Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Лечение => Завършено лечение => Темата е започната от: katia в Май 22, 2008, 16:03:55

Титла: Интерферон а-2а и Escherichia Coli
Публикувано от: katia в Май 22, 2008, 16:03:55
Здравейте, искам да споделя, че след лечение с Интерферон а-2а имам положителен резултат за Escherichia Coli. Имам дразнене в гърлото и подутина около слюнчестите жлези. А ето тук пише, че за разработката на този Интерферон се използва манипулиран щам на Esch.coli: http://www.lekar1.front.ru/Data/346943.htm

Ако искате пишете по темата.

Титла: Re: Интерферон а-2а и Escherichia Coli
Публикувано от: nevron в Юни 01, 2008, 11:20:40
Здравей, Катя!
С теб се засякохме във чат канала и не успяхме да говорим достатъчно върху темите, които си поставила тук. Така се получи, защото аз използвам чат канала за разтоварване и рядко ми се говори за хепатита там. Прости ако има нещо!
Имам един въпрос към теб: на статуса ти пише успешно приключено лечение, а пък в тази тема пишеш, че резултатите са положителни. В смисъл, положителни за това, че са отрицателни или...???
Поздрави!
Титла: Re: Интерферон а-2а и Escherichia Coli
Публикувано от: katia в Юни 02, 2008, 10:22:24
  Имам положителни данни за наличие на E. Coli в гърлен секрет по повод изследване за увеличен лимфен възел. Това е друга тема, помислих си, че може да има връзка като страничен ефект от лечението с Интерферон, а не че Хепатита ми създава проблеми.
  Единственият страничен ефект от Интерферона, който се прояви при мен по време на лечението беше косопад, но отмина.
  Лечението беше успешно, защото бях HBeAg - позитивна, а сега съм HBeAg - негативна и трансиминазите ми бяха 300, а сега са в норми и не са излизали от норми вече 9-10 години, т.е. състоянието е значително подобрено. Лекарите са доволни.