Автор Тема:  Моля за мнение относно резултати  (Прочетена 26848 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bradata

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 22
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Моля за мнение относно резултати
« -: Февруари 03, 2011, 17:38:44 »
Здравейте на всички! Не съм очаквала, че някога ще ми се наложи да пиша тук, но и това ми дойде на главата :ashamed: При набора от изследвания, които си правих поради бременността ми, получих едно хубаво плюсче срещу HBsAg, което направо ми преобърна целия свят, тъй като не знаех почти нищо за болестта... Сега след доста четене, вече знам, че не е опасно за бебето ми и малко се кротнах. Днес получих и последните резултати от пуснатите ми изследвания и тъй като Бургас не се слави като град с каквито и да било кадърни лекари, предпочитам да питам вас като доста по-сведущи по въпросите с хепатита. Та имам 2 положителни резултата за австралийския антиген от 2 различни лаборатории (за всеки случай), а половинката е с отрицателен. Другите ми изследвания са за:
АСАТ             - 21,18
АЛАТ             - 29,34
общ белтък  - 79,70
албумин        - 44,88 , които резултати ми изглеждат наред или поне всичко си е в нормата.
От самата вирусологична лаборатория в ХЕИ, където правих повторното изследване за HBsAg, лекарката там ми препоръча още 3 изследвания и тук малко се озадачавам в момента. На фактурата ми за плащане единият показател е изписан като "определяне на Anti-HBc  (Total ) по ЕЛИСА (не ми работи латиницата за да го напиша това специално), а в резултатите фигурира като Anti-HBcor IgM ?! Не ми изглежда да е едно и също, като разглеждах тук... Иначе по спомен, самата лекарка като казваше на лаборантките какво да пишат за изследване, спомена нещо с "кор". Та този показател ми е отрицателен. Отрицателен ми е HBeAg, а Anti-HBe ми е положителен.
По думите на лекарката в лабораторията, нямам активна инфекция в момента (така си беше и според мен, защото нито имам, нито някога съм имала някакви оплаквания, типични за хепатита), тази, която имам е стара и е поне отпреди 1 година, носител съм на вируса и мога да го предавам по кръвен, полов или дори битов (???) контакт. За бебето май бях по-запозната от нея, защото тя твърди, че не трябва да се слага имуноглобулин след раждането, а само обичайната ваксина за хепатит В до 12 часа и че няма значение много как ще се ражда. А аз пък съм разбрала оттук, че е желателно раждането да е със секцио, да се постави ваксина до 6 часа, както и имуноглобулин, който вече може се открие и в България. За мен - трябвало само да си изследвам един път годишно АСАТ, АЛАТ и Anti-HBe и ако имало нещо притеснително, да отида при гастроентеролог.
Половинката пък трябвало да се изследва дали има антитела и ако няма, то да се ваксинира за всеки случай, тъй като това би означавало, че не е боледувал и организмът му няма изградена защита.
Та моля скромно и за вашето мнение относно тези мои резултати - мога ли вече да се успокоя и да се кротна или ще трябва да давам още пари за още изследвания  :ashamed2:

Неактивен Аника

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *****
 • Публикации: 1162
 • Пол: Жена
 • генотип 1
  • Профил
 • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2011, 17:51:44 »
Здравей,

от това което прочетох в постинга ти и от това, което знам за хепатит В правилно си се ориентирала относно имуноглобулина, който трябва да се постави на бебето веднага след раждането му, заедно с ваксината за хепатит В.
За половинката ти - също си се оринтирала правилно. Изследване за антитела Anti-Hbc total и ако няма изградени антитела задължително пълн курс на ваксинация - 3 дози по схема.
За теб самата - нищо не мога да кажа, в смисъл дали това следене ще е достатъчно, може би трябва да се направи и тест за вирусно натоварване?
Ще се включат с мнение със сигурност разбиращите от хепатит В - на мен ми е все още трудно да се ориентирам.

