Покажи Участието - Velimira

Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Velimira

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 16, 2017, 23:41:07 »
Ясно. Аз не съм разбрала правилно. Та в тази връзка пак да питам : колко време мога да отлагам преди да подам документите? Защото сега вирусния товар е нисък и ако остане така добре. Но ако другия месец пак е висок? Нали вече коментирахме,че варира постоянно. А и сега с това доплащане за Виреад май ще връщам документите на Балабанска с молба да го смени с генерика.

32
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 14, 2017, 11:31:14 »
Защо да е безсмислено да се пият антивирусни? Самия котешки нокът не лекува,да, но подпомага имунната система. Мисля отдавна на всички ни е ясно,че единствено и само тя е способна да се справи с вируса.  Виреада също не лекува, но подтиска репликацията на вируса. Аз вече имам  Anti- HBeAg , което да върши тази работа. С имуностимулация мисля, мога да увелича нивото на тези антитела. Целта ми е да изчистя дроба от HBsAg, което е ключовото в случая. А и съм с F2 - като помагам на дроба да работи по-лесно, помагам и на регенерацията му. Такава е моята логика. P.S. От ноември ще сменя котешкия нокът с черен бъз.

33
Дали вирусът е изчезнал може да покаже само ДНК изследване на съответните периоди - 3,6 месеца и първа година! Нормални чернодробни ензими не са показател за излекуване.

34
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 13, 2017, 10:54:28 »
 Изобщо не е тайна  :smile: . Аз няколко пъти съм казвала какво пия, но ще се опитам да го дам по-систематизирано:
Сутрин : Комбинирани витамини с минерали, силимарин 2×250, котешки нокът 2×500, есенциале макс × 1, liver detoxifier ×1 (съдържа силимарин 100мг,артишок,малина,глухарче и т.н)
Вечер : същата комбинация,но вместо витамините пия глутамин 7-10 гр.
Изследванията са ми в норма, а вирусния товар от август месец ми е 415,22 IU/ml (от 9277 IU/ml от юни)
Продължавам с тези неща до ноември, когато мисля да си пусна нови изследвания. Ако , дай боже, имам още спад на виремията за мен ще значи,че организма успешно се бори с вируса с помоща на тези добавки. И тогава ще коментирам пак с Д-р Балабанска как да се процедира. Последно ме посъветва да продължавам да пия каквото пия и да видим дали няма организма да се справи сам. За мен е обнадеждаващ този коментар от нея - все пак тя е човека с опит и щом счита,че има такава възможност искам да изчакам максимално преди да започна друго лечение.

35
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 11, 2017, 21:22:34 »
Ами защото най-наивно още се надявам да успея да овладея положението. Изобщо не ми се започва нещо,което най-вероятно ще трябва да пия доживот. Другия месец ще направя нови изследвания. Последните са в пъти по-добри от първите и се чудя дали не е причината в "терапията", която си правя в момента. Та затова..  :wink3:

36
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Октомври 11, 2017, 16:42:34 »
Здравейте,отдавна не съм писала, но днес си получих документите от Токуда и искам да попитам колко мога да отлагам преди да ги подам в ЗК?

37
Моята история / Re: Хепатит Б Фиброскан.
« -: Септември 24, 2017, 00:05:11 »
170 лева е в Токуда.

38
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Септември 23, 2017, 17:29:43 »
Не е нужно съгласие на ЛЛ,за да си пуснеш изследвания! Плащаш си и си ги правиш.

39
Моята история / Re: Помощ за приятел
« -: Септември 19, 2017, 09:34:30 »
Здравей, вирусното натоварване на приятелката ти не е високо,но все пак е показно за лечение. Не знам какви са критериите за лечение в Бразилия, но е добре да намери друг специалист,който да и назначи такова. Освен тези изследвания е добре да си направи и HBeAg и Anti-HbeAg, както и да се провери състоянието на дроба (Fibroscan или биопсия - като последното се назначава от специалист). На база всичко това се определя и лечението. Кажи и да не се безпокои за интерферона - отдавна се знае,че не е ефективен, особено при Хепатит Б, а лечение с нуклеотиди има няколко варианта, най-добрия за сега е Виреад (Тенофовир).  Хубаво е да си пусне и изследване за Хепатит D,тъй като той може да е съпътстваща коинфекция.

