Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Т.е. питаш ме дали на лекарствата, закупени от Турция, може да се вярва?

Не знам  :)

Поръчай една опаковка и виж как ще ти понесе.
22
Силвана, знаеш ли дали има значение откъде ще се закупи този препарат? Има го в Турция.
Вече нямам особено други възможности, освен да го закупя, след като не понасям наличните в България.
Имам спешна нужда от отговор, тъй като в момента близките ми са в Турция и казват, че могат да ми го донесат...
23
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 15, 2018, 17:03:07 »
Методът "проба-грешка" отново се провали - реакцията към Полфарма беше 1 към 1, всъщност, все още е, тъй като опитът ми беше вчера... днес отново е почивен ден и Балабанска вероятно ще отговори в понеделник. Тъпо е, че така се пада, но аз гледам да правя опитите, когато съм в почивка, няма как по време на работа да се случи. Иначе ми е ясно, че хапче в петък вечер не се започва... изкарахме тежка нощ вкъщи. Днес пих антихистамин, от който също нямам повлияване.
Просто вече не знам. Мислех си за вариант за прием на антихистамин заедно с всяко хапче, но като гледам как няма промяна, се съмнявам и това да проработи... не знам доколко има смисъл да продължавам опитите с други видове тенофовир. Също не знам и какво ще стане, ако прекратя опитите и какви алтернативи имам.
Поне вече съм на сто процента убедена, че всичко става от лекарството, въпреки че и преди не съм се съмнявала. Очите ми започнаха да лютят и сълзят на първия час от приема, после ми се сковаха краката както след упойка като още не е пуснала и започна да ми се ходи по голяма нужда по 3-4 пъти, а някак не можех да им подам команда да се движат, на няколко пъти имах чувството, че ще припадна както си лежа, но водещият симптом както и предния път си беше това горене на хранопровода. Имаше и по ръцете и краката, но най-силно го усещам и в момента в хранопровода. Пила съм вода, яла съм, не чувствам раздразнение в стомаха, няма повръщане, разстройства или разни такива, но паренето е страшно. Гърлото ми се беше подуло и трудно преглъщах, скъсах се да се давя и да кашлям, накрая заспах седнала, намерила удобна поза или от изтощение. Чеша се по ръцете и краката, излязоха пак малките пъпчици.
С една дума: Същото!
И сега какво?

24
Диагностика / Re: Помощ при разчитане на ДНК ПСР
« Последна публикация от Рая - Септември 14, 2018, 18:34:10 »
 :dance:
Здравейте!Точно четири месеца от началото на заболяването мога да се похваля с HBsAG (-) и anti HBsAg-133. Не съм сигурна,че антителата са достатъчни,но поне вирусът го няма.
Пожелавам на всички здраве!
25
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 13, 2018, 21:43:02 »
Ще изчакам да се види на кой препарат оставам и ако не ме накарат да върна хапчетата, които няма да използвам, ще ги даря.
26
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 13, 2018, 18:53:43 »
Явно си навътре в нещата, anti-HBs. Това, което ми казваш, се припокрива с мнението на специалистите.
ИИИ изненада... дадоха ми Тенофовир Полфарма  :congrats:
Докторката каза: "Хайде, с това голямо вирусно натоварване трябва поне няколко години да пиеш хапчетата"... утре стартирам проба номер две.
 :fight:
27
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от anti-HBs - Септември 11, 2018, 13:49:41 »
Според мен няма какво да се молиш реакцията ти да не е към тенофовир, защото не мисля, че е документирана алергия към това. То е някаква молекула, която организма не забелязва, а само пречи на вируса да си синтезира един от най-важните ензими за размножаване. То и при повечето лекарства проблемът е с "носителя" на активната съставка, защото тя трябва да бъде "забелязана" от организма и да достави лекарството там, където трябва. Съответно към нея може да има по-обострени реакции.

Хапче ще намериш 1000%, бъди спокойна. Минаваме през големи гадости понякога, но накрая се нормализира. Просто после ще имаш едно хапче в дневната си рутина и това е.
28
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Септември 11, 2018, 01:17:10 »
Благодаря! Така е, подкрепата и информацията, която давате, е безценна. Тук не е въпросът само да се търси съчувствие или да се ползва като пространство да се оплачем, но и да получим адекватен съвет и помощ, там където дори докторите не успяват, защото няма по-заинтересовани лица от самите пациенти.
2 дни след спирането на зентива реакцията ми към него ми преминава, това с гърлото изчезна напълно, още съм отпаднала, но и преди това си бях, така че може би вече съм си в естественото състояние.
Както каза anti-HBs, ще ми дадат mylan. Стискайте палци да ми понесе.
Много силно се моля реакцията ми да не е към самия тенофовир, а към въпросните соли... скоро ще стане ясно.

П. С. По повод "всяко зло за добро" се замислих за сложността, с която си получих зентивата... и проблемите с протокола. Така или иначе съм длъжна да опитвам, докато се намери моето хапче, все едно от всичките трябва да мога да понеса. д-р Балабанска е един прекрасен доктор и човек.
29
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от болен-здрав - Септември 11, 2018, 00:40:59 »
  ЗДРАВЕЙТЕ,  братя и сестри по съдба!
Само да вметна(дано съм полезен). Аз съм на Зефикс и ми понася добре, в началото само имах сутрин преди ставане болки в корема, но всичко утихна с времето( 1-2 месеца). Зефикс-а ми свали вирусния товар, а на ПСР пише : не се открива.
  Бях одобрен за Виреад, но здравна каса ми го отказаха с довода, че Зефикс ми подействал добре ( Може би за добро). А със Зефикс ме подпукаха, щото бях в тежко положение, когато ме приеха и не можеха да чакат, пък Виреад нямаха наличен в отделението, щото  е скъп. Та така ... на Зефикс!След като ме изписаха, ми дадоха пртокол за Виреад, но ЗК- не!?? Аз тогава се ядосах много на ЗК щото работата стана Царя дава Пъдаря не дава, в смисъл лекуващият ми лекар( проф. Коцев ми изписва Виреад) поставя диагноза и епикриза, а ЗК са по чат от него, дори без да са ме виждали-няма да е така.
 Аз съм оптимист и тогава си казах - Всяко зло за добро!
Зефикса се оказа ефикасен за мен, свършими работа, пък и по-евтин. Аз нямам притеснения като свърша хаповете: Ох, Божке, ко ши прайми ся!?
Просто отивам и си купувам опаковка, 24 хапа кутия- 50 лева.

Понякога наистина може би " Всяко зло за добро"

Постарах се да напиша тия редове, защото знам колко е важно да има някой край тебе в този момент( Отново хиляди благодарности на Силвето Лесидренска и на всички съфорумци).

Така, че кураж! Всичко, което не ни убива ни прави по-силни!!!
30
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от anti-HBs - Септември 09, 2018, 19:08:39 »
Аз бях на Виреад, после минах на Майлан и веднъж имах кофти реакция. От турското Tenoviral съм пил 1-2 месеца щото ми се получи дупка в протоколите. То е на нивото на Виреада.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007