Последни публикации

Страници: 1 ... 8 9 [10]
91
Моята история / Re: Здравейте лоши чернодробни показатели 9 г след края
« Последна публикация от joro - Август 22, 2019, 20:12:20 »
Ваксинирах се поне 2-3 пъти за Б, няма как да пропусна остър хепат. По скоро се чудя какво друго може да е? Псра след 5тата година го направих заради тези резултати , тогава професор Антонов ги умаловажи, но няколко години продалжават да са си така ... Утре имам час в Токуда . Не пия алкохол. Какво друго може да е ?:(
92
Ако имаш съмнение за реинфектиране с хепатит С, трябва да пуснеш ПСР. Пусни и хепатит В. Ензимите може да са завишени и от много други неща-неправилно хранене, употреба на алкохол, стеатоза и т.н.  Трябва да посетиш гастровнтеролог, ако не си.
93
Моята история / Здравейте лоши чернодробни показатели 9 г след края
« Последна публикация от joro - Август 22, 2019, 17:54:25 »
Здравейте, когато ми откриха хепатита тук хората страшно много ми покогнаха. Сега пак са ми кофти изследванията. На 6тия месец, 1 г след края и 5г след края псрите ми бяха отрицателни но сега от едно известно време изследвнията са ми лоши и докторите вдигат рамене ... Много ще съм благодаре отново за полезен съвет както преди ...

   MCV/ср. обем на еритроцитите       90.10       fl    82-98   
     RBC/еритроцити                               5.15       T/L    М 4.2-6.2 Ж 3.7-5.4   
     RDW/девиация на ер. разпред.       13.60       %    11.0-16.0   
     HCT/хематокрит                               0.46       L/L    М 0.37-0.55 Ж 0.35-0.44   
     PLT/тромбоцити                               341       G/L    130-440   
     MPV/ср. обем на тромбоцитите       9.10       fL    7.5-11.5   
     WBC/левкоцити                               12.90       G/L    3.5-10.5   
     HGB/хемоглобин                               150       g/L    M 130-180 Ж 115-160   
     MCH/ср. Hgb. конц. в ер.               29.10       pg    26.5-32.0   
     MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр.       323       g/L    295-360   
БИОХИМИЯ/BIOCHEMISTRY
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Глюкоза/Glucose                      4.52       mmol/l     3.3-6.4   
Холестерол/Cholesterol              4.88       mmol/l     от 2.3 до 5.0   
HDL-холестерол/HDL-cholesterol        1.34       mmol/l     1.2-3.0   
Триглицериди/Triglycerides           1.80       mmol/l     0.50 до 2.1   
ASAT(GOT)                             36.84       U/l     <= 37   
ALAT(GPT)                                     83.26       U/l     <= 41   
GGT                                             63.67       U/l     <=49
94
Алкохолен хепатит / Re: Стеатохепатит
« Последна публикация от Lubo - Август 21, 2019, 18:57:23 »
При мен нещата съвсем се объркаха. Показателите продължават да са в норма на фона на сърбежи и леки изпражнения. Установих, че урзофалка и трансметила ми увеличават сърбежите. Ходих при повечето добри хепатолози и засега нищо не е ясно. Едни ми казват да спра урзофалка и трансметила, други да продължавам да ги пия. Вече има съмнение и за автоимунно заболяване най-вероятно провокирано от аклохола. Другата седмица ще ми правят имунологични изследвания, но се оказва, че и те не са 100% сигурни. Един от лекарите предполага че сърбежите са вследствие на алкохолната абстиненция. Предписа ми ериус от което имам известно облекчение. Но на мен такова съвпадение на симптомите ми се струва много съмнително (както и на него разбира се). Другата седмица ще ходя и при проф. Кацаров. Ясно е обаче, че ако няма ясни показатели всичко ще остане в сферата на хипотезите. Четох, че понякога поставянето на точна диагноза за черния дроб може да отнеме до 2 години. Надявам се разбира се всичко да е само едно съвпадение колкото и малко вероятно да е.
Ще се радвам на мнения и коментари по моя проблем.
95
Здравейте аз съм още неразгадано случай с тия завишени ензими но от началото на тази година не са толкова високи варират от норма до 60 ходила при др Балканската др Антонов и др Кацаров но никой няма обяснение за повишението им и казват че съм здрав та въпроса ми е мога ли да имам някакви усещания от дроба защото има в някои дни тежест в средата на корема понякога подлежи отдясно и все някакви така да кажа неразположения или повече това е на нервна почва защото ми казват че няма как да имам такива бодежи и преболявания защото нямал нервни окончания а тежест само ако е уголемен вярно ли е това
96
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« Последна публикация от terpo - Август 04, 2019, 14:40:18 »
 Функцонално излекуван ! звучи добре все едно да живея до "неактивен" вулкан.
Да не горим че има пациенти директно равиват...........хайде да не ви развлям настронието. Ще се борим и това е няма да се даваме . За мен не важно как ще се казва фазата в която се намира болеста, винеги трябва да съм готов за битка.
Ако искаш мир готви се за война. :carate:
97
Здравейте, отново,
Пиша, за да споделя , отчасти разочарованието си, отчасти защото ме е страх... направиха биопсия на съпруга ми и резултата е  А3 + Ф3. Стеатоза липсва. Разочарована съм от фиброскана - беше показал Ф0... очакавах биопсията да покаже най-много Ф1.... но Ф3 ми се струва ужасно много. Както и да е. Днес ще направим финални изследвания и ще подаваме документи за Пегасис другата седмица. И не е лошо човек да си знае, че на фиброскана доверие не може да се има.
98
Завършено лечение / Re: Завършено лечение с епклуза
« Последна публикация от Otri - Юли 25, 2019, 13:02:00 »
Болките отшумяха  :flowers:
99
Здравейте,

по повод Световния ден за борба с хепатита, Сдружението ще проведе кампания за безплатни и анонимни изследвания за хепатит В и С в 6 български града.

Повече информация има на нашия сайт: https://www.hepactive.org/news/startira-kampaniyata-hepatit%D0%B0t-chesto-e-nevidim-izsledvay-se-sega
100
Моята история / Re: Здравейте от мен, хепатит б
« Последна публикация от болен-здрав - Юли 21, 2019, 00:43:33 »
 СПОДЕЛЯМ, САМО!:) НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ДАДЕ МНЕНИЕ ОТНОСНО СТАТИЯТА?
Страници: 1 ... 8 9 [10]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007