Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Моята история / Re: Здравейте и от мен ..
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Януари 16, 2019, 07:21:50 »
Ако се насочиш към специализирана клиника в София, както аз те съветвам, ще те хоспитализират и направят всички изследвания безплатно, включително ПСР. Ще трябва само да си платиш леглоден-а в болницата, което е 5.80 или около 18 лв общо.
От изследванията, които си пуснал до момента и за които си дал не малка сума пари нищо по-специфично не се разбира.


22
Моята история / Re: Здравейте и от мен ..
« Последна публикация от Hepa B - Януари 15, 2019, 14:43:38 »
Да съгласен съм ,понеже вирусния товар бил скъп(думи на лекаря ) ми каза че и това е начин да разберем дали е активен ,но единственото което разбирам от тях е че съм с хроничен хепатит ..
23
Моята история / Re: Здравейте и от мен ..
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Януари 15, 2019, 14:38:06 »
Здравей,

От тези изследвания почти нищо не може да се каже, очевидно си със хроничен хепатит В, трябва да ти се направи вирусен товар и биопсия/еластограф, за да се види какво ти е състоянието на черния дроб и тогава да се вземе решение за лечение.
Надявам се, че си се насочил към сериозен и опитен гастроентеролог, такъв, който може да ти направи горните изследвания. Ако ще ходиш само на физически преглед при някой ''редови'' ГЕ, спести си времето и парите, и се насочи към София.

Успех.
Силвана
24


11 април 2012. Двама човека са седнали на част от подредените в кръг столове в зала “Гъливер” в Център за култура и дебат “Червената къща” и чакат. Дали ще дойде някой? Какво ще се случи? За какво ще си говорят с хората, как ще ги предразположат, ще успеят ли да им бъдат полезни?

Преди почти 7 години стартира първата Група за подкрепа за пациенти с хепатит и техните близки, организирана от Сдружение ХепАктив. Анонимна, отворена за всички, които имат нужда, и безплатна. Тогава, както и сега, нямаше подобни групи. Но имаше много притеснени, разтревожени, отчаяни и търсещи помощ хора. Групата впоследствие се премести в зала “Ирина Щиглиц” в Славянска беседа и всеки месец събираше между 5 и 20 човека, дошли да потърсят съвет, информация или просто някой, с когото да говорят открито.

Почти 7 години по-късно, дойде време да обявим края на групите.

И това е изключително добра новина.

През последните няколко години много неща се промениха в терапията за хепатит С - откриха се новите безинтерферонови лекарства, които лекуват с над 90% успеваемост, за кратък срок и почти без странични ефекти. Много от нас знаят какво коства на човек да издържи една година на терапия с интерферон, след което шансовете му за излекуване са около 50%... Това вече е в миналото, благодарение на новите лекарства и на общите усилия на лекари, пациенти и Сдружение ХепАктив, заради които терапията е достъпна за всеки нуждаещ се в България.

Лечението на хепатит В също е различно. Нуклеозидните аналози промениха съществено съдбата на хиляди пациенти с хроничен хепатит В, които вместо да преминават през тежкото и слабо успешно лечение с интерферон (под 3% шанс за негативиране на HbsAg), сега приемат по една таблетка на ден, която държи вируса под контрол. Край на страничните ефекти, край на усещането за обреченост. Хепатит В се превърна в поредното хронично заболяване, което с правилното лечение, не отнема от качеството на живот на пациента.

Има още много, много какво да се иска по отношение на здравна култура, информация и приемане, но със сигурност сега се говори много повече и много по-адекватно по темата хепатит, отколкото преди 7 години. Много лични истории бяха разказани, много хора застанаха открито и с лице зад диагнозата си. И я преодоляха.

Групите за подкрепа спират, но Сдружение ХепАктив продължава да помага ежедневно в CheckPoint София с безплатни изследвания и консултации за хепатит В и С, с интернет сайта и с форума си.

