Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Юли 18, 2018, 21:51:41 »
Хм, разбирам, явно правилата са се сменили за месец и половина. Ако доплащането е 50 лв, е ок. За престоя за биопсията имах доплащане от 150 лв, а ми казаха, че ще е безплатно.  Утре ще си взема направление от личната за хоспитализация, за да си направя нов тест понеже нямам право на болнични и отпуски и това ми е шансът, макар и в др. град, да отделя три дни.
12
Няма да се проследяваш на три месеца, нали това  се   опитвам да ти кажа :)
Наскоро влязоха нови правила, че проследяването е на 6 м. то и по-често е абсолютно безсмислено.
Доплащането от 50 лв в Токуда за мен е абсолютно оправдано, защото  иначе всички изследвания са ти безплатни, в Рилски ще те карат да плащаш даже пикочна киселина  :girl_wink:
13
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Юли 18, 2018, 11:34:11 »
За оплакванията - заради тях постъпих и казаха, че хепатитът понякога дава стомашни оплаквания, когато е активен. Докато лежах в болницата, имаше и други с хепатит, които споделиха за подобни оплаквания. Лекарите първо изключиха други причини и тогава се насочиха към хепатита. Лекуващата от Токуда каза, че като започна лекарствата, натискът и оплакванията ми ще изчезнат. Щом ПСР-ите са само два пъти годишно по каса, значи така и така ще плащам още два, за да ме проследяват на всеки три месеца, както искат.. Благодаря за инфото за болниците! За ендометриозата обиколих 6-7 болници през последната година. Всички са против операция и хормонална терапия и както казах, ме посъветваха да отида, като "се оправя".
В Токуда има и доплащане, понеже е частна болница. Това е другата причина да искам да се прехвърля, защото може би ще ми идва нанагорно. Обаче ако е по-добре да седя там, ще плащам... все пак здравето е на първо място. Ако си направя ПСР, ще споделя новия резултат.
За лекарствените взаимодействия - прочетох, че Золофт и бял трън не се препоръчват като комбинация, а аз откога си ги комбинирам... иначе като питаш гастроентеролога, той казва "Питай психиатъра", като питаш психиатъра, той казва: Питай гастроентеролога". Същото е и при гинеколозите  :laugh:

П.С. Сега се занимавам активно с този хепатит, но по принцип му обръщам внимание едва от началото на тази година, като се появиха оплакванията. Преди това съм се сещала на няколко месеца веднъж, че изобщо имам такова нещо. Не ми пречеше, не създаваше проблеми и си съжителствахме мирно. Затова, не смятам и занапред да ми заема целия живот.

Поздрави
14
Аз нямах реално физически оплаквания, с изключение на т.нар. паяци, които изчезнаха след няколко години лечение (това са характерни за хепатита мънички спукани капиляри, които се появяват по лицето или тялото). Не съм имала проблеми и със самото лечение, до момента. От няколко дни съм на генерик  и се надявам все така да нямам проблеми.
Тези твои оплаквания много ми напомнят на нещо свързано с червата-гастрит, колит, не ми приличат на хепатитни симптоми. Обяснила ли си за тях на лекарите в Токуда, може би имаш нужда от допълнителни изследвания и лекарства?
За връщане в Иван Рилски изобщо не те съветвам, там са сто пъти по-заети лекарите, така че ако мислиш, че ще получиш по-голямо внимание-няма. Затова има форум- да си помагаме тук, доколкото е възможно.
За ПСР-имаш право на 2 ПСР по клинична пътека на година. Ако искаш се свържи с Токуда и ги питай дали трябва да  правиш сега преди старта на лечението и ако да, за кога могат да те запишат. В друга болница можеш, но тя трябва да  е една от тринайсетте в страната, които имат право да работят хронични хепатити https://www.hepactive.org/article/centrovete-za-lecenie
За маникюристката-гледай дали дезинфекцира добре преди и след теб инструментите. Моята ползва това https://zhivas.com/zhivaheks-sprey-md и аз я карам буквално да олива инструментите с дезинфектант преди мен, защото не искам да ми предаде нещо допълнително.
За антидепресантите ти писах-лекарят трябва да ти каже. По принцип е било редно да споделиш с него всички лекарства, които взимаш, за да знае, ако има противопоказания.
Относно ендометриозата-хормоналното лечение ще навреди на черния дроб доста, така че прецени сама какво да правиш. Отиди на две, три мнения, преди да предприемеш каквото  и да е било. Черният дроб може да понесе упойки и антибиотици, но с дългосрочна терапия с хормони доста ще се обремени.