40
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 19, 2017, 08:29:47 »
Абсолютно!  :bravo2:

41
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 19, 2017, 00:41:28 »
Колко струва в Писанец количествен HBsAg,защото в Синево май е 50 лв?
Мисля,че и в Писанец е толкова!

42
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 18, 2017, 22:54:51 »
Силвана,знам,че много си чела и с много неща си се сблъсквала ама тая картинка дето я рисуваш - много песимистично ми звучи. Пък така хич не е хубаво...
Най-съвършеният организъм след природата, е човешкия (въпреки,че вирусолозите твърдят друго) и като такъв,по мое мнение, е способен при подходящите условия и предпоставки, да се справи с всяка заплаха. Иначе единствената алтернатива ,която ни остава,е да чакаме някой да започне да отглежда черен дроб в  епруветка. Отказвам да повярвам,че не мога да се излекувам.  :smile:  В природата за всяка отрова има и противоотрова, за всяка болест има лек. И за нас има. Просто трябва да гледаме малко извън матрицата,извън това,което ни казва медицината. Защото ако за много неща е права, то за също толкова много греши. Сега казва,че за Хепатит Б няма лек, но за колко още болести е "нямало" такъв?!  Може и да не го открият докато ние сме живи,но това не значи,че го няма. Лек,или метод,или начин на мислене,или каквото и да е там... Не се доверявам сляпо на медицината,защото иначе трябва да си тегля куршума. Няма да стане. Не може такова едно малко нещо да е по силно от нас.  Малкото камъче обръща колата, ама когато коларя недоглежда. Всички ще се справим. ☺
А за фармацевтичните компании - убедена съм,че държат много "златни мини" по шкафовете. Ама шкафовете ги отварят,когато и други се сетят къде върви жилата.  :girl_wink:

43
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 18, 2017, 18:43:02 »
Ами terpo, то баш така си излиза! Но нали надеждата умира последна. И с всичката нова информация, която излиза постоянно ще се окаже,че не само около 30%, ами всички хронични носители развиват минимум фиброза. Но важното е, че информацията се променя и все повече неща се разбират. Но да си кажа честно смятам,че е намерен начин да се унищожи гадината,но все още се покрива. По-изгодно е за фармацевтичните компании. Ами аз ще правя каквото трябва,пък да става каквото ще! Нали така?!  :girl_wink:
Малко отклонение : някой да има мнение за лаборатории "Синево"? В Пловдив само Писанец и Синево правят количествен HBsAg ,а на Писанец вяра нямам грам! Мерси.

44
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 16, 2017, 22:44:12 »
Здравей Силвана, не съм професионален преводач, но съм на ти с английския. Лошото е,че имам много малко свободно време иначе с удоволствие бих помогнала. Свалих си файла,ще го прегледам. Това за функционалното излекуване го четох някъде,но доколкото разбрах, се води такова, ако си негативирал HBsAg,но нямаш изградени антитела. Тогава е напълно логично да имаш все още хепатитен генетичен материал в клетката.
Не можах да разбера каква точно е разликата между  HbeAg - /отрицателна/ хронична хепатит В инфекция и HbeAg - /отрицателен/ хроничен хепатит В? Силвана ако си по-наясно моля да разясниш.
terpo, това с активните и неактивните носители мисля на всички ни е ясно,че е вятър работа. Може би трябваше да го сложа в кавички и щеше по-добре да разбереш какво всъщност имам предвид.

45
Последната информация за Хеп Б е 7 дни! Затова трябва да се избягва ползване на общи инструменти,четки за зъби и т.н. Ако има останало засъхнало петно дори да няма видими следи от кръв пак има вероятност от заразяване.Изследване можеш да си направиш след 2-3 месеца примерно ако се гледа инкубационния период на вируса. За Хеп С не мога да кажа,някой друг трябва да се включи.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 7

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007