Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
През последните няколко дни получихме редица сигнали от притеснени пациенти с хроничен хепатит В, които са на лечение с Тенофовир Полфарма (Tenofovir Polpharma), и които констатират неговата липса в аптечната мрежа в цялата страна.

За целта, ние се свързахме с фирмата - притежател на разрешението за употреба с молба да ни бъде предоставена информация на какво се дължи проблема, както и в какъв срок се очаква той да бъде разрешен. До този момент не сме получили официален отговор, но според различни източници, се касае за производствен проблем, като се очаква доставките да бъдат възстановени през третото тримесечие на годината.

За пациентите е от изключително значение да не прекъсват своето лечение, ето защо, биха могли да приемат като терапевтична алтернатива Тенофовир Зентива (Tenofovir disoproxil Zentiva), Тенофовир Майлан (Tenofovir disoproxil Mylan), Тенофовир Сандоз (Tenofovir Sandoz) или Вирофоб (Virofob). За първите два медикамента - Майлан и Зентива получихме уверение, че има достатъчно наличност от тях в аптечните складове, за останалите два нямаме информация.

Свързахме се и с представител на Националната Здравноосигурителна Каса, който ни уведоми, че са били известени за проблема от фирмата - притежател на разрешението за употреба, и са издали указания към Районните Здравноосигурнителни Каси и личните лекари.

Пациентът следва да се обърне към специализираната комисия, издала протокол 1С за отпускане на скъпоструващо лечение (т.е. да се свърже с гастроентеролога, който следи хроничното му състояние), за да бъде написан нов протокол. Изборът на медикамент става по преценка на медицинския специалист.

Важно: Активната съставка и нейната доза са абсолютно еднакви във всички гореизброени терапевтични режими, което означава, че замествайки един медикамент с друг, лечението няма да бъде компрометирано.

От своя страна поемаме ангажимент да ви информираме своевременно, щом доставката на Тенофовир Полфарма бъде възстановена.

Ако имате допълнителни въпроси, може да се свържете с нас на 0988 722 988 или office@hepactive.org.


Източник: https://www.hepactive.org/news/na-vnimanieto-na-pacientite-s-khepatit-v-ochakvan-nedostig-na-tenofovir-polfarma
2
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« Последна публикация от Боян Спасов - Март 31, 2020, 15:46:13 »
Здравей  :smile:
Аз например си чакам заразяването с коронавируса  :smile:
Вчера говорих с приятел от Австрия, който е болен заедно с цялото си семейство.
Изкарват го относително леко. Той го описва като среднотежък грип.
3
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« Последна публикация от terpo - Март 29, 2020, 11:02:31 »
Как сме колеги?
Нещо ново?
4
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 27, 2020, 20:34:59 »
Добре, важното е, че всичко е наред.
5
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« Последна публикация от des_iv - Март 27, 2020, 13:48:12 »
Благодаря ви много за  отзивчивостта.Преди малко говорих с д-р Кръстева от Св.Иван Рилски,та тя ми каза,че Полфарма местили заводите си,но я уверили,че има осигурена наличност до май месец. Не знам защо тук се получи така,но тя ми изпрати една опаковка,а следващия протокол ще бъде за тенофовир на Майлан.
6
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 27, 2020, 10:20:46 »
Какъв е отговорът от аптеката - няма в  складовете или какво? Ние бихме могли да се свържем с фирмата - вносител, но ни трябва повече информация. Също така можем да съдействаме да изпратят опаковка полфарма към конкретна аптека в Сливен, за целта трябва да ни изпратите (не тук, на мейла) или сканиран самия протокол или да ни напишете номер на протокола и трите Ви имена. Пишете на hepactive@hepactive.org аз ще задвижа нещата.
7
Общи теми / Re: В аптеките няма тенофовир!
« Последна публикация от des_iv - Март 27, 2020, 09:16:27 »
Здравейте,нов потребител съм,от година съм на лечение  с тенофовир  на полфарма,но този месец го няма по аптеките.Знаете ли нещо по този въпрос?
8
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« Последна публикация от des_iv - Март 27, 2020, 09:10:17 »
Извинявам се за грешката.За тенофовир става въпрос.
9
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« Последна публикация от des_iv - Март 27, 2020, 09:03:20 »
В град Сливен, в аптеки Марешки,и в много други.Вчера пак ходих и ми казаха,че има на Майлан.
10
Общи теми / Re: В аптеките няма виреад!
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 26, 2020, 18:08:55 »
За кой град и коя аптека става на въпрос? Проверихте ли в други аптеки?
Аз лично взех своя тенофовир полфарма преди няколко дни без абсолютно никакви проблеми.
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007