Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Май е време да престанеш с четенето на статии :)
2
Когато разбрах за хепатита точно преди 1 година рязко спрях много вредни храни, от типа банички, кифлички, бял хляб и прочие и започнах да хапвам само ориз (но бял), картофи, варено цвекло, бяло месо от пиле и прочие, повече зеленчуци - лято беше тогава и 1 месец след това на първите изследвания бях стеатоза нула. Постепенно обаче свалих доста килограми, точно защото се чудех какво да ям и макар и да бях все гладен гледах да не се тъпча. Когато започнах хапчетата адски ми се увеличи апетита и започнах да хапвам доста повече, но пак избягвах повечето вредни храни, с изключение че май взех да прекалявам с пилешкото бяло месо, ориза и картофите, което леко ми върна килограмите, но искам да отбележа че съм в нормите на индекса за телесна маса. Но понеже имах умора често, вместо да се движа за да я намаля, аз гледах да си лежа и досега почти не се движех съществено, уж за да не си натоварвам дроба. Та предполагам наистина от това е, този уикенд като разбрах добрата новина се пораздвижих и определено ми стана доста по-свежо :)
П.п.Благодаря за статията, и аз бях чел за такива неща, добре че сте я написали - определено има нещо такова, много ми се увеличи апетита поне, килата не чак толкова, но защото се държа някак да не се тъпча много, а и като цяло май съм с бърз метаболизъм и трудно качвам, а и пуша пък не близвам и алкохол, което пак си е фактор май...
Между другото заради все още леко завишения АЛАТ (макар и в нормите), все още не съм отхвърлил вероятността за това https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30246766/
3
A теглото да си качил леко?
https://www.hepactive.org/news/pokachvaneto-na-teglo-sled-uspeshno-lechenie-na-khepatit-s-e-obichayno
Колко е стеатозата, измерена в стойности? Питам от чисто любопитство, не смятам че имаш повод за притеснение, с малко повечко движение ще се върнеш на 0. Ключовото е точно движението, не толкова храната, говоря ти от личен опит. Като вегетарианец, който набива основно въглехидрати, стеатозата ми от висока, спадна до нулева само с увеличена двигателна активност.

Поздравления за резултата и се радвай, че всичко е зад гърба ти.
4
Току що разбрах, че все пак съм излекуван, PCR-a от Токуда e oтрицателен. :)
Много ми олекна, макар и да не се чувствам идеално на моменти и леко да си прецаках очите, но ако ми остане време по-натам ще напиша в подробности цялата ми история, защото мисля да започна да търся и лекувам другите си проблеми.
Между другото пръстите на лявата ръка, които бяха перманентно изтръпнали след биопсията вече дават признаци на подобрение - така че може и да е било нерв, който както знаем се възстановява бавно, но трябва да имаме търпение за всичко.
На самите изследвания в Токуда имах чернодробни ензими в норма, ехографски бях нормален според д-р Коемджиев, който ме прегледа много подробно, но на фиброскана бях свалил само до 6,8кПА от 7,2 и имах наченки на омазняване - стеатоза 1, а преди нямах. Може би цигарите и не особено полезното ми хранене не бяха дали възможност на дроба да се възстанови по-бързо. Ще се ходи пак след година, дотогава явно трябва да започна да се движа повече и да се храня по-добре и по-здравословно и богато на антиоксиданти (пресни зеленчуци и прочие) ;) Наблягах само на картофи с ориз, за да не дразня с нищо излишно като подправки и мазно, но всеки ден ядях и много протеини - мляко, кашкавал, яйца и пилешко филе. А да не пропусна - лимфоцитите ми като % пак си бяха нагоре, но д-р Балабанска ме увери, че са по-важни абсолютните стойности, които бяха в норма. За сметка на това желязото ми си стои около горна граница и може и от там да имам леките проблеми.

