Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Обща дискусия => Общи теми => Темата е започната от: dve_ochi_razplakani в Ноември 14, 2013, 16:48:01

Титла: Извънчернодробни прояви при хепатит C
Публикувано от: dve_ochi_razplakani в Ноември 14, 2013, 16:48:01
Здравейте! някой има ли информация дали увеличени лимфни възли могат да бъдат породени от извънчернодробни прояви при хепатит C? Прочетох темата във форума, но в статията не намерих инфо за това.

Лошото е, че системно получавам болки в лимфните възли в областта на гърлото, и в резултат ниска имунна система, правя силни дозировки на лимони, джинджифил, клеева тинктура и чайове и въпреки всичко през няколко седмици (независимо от сезона) ме болят лимфните възли. Диагностицирана съм с Хепатит С, но не съм лекувана все още.

Благодаря предварително на всички отзовали се по темата.
Титла: Re: Извънчернодробни прояви при хепатит C
Публикувано от: vanj в Ноември 14, 2013, 17:32:04
Здравей,ами аз също съм нова във форума,четох доста неща,но не се сещам да съм срещала такова оплакване.Ходила ли си на лекар за това?Аз мисля,че когато подути лимфни възли болят,е по-добре от това да не болят.Не се шашкай,а отиди на лекар...... :smile:
Титла: Re: Извънчернодробни прояви при хепатит C
Публикувано от: dve_ochi_razplakani в Ноември 15, 2013, 11:15:25
Ходих на лекар и то доста пъти вече, но нашите "специалисти" не виждат нищо нередно и изводите им са "просто си по-податлива на това"....  :angry3: и колкото и да се пазя пак се подуват поне веднъж месечноя което пък за мен не е най-нормалните и безболезнени неща... :(
Титла: Re: Извънчернодробни прояви при хепатит C
Публикувано от: vanj в Ноември 15, 2013, 14:49:26
А мога ли да те питам, тия "специалисти",хепатолози ли бяха?Аз мисля,че хепатолозите най-добре знаят дали тези възли могат да бъдат в резултат на хепатита.  :frown:
Титла: Re: Извънчернодробни прояви при хепатит C
Публикувано от: dve_ochi_razplakani в Ноември 20, 2013, 17:21:28
Не бяха хепатолози, а УНГ специалисти, както и личен лекар, който си няма и ни най-малка представа как излеждат лимфните възли и дори не ми даде направление за специалист!!!! Но края на декември ще се видя с д-р Антонов и ще говоря с него за това.

Все пак благодаря на отзовалите се!  :clap3:
Титла: Re: Извънчернодробни прояви при хепатит C
Публикувано от: chemy в Февруари 19, 2016, 20:50:41
Здравей,
съвсем скоро разбрах /преди 2 дни/ че вируса се е завърнал при мен /съдя от изследване пср/ години наред след лечението си живях нормално, но си спомням че съм имала често подути лимфни възли в областта на гърлото когато беше открит хепатита, проблема е че и сега от 3 месеца също ги имам и ти ме наведе на мисълта за връзка.
Титла: Re: Извънчернодробни прояви при хепатит C
Публикувано от: Kremi в Март 21, 2016, 02:24:01
Това с лимфните възли и мен ме заинтригува, понеже и при мен се образува от време - навреме  една подутина. Намира се от дясно, в края долната челюст , близо до ухото.
Титла: Re: Извънчернодробни прояви при хепатит C
Публикувано от: ani.n.m в Април 26, 2016, 16:37:09
Възможно е да е проява на хепатита. Аз също имах преди известно време, бяха червени, болезнени топчета под мишниците. После ме заболяха и под ушите и в слабините. Беше в следствие стрес. Като се върнах към нормалния си начин на живот отшумяха. Днес бях при лекар за плануване на чернодробна биопсия. Питаме за оплаквания, споделих точно това. Пита дали е било придружено с температура. Аз имах леко завишена тогава и каза, че има връзка.
Преди година пак така, но само бяха твърди и болезнени. Реших, че е рак. Личната пък ме прати на травматолог. Може да е в следствие инфекция - порязване, дори настинка, вирус. Но в моя случай съм сигурна от какво е.