Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Velimira

Страници: 1 2 [3] 4 5 6
31
Общи теми / Re: И на мен ми откриха хепатит Ц
« -: Септември 23, 2017, 17:29:43 »
Не е нужно съгласие на ЛЛ,за да си пуснеш изследвания! Плащаш си и си ги правиш.

32
Моята история / Re: Помощ за приятел
« -: Септември 19, 2017, 09:34:30 »
Здравей, вирусното натоварване на приятелката ти не е високо,но все пак е показно за лечение. Не знам какви са критериите за лечение в Бразилия, но е добре да намери друг специалист,който да и назначи такова. Освен тези изследвания е добре да си направи и HBeAg и Anti-HbeAg, както и да се провери състоянието на дроба (Fibroscan или биопсия - като последното се назначава от специалист). На база всичко това се определя и лечението. Кажи и да не се безпокои за интерферона - отдавна се знае,че не е ефективен, особено при Хепатит Б, а лечение с нуклеотиди има няколко варианта, най-добрия за сега е Виреад (Тенофовир).  Хубаво е да си пусне и изследване за Хепатит D,тъй като той може да е съпътстваща коинфекция.

33
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 19, 2017, 08:29:47 »
Абсолютно!  :bravo2:

34
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 19, 2017, 00:41:28 »
Колко струва в Писанец количествен HBsAg,защото в Синево май е 50 лв?
Мисля,че и в Писанец е толкова!

35
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 18, 2017, 22:54:51 »
Силвана,знам,че много си чела и с много неща си се сблъсквала ама тая картинка дето я рисуваш - много песимистично ми звучи. Пък така хич не е хубаво...
Най-съвършеният организъм след природата, е човешкия (въпреки,че вирусолозите твърдят друго) и като такъв,по мое мнение, е способен при подходящите условия и предпоставки, да се справи с всяка заплаха. Иначе единствената алтернатива ,която ни остава,е да чакаме някой да започне да отглежда черен дроб в  епруветка. Отказвам да повярвам,че не мога да се излекувам.  :smile:  В природата за всяка отрова има и противоотрова, за всяка болест има лек. И за нас има. Просто трябва да гледаме малко извън матрицата,извън това,което ни казва медицината. Защото ако за много неща е права, то за също толкова много греши. Сега казва,че за Хепатит Б няма лек, но за колко още болести е "нямало" такъв?!  Може и да не го открият докато ние сме живи,но това не значи,че го няма. Лек,или метод,или начин на мислене,или каквото и да е там... Не се доверявам сляпо на медицината,защото иначе трябва да си тегля куршума. Няма да стане. Не може такова едно малко нещо да е по силно от нас.  Малкото камъче обръща колата, ама когато коларя недоглежда. Всички ще се справим. ☺
А за фармацевтичните компании - убедена съм,че държат много "златни мини" по шкафовете. Ама шкафовете ги отварят,когато и други се сетят къде върви жилата.  :girl_wink:

36
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 18, 2017, 18:43:02 »
Ами terpo, то баш така си излиза! Но нали надеждата умира последна. И с всичката нова информация, която излиза постоянно ще се окаже,че не само около 30%, ами всички хронични носители развиват минимум фиброза. Но важното е, че информацията се променя и все повече неща се разбират. Но да си кажа честно смятам,че е намерен начин да се унищожи гадината,но все още се покрива. По-изгодно е за фармацевтичните компании. Ами аз ще правя каквото трябва,пък да става каквото ще! Нали така?!  :girl_wink:
Малко отклонение : някой да има мнение за лаборатории "Синево"? В Пловдив само Писанец и Синево правят количествен HBsAg ,а на Писанец вяра нямам грам! Мерси.

37
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 16, 2017, 22:44:12 »
Здравей Силвана, не съм професионален преводач, но съм на ти с английския. Лошото е,че имам много малко свободно време иначе с удоволствие бих помогнала. Свалих си файла,ще го прегледам. Това за функционалното излекуване го четох някъде,но доколкото разбрах, се води такова, ако си негативирал HBsAg,но нямаш изградени антитела. Тогава е напълно логично да имаш все още хепатитен генетичен материал в клетката.
Не можах да разбера каква точно е разликата между  HbeAg - /отрицателна/ хронична хепатит В инфекция и HbeAg - /отрицателен/ хроничен хепатит В? Силвана ако си по-наясно моля да разясниш.
terpo, това с активните и неактивните носители мисля на всички ни е ясно,че е вятър работа. Може би трябваше да го сложа в кавички и щеше по-добре да разбереш какво всъщност имам предвид.

