Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Автоимунен хепатит / Re: Първичен билиарен холангит
« Последна публикация от peni - Днес в 16:35:10 »
Здравейте, отдавна не бях влизала във форума. По отношение на храната- без пържено, без мазно, без алкохол. Оттам нататък желателно е без глутен, въглехидрати, захар, шоколад не. За подробности, ще пиша на мейл.
2
И аз се храня така - като съм спрял и плодовете, с изключение на горските. Растителни мазнини не ползвам, само животински. Подслаждам малко само с еритритол. Мед не ям. Никакви хлябове, много рядко по 1 филия лимец. Млечни продукти само зрели - сирена, кисело мляко,
хубаво зрели кашкавали. Кафето чисто без млека и сметани. Газирани и алкохол не съм близвал. Пържено ям, но да не е с брашно оваляно. Бобови почти не ям. Въглехидратите са ми до 35-40г на ден макс.
3
Спира бял хляб, захар, сладкиши, ориз, картофи. Това общо взето.

4
Системата за лечение в България / Re: Ваксина за COVID-19 и хроничен хепатит
« Последна публикация от hristo_gb - Февруари 25, 2021, 21:28:07 »
В крайна сметка ще има ли втора доза, постоянно различни неща ми излизат тук и там?
5
Моята история / Re: Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения
« Последна публикация от anti-HBs - Февруари 25, 2021, 13:39:58 »
Здравей,

Мисля, че можеш да разучиш дали не би било добре да се вкл изопринозин, тъй като той е подходящ при пациенти, които са в посока изчистване на австралийския. Говори със своя лекар относно това.
За бебето - ако майката е с вирусен товар под 1млн по време на раждането, НЕ се нуждаеот имуноглобулин, ваксината е достатъчна. Това, че глобулина е вреден за бебето са пълни глупости.

Съжалявам, че пиша в чужда тема, но понеже при мен се забелязва понижаване в количествения... и то май се формира тенденция. Дали да не започна и аз изопринозин или е рано за такива акции?google pics free

6
Системата за лечение в България / Re: Ваксина за COVID-19 и хроничен хепатит
« Последна публикация от anti-HBs - Февруари 25, 2021, 12:59:39 »
Ваксинирах се вторник 23.02.2020 в 14:00. Вечерта около 23:00 започнаха симптомите - главоболие, треска 38-38.5, болки в мускули, стави, кръст, гръб, очи. Пълен комплект от реакция на имунната система. Трудно спах през нощта, почи не спах. На сутринта започна възстановяване - през деня бях леко отпаднал, но вечерта и през нощта ми нямаше нищо. Днес, по-малко от 48 часа след ваксината, вече съм в топ кондиция. Това "мъчение" е малка цена за защитата, която ще получа след 21 дена. По-добре ден и половина контролирана мъка, отколкото 2-3 седмици с неясен край.

На 5 май ми е втората доза, ще докладвам и тогава :)
7
Здравейте. Имам въпрос, насочен към тези, които са били на алтернативна терапия или имат познания в областта.
При приемане на имуностимуланти и имуномодулатори каква е обикновено схемата за прием и почивка между курсовете и изобщо има ли такава? Наясно съм, че всичко е строго индивидуално според лекуващия се, но все пак има ли някакво "златно" правило. Изчела съм доста информация от различни източници, но тъй като билките не са обект на по-сериозни и мащабни изследвания, но също от друга страна имат широко приложение, не съм попадала на обособена информация относно техния прием при различни заболявания. Чела съм, че е препоръчително за всеки 6-7 дневен прием да се прави по 1 ден почивка и обикновено това е схемата, по която аз приемам билките и витамините си. Като в рамките на 1 година се е случвало мисля, че 2 пъти да попрекъсна приема на каквото и да е в продължение на месец, а други билки съм приемала еднократно и след това преустановявала приема им след 1-2-3 месеца, но бих казала, че не са чак толкова силни. Относно витамините знам, че има такива, които винаги могат да се пият, тъй като приемът им чрез храна може да не е достаъчен, а други се пият докато не се възстанови липсата им. Случаят с билките обаче според мен е различен и при една активна борба с хепатита, трябва ли да има по-продължителна почивка, за да не отслабва стимулиращото им действие или по-скоро е добре да се приемат продължително, тъй като билките обикновено работят чрез наслагване в тялото и се изисква по-продължителен прием, отколкото на лекарства? От друга страна, ако билките са доста мощни и се приемат по-големи количества за месец-два и със същия период от почивка, то това няма ли да стимулира на макс имунитета на всеки 1-2-3 месеца, при което може да се получи ненужно напрягане? Надявам се въпросите и разсъжденията ми да не са объркващи. Ще се радвам на споделен опит и при възможност източници, препочъващи съответния начин на прием. Благодаря!  :girl_in_love:
8
Моята история / Re: Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения
« Последна публикация от positivevibes - Февруари 24, 2021, 18:37:29 »
Няма нужда, тъй като аз някъде бях попаднала на гайдлайни от доста страни и организации и си бях записала основните неща, които ме интересуват в моя случай. Един от тези гайдлайни твърдеше, че пациенти под 30 год, ако нямат фиброза, не подлежат на спешно лечение и може да се проследяват показателите. И така ми хареса този конкретния. :girl_in_love: Иначе в България ме притеснява, че понякога какво пише като гайдлайн и какво се случва на практика, са две различни неща.. дано да греша.
9
Моята история / Re: Моля споделете ако вашата история е подобна
« Последна публикация от ЛилянаЗард - Февруари 24, 2021, 16:23:01 »
anti-HBs -Поздравления за ваксинацията, Вероятно с АЗ- тъй като това има масово. На 15 ден ще започнете производство на ИГг. И аз вероятно скоро ще се ваксинирам. Мисля че скоро ще всички ще е принудят да го направят по различни причини. Аз изчетох листовките на всички ваксини - и всички са ок. Има някой групи заболявания където мове да има предпочитания, но специално за Хеп Б, които не е на имуносупресия или трансплантация- всички са ок
10
Моята история / Re: Борба с хепатит Б чрез алтернативни лечения
« Последна публикация от ЛилянаЗард - Февруари 24, 2021, 16:17:00 »
Не мога да отговоря на въпросите за лечение. Аз самата не съм на терапия за сега. При Ф1- няма правило че трябва да се започне лечение. Гледат се, вирусен товар, ензими и степен на фиброза заедно. Но ако има доказана цироза, тогава се започва лечение директно, без да се гледат ензими и вирусен товар. Мога да Ви изпратя американските гайдлайни, който са близки до европейските но не знам как да ги прикача.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007