Последни публикации

Страници: 1 ... 8 9 [10]
91
Общи теми / Хигиена при вземане на кръвна проба
« Последна публикация от Азалия - Март 16, 2018, 00:22:04 »
Здравейте, през последната година често ми вземаха кръв /в различни болнични лаборатории/; прави ми впечатление, че лаборантките или не са с ръкавици,или ако са с ръкавици,то те са меко казано омазани със засъхнала кръв и не се сменят нито преди,нито след вземането на моята кръв, тоест след никой пациент. Целта на ръкавиците не е ли да предпазват от евентуално заразяване както лаборанта,така и пациента?
Доста неприятен беше и един случай, в който момичето,което ми вземаше кръв бе ново и неопитно, набоде ме 3 пъти /на 4-ят, успешен, поиска помощ от по-опитна колежка и слава богу  :fool3:/ и след всяко изваждане на иглата кръвта ми се стичаше по чаршафа на кушетката и по пода. Тя позамаза с памук,но не смени чаршафа,по който останаха петна. Ами следващият пациент, който легне/седне и се опре с ръце на този чаршаф?
Не искам да звуча драматично, но опасността е доста реална, как смятате?
92
Според мен се качвай на кола/автобус, както можеш и отивай в някой по-голям град. Звучи ми на крайно неопитни лекари - няма да умреш или да стане нещо фатално. Но за да ти е по-леко и безопасно, трябва да те проследяват адекватни лекари. Твоите според мен не са и не знаят какво правят.

По неадекватността им предполагам, че не става дума за София/Пловдив/Бургас/Варна. Ако е от тези градове - ужас.
93
Здравейте,
Благодаря за отговорите.
Относно Зефикса, казаха докторите от Инфекциозно отделение че 3 месеца ще го пия, и после спиране по-схема. Дадоха ми го защото много високи стойности на кръвната картина качих... Знам че е странно, но.... ,-казаха ми и си го купих и го почнах. Също и сега след първата контрола, ми казаха да спря  Хепа-Мерц -а прахчетата. А още когато минах на таблетки Трансметил (защото след 15-16 дни вливания, ми се възпалиха вените и не можеше вече да работи какъвто и да е абокат, та даже и сега още ми зачервяват вените и са твърди и болят..... а, колко е било качествено вливането.....), та за Трансметила, можело да го спря след 2 месеца пиене и пак схема за излизане. За карсила не питах,....

Та, така ... :smile:
94
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« Последна публикация от Georgi1234 - Март 14, 2018, 20:29:52 »
Много благодаря за отзивите.
Общо взето трябва да се заредя с търпение и периодично ще давам информация за напредъка.
Между другото регистрирах се и станах член на дружеството и мога да помагам с каквото мога.

Благодаря Силвана  :girl_wink:
Поздрави 
95
Моята история / Re: Хепатит Ц- въпроси
« Последна публикация от Vesetoo - Март 14, 2018, 20:22:31 »
piccolastella ,честитооо  :wink3: ,желая ти да бъдеш здрава от тук нататък, доколкото помня имаше други планове  :bravo2:

Поздрави Весето  :girl_in_love:
96
Здравей,

След изкарана остра фаза на хепатит В много малко хора хронифицират, ако това може да бъде някакъв вид успокоение...
Шест месеца след датата на която си бил с видими симптоми, следва да пуснеш две изследвания : HbsAg, anti-Hbs. Ако първото е отрицателно, и второто положително, това означава че си се излекувал и не си хронифицирал.

Да бъда честна, за първи път чувам за лечение със Зефикс при остра фаза на хепатита? От инфенциозно, където са ти го предписали, не те ли консултираха кога да го спреш?

п.с. форумът предстои да бъде обновен, така че няма да има проблем с качването на снимки.
97
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Март 14, 2018, 20:03:21 »
Здравей, Георги,

За съжаление тази лекарка от Иван Рилски праща тенденциозно всички пациенти в Кандиларов (за направата на вирусен товар и субгенотип), макар в гастроентерологичното отделение на болницата да разполагат и работят с наши талони. Нашето сдружение спечели проект, чрез който предоставяме на пациенти безплатни изследвания (вирусен товар и субгенотип) вече втора година. Съжалявам, че при теб се е получило така, но аз няма как да предотвратя подобни случаи.