И с още нови инициативи, за които ще разберете съвсем скоро.

https://www.hepactive.org/news/sdruzenie-hepaktiv-zakriva-svoite-grupi-za-podkrepa
25
Моята история / Здравейте и от мен ..
« Последна публикация от Hepa B - Януари 15, 2019, 10:21:01 »
Здравейте и от мен предварително се извинявам ако не пиша на правилното
 място ,но наистина се радвам че открих подобен форум за взаймопомощ.
Накратко за мен казвам се Алекс на 30 години ,диагностициран съм с хроничен хепатит Б от 3 години ,случайно заради един сифилис който ми вгорчи живота ,но пък благодарение на него разбрах ,че съм носител ,като цяло единственото което сме правили досега е да следим чернодробни ензими,урината и кръвна картина,чуствам се добре и здрав ,но напоследък започнах да се ровя в нета за повече инфо и малко се стреснах и не можех да си обесня ,защо при толкова тестове и иследвания, гастроентронолога на мен ми прави само кръвна картина и все ми казваше ако има нещо ензимите ще си кажат .. А се оказва ,че не е задължително да е така ..Единсвеното което съм пил е карзил периодично.
Ензимите са в норма като понякога единствено АЛАТ ми е леко завишен с няколко еденици
но ми казват,че няма нищо притеснително и е нормално.
Реших да взема нещата в свой ръце и да се отнеса малко по отговорно и наскоро си пуснах няколко иследвания за всеки случай,защото исках да разбера дали хепатита е активен или съм само носител
и дали е нужно някакво лечение .Честно казано се оплетох много от резултатите ,но до колкото разбирам положението е лошо, а не ми се чака цял месец докато отида при доктора (друг град е )
Работя и нямам възможност да пътувам много от няколко дена съм на тръни иии не ми се иска да пия лекарства цял живот ,но май ще се наложи.А ето ги и тях ..Преписвам всичко дословно.

HBsAg количествен :  >60 000 IU/ML до 0,050

анти-HBsAg   :  <5.0 mlU/ml < 9 отр.9-11 граничен;>11 пол.

анти-HBcIgM - Отрицателен

анти-HBc total - Положителен

HBeAg - Положителен

анти-HBeAg - Отрицателен

Много ще съм благодарен за помоща.
26
Завършено лечение / Re: Финалът Дойде
« Последна публикация от ralkataaaaaaa - Януари 12, 2019, 12:22:45 »
Божеее Иване,радвам се,че си здрав  :flowers: :love5:
27
Изследвайте приятеля си за Anti-Hbs. Ако има антитела, няма нужда да си поставяте ваксината сега. Изчакайте до след евентуално раждане,кърмене и т.н. Ако се протеснявате от маникюрист,козметик, зъболекар, просто отивайте с ваши инструменти или поискайте индивидуални при процедура.
28
Здравейте искам да попитам ,ваксина срещу хепатит Б-Енжерикс,влияе ли на по някакъв начин ако се направи преди започване на ин витро процедура.Не съм  болна, но нямам имунитет.Приятелят ми се оказа ,че боледувал,не е заразен,но препоръчват да си направя ваксина.Гинеколожката в клиниката се притеснява и казва,че ако ще се ваксинирам трябва да изчакаме с процедурата ,поне 1-2 месеца.Консултирахме се с гастроентеролог и той с Колега в София и не виждат проблем.Ще си правя по-бързият вариант (на произволна дата,на 7 ден ,на 21 ден и след 12 месеца),гастроентеролога каза като я направя след 1 месец да пусна изследване да видим дали има ефект (Anti Hbs)  и да се чуем.
29
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« Последна публикация от terpo - Януари 09, 2019, 00:15:59 »
 Де да бяхме всички  смели да се радваме на винцето, ама шубето е голям страх.
30
Заради тази далавера на пишещите протоколи лекарки, с няколко лаборатории обмислям да сменя Иван Рилски.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007