Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - d`essie

Страници: 1 2 [3] 4 5 6
31
това определено ме изненада.
според теб интерферона повлиял ли е негативно на фиброзата? преди време все се натъквах на факта, че дори при неуспешна терапия, интерферона връщал болестта като развитие с няколко години и това генерално също било полза...
но това, което ми казваш ме шокира.  ако човек е изчистил вируса, значи ли че степента на увреждане на черен дроб може да е повишена дори и след терапията?

32
вероятно някъде този въпрос е бил дискутиран, но ако някой знае, ще се радвам да ме светне.

та, знам че биопсията е с давност 3 години; ако се наложи втори курс на лечение, т.е- даде се възможност за такова, в близко по застъпване време след края на първата, как стои въпроса с биопсията? отново ли е задължителна или се взима под внимание предишната?

има ли и критерии за повторна терапия при хепатит С ?

33
и от мен- ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!  :clap: :smile:

34
Моята история / Re: 10 години минаха
« -: Януари 04, 2011, 14:56:37 »
здравей и от мен,

аз съм с генотип 1! изчистих вируса на 3-ти месец от лечението, след което в края на терапията напрвих релапс.
изпитах ПОЧТИ ВСИЧКИ странични възможни действия- даже и такива дето уж не са типични...

изгубих си добре платената работа. брака ми често бе поставян на сериозни изпитания. лечението се отрази много и на малката ми дъщеричка.

най-тежко беше с психическото ми състояние. физическите мъки като че ли по-бързо се забравят, но другото е тежко...
излишно е да  ти споменавам че нищо не е същото. особенно когато видиш отново пожителен резултат след 12-ти месец.

И ВСЕ ПАК- ТОВА Е ПЪТЯТ...няма друг, поне засега.

ако мога да избирам, бих поела риска с още един курс.

"Проблемът ми е, че започна ли лечение мога да загубя много от работата си, също така ще се поизмъча и ще потроша много нерви...а каква е гаранцията, (внимание, клише!) че утре няма да ме блъсне камион "

камион може и да не те БЛЪСНЕ, но трябва ли с времето, пази Боже, да развиеш по-сериозно усложнение. тогава и да искаш няма да можеш да работиш, нито да контролираш живота си.

наистина е банално, но здравето е ценност номер 1. предполагам и ти си на това мнение...моят съвет е да направиш всичко, което зависи от теб!

желая ти търпение и успех в лечението!


35
Превенция и заразяване / Re: ваксини
« -: Януари 04, 2011, 14:41:49 »
здравейте,

изключено е да са спрели производството точно на тази ваксина. вероятно се касае за проблем в доставаката с Глаксо...у нас това е често срещано явление. все пак може да опитатате с търсенето и на други места.  колкото до третата доза- аз също имах проблем когато трябваше да сложа третата доза и се поинтересувах относно това- НЯМА ПРОБЛЕМ ДА Е ПО-КЪСНО ! дори във Франция при бебетата третата доза е на 12-ти, а не на 6-ти месец както тук. няколоко месеца не са проблем, щом първите две дози са сложени навреме.

поздрави

36
скъпи съфорумци,

проблемът със слуха, а междувпрочем и с една силно възникнала алергия при мен се появи още към 4-ти месец от терапията и до края остана все така силна. тогава предположих, че е от интерферона. спомням си, че някъде към 6-тия месец един ден се събудих тотално нечуваща с шум в ушите. наложи се да взема познат с мен при доктора.
там ми направиха промивка, но ефект имаше в известен само смисъл. проблемът остана все така зеещ...консултирах се с още двама специалисти, включително и с проф.Едрев- всички бяха категорични, че нито алергията, нито слуха имат отношение към лечението с интерферон. излишно е да ви казвам, че аз мислих точно обартното.

три месеца след края на терапията ушите ми бучат все така и частично не чувам добре. особенно когато някои ми говори по-тихо. за алергията опитах да пия някои неща, но имаха спорадичен ефект и явно там тепърва ще имам да тествам откъде е провокирано. чудя се обаче защо е така със слуха.

мнението на проф.Чернев бе, че "теоретично е възможно" да има връзка с интерферона, препоръча ми да изчакам.
е, аз чакам вече трети месец, но почнах да се притеснявам основателно...вчера ровейки из сайта тук попаднах случайно на статия точно по този въпрос- потвърждавайки точно опасенията ми, че е възможен проблем със слуха от употребата на интерферон.
 и все пак  искам да попитам дали някой е имал такъв проблем. по време на терапията изпитах какви ли не дискомфорти, но това нещо е несравнимо по гадост. доколкото схванах, възможно било уврежданията да са и трайни...дали е така наистина???


37
позволявам си да направя тази отметка, защото телефоните цитирани тук, а и в частта Диагностика не са точно за лабораторията...та, след като прозвъних над 5 различини, успях да се докопам до точния. така че- на който му се наложи - това е актуалния номер.

02 952 29 72

ПСР-и ще се пускат чак след нова година (в случай, че някой го интересува)

38
и според мен някъде по трасето има грешка, но като че ли по-логичното е резултата от 3-ти месец да е бил сгрешен. защото ако вируса е бил изчистен, не би ли следвало евентуален релапс да се случи след края на терапията?

при мен контролата беше точно 2 седмици след края и, а13 млн копия за две седмици като че ли е свръх много...

