Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - anti-HBs

Страници: [1] 2 3 4
1
Преболедувала си го и имаш имунитет. Забравяй го хепатита.

ПС: Приятелят ти е хубаво да се ваксинира, но не заради теб - ти не можеш да го заразиш. Да се ваксинира, щото може и зъболекар и козметик да го зарази (рядко, но все пак ваксината пази и не вреди).

2
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 24, 2018, 17:50:48 »
Колко ти излиза изопринозина на месец? И аз бях с 3-4000 UI в началото.. но от година съм на tenorovir и обмислям алтернативи.

3
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 16, 2018, 17:28:40 »
Ензимите не са ти ниски, говори с Балабанска за бременност и да те следи и давайте. Хепатит Б е гадна болест, но не е смъртна присъда или пък краят на света. Не смятам, че за една година може да ти прогресира чернодробното увреждане чак толкова.. то бавно убива. Реши си този проблем и тогава Бараклуд и си готова.

4
Бременност и вирусни хепатити / Re: Дилема
« -: Октомври 16, 2018, 11:47:36 »
За Бараклуд знам, че най-вероятно е също толкова безопасен препарат колкото Тенофовир, но просто няма достатъчно данни, за да се потвърди. Тъй като Тенофовир се използва и при ХИВ и има огромна база данни, за да се види, че няма прболеми с бебетата. При Бараклуд просто нямат 100% сигурност и затова не препоръчват бременност. Т.е. единият ти вариант е да почнеш Бараклуд и ако ти понася - в първия момент в който си с 0 копия на вируса - почвате здраво опити за бебе. Приятелят ти, разбира се, е най-добре да е имунизиран.

Вторият ти вариант е да не лекуваш хепатита и да правите бебе, след като разбира се, приятелят ти пак се имунизира. Чувал съм, че има начин да се направи всичко възможно да не се пренесе вируса към детето, така че проучи и тази възможност. По принцип хроничния хепатит с е отрицателен антиген е изключително труден за пренасяне (поне по това, което съм слушал/чел от опита на хора). Да, виремията ти е висока и това сигурно увеличава риска, но според мен има немалък шанс изобщо да не можеш да заразиш приятеля си например.

Колко са ти ензимите ми е интересно? Щото то виремията хубаво е висока, ама това възпалява ли ти черния дроб или имунната система ти го толерира..

ПП:

Ето малко инфо по темата:

Цитат
Without prophylaxis, the risk of HBV vertical transmission is high. The risk is highest in HBsAg- and HBeAg-positive mothers (transmission rate: 70%–90%), and low for HBsAg-positive HBeAg-negative mothers (transmission rate: 10%–40%).2,21,22

T.e. шансът да го предадеш на бебето е 10-40% без да се вземат мерки при раждането.

Цитат
At birth, prophylaxis is able to greatly reduce the risk of vertical transmission.22,23 It is currently administered to all HBsAg-positive mothers in most countries, and consists of both passive and active immunoprophylaxis.2,22,23 In detail, newborns of HBsAg-positive mothers receive both hepatitis B immune globulin (HBIG) (passive immunoprophylaxis) and the first dose of the HBV vaccine (active prophylaxis).22,23 In general, the first dose of the hepatitis B vaccine and HBIG should be given within 24 hours of the child being born.23 The vaccine schedule is completed with the administration of two or three doses of vaccine in the first 6 months of life.21 This combination scheme has been demonstrated to be more effective than the administration of either the HBV vaccine or HBIG alone.24,25 However, even using this combination strategy there is a residual risk of vertical transmission – namely, about 3 %.17,26–29 However, all cases of transmission that occur despite adequate prophylaxis are associated with a high maternal viral load and maternal HBeAg positivity.17,26–29 Indeed, a maternal viral load below 10^6 IU/mL is not associated with vertical transmission,30 whereas the risk of transmission is about 3 % in cases of a maternal viral load 10^6–10^7 copies/mL, about 7% for a viral load 10^7–10^8 copies/mL, and about 8% for a viral load >10^8 copies/mL.29 These results were confirmed in an Australian study that reported a transmission rate of 9% in mothers with a viral load >108 copies/mL

С профилактика (което е ваксина + имуноглобулин за бебето веднага след раждане) шансовете при 6 млн копия според това проучване е 3%. Ваксина така и така им се слага на малките до 24 часа след раждане. А другото е подсилващо имунната система.

