Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Вирусен хепатит - Лечение => Алтернативни методи на лечение => Темата е започната от: jabber в Юни 04, 2008, 11:50:44

Титла: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Юни 04, 2008, 11:50:44
Здравейте, имам хроничен хепатит В, които в момента е активен. На ламивудин съм, но търся начина да намаля нивото на активност на вируса по-бързо. Някой пробвал ли е озонотерапия? Какви са отзивите? Има ли успех? Ето няколко "клиники", които предлагат въпросната терапия в България:

http://www.ozon-terapia.com/
http://www.integramed.org/Ozon.htm
http://www.hmc-oxygena.com/10bg-ozone.html
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: nevron в Юни 05, 2008, 11:53:39
Виж, мои лични набльдения са, че нивата на вирусното натоварване зависят предимно от работата на имунната система в даденият момент. Така, че ако са ти били много високи по някое време, в друго време, когато организма ти е по-силен, може да са доста по-ниски.
Това от мен.
Поздрави! :bye: :bye: :bye:
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Юни 05, 2008, 17:28:17
Никой не е пробвал озонотерапия май...аз ще съм първи. Ще Ви кажа дали има ефект. Не занам от какво зависи активността на вируса ... при мен се активизира спонтанно ... за първи път от 9 години ми се наложи да пия антибиотик и може и от това да е ... Някой да е преминал курс с ламивудин/зефикс? Ще ми се да знам каква е вероятността от мутация на гадното вирусче?  :sad2:
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: tania в Юни 06, 2008, 08:43:37
Синът ми беше на 6 месечен керс Зефикс - никакво подобрение, но и няма мутация!!!
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: Силвана Лесидренска в Юни 06, 2008, 09:11:03
jabber- от къде разбра,че се е активирал вируса? Високи ензими или ПСР? А посъветвал ли си се с медицинско лице относно озонотерапията?
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Юни 06, 2008, 12:29:45
Относно Озонотерапията се допитах до няколко гастроентерелози и до личния ми лекар. Отговорът беше, че не познават метода и не ме съветват да пробвам. От друга страна хората, които предлагат Озонотерапията са практикуващи или отказали се от традиционната медицина лекари с месицинско образование и твърдят, че методът се прилага от 40 години в Германия и от 20-25 години в Русия заедно с традиционната терапия и има много добри резултати.

PCR-a ми 01.02.2008г. е 290000 копия/мл. :sad2:, което е сериозно доказателство за активността на вируса.
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: Радослав Русинов в Юни 06, 2008, 15:41:32
...за първи път от 9 години ми се наложи да пия антибиотик и може и от това да е ...
Здравей,
би ли казал името на лекарството, което си вземал, преди да се активизира вируса. Аз имам една теория за ибупрофен-базираните лекарства, която е доста трудно да се докаже, затова ми е интересно.
А иначе за озонотерапията нищо не мога да кажа засега, най-вероятно може да ти помогне за подобряване на състоянието на черния дроб, за убиването на вируса - не знам.

Поздрави,
Радо
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Юни 09, 2008, 13:01:07
Синът ми беше на 6 месечен керс Зефикс - никакво подобрение, но и няма мутация!!!

Радвам се, че няма мутация. Под "никакво подобрение" какво имаш предвид? Активността на вируса намаля ли след Зефикс или не?
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Юни 09, 2008, 13:07:20

...би ли казал името на лекарството, което си вземал, преди да се активизира вируса...
[/quote]

Опитвам се да си спомня името на антибиотика, които пих, ни не се пелучава :). Ще питам личния лекар при следващия преглед и ще ти пиша.
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: tania в Юни 09, 2008, 13:09:39
След приема на Зефикс, репликацията на вируса започна да става все по-голяма и стигна до 580 000 000 копия. Не зная дали Зефикса има нещо общо - никой не казва!
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Юни 09, 2008, 13:14:53
Днес се консултирах с вирусолог и гастроентеролог относно Озонотерапията. Те направиха аналог с барокамера, коятоса прилагали като поддържащо лечение на хепатит и казаха, че не виждат никакъв проблем да се направи курс процедури с озон. Аз ще действам, ако някой иска да се присъедини да заповяда. Смед процедурите ще Ви кажа какъв е резултата. Стискайте палци.  :dance:
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Юни 09, 2008, 13:19:53
След приема на Зефикс, репликацията на вируса започна да става все по-голяма и стигна до 580 000 000 копия. Не зная дали Зефикса има нещо общо - никой не казва!