Благодаря на всички за подкрепата и специално на Силвана Лесидренска.
Дай Боже повече излекувани и скорошно откриване на лек и за хеп.Б.
5
Моята история / Re: Хепатит Б
« Последна публикация от Velimira - Юни 28, 2020, 21:24:01 »
Здравей, това с гъбите изобщо не е нов метод за лечение на хепатит. В Азия се използва широко за лечение на вирусни хепатити, именно затова решихме да го пробваме. Очаквах да подсили имунитета, но нещата стигнаха по далеч - до цитокинен тласък, обостряне на хепатита и надявам се ще приключи с изчистване. За мен това със сигурност е защото гъбите са си свършили работата - тези гъби не са от стандартните ядивни, а са дървестни. Няма общо с това ,че са тежка храна. Аз също казах, че е нож с две остриета, затова ако някой реши да пробва нека добре си направи сметка, че е възможно да се получи покачване на ензимите, което не е безобидно. Всъщност, това което забравих да спомена е, че фиброзата на баща ми е скочила от 5.6 Кра (Ф1) до 8,2 Кра (Ф2) за 40 дни. Но имунната система явно провокирана от гъбите е разпознала вируса и го е атакувала. В отгобор той е започнал бясно да се размножава, за да оцелее (19 000 000 единици са много), но все пак имунната система е взела превес и почти го е унищожила. Така, че за мен това е успех в борбата с вируса при баща ми.
6
Моята история / Re: Хепатит Б
« Последна публикация от hristo_gb - Юни 28, 2020, 13:49:42 »
Поздравления.
Това с гъбите при баща ви ми стана много интересно. Чувал съм за тези специално, не помня какво, но първоначално докато четях си помислих, че все пак може да са токсични, а и гъбите по принцип са тежка храна и би трябвало да затормозяват и черния дроб. Което като резултати сякаш е видимо. Но пък излиза, че е станало нещо много интересно, а именно възможно ли е да са предизвикали нещо като остър хепатит, което пък обикновено вдига шанса да се постигне самоизлекуване? Или поне аз така го разбирам. Имал ли е други повишени стойности например билирубин или друго?
Казвам го в смисъл такъв, че хем звучи добре като краен резултат, хем донякъде ми се струва опасно, макар че баща ви се е чувствал добре. Излиза, че ако наистина постигне изчистване, това ще е нов метод за лечение на хроничен хепатит Б :)
7
Моята история / Re: Хепатит Б
« Последна публикация от Velimira - Юни 26, 2020, 18:56:33 »
Здравейте! Лелеее... не съм писала от февруари... а толкова неща се случиха ...   :smile:
Ще опитам да съм кратка. Първо, вече споменах в една чужда тема, но да си напиша пак тук - чакаме второ детенце, вече съм в 5-тия месец, днес си пуснах контролни чернодробни и о, небеса - Асат 15, Алат 13, ГГТ 12! Никога не съм виждала такива ниски стойности! Щастлива съм.  :flowers:
Сега за още по-интересните неща около родителите ми. Майка е с отрицателен PCR, с отрицателен HBsAg и с отрицателен Anti-HBs! Само HBc Total е положителен. Чернодробни перфектни, въпреки сериозната стеатоза. Нямам обяснение какво става. Все още си мисля за окултен хепатит, но според епикризата от д-р Балабанска, майка го е изчистила, но няма протективни антитела. Ще почакам още известно време и ще и кажа да си пусне ново изследване да видим дали случайно няма да са се появили.
Такаааа... при баща ми нещата са направо като във филм ... понеже много не му се иска да се лекува с НУК решихме да пробваме алтернативен метод. Както и аз си действам до момента, но с различен препарат да го наречем. Разрових се аз , намерих малко инфо за гъбите Рейши и решихме да пробваме. Започна той да взима гъбите и на 40-тия ден си пуска изследвания. Трансаминазите бяха скочили страшно много Алат 1500, Асат - 900! Приеха го в Токуда въпреки, че той нямаше никакви оплаквания. Постоя 3 дни, вляха му 1-2 банки, малко трансметил и го изписаха с леко понижени Асат и Алат. Резултата от PCR от болницата обаче бяха много лоши - 19 000 000 IU/ml. HBsAg кол. - 1400 (беше скочил двойно). Обаче той се чувстваше прекрасно. А на мен нещо ми подсказваше, че това му е шанса да изчисти вируса! Гъбите изглежда си бяха свършили работата!
След месец, само на лагоза и есенциале, отново отиде в Токуда, за да даде кръв евентуално да бъде включен в програма на РОШ за лечение. Резултатите от тези изследвания просто са изумителни : PCR 81 IU/ml, HBsAg кол. - 140 IU/ml, Асат и Алат на горна граница!  :shocked1: Това само за месец!
Последните му резултати от миналата седмица са Асат 26 (от 44), Алат 35 (от 44) ГГТ 31 (от 50)!
Не мога да се зарадвам още защото чакам да минат 4-5 месеца и да тестваме отново за антитела. Силно вярвам и се надявам, че ще имаме положителен резултат. Стискайте ни палци!
Това е от мен! Радвайте се на лятото доколкото можете в тази луда обстановка!

P.S. Моля, особено новите членове във форума - не приемайте написаното от мен като призив да използвате гъбите! Както виждате това явно е нож с две остриета! Повишаването на трансаминазите крие своите рискове, честно казано не съм очаквала такова развитие, но така се получи при нас, затова каквото и да искате да пробвате или както и да действате, моля, подходете като възрастни, здравомислещи хора! Успех на всички!
8
Общи теми / Re: Направен тест за Хепатит B (HBsAg)
« Последна публикация от Кагузаз - Юни 25, 2020, 08:49:41 »
Благодаря за информацията, хубав ден.
9
Общи теми / Re: Направен тест за Хепатит B (HBsAg)
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Юни 25, 2020, 08:44:57 »
Здравей,

Ако са изминали 3 месеца от рисковия контакт и резултатите са отрицателни, няма нужда да ги повтаряш.
Това, че стойностите не са абсолютна нула е нормално.
10
Общи теми / Направен тест за Хепатит B (HBsAg)
« Последна публикация от Кагузаз - Юни 24, 2020, 09:33:08 »
Здравейте, 3 месеца след последен контакт с възможно заразяване си направих изследване за хепатит б (HBsAg). Резултатът от изследването е следният - това са моите стойности 0.641   COI, а това са стойности за референция (0-0.9 Отр.);(0.9-1-0-Сива зона);(>1.0- Пол.). Аз съм на 26 години от мъжки пол. Интересува ме макар че интерпретацията на теста го определя като отрицателен, тази стойност не е ли висока. Необходимо ли е да повторя теста след няколко месеца? Ако не съм бил изложен на инфекцията, защо тази стойност е по-близо да 0.9, от колкото до 0. Към това изследване направих и за хив1/2, където резултата е отново отрицателен - това е моята стойност 0.368 S/CO, а това референтните (<0,9-Отр.)(0.9-1.0-Сива зона);(>1.0-Пол.). Осъзнавам, че този форум може би не е подходящ за този ми въпрос, но отново да попитам, това изследване за хив необходимо ли е да бъде повтаряно предвид резултата? Благодаря.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007