Според мен, ваксинирай приятеля, почвайте да правите бебе и намерете лекар, който знае какво прави по темата, за да се вземат мерките като се роди и ще имате здраво бебче и после вече се лекувай с ентекавир. Единственото, което не знам е, как ще се отрази на черния ти дроб цялата бременност, но това пак трябва лекар да го потвърди.

5
Свързахте ли се с лекаря, който писах на лично?

6
Писах ти лично съобщение с координати на лекар в Пловдив, който според мен ще ти свърши работа. Звънни му и му разкажи случая.

7
Ще го мислим като намериш решение - при теб проблемът е по-сериозен.

Иначе аз се замислих, че от няколко месеца пия хапчето сутрин и може това да е причината... Ще започна да го пия вечер, да видя дали ще ми е уморено през деня.

8
Благодаря ти - и аз не допусках, че може да е от него, защото не бях чувал за такъв тип проблеми. Но понеже по подразбиране ги смятам хапчетата за почти безвредни и без ефекти, а сега се появиха такива случаи, се замислих дали не го подценявам. Може да си взема фумарат от Турция да тествам един месец.

9
Какви са оплакванията от Майлана? защото се опитвам да открия причината за малко странната ми кондиция напоследък - умора, сънливост, главоболия, виене на свят, аритмии... Всичко ми е в норма, кардиолог специалист ме прегледа, но се замислих дали пък не е от хапчето...

10
Не знам дали е удачно да давам такива съвети публично, но след като имаш реакция към Зентивата, нищо не пречи да се следиш по НЗОК и да си даряваш хапчетата, пък да си пиеш Vemlidy.

11
Аз съм пил 2 опаковки от турско лекарство (Tenoviral) - смея да твърдя, че е по-качествено от Mylan чисто на усет - защото опаковката и самата изработка на хапчетата изглежда по-изпипана. Но това е само на външен вид де. HBV е много разпространен в Турция и мисля, че не биха рискували с качеството му.

12
Можеш ли да видиш на Полфарма какво пише? Tenofovir disoproxil и после какво следва? Phosphate, fumarate, maleate или нещо друго? Любопитно ми е дали с най-скъпата формула (мисля, че е fumarate като Viread-a) ще ти е по-добре.

ПП: Проверих - фумарат е, така че сигурно няма значение какво е... Според мен ще трябва да опиташ с Entecavir (baraclude) или нещо от алтернативните такива лекарства...

13
Според мен няма какво да се молиш реакцията ти да не е към тенофовир, защото не мисля, че е документирана алергия към това. То е някаква молекула, която организма не забелязва, а само пречи на вируса да си синтезира един от най-важните ензими за размножаване. То и при повечето лекарства проблемът е с "носителя" на активната съставка, защото тя трябва да бъде "забелязана" от организма и да достави лекарството там, където трябва. Съответно към нея може да има по-обострени реакции.

Хапче ще намериш 1000%, бъди спокойна. Минаваме през големи гадости понякога, но накрая се нормализира. Просто после ще имаш едно хапче в дневната си рутина и това е.

14
Аз бях на Виреад, после минах на Майлан и веднъж имах кофти реакция. От турското Tenoviral съм пил 1-2 месеца щото ми се получи дупка в протоколите. То е на нивото на Виреада.

15
Ще действам на интуиция и ще кажа, че според мен проблемът е от конкретния препарат - Зентива е tenofovir disoproxil фосфат, а другите са под формата на други соли: малеат при Mylan, фумарат при Viread. Може би правиш алергична реакция към фосфати, които съм чувал, че са по-дразнещи към лигавиците. Ще ти го сменят с Mylan и ще си ОК според мен. Активната съставка е същата, въпросът е под каква форма идва.

Съветвам те да не се сдухваш толкова лесно. Само да кажа, че в Турция има тенофовир дизопроксил фумарат за 200 лири - което са около 50лв. Така че и това ти е решение.

Страници: [1] 2 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007