала от хепатит В,положителният резултат много ме притесни.Наистина ще съм благодарна,някой да ми разясни!
Здравей Ваня,
Спокойно не си болна от хепатит Б, но най-вероятно си се срещала с вируса освен ако нямаш ваксина против хепатит Б. Пусни си Anti HBsAg изследване за да видиш имаш ли антитела почти 100% съм сигурен, че ще имаш, ако стойността е > 10 няма никаква причина за тревога :)

20
Здравей,

изследването ти за хепатит В е отрицателно (първото), а второто показва, че може би си го прекарала (заради граничната стойност). Направи го отново след 2 м. например, за да видиш дали ще излезе от граничната зона.

Силвето явно се объркала първото изследване е Anti-HBsAg  и показва дали имаш антитела против повърхностния антиген, за съжаление нямаш за да е сигурно, че нямаш хепатит Б направи стандартен тест за хепатит Б.

21
Здравейте , и аз така пих изопринозин и някакви прахчета и в случая когато почнах изопринизина започнаха да се появяват малки стойности на анти тела , след като почнах само на изопринизин естествено че ми се появиха анти тела . Аз също нях при д-р Балабанска със същата схема на лечение но естествено че при всеки е различно . Сега ходя при професор Кръстев и той  ми назначи терапия само с изопринизин и ми каза че тези прахчета не действали и че Балабанска ми ги е изписала за да не товаря чернивт дроб . Така че моят съвет е да отидеш при професора и да ти каже мнение . Аз вече 3 г. се боря с вируса и май най накрая май ше успея надявам се . Остана ми малко само количествения имам някакви стойности 30.56 - копията не ги помня , но Антителата ми бяха октомври 13.46 . Успех ти пожелавам и пиши новини

Много благодаря за съвета. Стискам палци всички да се отървем от тази гад. Близката седмица две ще ходя при д-р Балабанска и ще я попитам за тази терапия с ударни дози Изопринозин :)

22
Малко да изтупам и аз темата от прахоляка :)

Да се похваля днес си пусках контролни изследвания:
Алат 59 при норма 55
и по-интересното:
Anti-HBs  1.48 при норма 10

Интересното в случая, е че досега от 3 години насам Anti-HBs обикновенно е 0 като един път е бил 0.33. Чернодробните почти винаги са ми в норма повишението сега говори за някаква борба :) според познанията ми.
Силно се надявам Anti-HBs да продължи да расте :)

23
Моята история / Re: Нов Хепатит Б
« -: Април 05, 2017, 16:35:45 »
Отговарям ти и тук :))))

Д-р Балабанска приема в Токуда записването става като се обадите на 02/ 403 4000 за предпочитане от 7:30 - 8:30 сутрин иначе може да не ви вдигнат бързо, платения преглед е 80 лева с включена ехография на черен дроб. Има и вариант по-здравна каса, но записват доста напред във времето.
Хубаво е да имаш базовите изследвания, както и да си приготвиш едни 150 за фиброскан,  за да не се разкарваш повторно.
Успех

24
Общи теми / Re: мнение за лекуващ лекар
« -: Март 14, 2017, 11:31:31 »
Д-р Балабанска приема в Токуда записването става като се обадите на 02/ 403 4000 за предпочитане от 7:30 - 8:30 сутрин иначе може да не ви вдигнат бързо, платения преглед е 80 лева с включена ехография на черен дроб. Има и вариант по-здравна каса, но записват доста напред във времето.
Успех

25
Здрасти,

За нови препрати каза, че уж имало нещо, но не му дава големи надежди. Колкото до фиброскан не съм минавал след първия път, бях я питал миналата година каза няма смисъл би трябвало да съм по-добре от преди не съм повдигал въпроса повторно. Изпопринозина е доста силен имуностимулант и се ползва доста, дори и на на детето са го изписвали.

