Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - d_t

Страници: 1 2 [3] 4 5
32
Браво!
Дано в скоро време всеки да има достъп до тази терапия!

33
Диагностика / Re: Резултати от изследване-Кalin
« -: Октомври 23, 2014, 11:51:37 »
Говорят, че най-вероятно си с хроничен хепатит Б с ниска веремия.

34
Здрасти,

Като гледам хроничен хепатит най-верятно с ниска виремия. Ще тябва да се направи ПСР и преглед на черен дроб за да може да се каже със сигурност дали ще се проследяваш или ще ти се включи някакво лечение. Добре е да посетиш лекар от секцията ни доктори.

35
Днес четох за интересен подход при лечение на заразени с вируса ебола.
Прелива им се плазма от излекувани, като се разчита антителата в плазмата да помогнат на болния да изгради имунитет.
Интересно ми този подход дали е изпробван при лечение на хепатит Б, опитах се да намеря нещо в нета, но безрезултатно.

36
Диагностика / Re: Резултати от изследване
« -: Септември 25, 2014, 16:33:25 »
Бравос :)

под 1000 копия се води почти неактивен.
На този етап ще минеш с проследяване има статия в основния сайт може да се запознаеш.

@ Може би ще е добре да направиш и един фиброскан за да видиш как е черния дроб за да си сигурна, че ще е нужно само проследяване.37
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Септември 09, 2014, 15:17:57 »
Да супер :) сега да ходят да се ваксинират, ти също за А, но след събитието :))))

38
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Септември 09, 2014, 08:58:40 »
Здрасти,

Няма проблем да си сложи дори и ако го е прекарал, просто ще е излишен разход. Ако има възможност поне да сложи комбинираната за А и Б Twinrix така поне за А ще има смисъл :))))

39
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Септември 04, 2014, 16:01:43 »
Относно лечението нещата са малко по-сложни.
Високия вирусен товар не винаги носи големи поражения на черният дроб като правилото важи в обратната посока, при нисък товар големи поражения на черния дроб. Ето защо е нужна комплексна оценка за всеки пациент. Предвид ниските ти нива на АСАТ, АЛАТ предполагам при теб няма да е нужно лечение и ще се минеш с наблюдение, но това ще прецени най-добре лекуващия ти лекар след като направи обективна оценка на състоянието на черния дроб разбирай най-малкото фиброскан.

40
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Септември 03, 2014, 21:44:04 »
Здрасти,

Границата за активен и не толкова активен хепатит Б е 10 000 копия на вируса. При теб са 4 000, което е добре. По принцип това са моментни стойности и +/- няколко хиляди не са от значение.

41
Моята история / Re: Здравейте
« -: Август 08, 2014, 15:06:51 »
Здрасти,
Не споделяш какъв ти HBeAg имай предвид, че в зависимост от този статус може да се наложи да пиеш лекарството до живот. Незнам за какъв период ти се предлага програмата, но ако ти я спрат надали ще можеш да минеш към здравната каса. Това лекарство не бива да се спира своеволно, а цената му е околко 700 лв. на месец, което значи че ще трябва сам да си го плащаш ако те извадят от програмата. Аз лично бих проучил как стоят нещата с здравната каса и евентуално тогава бих се съгласил.

@надявам се някой по-запознат с екперименталните лечения да се включи.

Успех!

42
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Август 08, 2014, 06:39:06 »
По тази стойност неможе да се каже какво е вирусното натоварване нужен е ПСР. Хубаво би било да се обърнеш към д-р хепатолог от секцията с доктори. Също така е добре да бъдеш ваксинирана срещу хепатит А, но незнам като си бременна дали е подходящо, доктора ще ти даде напътствия.

Колкото до момента с заразяването няма как да разбереш и тук 80% от хората незнаем кога е станало, затова няма смисъл да се терзаеш станалото станало важно е да се вземат мерки и живота продължава :))))

43
Моята история / Re: Хепатит Б и бременност
« -: Август 07, 2014, 22:48:19 »
Здрасти,

За съжаление хепатит има, няма как да си положителна на HBsAg и да няма. Положителното е в чернодробните показатели много ниски стойности което говори, че може би концентрацията на вируса е ниска и увреждането е много слабо. ДНК излседването е така наречения ПСР който ще трябва да направиш за да се види и даде точна диагноза. Според мен на база тези изследвания най вероятно си хронична с ниска виремия. За бремеността не съм компетентен но на база ПСР ще ти дадът компетентно мнение докторите, доколкото знам трябва да се направи ваксина на бебето веднага след раждането плюс гамаглобулин който ще трябва да закупиш от чужбина и да намериш доктор който да го сложи на бебето, но предполагам си изчела вече темите там са засегнати тези въпроси. Освен ПСР ще е нужно да видиш и HBeAg и анти HBeAg статуса ти.
Последнато за което се сещам на този етап е да пратиш на изследване бащата на детето и хората от близкото ти обръжение ако са здрави е силно препоръчително да се ваксинират.

44
Общи теми / Re: Фиброскан
« -: Юли 22, 2014, 22:15:14 »
За съжаление незнам отговора. Тук ще трябва да се включи някой, който е правил биопсия и фиброскан или фибротест. Доколкото съм чел в форума на две три места фиброскана общо взето си отговаря на епикризата от биопсията поне с такова впечатление съм останал.

45
Общи теми / Re: Фиброскан
« -: Юли 22, 2014, 21:53:40 »
Здрасти,

Токуда преди 6 месеца беше 150 лв.

Страници: 1 2 [3] 4 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007