15
Моята история / Re: Десятката
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Юли 18, 2018, 08:36:50 »
 :love5:
16
Моята история / Десятката
« Последна публикация от tetibulka - Юли 17, 2018, 21:12:06 »
Снощи си дадох сметка, че минаха ДЕСЕТ години откакто осъзнахме, че нещо много не е наред с Краси, и се оказа, че е хроничен Хепатит С.
Много дълъг път. И труден. И ни промени тотално.
Живи сме, даже и сме здрави вече година и половина.
Добре, че ви имаше.
Благодаря, че ме подкрепяхте, когато падах лошо.
17
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Юли 17, 2018, 20:57:59 »
Много топло посрещане, благодаря :flowers:
Тоест, да разбирам от написаното, че в момента ПСР не ми се полага, но ако искам, мога да си направя? Ако все пак реша да си го направя, може ли да стане с направление за хоспитализация от София за друг град, защото ще заминавам след няколко дни и докато се върна, ще ми стане резултатът? Постоянното ми местоживеене се води в София, но искам да го направя в друг град, защото сега ще разполагам с време за това... в протокола пише "проследяване на 3 месеца"
Силвана, мисълта от страшните ефекти на лекарствата може би е по-страшна и от самите тях, но това е едната страна на нещата - другата е, че може да съм по-добре, не само като показатели, но и като чувство и в този ред на мисли, след старта на приема, ти по-добре ли се чувстваше, имаше ли оплаквания преди това, които ти изчезнаха? Много ще се радвам, ако това подпиране вдясно се махне, че не мога да дишам, особено седнала в колата, явно притискам и ми е добре най-вече легнала или права.

Не съм само на вода и ябълки, но внимавам доста, защото в противен случай натискът се засилва ужасно и ми се дразни много стомахът, както казах в началото, непрекъснато ставам като със стомашен вирус с гадене, плющене на червата, болки режещи и като премине действието на дразнещата храна и уцеля по-подходяща,  намаляват и оплакванията, така че по-скоро заради това въведох диетата... за алкохол изобщо не страдам, и без това не обичам, ноооо много ми се ядат пържени картофи!!! ... Ходя на маникюр и се надявам маникюристката ми да стерилизира достатъчно добре инструментите. Когато разбрах в началото, ходех при друга, която престана да ме обслужва и се изследва. Не беше заразена. Видях какво е да кървя до припадък и никой да не иска да се наеме да ми помогне, защото съм с хепатит...

За мен е проблем липсата на комуникация с лекарите. Ето днес ме оставиха без яснота какво правим с протокола, въпроса за ПСР също го зададох и получих само няколко пъти отговор как ще се чуем след малко и не стана нищо... Затова обмислям да се върна пак към Иван Рилски и да забравя за Токуда...
Антидепресантите мога ли да ги продължа, защото и те са ми важни?
Остава неясен за мен и гинеколозите, с които се консултирах вече и въпросът може ли да се оперирам от ендометриоза, докато хепатитът се вихри или докато приемам лекарства, съответно това е свързано с упойки, антибиотици, възстановяване и т. н. Още умуват. Планът спрямо тази ми диагноза би трябвало да е операция и бърза бременност преди връщане на кистите, но със сегашното състояния на хепатита този план отпада, изкуствената менопауза е алтернативата, която също не може да се приложи за мен, заради натоварването на дроба от хормоните, а то друга опция няма. Затова засега си живея с кисти, с болки и с надежда. И със сънища за пържени картофи  :dance: :yahoo:

П. С. Благодаря за поканата18
Кърми!Кърми!Кърми!

Това е най-доброто, което можеш направиш за детето си. Няма да го заразиш, то е ваксинирано. Не се притеснявай :)

19
Здравей,

хепатит В е обикновена болест, като всички останали. С внимание и проследяване на състоянието (с годините вероятно ще започне да ти пука все по-малко за профилактичните прегледи и изследвания), човек има нормален живот и здраве, неразличаващи се по нищо от животът и здравето на останалите, не-хепатитни жители на тая Земя.

Така че, искам да ти кажа няколко неща:

1. след като в протокола пише тенофовир зентива, това ще получиш. Няма да бъде Виреад. Той си е Виреад и в момента има доплащане от 200+ лв за него. Всички минаха на генерици (аз бях на лечение 8 г. с Виреад, но от седмица съм на друг генерик) и не съм умряла :) Няма и да умра,  просто това са глупостите на Касата, с които се борим от време на време, но се свиква.