Късмет и лека бременност
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2011, 22:48:28 »
Здравей,
Тук нещо тотално са те объркали с тези изследвания. Няма как изследването за HBsAg да ти е положително, а anti-HBc total да ти е отрицателно. Anti-HBc IgM е компонент на anti-HBc total и може да се измерва отделно. Изследването anti-HBc IgM е релевантно само в първите 6 месеца след заразяването с хепатит Б. В момента, в който той хронифицира, anti-HBc IgM става отрицателно, а anti-HBc IgG става положително. Изследването anti-HBc total измерва и двата компонента anti-HBc IgM и anti-HBc IgG. Затова е по-правилно да се пусне anti-HBc total. В тази статия можеш да прочетеш повече за изследванията при хепатит Б и какво значат: Диагностика на Хепатит В.
От това, че имаш HBeAg-отрицателен хепатит и заради ниските чернодробни ензими (АЛАТ и АСАТ) може да се предположи, че има шанс хепатита да ти е неактивен. Но за да се установи това, са нужни допълнителни изследвания, както и е абсолютно задължително те да бъдат пуснати и разтълкувани от лекар-специалист в областта на хроничните вирусни хепатити. Ето оттук можеш да вземеш контактите на оторозираните центрове, където работят такива специалисти: Центровете за лечение на хронични вирусни хепатити в България. Абсолютно задължително е максимално бързо да си запишеш час при някой от тези лекари. Това, което те е консултирала лекарката във вирусологичната лаборатория не е много съществено и явно неадекватно.
Това, че нямаш симптоми на хепатита не значи нищо, повечето хора с хроничен вирусен хепатит нямат никакви видими симптоми и се чувстват прекрасно - до момента, в който не научат, че имат цироза. Така, че твоето субективно усещане за състоянието ти не е никакъв критерий за това какво се случва реално с черния дроб. Черният дроб не боли, той може да се разпада и пак няма да разбереш, че имаш проблем с него.
А това за заразяването чрез битов контакт е супер глупост. Ако заразяването ставаше толкова лесно, защо съпруга ти не се е заразил!? Заразяването по полов път е възможно и наистина, хепатит Б се предава по полов път, но това не е задължително да се случи в 100% от случаите (което е видимо и в твоя случай). Вероятността да заразиш партньора ти по полов път нараства с увеличаването на активността на вируса в кръвта. Това, че не си заразила приятеля/съпруга си е още един аргумент в полза на това, че има голяма вероятност да си неактивен носител на вируса, което е много добра новина, в случай, че бъде потвърдено от лекаря, при който ще отидеш на преглед.
Слагането на имуноглобулин не е задължително за всички новородени, родени от майки с хроничен хепатит Б. То зависи от това дали вируса е бил активен и в какви количества се е срещал в кръвта (констатира се с ПСР изследване) в последните месеци на бременността, като и от HBeAg статуса (който при теб е отрицателен, което е по-добрия вариант).
Изключително важно е да се запознаеш с цялата информация по темата бременност и хепатит Б, затова мога да ти препоръчам една статия от нашия сайт, на която сме се опитали да съберем на едно място цялата нужна информация: Хепатит B и бременност.
Допълнително, мога да ти препоръчам да изчетеш една тема във форума на бг-мама, която също ще ти бъде много полезна: Това е недопустимо и СКАНДАЛНО.

Много е важно да научиш всичко за предпазването на бебето, защото в немалка степен здравето му зависи от това доколко насериозно ще приемеш нещата по време на бременността и ще направиш всички необходими стъпки преди раждането. Затова, отдели си време да прочетеш статията на нашия сайт и темата във форума на бг-мама (в нея са писали двама много добри лекари, както и има и споделен опит от майки с хепатит Б). Тук във форума, в раздела Превенция и заразяване също има няколко теми, в които сме обсъждали тази тема.
Щом прочетеш тази информация, следващата много важна стъпка е да отидеш при лекар-специалист, който да ти пусне ПСР, да ти види всички изследвания, да пусне и други изследвания ако трябва, и да те посъветва как трябва да постъпиш.
Когато си подготвена и вземеш нещата в свои ръце, съм сигурен, че всичко ще се нареди и всичко ще е наред с бебето, а и ти ще бъдеш спокойна, че си направила всичко необходимо!

За съпруга ти - поставянето на ваксина не е препоръчително, а абсолютно задължително.
Не забравяй да накараш всички твои близки да си пуснат изследвания за хепатит Б (а и за хепатит C), защото е вероятно и някой от тях също да има хепатит. Допълнително, тази поредица от статии може да ти е полезна, за да научиш повече за хепатит Б като цяло: Хепатит В: Лист факти.


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Vancheto

 • Модератор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *******
 • Публикации: 1558
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #3 -: Февруари 04, 2011, 15:34:44 »
Anti-HBc IgM е компонент на anti-HBc total и може да се измерва отделно. Изследването anti-HBc IgM е релевантно само в първите 6 месеца след заразяването с хепатит Б. В момента, в който той хронифицира, anti-HBc IgM става отрицателно, а anti-HBc IgG става положително. Изследването anti-HBc total измерва и двата компонента anti-HBc IgM и anti-HBc IgG. Затова е по-правилно да се пусне anti-HBc total.