26
Не съм ъпдейтвал отдавна темата. Резултатите след първия пик на вирусните копия се въртят около 1000 копия вече година и половина, според д-р Балабанкса пренебрежимо малко количество на вируса.  Чернодробни ензими в норма.
След една година почивка продължаваме с опити чрез обикновени имуностимуланти да премахнем вируса напълно.
Текущата ми терапия е Биосин 2x1 за три месеца, като ще включим за 30 дена Изопринозин 2x1, почивка 20 дни и последващ прием на Саменто 2x1 за 30 дни.
Питах д-р Балабанска има ли надежда за някакво лекарство на хоризинта, отговора беше по скоро не отколкото да.
Това е за сега от мен продължаваме да стискаме палци, че всички ще се преборим с гадната твар.

27
Аз съм на 39,
Ето линк към моята тема http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4274.msg62060#msg62060.
Колкото до единиците говоря ориентировъчно в copies/ml.
Относно прогнозата на Д-р Балабанска в моя случай говореше за само изчистване на австралийският антиген.
Питал съм я за нови лекарства за съжаление е твърде скептична относно лекарство за хепатит B :( на този етап.

28
Бях на Фиброскан при д-р Балабанска! Тя ми спомена за лечение с Изопринозин, но не съм решил на стъпка, Беше ми интересно да го чуя от някой, които се подложил на такова.
 Благодаря! Може ли и знапред да споделяш, как се развиват нещата с тази терапия!?

Поздрави, Болен-здрав!

Разбира се ще пиша макар, че за момента тя каза, че не се нуждая от допълнителни терапии :). Скоро съм на контрола и ако има нещо ново с радост ще го споделя :)

29
С резерви съм към Изопринозина / може би греша и трябва да обвинявам докторите/, защо - защото когато през 2003 г. откриха на синът ми хеп. В в инфекциозна б-ца след пожълтяване на приятелката му - ензимите му бяха с по 1-2 единици над нормата, и тогава лекарката/инфекционист/ му изписа ИЗОПРИНОЗИН за 3 мес. След като го изпи хеп. вече беше хронифицирал. Е, тогава и хабер си нямахме какво означава всичко това и резултатът от действията на тази докторка са: вече 5 г. ходене по мъките, ужасно висока и все по-покачваща се репликация 580000000!!!!!!.
Не зная какво да ти кажа!!!
Леле!
Вярно ли е това?
Др.Балабанска от Токуда ми го изписа за 5 месеца защото съм с ниско PCR. Да не дърпам дявола за опашката?

Здравей,

Аз се лекувам при д-р Балабанска вече 3 години с подобни резултати на твойте.
Терапиите през, които минах са горе долу следните:
1. Изопринозин по три на ден за 3 месеца + Виузид един път на ден,
2. 3 месеца Саменто сутрин и вечер по 1 + Виузид един път на ден,
и така ги редувахме около година и половина мисля имаше по едно време и витамин Е но не си спомням точно кога беше.
След първите три месеца със сигурност ще качиш чернодрбоните ензими аз принципно бях с чернодробни в граници след първата терапия АЛАТ-а ми се достигна до 120 единици, не се притеснявай, колкото по-бурно отреагираш толкова по-добре, защото това значи, че имунната ти система се е задействала и изчиства заразените клетки.
Колкото до PSR когато открих хепатита беше 300 копия, после се беше скачал до 3200 копия, сега се движа около 1000 копия, но това е моментно и +/- 1000 копия не са от значение.
Първата  една година с ПСР-а го правех през 3-4 месеца.
След това на 6 месеца, сега го правя на 1 година.
При последната ми среща с д-р Балабанска ми каза, че до 5 години ще го изчистя не съм навлизал в подробности защо и как просто чакам да минат тези 5 години и стискам палци прогнозата да е вярна.
Така че не се шашкай толкова много /след първата терапия, като си бях видял резултатите бях леко полудял от 300 копия на 3200 и АЛАТ-а ми на червено 120/, важното е да вярваш на доктора, който те лекува!
Ако има нещо, което те интересува конкретно питай може и на лични :))))

30
Здрасти,

Доктор Балабанска приема в Токуда болница фиброскана също е там, може да си запишеш час при нея на телефон 02/ 403 4000
През деня по трудно става връзката по телефона сутрин от 7:30 до 8:00 няма проблем.

Страници: 1 [2] 3 4 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007