Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Моята история / Re: Хроничен или остър Хепатит Б
« Последна публикация от Боян Спасов - Юни 18, 2019, 01:57:28 »
Тук идва момента, в който трябва да разговарям с родители си, за да направят съответните изследвания - също труден разговор.

Не си направил никакво престъпление. Просто си се заразил.
Ти си познаваш родителите най-добре и ще намериш подхода.
Не се колебай да ги информираш.
Имуноактиваторите е добре да се приемат, само ако ползата от тях надвишава риска.
Както подчерта Силвана, при теб няма основание за употребата им на този етап.
Стискам палци ! :)
2
Здравей,

За да си сигурен, че не си карал никога хепатит, или пък нямаш скрита инфекция, е редно да пуснеш и тези маркери:anti-Hbs, anti-Hbс.

Ако всичко е отрицателно, сложи ваксина. Това, че вирусът не е предаден тези 4 години, не означава че няма да стане в бъдеще. И вземете мерки за съпругата ти, трябва да направи редица изследвания, за да се види какво става с черния й дроб и дали има нужда от лечение.

Аз ви съветвам да се насочите към София, д-р Балабанска от Токуда, когато имате физическата възможност. За съжаление опитът на други пациенти с лекари от Пловдив е недобър.
3
Превенция и заразяване / Re: За яденето на салата от една чиния
« Последна публикация от edna_ot_vas - Юни 17, 2019, 17:05:16 »
По отношение на заразяването знам, че има и значение дали си с отрицателен антиген или положителен...
аз съм с отрицателен, но изтръпвам, когато някой от родата, който не знае за диагнозата ми, реши да ми дояде салатата или да си сложи от моя гланц за устни, който съм използвала преди половин час, помоли ме да си пийне глътка от моето шише с вода и т. н., на което не знам как да отговоря, те казват:"Не сме гнусливи и сме си близки" или "В моя клас 15 човека пият от едно шише"....
4
Здравейте , искам да споделя накратко моята история и ако може да ме посъветвате как да постъпя.
Скоро разбрах че жена ми е носител на хепатит B. След като забременя и направиха задължителните изследвания се оказа че е носител на хепатит B. Тъй като караше много тежка бременност и бяхме много притеснени да не загубим бебето мисълта за хепатита оставаше на заден план , но всичко мина нормално и бебето се роди здраво. В последствие след доста задълбочени разговори тя ми сподели че като дете са я заразили с хепатит от инжекция , лекувана е няколко години и доктора казал че за него тя вече е излекувана и от 25години си следи само чернодробните ензими и за сега всичко е нормално. Притеснявала се е от реакцията ми и за това  не ми е казала в началото. Аз имам мое мнение по този въпрос но трябва да гледам за напред какво може да се направи по въпроса че няма как да върна времето назад.
Роден съм 1980г. и доколкото знам този набор не сме ваксинирани за хепатит B и не съм боледувал от хепатит ,  което ме кара да мисля че сигурно и аз съм се заразил. Тъй като зная много малко за хепатита при профилактичния преглед на кръвната картина помолих да ми направят изследване за хепатит B. Изследваха ми HbsAg и резултата е  : HbsAg 0.34 S/CO < 1.0 /-/ отр.; > 1.0 /+/ пол.  , до колкото разбирам щом стойността е по малко от 1 този показател е отрицателен. След като не съм ваксиниран и не съм боледувал от хепатит предполагам че нямам изграден имунитет а имам полов контакт с жена ми повече от 4 години , което ме кара да мисля  че и аз съм станал носител.  Общо взето съм доста объркан …….
В тази връзка бихте ли ме посъветвали как да постъпя и ако може да ми препоръчате добър доктор в Пловдив който да ме прегледа , да ми назначи необходимите изследвания за да разбера дали съм болен и ако е необходимо да пристъпя към лечение или ваксиниране.
5
Моята история / Re: Хроничен или остър Хепатит Б
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Юни 17, 2019, 15:48:30 »
Ох, това е родителите е доста тегаво като цяло, дано мине по вода, успех ти желая :)
Хубаво е майка ти да се изследва, даже направо задължително.
Ако сте от София, можеш да я доведеш да я изследваме безплатно в Чекпойнт-а.
6
Моята история / Re: Хроничен или остър Хепатит Б
« Последна публикация от Fightforlife - Юни 17, 2019, 15:36:56 »
Благодаря ти, Силвана, за изчерпателния отговор!
Изключително радостен ме прави факта,че има хора като теб и всички други регистрирани във форума или свързани под една или друга форма с вашата организация. Хора, които на първо място са готови да споделят за заболяването си и също така търсещи съвет,помощ или било то някой с който да споделят. За по-малко от 2 седмици мога да кажа,че успях да изчета и понауча доста за това вирусно заболяване. Без наличието на такава информираност, лично аз бих се чувствал "на тъмно" и изолиран, тъй като познанията за Хепатит Б, било то и в част от лекарските среди са меко казано нищожни.