другата седмица ще си пусна лично нов количествен в Ив.Рилски. не знам защо но проф.Чернев признава само тази и лабораторията в Педиатрията на д-р Цветанска...казва, че били  най-прецизни изследванията. надявам се да е така. поне виждам вече, че резултата се поднася напечатан. преди беше написан на ръка...

39
Здрвейте,

аз дълго време не бях писала тук и много се надявах да пиша едно голямо УРА, но уви...
терапията ми приключи през октомври и тогава си пуснах изследването  (което не знам защо се замота страшно много време- пак с направление за хоспитализация минах по заръка на проф.Чернев.)

преди два дни успях да си взема резултата. няма да повярвате какъв е. 13 500 000  IU/ ml. дори не съм попадала на такава огромна цифра...моята виремия преди старата на терапията беше 2 900 000, а на трети месец от терапията уж бях изчистила проклетия вирус с неразгадаем товар...

честно казано не знам какво да мисля, меко казано съм в шок. знам, че често има релапс, но чак в такива параметри, и толкова бързо при това...струва ми се истински кошмар- излиза, че с терапията нещата са станали по-зле.

проф.Чернев ме вика за нов тест-на 10-ти януари ,с нов талон за хоспитализация...дотогава мисля да си пусна един качествен, но ми и толкава сдухано от новината, че не знам има ли надежда да се надявам да е отрицателен...

40
здравейте,

каня се от доста време да ви споделя за проблема с автите. имам ги почти от началото на терапията. с времето установих, че се появяват пред 10-15 дни. бяха спрели на трети месец, но после пак почнаха. в началото много се изненадах, но прочетох в листовката, че са възможен страничен ефект.

тъй като нямам спомен някой да се оплаквал и писал за това, все пак имали ли сте подобен проблем?

в общия случаи минават за 5 дни, но е адски неприятно и ми пречи дори да се храня. понякога с дни карам на медена вода.
чували ли сте за нещо за мазане или подобно. на места чета, че се появяват от нарушена киселинност в устната кухина, другаде че е от слаб имунитет.


41
здравейте,

моля някой запознат да ми даде съвет за следното.

тъй като вече повече от месец чакам заветния втори протокол, се наложи да взема оборотен Пегинтрон от Александровска... когато се прибрах забелязах, че е от 120 вместо 100 мг. съответно на разделенията от писалката прецених, че следва да съм до ниво 4... да, обаче в последствие получих ударна криза. като казвам ударна, наистина не преувеличавам, защото кризите при мен са били доста и различни, но чак такава не е имало. замислих се дали правилно съм постъпила при дозирането и дали нещо не съм сгрешила.

моля за съвет, ако сте наясно...благодаря предварително

42
ехинацеята е наистина мощен имуностимулатор, но по време на  терапия е АБСОЛЮТНО ПРОТОВОПОКАЗЕН ! и не само той, а и жълт кантарион, например. проблемът е във взаимодействието с рибавирина. общо взето с билките по време на терапия трябва да се внимава много! няма как да ти го докажа с факти, но тази препоръка съм я чувала от опитен инфекционист.

43
16 април 2010,

http://www.blitz.bg/news/article/75862

  НЗОК ще създаде нов регистър с база данни по отделни заболявания, за които се предписват скъпоструващи лекарства за домашно лечение, съобщиха от пресцентъра на здравната каса.
Чрез регистъра ще може да се проследи ефективността на лечението, като се следят различни показатели: усложнения на заболяването, болнично лечение, смяна на терапията и др., обясниха от осигурителната институция.

Всички показатели ще бъдат описани в карта за съответното заболяване. Тя ще съдържа данни за предписаното в момента лекарство, резултати от задължителните за тази диагноза изследвания, както и за предишно лечение с други препарати. По този начин ще се направи пълно проследяване на медицинските грижи, оказани на даден пациент – обезпеченост с лекарства, диспансерно наблюдение и болнично лечение.

Анализът на данните за предписаните лекарства по области и лекари, издаващи протоколи, ще помогне за подобряване на контрола по изписване на скъпоструващи медикаменти и ще позволи да се планират необходимите за тях средства. НЗОК ще започне проверка на работата на лекари, които са издали голям брой протоколи, без да има данни за увеличаване на равнището на заболеваемостта.

Регистърът ще се изгради с помощта на водещи специалисти по съответните заболявания, както и с участието на пациентски организации, казаха още от Касата.


44
на третия месец със сигурност ще имаш един относително хубав период на прилив от енергия. миналата година бях чела тук от Радослав за него и много ми беше странно как така, но наистина- точно трети месец при мен мина почти безпроблемно. така, че  - пожелавам ти  и при теб така !

иначе, при мен и сега си е трудно- вече съм в края на 6-ти. забелязавам, че когато едната седмица ми е тежка, другата отпуска доста...явно принципа след всяко зло- добро и тук действа...


45
почти всеки път ми се случва 6-7 часа, или на другия ден, да имам непоносимо главоболие. в доста случаи прибягвах до Аулин, но знам че с него трябва да се внимава много...

доста късно, на 6-ти месец от лечението ми разбрах, че трябвало половин час преди инжекцията да се пие аналгин.
така ли е наистина и действа ли? споделете как е при вас  :medicine:

Страници: 1 2 [3] 4 5 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007