Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Здравни теми / Re: Биозин мама и др. помощници на имунната система
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 16, 2020, 20:13:42 »
Месо, риба, яйца ям, кокосово масло, слънчогледово олио (нерафинирано), зехтин,
въпреки че първите изброени пак ги дават не ок за ендо, но не искам да си докарвам анемия, количествата не са големи, не ям много след лапароскопията, бях отвикнала, после карах на супи, докато червата проработят пак като хората, но и не гладувам. Просто не мога много наведнъж. Не ям много плодове, в смисъл ям ги, но като количество не са много на ден - днес например съм изяла една смокиня (малка) и 1 праскова, зеленчуците са всеки ден, плодовете по-скоро на няколко дни веднъж ако се сетя или ако имам. Месото не е всеки ден, но почти. Рибата я ям по-рядко, на морските дарове ми излезе непоносимост на теста, и преди не съм им била фен, риба обичам.
Никога не съм била вегетарианец или веган, и свинска пържола ям. Просто не пържа и внимавам кое откъде е, няколко дни ядене на крак навън веднага ми се отразява негативно, но се случва.
Напълно прав си за фибрите, получава се противоречие, че хем това е препоръчителното хранене при ендометриоза, хем то е изключително дразнещо за червата, затова съм избрала нещо по средата.
2
Здравни теми / Re: Биозин мама и др. помощници на имунната система
« Последна публикация от anti-HBs - Септември 16, 2020, 17:51:13 »
А с чистото месо, масло, яйца, риба, морски дарове? Как стоят нещата... защото трябва отнякъде да си набавяш есенциалните мастни киселини.

Така като гледам прекаляваш с фибрите.. а те в големи количества ферментират и правят проблеми на червата.

Също е възможно да прекаляваш с фруктозата в плодовете. Много хора го подценяват и мислят, че всеки плод е полезен. Трябва да поемаш голяма част от калориите си през мазнини - така се борят автоимунните проблеми (а и не само)
3
Здравни теми / Re: Биозин мама и др. помощници на имунната система
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 16, 2020, 10:42:23 »
Не спазвам протоколи от лекари, по тяхно мнение или няма нужда от диети, или спазването им не би повлияло нито положително, нито отрицателно на двете ми основни хронични заболявания. Така че решението си е лично мое.
Не ям пържени храни, полуфабрикати, глутен (с изключение на тези с ниско съдържание като лимец и ръж), млечни, бяла захар. Правих си тест за непоносимост към храни, който като цяло съвпадаше с това, което бях спряла по усет. Без пластмаса, козметика и битова химия, заради потенциалния прием на ксеноестрогени от тях, доколкото е възможно, с пластмасата е голям зор, че тя е повсеместна, но поне да се ограничи, намали употребата й до минимум... В по-голямата част от времето си приготвям храна сама, използвам колкото може повече домашни продукти (плодове, зеленчуци от градината), пазарувам от биомагазини, стремя се към разнообразно меню в диапазона, който е позволен със сравнително редки изключения. Така например днес ще обядвам печен сладък картоф, броколи, карфиол и домашна краставица, но нямам дневен или седмичен график, гледам и да ям, каквото ми се яде пак в рамките на позволения диапазон, защото покрай хормоналните проблеми ми се гади често, от ендометриозата червата са много капризни и чувствителни, а някои здравословни продукти са доста дразнещи. Купих си книга за готвене по този начин - без глутен  и захар, следя какво качват и в специализирани групи като рецепти, ако нещо ми допадне, го правя.
4
Здравни теми / Re: Биозин мама и др. помощници на имунната система
« Последна публикация от anti-HBs - Септември 15, 2020, 22:53:19 »
Супер, но какво представлява тази противовъзпалителна диета... защото много хора спазват грешни режими, благодарение на лекари с доста ретро разбирания. На мен ми бяха предписали направо самоубийствен ХДР през 2014. И то “светила” гастроентеролози.
5
Здравни теми / Re: Биозин мама и др. помощници на имунната система
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 15, 2020, 15:41:33 »
От години съм на противовъзпалителна диета за ендометриозата, въпреки че според голяма част от лекарите нямало смисъл от това, вчера бях на имунолог да си получа резултатите за епщайн и разните други подобни, които се оказа, че съм изкарала и питах за този биозин, каза докторката, че не трябва нищо да взимам за имунитет, защото ще влоша фибромиалгията, която се отключи през последните месеци. Изписа ми две други добавки, ще ги видя какви са, не съм ги взела още.

П.С. Добавките са Триптозин и Флексофитол
6
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СДРУЖЕНИЕ „ХЕПАКТИВ”,

На основание чл. 22, ал. 3, вр. чл. 20 от Устава на Сдружение „Хепактив”, решение и възложение на Управителния съвет на сдружението от 14.09.2020г. свиквам заседание на Общото събрание на сдружението на 22.10.2020г., от 15.00ч., на адрес : София, ул. „Проф.Н.Михайлов” № 2, ет. 2, ап. 11, при дневен ред :
1.   Обсъждане и приемане на годишния финансов отчет на Сдружението за 2019г.;
2.   Обсъждане и приемане на отчет за дейността на Сдружението и председателя му за 2019г.;
3.   Обсъждане и вземане на решение за изменение в Устава на Сдружението, както следва :

-   Чл.32, ал. 2 да бъде изменен, както следва :
От : „Управителният съвет се събира на редовни заседания най-малко веднъж на два месеца, за да обсъди състоянието и развитието на сдружението.“ на : „Управителният съвет се събира на редовни заседания най-малко веднъж на три месеца, за да обсъди състоянието и развитието на сдружението.“

4.   Разни

Съобразно чл. 18, ал. 2 от Устава на сдружение „Хепактив” членовете на Сдружението могат да участвуват в Общото събрание лично или чрез представител, упълномощен с изрично писмено пълномощно да ги представлява на едно или неограничен брой заседания на Общото събрание. Едно лице не може да представлява повече от трима членове. Пълномощниците нямат право да преупълномощават с правата си трети лица.
 