Ще продължавам да си пускам изследвания на всеки 6 месеца,може и 1 год, не съм решил още. Тук идва момента, в който трябва да разговарям с родители си, за да направят съответните изследвания - също труден разговор.

Поздрави и успех на всеки един в собствената му борба!
Петко
7
Моята история / Re: Хроничен или остър Хепатит Б
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Юни 17, 2019, 15:01:57 »
Здравей, Петко,

Това е една от фазите на хроничния хепатит В ( т.нар. окултен, или скрит):

HBsAg-отрицателната фаза се характеризира  със загуба на HBsAg и наличие на антитела за HBсАg (anti-HBc), могат да бъдат засечени и антитела за HBsAg (anti-HBs). Тази фаза е известна и като „окултна инфекция‘‘. В много редки случаи, отсъствието на HBsAg може да бъде свързано с нивото на чувствителност на използвания тест. Пациенти в този стадий показват нормални стойности на АЛАТ и обикновено (но не винаги) – неоткриваем вирусен товар. HBV DNA (или cccDNA) често се открива в черния дроб. Загубата на HBsAg преди да се стигне до цироза обичайно значи минимален риск от появата на такава или на рак на черния дроб. Ако обаче, пациентът е развил цироза преди HBsAg да изчезне, все още има опасност от развитие на чернодробен рак, затова регулярните лекарски прегледи трябва да продължат. При пациенти в такава ситуация имуносупресията (например поради онкологично заболяване) може да доведе до реактивация на вируса. В допълнение, всички близки роднини и сексуални партньори на хора с хронична HBV инфекция трябва също да се изследват (HBsAg, anti-HBs, anti-HBc) и ако резултатите им са отрицателни – да си поставят ваксина срещу хепатит В.
https://www.hepactive.org/article/pette-fazi-na-proticane-na-hronicnia-hepatit-v

-ти имаш количествен HbsAg, единия ти резултат е 2.8, другия е 45 единици.
-вероятността да инфектираш някого е минимална, но е хубаво хората, с които имаш сексуални контакти да са ваксинирани, защото хепатит В е навсякъде, може да се инфектират и от друго място, така че като цяло аз на всекиго ще препоръчам ваксинопрофилактиката
-ако искаш си направи Фиброскан, можеш и да се конслутираш с д-р Балабанска по отношение на изопринозин и т.н. макар че ми се струва, че при теб е напълно излишен: ти си с окултен хепатит, нямаш вирусен товар и австралийският ти антиген е изкл.нисък. И да пиеш стимуланти, те на какво ще въздействат? :)

Хубаво развитие, с две думи, изтеглил си дълга клечка. Това, което трябва да направиш е да се следиш веднъж, два пъти в годината (в зависимост от финансовата ти възможност), и да спреш да се  тревожиш.
8
Моята история / Re: Хроничен или остър Хепатит Б
« Последна публикация от Fightforlife - Юни 17, 2019, 13:48:27 »
Здравей Силвана,

Финалните резултати при мен от Софиямед:

HBsAg-CLIA:2.8 IU/ml > 0.05 (качествен)
Anti-HBC Total - положителен
Билирубин-общ-14.3
Билирубин-директен-2.9
АСАТ-23.1
АЛАТ-27.5
ГГТ-28
HBV DNA – не се открива
Беше ми пуснат също HBeAG и Anti HBe, но не мога да видя никъде резултатите. Звънях преди малко в болницата, но ми казаха,че всичко е вписано в епикризата.

ОКОНЧАТЕЛНА ДИАГНОЗА: ХРОНИЧЕН ВИРУСЕН ХЕПАТИТ Б
Сега на 6 месеца ми казаха,че трябва да пускам изследване за вирусен товар

Допълнително миналата седмица си пуснах в друга лаборатория следните:

HBsAg       45.0 Положителен       S/CO     < 1.0 Отрицателен; > 1.0 Положителен
anti HBc-IgM       < 2.0 Отрицателен       U/mL     < 10 Отрицателен; > 10 Положителен
anti-HBs       < 3.0 Отрицателен       mIU/ml     < 10 Отрицателен

Няколко въпроса свързани с резултатите:
1. Има ли смисъл да пускам отделно HBeAG и Anti HBe и какво биха ми показали те? Също HBsAg количествен?
2. Каква е вероятността да заразя човек чрез слюнка или полов контакт при неоткриваем вирусен товар?
3. Биопсия или фиброскан - попитах и ми казаха,че не е нужно за момента. Има ли смисъл да си запиша час при д-р Балабанска и да мина фиброскан?
4. Прием на имуностимуланти - има ли смисъл такова приемане (пример:котешки нокът + изопринозин)

Благодаря предварително,
Името ми е Петко
Поздрави!
9
Останали са ми 6 таблетки Зефикс. Ако някой, има нужда, мога да му ги пратя.
10
Моята история / Re: Хроничен или остър Хепатит Б
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Юни 14, 2019, 19:50:06 »
Като имаш всички изследвания, те съветвам да направиш един пост с всички тях, и тогава можем да ги обсъдим. Честно да ти кажа се обърках вече :)
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007