Последни публикации

Страници: 1 ... 8 9 [10]
91
Моята история / Re: Моля ви - споделете как се живее с хипатит б
« Последна публикация от vpv - Февруари 22, 2020, 16:40:48 »
Здравей, Наката!
Не зная каква ти е историята, но щом си написал, че е ХРОНИЧЕН хепатит В, това което зная е че не може да се "изчисти". Ако не се изчисти до 6 месеца от заразяването, вируса на хепатит В успява да излъже по някакъв начин имунната система, че е "приятел" и тя не го атакува. Затова например сега пия Тенофовир (запичнах с Виреад). Те вършат работата на имунната система да не дават на вируса да се размножава.
Когато започнах преди 6 години лечението имах вирусен товар 1 800 000 копия. Още на третия месец след започване на лечението с Виреад спаднаха на около 7000 мисля. От тогава до сега или пише "Не се отчита" или е <25.
Но за да потдържам това трябва (вероятно) цял живот да пия тенофовир или по някакво чудо имунната ми система пак да започне да третира вируса на хепатит В за враг. Или да открият някакво лекарство, което да ни лекува, а не да ни поддържа живи и да треперя всеки ден дали си пих хапчето или не.
Естествено трябва консултация с лекар и той да определи какво да правиш.
92
Моята история / Re: Моля ви - споделете как се живее с хипатит б
« Последна публикация от Наката - Февруари 22, 2020, 14:40:17 »
Здравите!
 Пиша тук защото може би искам да общувам с себеподобни. Измина една година от както знам за хипатита. Помислих си че мога да го исчистя, понеже имах някакви 3700 копия.
Започнах да се храня диатично, да спортувам, премахнах всички вредни навици и пиех саменто.
Свалих 15 килограма, тялото ми възвърна форма като на 20сет години. Надявах се, вярвах си, но... Казвах си най много да съм с същите копия-имам го от поне 15 години, до сега даже не съм почувствал нищо, но уви.
Сега съм с 23000 копия като всичко друго ми е в норма.
Явно ако тези 23000 копия са верни вироса не спи.
93
Моята история / Re: Моля ви - споделете как се живее с хипатит б
« Последна публикация от Наката - Февруари 19, 2020, 13:38:25 »
Здравейте
Ето ме и мен една година слет като разбрах за хипатита.
Имах доста нисък виросен товар но уви сега не е така, копията са се вдигнали на 23000.
 Лекарят ме оверява че няма нищо опасно,.
Трябва да се направи биопсия и да се види състоянието на черния дроб.
Мисля да направя повторно днк hbv в Иван Рилски, или някаде другаде незнам.
Моля за съвет..
94
Защото няма сигнали от пациенти, затова. Когато преди броени седмици съдихме нзок да премахне биопсията за хепатит С, защото освен че е ненужна и причинява болка на пациента, тя е едно източване на Касата (струва 1700 лв, вместо 15 лв за кръвни изследвания, които също измерват фиброза), да не мислиш, че Касата не е знаела и наблюдавала, че години наред се източва с биопсии? Знам за случаи, при които на пациент са му правили 5!!!биопсии с извинението, че не били взели достатъчно материал. Дали е така или просто са намерили начин да приберат едни 8000 лв? Този пациент също не пожела да подаде сигнал и цялата история се потули. За това, че успяхме да премахнем биопсията при С беше, че имаше пациент, който пусна сигнал и беше заедно с нас в делото. Затова, че успяхме да променим наредбата при кръводаряване (преди не известяваха директно хората, ако в дарената кръв има засечен хепатит, пускаха някакви писъмца тук и там, сега вече са длъжни да му звъннат директно на човека), помогна това, че пациенти излязоха неколкократно по тв и казаха :има проблем. Тогава аз, сдружението имаме основание да действаме легално, иначе ако няма пациентски сигнали, действията са ни безпочвени.

Няма как НЗОК сама да се сезира за нарушение, но ако пациент го прави, Касата е длъжна да провери сигнала. Това, което разбирам за ВМА е чудовищно, наистина чудовищно. Както казах неколкократно, ако решите да действате, сдружението е с вас и ще помогнем както и с каквото можем, включително и про боно адвокат, ако се наложи. Така че мислете и казвайте дали сте готови да пускате жалби. Аз съм на линия.

