Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Добри новини, омазняването, ако се контролира, не е голям проблем. Важното е, че няма по-сериозни причини за оплакванията.
Успех!
2
Чернодробни проблеми без поставена диагноза / Re: завишени АСАТ, АЛАТ и ГГТ
« Последна публикация от Мария_ - Февруари 20, 2019, 08:29:50 »
Здравейте!

Вчера беше прегледът при въпросният доктор, който май е и завеждащ отделение в нашата най-голяма болница, както и да е... огледал изследванията, всичко освен ензимите е ок, направил ехограф, всички органи са добре, но е установил леко омазнен черен дроб /при предния доктор това не е било установено/. Изписал Урзофалк + Вит.Е, след един месец контролни изследвания и преглед.

Хубав ден на всички!
3
Моята история / Re: Неясна за мен диагноза - реактивирал или остър хепатит Б
« Последна публикация от Nikki22 - Февруари 18, 2019, 13:48:39 »
Благодаря ти. :) Доста съжалих, че избързах
4
Чернодробни проблеми без поставена диагноза / Re: завишени АСАТ, АЛАТ и ГГТ
« Последна публикация от Мария_ - Февруари 18, 2019, 09:50:31 »
Здравейте!

Благодаря за отговорите!
Билирубин не е пускан, ехографа показва, че всичко е ок. Ние сме от Варна и утре сме на второ мнение при един Доцент от Терапията. Явно доста неща е пропуснал този доктор, при когото сме били сега, той дори нищо не каза през цялото време, предположения, заключения, нищо... Дано утре имаме по-голяма яснота. Човекът доста напълня през последните години, начинът на живот за жалост е по-коро заседнал. Ще попитаме дали има Фиброскан в Терапията във Варна.
5
Моята история / Re: Помощ при разчитане на резултати хепатит б
« Последна публикация от Наката - Февруари 17, 2019, 23:48:41 »
Здравейте- можете ли да споделите,как се развиха нещата при доктор Балабанова.
Извинявам се за любопитството ми,но имате почти същите резултати като моите.
На мен ми казаха че не е нужно да се лекувам за сега,само наблюдение на пср и чернодробните инзими.
6
Изследвал си се прекалено рано, всяко едно тълкуване на изследванията би било напразно и неправилно. Може да хронифицираш, може и да изчистиш, рано е да се каже. Разбирам, че си нетърпелив, но направи всичко след два месеца и тогава можем да коментираме със сигурност какво се случва при теб.
7
Чернодробни проблеми без поставена диагноза / Re: завишени АСАТ, АЛАТ и ГГТ
« Последна публикация от Аника - Февруари 16, 2019, 21:48:46 »
Здрасти,
Колко е билирубина?
От ехографията на коремни органи какво е заключението?
Би трябвало да се изключат и Херцеговина А и Е си мисля. Щом ензимите се покачват?

Извинявай за грешката, автоматичния коректор се гъбарка.... Имам предвид да се изключат и хепатит А и Е, освен Б и Ц.
Церулоплазминът е в норма, така че не е и Уилсън, мисля, ама отидете на фиброскан при д-р Балабанска, както ви е посъветвала Силвана и след това ще решите. Не се плашете от биопсия, когато се налага, просто трябва да се направи, за да се открие проблема.
Успех! :)
8
Моята история / Re: Неясна за мен диагноза - реактивирал или остър хепатит Б
« Последна публикация от Nikki22 - Февруари 16, 2019, 17:02:26 »
Въпреки че съм в четвъртия месец от установяването на инфекцията, понеже ми предстои пътуване следващия месец, не се сдържах и реших да се тествам отново за антигена и евентуално наличие на антитела.

Малко се обърках от резултатите:
HbsAg e 1,46 при горна граница 1
anti-Hbs: 1.09

Значи ли това, че е започнало изграждане на антитела?
Когато узнах за наличието на вируса, се тествах в друга лаборатория и беше само +, та не знам дали да взимам под внимание това 1,46. Все пак не е количествен тест...

Надявам се до два месеца да се изчисти вирусът.
Не знам дали това 1,09 антитяло дава надежда за някаква защита, при все че е толкова малко и все още нося вируса. Разбира се, погледнах в нета и прочетох, че има случаи на хроничен хепатит с наличие на антитела, но не ми се струва, че това е моят случай, а просто избързах с този тест, понеже се чувствах добре, а и не мога да го разтълкувам и само се обърках.  :smile: Нали трябва да са над 10, а в теста на Токуда пише ДГ 1, ГГ 10. !? На други показатели над норма свети червено и пише "пато". Дали ако станат над 10 телата, ще изглежда като нещо лошо?

Преди две седмици минах през фиброскан и нямам никакво увреждане на черния дроб.
Все още пия зефикс. Спрях хепатопротекторите. Започнах да се храня по-разнообразно. Увеличил ми се е билирубинът, всичко друго е в норма. Алат не ми е бил по-нисък, откакто се разболях: 23. През април стават 6 месеца и ще се изследвам задължително.

Ако някой може да коментира ситуацията, ще бъда благодарен.
9
Има и други заболявания, които могат да причинят покачване на чернодробни ензими и  ггт - хемохроматоза (прекомерно натрупване на желязо), болест на Уилсън(прекомерно натрупване на мед), но доколкото виждам с желязото е ОК, така че надали е това.
Две много разпространени заболявания са NASH (non alcoholic steatohepatitis) и NAFLD (non alcoholic fatty liver disease), т.е. и двете заболявания са причинени от натрупване на мазнина в черния дроб. Няма специфични изследвания, обикновено са повишени ензими, ако пациентът е с наднормено тегло, има диабет тип 2 и т.н.
Биопсията е добър диагностичен маркер, има диагнози, които са потвърждават именно и само с биопсия, но може би е добър вариант да се насочите към Токуда преди това, към д-р Балабанска, която освен че е чудесен лекар, разполага с Фиброскан. Това е апарат, който дава същата информация за състоянието на черния дроб, но без реално да има взимане на материал. Съвсем безобидна процедура, която отнема 5 минути. Лошото е, че струва към 170 лв, но ако имате възможност, отидете. Това ще покаже дали и черният дроб е омазнен (дали има стеатоза).
10
Чернодробни проблеми без поставена диагноза / Re: завишени АСАТ, АЛАТ и ГГТ
« Последна публикация от Аника - Февруари 15, 2019, 23:27:24 »
Здрасти,
Колко е билирубина?
От ехографията на коремни органи какво е заключението?
Би трябвало да се изключат и Херцеговина А и Е си мисля. Щом ензимите се покачват?
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007