Леле, а аз си мислех, че моята репликация е висока (290 000 копия). Преди колко време се случи това със сина ти? Какво направихте след това? С толкова висока репликация той как се чувства? Ще ти пиша веднага, ако Озонотерапията помогне за намаляване на репликацията при мен. Колко е голям сина ти?
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: tania в Юни 09, 2008, 13:24:13
Наистина, пожелавам ти успех! И дано ти си първия преборил гадния вирус по нестандартен начин!!! И да повлечеш крак!!!
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: tania в Юни 09, 2008, 13:35:57
Синът ми е на 24 г. Разбрахме че има хрон. хеп. В през 2003 г. Тогава се разболя приятелката му от В, но с видими симптоми/така че не хронифицира/. При откриването на вируса коп. бяха 5 800 000, нараснаха на 13 000 000, и т.н. до 580 000 000 през октомври 2007 г. През цялото време ензимите не бяха много високи, случвало се е АСАТ да баде в норми а АЛАТ е бил с най-ниски стойности -58, а най високи 123.
Има две биопсии - липса на фиброза и на каквото и да е увреждане, заключение неактивен хроничен хеп. В, а репликацията - Ужас!!!! Пробваха го за разни програми, но не беше подходящ за нито едно лечение. Проф. Чернев очакваше спонтанна сероконверсия, но уви, вирусът продължи да се размножава. Стоим и чакаме или да падне вируса, или да се покачат ензимите, или да се стигне до фиброза, или да се изчисти от самосебе си, или да измислят ново лекарство,или,или, или!!!! А той как се чувства? Не споделя да е по-различно от всякога, твърди че се чувства добре, но със сигурност знам че лесно се уморява /не работи физическа работа/, спи му се повече и не знам какво още! Трудно е за млад човек да живее с мисълта за това което носи, за него е още по-трудно да ме обременява и затова не споделя тревогите си и оплакванията си!!!
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Юни 09, 2008, 15:01:39
Права си, че е трудно да се живее с тази гадина. Аз съм на 29 и ми го откриха когато бях на 20. Трябва да призная, че първите реални опраквания получих едва преди 6 месеца. До тогава водех нормален живот и имаше периоди в които дори забравях за гадината, но уви това време отмина ... сега след последната биопсия (преди 2 месеца) откриха начална фиброза и начален активен хроничен хепатит В. Въпрасната фиброза ме притесни доста и дори успя да ме сломи духом, но сега пак съм готов да и се опълча с всички сили и този път съм твърдо решен да пробвам всички методи на лечение които ми се предлагат или които открия сам. До сега бях резервиран към всякакъв вид терапия, защото вируса беше капсулиран и не ми вредеше. В тази връзка искам да споделя, че ваксинация срещу хепатит А не е никак лоша идея, защото едно активиране на имуната система срещу вируса на хепатит А може да я накара да забележи и това което пропуска да види, а именно вируса на хепатит В. Ако имате достъп до проф. Чернев попитайте го какво мисли по въпроса. Ако ти имаш някаква идея за метод на лечение ще се радвам да го споделиш. Сина ти е прав да те щади като не то казва как се чувства и дали му е тежко или не ... особено, ако живеете заедно си представям, че е тежко и за двама Ви. Аз също не споделям много с родителите ми и избягвам да ги товя и с този проблем ... В крайна сметка "живота е това което се случва с нас докато ние правим планове за него" :).  Ако има срещи на хората от този форум с удавалствия бих се запознал с Вас. Право ли ли сте тест за хепатит Е? Трябва много да се вномава с него!!!
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Септември 17, 2008, 18:43:37
Здравейте, вече съм на 20-та процедура с озон ... след 10-тата си правих маркери, но за съжаление вируса на Хепатит Б все още бе с мен. Въпреки това ефекта на озонотерапията е поразителен. След първите няколко процедури се чувствах по-жив и енергечен от всякога, малко отслабнах, но това е нормално при озониране. Смятам да продължа и да си направя пълния курс препоръчан в руската литература. Освен това имам и два нови алтернативни метода, за които ще споделя в отделни теми. Още не съм ги пробвал. Скоро ще си правя ПСР и ако гадината продължава да се множи почвам масова атака  :carate:
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: papina в Септември 17, 2008, 22:32:00
Здравей,