п.с. Предстои да уточним дали е наложителна и биопсията при хепатит В, защото според лекари, там положението било по-различно от хепатит С и имало медицински показания да се извършва. Ако се окаже, че не е необходима, и има пациенти, които да се включат към действията ни, искаме и това да променим.
95
Отговарям за ВМА да през три месеца ни викат даже тези който са на зефикс и на други медикаменти ги викат по три пъти за 6месеца - първи месец ПСР,трети месец ПСР и пети месец протокол ,облекчени сме тези на баракуд и виреад трети месец ПСР и пети месец протокол .Приемат ни по пътека 076 три дни нощувка ,разбира се отписване на четвърти  ден ,не доплащаме нищо .Но пак твърдя това е безмислено и източване на здравната каса .Е това е питането касата защо си мълчи ,а и другото вече на няколко човека от нас личните ни правят проблеми да ни дават хоспилитация искат бележка от болницата да им носим ,че се налага толкова често влизането .Защо Здравната каса си затваря очите та това незнам
96
Клинична пътека 76 по която се проследяват хроничните хепатити е с продължителност 3 нощувки, но има опция да бъде само една, за което Касата плаща само 60% от общата стойност на пътеката. Ако болницата е натоварена, предпочита пациентите да седят само по една нощувка, защото реално така хем ще обслужи повече хора, хем ще генерира повече приход.

Интересно ми е във ВМА винаги по клинична пътека 76 ли ви хоспитализират или редуват с нещо друго? Как на Касата не им е светнало, че се правят хоспитализации през 3 месеца?

Момичета и момчета, давайте да действаме колективно, за да се промени това статукво.
97
Dessita написа че са ги карали,а и това с подобрените битови условия за 85лв ми се вижда малко като рекетиране ,хем трябва да те хоспитализираме и касата плаща хем задължително плати и 85лв???на мен никога никой не ми е поискал никакво доплащане
Десита май питаше само. А както каза Силвана - частна болница е и има право да изисква такси - друг е въпросът дали е справедливо и т.н., но в днешни времена при условие, че здравеопазването е превърнато в бизнес, а при капитализмът е важно да има и печалба, за сметка на което пък получаваш достъп до по-нови технологии, а и искаме добрите лекари остават в България, явно няма как. Във ВМА пък както чета има други проблеми. Дано успеете да се преборите с това. Хубавото в случая е, че хоспитализирането е само ден, при условие, че дават май до 3 дена - поне не точат касата излишно, но пък това се отразява на джоба на пациента. А за сумата от 85 лв. дано не съм ви заблудил - не знам дали е за нощувка или като цяло за престой независимо от дължината на престоя, просто не ми се е налагало повече от ден и затова така си мисля. Иначе ако не нощуваш ти взимат пак стотина лева - избор на лекар и т.н., но нощувката не е задължителна, ако не се налага.
98
Dessita написа че са ги карали,а и това с подобрените битови условия за 85лв ми се вижда малко като рекетиране ,хем трябва да те хоспитализираме и касата плаща хем задължително плати и 85лв???на мен никога никой не ми е поискал никакво доплащане
99
А в Токуда защо карат пациентите да нощуват, мен и това ми се струва прекалено?
Не, не ни карат да нощуваме, даже е по-добре за тях ако не оставаме, защото е препълнено обикновено. Просто на тези които няма къде да спят в София им се налага да нощуват там и си плащат за "подобрени битови условия" по 85лв. май беше последно за нощувка. Мен не са ме карали, като съм ходил, защото имах къде да отседна, само за биопсията трябваше да спя там. Като цяло обаче се налага накрая на хоспитализацията да идеш да се отпишеш. В изискванията на НЗОК е записано, че трябва да има хоспитализация, поне за хеп.Ц, но предполагам и при вас е така.
Изискванията на НЗОК може да свалите от тази страница: https://www.nhif.bg/page/207
100
задължени са да те карат да нощуваш,а това дали ти ще нощуваш ти си решаваш,в крайна сметка не могат да те вържат за леглото
Страници: 1 ... 8 9 [10]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007