Лекарите в Сити Клиник са добри, след като ти излезе повторния резултат, ще ти направят биопсия и ще започнат да ти оформят документите за лечение. Подаваш ги в РЗОК, чакаш 2 м. за одобрение, след което започваш да ги взимаш от аптека с рецептурната книжка и рецепта от личния лекар.
Генотип 3 (както и всички други), се лекува с ДДАС, последна генерация медикаменти, които елиминират вируса за отрицателно време. Принципно твоя генотип се лекува 12 седмици със софосбувир и рибавирин (тук са актуалните изисквания на Касата https://www.nhif.bg/page/207), но има и други варианти, така че лекарят ще прецени.

За инвитрото съм чувала различни теории, от "Няма проблем" до "Не". Мисля, че това трябва да го обсъдиш с лекаря си от Сити Клиник.
Успех :)
98
Моята история / Re: Моята история за хепатит С
« Последна публикация от snd242 - Март 14, 2018, 19:32:56 »
Догодина ще си го изчистил, ако минеш по цялата процедура!
99
Здравей, след като Джипи-то ти не е наясно вземи нещата в свои ръце. Искай си направление за гастро, проучи кой е добър в твоя град и отивай. Сега е важно да си спокоен и да си пуснеш изследвания за антитела след време да видиш дсли си се преборил с вируса. Камъка в жлъчката е отделна работа. Ензимите след време ще ти се нормализират ако изчистиш вируса.
100
Здравейте, на 12. февруари пожълтях. Мъж на 49 години съм. Два дни преди това, първия ден имах силни болки в стомаха, на следващия в корема. Мислех че е нещо грип.... Беше събота и неделя. В понеделник се стегнах отидох на работа, и като се прибрах ....-гледам се жълт. Отидох на болница и ме оставиха в хирургично отделение с съмнение за жлъчка. Имах сонда от ноздра до стомаха. Но, съдържанието трябвало да е зелено, а при мен в торбичката беше чиста вода... След изследвания ме прехвърлиха в инфекциозно отделение с хепатит Б. Имах много високи стойности на кръвните показатели...Прилагам по-долу снимки от епикризата. Почнах по лекарско предписание да пия Зефикс още в болницата по 1 т. на ден. Изписаха ме с Трансметил 3по1, Карсил и Хепа-Мерц, и Зефикса. Сега минах една контрола на 10-тия ден след изписването и резултатите са малко по добри от последните. Спазвам диета, и чакам надявайки се да се оправя.

Пиша това защото се надявам да ми кажете при това положение какво се прави от тук натам. След втората контрола ме пращат при Джи-пито. Явно болничен ще ми дава лекарска комисия колкото трябва. Но, кой ще ме праща на изследване, кой ще го разчита, кой ще ми спира Зефикса, Трансметила.... кой ще ми каже какво и кога да правя, пия.... Джи-пито не беше много наясно,....... Аз си мисля че може да ме прати при хепатолог или гастроентеролог (с НАПРАВЛЕНИЕ) и той да ме следи.... А от болницата където лежах май няма вече да искат да се занимават в мене...

Не можах да кача снимки от епикризата........

Много трудно се пуска тема с 3 (три) снимки в сайта,  и общ размер от 512 КВ  :smile:.  Така че ще пиша.

На седмия ден покачих стойностите(които си бяха и преди това високи , но), до стоности на 19 фев. АСАТ 3003,0  и АЛАТ  3057,0, GGT 222, LDH 1461, tbili 323.3, dbili 187,1

пише и това.
черен дроб - стеатозно променен
жлъчен мехур - конкременти, 4мм
панкреас-хиперехогенна структура

А, и да напиша че заради стар съдов проблем на крака от травме пия по 1таблетка аспирин от 325 мг. и един агапурин ретард 400 мг. на ден.

Ето и резултатите:
 последните са ми:
АSАТ  63   (0-37)
АLАТ   98    (0-45)
ALP      261    (98-297)
GGT    83     (10-50)
LDH     392   (225-450)  U/L
T Bili1      39,0     umol/L   (3.4-21)
D Bili1       23,9     umol/L   (0-6)
Страници: 1 ... 8 9 [10]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007