2. котки и комари не пренасят заболяването

3. почни приема на лекарството поне 2 седмици след като си го взела от аптеката. Не е нужно да е в болница, това са остарели глупости. Почвай смело у вас, ти си прецени по кое време на деня-сутрин, вечер, но да си спазваш часа.

4. Ф2 не е драматичен резултат, не се притеснявай или губи излишно време да се ядосваш или обвиняваш, че не си го ''хванала'' по-рано. След няколко години лечение ще се върнеш вероятно до Ф1. Поне така се случва с голяма част от хората. Когато няма вирус, фиброзата намалява.

5. хубаво е да мернеш нивото на вируса преди лечение, макар че не е задължително. Така или иначе ще ти го измерят на 6-ти месец след старта на лечението, и тъй като ще пиеш мощен медикамент, се очаква вируса да почне бясно да измира. Така че прецени дали ти се дават тия пари, можеш да си купиш някоя прекрасна рокля с тия пари, да поглезиш душата и тялото, и да си изчакаш полагащия ти се пср по Каса.

6. можеш да шофираш без проблем, аз не слизам от колата.

Не се шашкай, дишай дълбоко, успокой се, всичко ще бъде наред. Води си съвсем нормален начин на живот, не пощтръклявай да ядеш само ябълки и да караш на вода, храни се както си се храниш, може да си пиеш по чашка винце/бира от време на време, абе с две думи-ти си си здрав човек и не е нужно да изпадаш в крайности. Имаш един вирус в кръвта, дето ще го изтребеш за нула време (като ти гледам вирусния товар ще е бая бързо) и това е. Нито ще можеш да заразиш някой (ако от това се притесняваш), нито пък си длъжна да казваш на някого за диагнозата си.

п.с. ако си от София, си добре дошла да се видим на някоя от регулярните групи за пациенти, които правим. Обменяме идеи, новини и си приказваме като стари баби за болежките. Много е забавно :)

Силвана
20
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Юли 17, 2018, 15:49:50 »
Ето ме отново. Както обещах, ще дам малко повече информация:
Окончателна диагноза: Хроничен вирусен хепатит Б, HBeAG отр., Метавир A1Ф2
Резултат от биопсията - В хепатоцитите не се намират големи дегенеративни промени- вкл и мастна дегенерация- фокално се установява лекостепенна вътреклетъчна холестаза
Порталните пространства са леко разширени- с портална и начална перипортална фиброза- изхождат единични къси и тънки, непълни фиброзни септи. В трактовете възпалителната инфилтрация е мононуклеарна, умерено изразена, без интерфейс-хепатит, а интралобуларно се намират единични инфламаторни огнища. Хистологична картина на хроничен хепатит с лекостепенни хистологична активност и стадий на фиброзиране - Metavir A1F2
PCR количествен - 60837.63 IU/ml, 499476.99 s/ml - от 02. 2018 г.
Асат - 33, Алат - 53
Придружаващи заболявания: Ендометриоза
Покрай абразиото ми направиха нови кръвни преди три седмици и резултатите са: Алат-63, Асат - 87

Ако нещо важно съм пропуснала, ще го добавя.
Сега искам да попитам дали имам право да си направя пак PCR по каса и ми е важно да знам дали може да е извън София, ако съм с постоянен софийски адрес?

Иначе нищо не свърших с този протокол. Върнаха ме и личната лекарка, и от касата, от болницата още мълчат, а звънях два пъти. Проблемът е, че кодът, под който е вписан Тенофовир Зентива, вече е невалиден, от касата объркано ми обясниха,че имат нова наредба за кодовете и трябва да се анулира този протокол, да се направи нов, обаче лекарката, която го е съставила, можела само да го промени, а аз не съм я виждала никога досега...  обадих се на лекуващата, тя щяла да провери, според тези от касата трябвало да ми се изпише друг Тенофовир, обяснението е, че вече нямало зентива, а са внесени на други производители, направо не знам. За днес нервите ми свършиха под дъжда, и разбира се, при два дни скитане сред болни, макар и с маска, успя да ме хване вирус :sick:
Не знам дали да не оставя природата да се справи както може, както съм с отрицателен антиген... дали има смисъл цялото това нещо или ще ми докара повече проблеми, отколкото имам в момента?
Знам, че никой, освен мен, не може да реши дали да се подложа на терапия, но не мога да преценя кое е по-малкото зло. Какво мислите, като видяхте резултатите ми?

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007