38
Последната информация за Хеп Б е 7 дни! Затова трябва да се избягва ползване на общи инструменти,четки за зъби и т.н. Ако има останало засъхнало петно дори да няма видими следи от кръв пак има вероятност от заразяване.Изследване можеш да си направиш след 2-3 месеца примерно ако се гледа инкубационния период на вируса. За Хеп С не мога да кажа,някой друг трябва да се включи.

39
Наистина е спорна темата. По принцип съм против приема на всякакви медикаменти,но например хранителните добавки не са лоша опция. Ако нещо е създадено за да подпомага функцията на даден орган как то ще го натовари? Получава се противоречие. Моето мнение,че всичко с мярка е ОК.
gele77 ,можеш да опиташ с друг тип препарат,не точно този, ако ти се струва,че има прекалено много химия в него, който да съдържа  бял трън (доказано помага).
Иначе винаги имаш и опция да наблегнеш на храни съдържащи вещества,които подпомагат органа. Но и тук също важи правилото за мярка. Може би изключение прави изварата и млечната суроватка.

40
Това е бял трън + нещо от рода на витамин В4 (по спомен). Няма с какво да ти навреди само ще помогне на дроба за възстановяването. Точно сега му е времето да го пиеш.

41
Уау, това се казва скорост. И то генотип 1. Стискам палци повече да не се срещаш с вируса. Поздравления за краткото и успешно лечение!  :congrats:

42
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 10, 2017, 22:58:15 »
Здравей,няма да отлагам много. Ще изчакам още 3 месеца преди да подам документите за протокол. Така или иначе може би Виреда ми дава по-голям шанс когато виремията е ниска. Незнам. Не очаквам чудо,просто още една контрола преди да се "закача".

43
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 10, 2017, 00:11:22 »
И още нещо - както вече писах в предишен пост, как точно да разбера доколко ми вреди болестта ако ПСР се променя постоянно? Все пак организмът ми е успял да смъкне нивото на вируса в кръвта с почти 9000 единици само за два месеца без да пия нуклеотид! Аджеба какво точно се случва? Вреди ли ми много или не? От графа активен носител направо се изстрелях в графа неактивен. Ами ако втория ПСР ми беше първо изследване с тези 415 IU/ml и нормални ензими нямаше и биопсия да ми правят и да ми подготвят документи за протокол. А пък аз съм с F2 ....  :wink3:

44
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Септември 09, 2017, 23:41:53 »
Здравей terpo, ще започна малко отзад напред. Мисля,че ПСР-ът е този,който показва доколко сме заразни - все пак ако вируса е неоткриваем в кръвта (което показва този тест) теоритично не бихме могли да заразяваме. Но на практика май не е точно така. Съгласна съм,че докато си позитивен за HBsAg винаги има вероятност да го предадеш. Въпросът е,че не неоткриваемия ПСР , а отрицателния HBsAg те прави един от малкото щастливци отървали се от вируса (при наличието на антитела разбира се). Затова,по моята проста логика по-важното изследване е HBsAg.
Относно отговорът на имунната система - за да се стигне до увреждане е ясно,че тя разпознава вируса и го атакува,но не е достатъчно силна ( или вируса я заблуждава на моменти) и си върши работата наполовина. Един вид хем атакува клетките,което води до тяхното увреждане, хем оставя част от тях незасегнати и позволява на вируса да зарази нови такива. Освен това,механизма, по който имунната система работи срещу Хепатит Б, малко наподобява автоимунно заболяване-разрушава собствените си клетки. Това може да е хубаво само когато успее да унищожи единствено заразените такива. Нали нещо подобно се случва в острата фаза?! Пак дроба страда,пак в голяма степен,но поне не се стига до фиброза заради регенеративните способности на органа. Иначе защо да го пазим година примерно след остра фаза?!
Доктор Балабанска ми обясни,че хроничните носители сме такива, заради дефект в имунната система!
Ако е така би трябвало на всички да ни е "спукана" работата! Ама реално не е така,защото макар и малко,постигнали сероконверсия има!
За мен разковничето е в подпомагане на имунната система и образуване на нови здрави чернодробни клетки,по-бързо отколкото вируса може да заразява. Тогава би трябвало HBsAg да пада и шанса имунната система да унищожи останалите "лоши" се увеличава.
При HBeAg отрицателните една крачка напред е постигната - та нали това е целта на нуклеотидите при положителните HBeAg? Следователно следващата стъпка е да се унищожи и другия компонент на вируса,който го прави завършен.
Много дълго стана,дано сте ме разбрали  :smile:

45
Здравей, според мен е нормално. След като имаш увреждане е нужно време на дроба да се възстанови. Не мисля,че има връзка с медикамента.

Страници: 1 2 [3] 4 5 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007