София                     С УВАЖЕНИЕ :
15.09.2020г.                     /п/
                     /Силвана Лесидренска – председател
                     на Управителния съвет на
                     Сдружение „Хепактив”/
7
Здравни теми / Re: Биозин мама и др. помощници на имунната система
« Последна публикация от anti-HBs - Септември 08, 2020, 11:18:16 »
Мисля, че и в друга тема съм те питал, а може и да се бъркам, но да започнем от най-важното - с какво се храниш, ама колкото можеш подробно с количества? Какво ядеш и какво не..?

Много е важно какво "гориво сипваш" и дали си възпаляваш организма чрез храната, защото от там тръгват всякакви проблеми. Разбира се, не всичко тръгва от там, но можеш много да подобриш ситуацията. Много!
8
Здравни теми / Биозин мама и др. помощници на имунната система
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 04, 2020, 16:38:47 »
Здравейте, отдавна не съм писала... ще започна малко по-отдалеч... последно февруари месец нещата ми откъм хроничния хепатит бяха ок - виремия под сто хил копия (при положение, че беше милиони), ензими - в норма, мнение, че на този етап не е необходимо да се провежда лечение, само наблюдение, това добре. Само че нищо извън това не е добре - след направената ми лапароскопия за ендометриоза (която се доказа) и препоръки за бързо забременяване всичко тръгна стремглаво надолу и започнах да хващам всякакви вируси и бактерии. Започна една ужасна фибромиалгия, изпих сто антибиотика, та ревма фактор излизаше завишен, антистрептолизин, ту суе, все болна, все на лекарства, ту заради гинекологично кървене, ту заради поредна инфекция. Един омагьосан кръг. Започнах да търся причината за болките в ставите, които не минаваха с месеци. И дотук открих: уреаплазма, прекарани херпес-симплекс, Епщайн бар и цитомегаловирус, взеха ми натривка от букална лигавица да проверят дали са активни. Ако са, най-вероятно ще ме лекуват с някакви имуностимуланти, за които навремето ме предупреждаваха да внимавам и да не приемам в никакъв случай, че не се знае как ще реагира хепатитът... Обаче и така не става. Лекувам едно, появява се друго. Затова искам да попитам имате ли опит, информация за Биозин мама и възможно ли е да се приема без да навреди, тъй като единият имунолог това ми препоръчва, уреаплазмата ще я трепя с пореден антибиотик. Отделно непрекъснато правя кисти на жълтото тяло, просто е въртележка. Има и още една въртележка и тя е, че лъвът не се интересува какво става откъм опашката му или всеки лекар си изписва нещо, без оглед какво ще каже по въпроса специалистът - хепатолог или обратното и се получава едно непрекъснато въртене сега кого да слушам, кой колко разбира, не винаги има как да се пита за всяко нещо, то трябва само на телефона да спи докторът при всичко, което до момента са ми изписали... опитът ми показва, че никой нищо не съобразява, въпреки че непрекъснато повтаряш каква е ситуацията... та така, затова разчитам на опитните и по-знаещи от мен тук да дадат мнение. Мерси
9
Предстои ми лечение / Re: А сега накъде...нужда от съвет
« Последна публикация от eli36 - Септември 03, 2020, 09:59:41 »
Благодаря за насоките. Дано успея да изчистя дроба и да отслабна. :love5:
10
Предстои ми лечение / Re: А сега накъде...нужда от съвет
« Последна публикация от anti-HBs - Август 28, 2020, 22:10:17 »
Моите "правила" са - прясно месо (предимно свинско мазно, врат например и мазно телешко), яйца, масло, зрели млечни продукти, всичко това с минимална термична обработка, както и доста зеленчуци. Почти никакви ориз и картофи (много подценявана е вредата им.. страшно много се пълнее от тях). Черен хляб по малко и рядко, иначе почти нищо с бяло брашно и захар. Никакви сладки напитки, главно вода и никакъв алкохол почти (бяло вино чат пат само по малко). Никакви пакетирани храни (което е главно джънк) и колбаси. Плодове от тези с по-малко захар, а от другите рядко и по малко. Но на мен този режим не ми е проблем, защото обожавам месо, масло и яйца. Така свалих 30кг за 2 години и си изчистих черния дроб, както и си нормализирах липидите в кръвта и захарта.
"Вдъхновен" е новият ми начин на живот от тук -> http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

Дано ти е от полза, но не прави нищо без да си следиш показателите :)


Копирам ти нещо, което съм писал преди 3 години на друг потребител с подобен проблем, дано ти е от полза.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007