тази терапия ми се струва, че ще има по-добър ефект в комбинация с друго лечение, но сама по себе си, надали ще излекува хепатита. Все пак ти пожелавам успех и кой знае може и да се получи :congrats:
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Септември 18, 2008, 08:28:06
Здрасти, аз си вземам Ламивудин и като допълннение си правя озонотерапия. Но в литературата има описани случай на изчезване на вируса само след озониране!
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: tania в Септември 18, 2008, 08:41:33
Здравей, поздравления за това, че полагаш всякакви усилия за борба с вируса. Би ли споделил къде правиш озонотерапията и как се провеждат процедулите - на какъв период! Много съм заинтригувана!!
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Септември 18, 2008, 11:23:34
Мерси, озонирането си го правя в кабинета на д-р Анка Христова в ж.к. Младост 1, тел. 9740732, 0888958486. Трябва сериозна мобилизация за да се справи човек с подобен проблем. Не бива до позволяваме на отчаянието да ни обземе.
Титла: Re: Nutrium смес за хепатити и други чернодробни заболявания
Публикувано от: jabber в Ноември 15, 2008, 15:52:07
Пробвахте ли озонотерапия? Ако черния дроб не е в добра форма (има фиброза, увеличен е и т.н) Ви съветвам да направите няколко процедури с озон. В Германия и Русия озонирането се прилага паралелно със Зефикс-а. При мен има доста добър ефект.
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Ноември 15, 2008, 16:02:08
Здравейте, вече няколко месеца съм на озониране и трябва да кажа, че се чувствам доста добре. На ехографския образ черния ми дроб е с нормален цвят, няма данни за фиброза, входната вена на органа е с нормален размер, трансеминазите ми са в норма. Преди да започна озонирането черният ми дроб беше с доказана фиброза, беше по-светъл на ехографския образ, входната вена беше разширена, трансеминазите бяха увеличени. Трябва до допълня, че същевременно вземам Зефикс.
Титла: Re: Nutrium смес за хепатити и други чернодробни заболявания
Публикувано от: danihaleva в Ноември 16, 2008, 11:07:32
Как точно ти правят озонотерапията и как разбра ,че точно тя ти помага.Вкъщи имам апарат с озон,но не съм сигурна,че това е метода за който казваш.Разкажи ни.
Титла: Re: Nutrium смес за хепатити и други чернодробни заболявания
Публикувано от: tania в Ноември 17, 2008, 08:50:11
наистина, разкажи какво представлява озонотерапията, колко време ти отнема и т.н.
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: Радослав Русинов в Ноември 17, 2008, 10:08:28
Искам да уточня, че фиброзата в България се установява единствено и само с чернодробна биопсия. А говоренето за степен на фиброза и за "липса на данни за фиброза" и установяването и с ехограф, е смешно и това може да го кажат всички сериозни специалисти хепатолози.
Не знам кой лекар те преглежда на ехограф, но не мисля, че можеш да му се довериш след като използва термина фиброза. На ехограф обикновено може да се види дали пациента има стеатоза, или цироза, както и увеличен черен дроб. Разбира се, биха могли да се видят и такива промени в черния дроб, които са забелязани и при теб. Но да се свързват тези промени в ехографското изследване с термина фиброза, е смешно и е спекулация.
Това, което за момента виждам като резултат при теб от озонотерапията е, че черния ти дроб се е повлиял добре, чернодробните ензими са ти паднали и явно наистина е подобрено цялостното ти състояние.
Но все пак, искам да уточня, че за момента озонотерапията на която се подлагаш не е доказала, че изчиства вируса от организма.
А да се говори за обръщане на процеса на фиброза, за което дори си се опитал да намекнеш в тази тема: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=840.msg13604#msg13604, не е коректно, тъй като за момента не можеш да го докажеш.
Пак повтарям, ехографското изследване нито може да установи фиброза, нито да констатира обръщане на процеса на фиброза.

Поздрави,
Радо
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: jabber в Ноември 17, 2008, 11:41:37
Съгласен съм с всичко казано от Радо. За съжаление не мога до си направя втора биопсия за да видя със сигурност какво е състоянието на черния ми дроб след озонотерапията макар, че имам огромно желание. Искам също така да отбележа, че на хартиен носител съм чел, че при клинични проучвания на терапия с озон в Русия всички болни с чернодробна фиброза се повлияват положително и при по-голямата част от тях се наблюдава разсейване на срасналана чернодробна тъкан, а при някой пълното й изчезване. Просто се опитвам да бъда полезен. За момента няма достъпен препарат за борба с фиброзата, тъй че ако имате такъв проблем не се предавайте, а се борете било то чрез озониране или с други средства.  :congrats:
Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: Радослав Русинов в Ноември 17, 2008, 11:46:35
Да, разбира се!
Човек не трябва да се предава и да опитва всякакви варианти, но винаги да се старае да проучи максимално нещата.
Именно затова съществува и раздела за Алтернативните методи. Нека всеки да получи правото на т.нар. "информиран избор" и да прецени кой метод е добър и би могъл да проработи за него.
Споделянето на опит с всеки един от тези методи във форума ще помогне на всеки един, който търси алтернативни варианти, да се информира и да чуе какви са впечатленията на реални хора от всеки един от тях.
Моята цел е само винаги да бъдем максимално обективни и затова направих тези уточнения.
Пожелавам ти успех и не забравяй да пишеш как се развиват нещата при теб!

Поздрави,
Радо

Титла: Re: Озонотерапия - има ли ефект?
Публикувано от: болен-здрав в Юли 23, 2015, 23:22:45
Джаббер, минало е много време. Не знам дали е уместно, но да те попитам? Как си след озонотерапията?
Благодаря предварително!