При обостряне  на хроничния хепатит, anti-HBc IgM от отрицателно пак може да стане положително и след преминаването в неактивна фаза, пак anti-HBc IgM става отрицателно.
Точно така се получи по време на моята бременност.
Не виждам смисъл въобще да и го правят това изследване или anti-HBc total , просто трябва да и се следи виремията и ако се налага в последния триместър да пие нуклеозид.
HBV DNA - това трябва да ти се пусне,  bradata !
Гледай най-късно до седмия месец да го направиш за да имаш време да намалиш вирусния товар, ако това се налага.
Късмет  :good:
 
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2011, 16:14:20 »
Мерси, Ванче!
Сега се разрових и научих нещо ново, което ми беше убягнало досега. Възможно е anti-HBc IgM да стане положителен при реактивация в някои от случаите. Има нещо такова записано и в една от статиите:
Цитат
Маркери за хепатит В инфекция
...
IgM антитяло за хепатит B ядрен антиген - (Anti-HBc IgM или HBc IgM Ab)
•   Този тест е скъп и трябва да се използва преди всичко ако в много голяма степен се съмняваме, че пациента се намира в ранен период на възстановяване след инфекция (от 2 до 16 седмици след инфекцията), когато HBsAg е изчезнал, но все още нивата на anti-HBs не се откриват.
•   Положителен е резултата при пациенти, които са също HBsAg положителни и обикновено означава, че те имат остра инфекция.
•   Обикновено се открива от 3 до 12 месеца.
•   В зависимост от прагът на чувствителност, ниски нива могат да бъдат открити при пациенти с хронична инфекция и реактивация.
...
Ще трябва и да изпратя доуточняващ имейл на отговор, който изпратих точно днес, във връзка с едно запитване за случай на хепатит Б във фаза на реактивация  :pardon:


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен bradata

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 22
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2011, 09:59:31 »
  Благодаря ви за отговорите и съветите. Няма да лъжа, че са ми харесали, защото тайничко се надявах на потупване по рамото и успокоителни приказки, че всичко ми е наред... Но лошото е, че човек не може или по-точно не трябва да живее в неведение, макар че то е къде-къде по-блажено и колкото и да ми е мъчно, трябва да приема реалното положение. Затова се радвам въпреки всичко, че реших да се допитам тук, защото ако се оставя на кадърните ни доктори, така и ще си замина тихо и кротко сигурно :angry3:

  Потресена съм от всичко прочетено (уикенда се занимавах основно с четене и сега още ми е каша в главата и ми се мержелее пред очите) и от изнесените факти - не мога да проумея как при такъв голям брой хора, които са заразени и при сериозността на болестта, все още цари такова безхаберие и невежество сред лекарите и как са единици тези от тях, които са запознати с хепатита и които могат да предложат адекватни съвети и лечение!!! Това е наистина безумие просто :fool3: ! Но това са въпроси и дискусия, които не са за тази тема и които със сигурност са разисквани, така че да си мина на въпросите.

  От прочетеното дотук разбирам, че засега изследванията ми показват що годе оптимистично състояние, което обаче не може да се приеме за сигурно, преди най-малкото да си направя въпросния HBV DNA тест и да се консултирам със специалист?! Което със сигурност значи, че трябва да пътувам поне 2 пъти до някой от центровете - един път за консултация и даване на кръв за изследване и втори път за консултация относно получените резултати. И това е най-оптимистичният вариант... От списъка с центровете виждам, че само на един лекар е отбелязано, че приема по здравна каса и това е доцент Антонов? А и в тази клиника има лаборатория, в която може да ми се направи този ДНК тест. Така че май това е най-добрия вариант за човек от провинцията? Теста ще ми е платен най-вероятно и трябва да приготвя колко - 150-200лв? Питането ми е дали ми трябва някакво специално направление от личната лекарка или трябва просто да поискам направление за гастроентеролог с отбелязана диагноза носител на хепатит Б? И след като доцентът приема по здравна каса само в четвъртък, някой има ли представа за след колко време бих могла да се уредя с час най-рано, че ако е след няколко месеца, май ще ми е късничко (сега съм горе-долу в средата на третия месец)? Дали резултатите стават бързо т.е. мога да преспя някъде в София и на другия ден да ги взема и да отида при лекаря или като съм по каса, пак ще трябва да чакам до някой четвъртък и пак да съм записана... Извинявам се, че питам толкова, но хем ми е притеснено и искам по-бързо да имам някаква яснота по въпроса, хем пък съм в доста незавидно финансово състояние в момента и всеки лев ми е от значение и затова гледам да си планирам всичко, че да знам какъв заем да търся като сума.

  И още нещо, преди да се ваксинира половинката, да си пуска ли все пак anti HBs, за да се види дали има имунитет или направо да питам в аптеката за ваксина? И има ли различни такива ваксини, та да ми препоръчате определена или си е само една за тази цел?
Благодаря ви пак, че ви има и че сте толкова отзивчиви :clap2:!

Неактивен Vancheto

 • Модератор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *******
 • Публикации: 1558
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2011, 15:12:22 »
При условие, че си с нормални ензими в момента не съм сигурна, че ще ти пуснат ПСР, па макар и да си с направление.
По-добре си го направи за своя сметка, вземи си резултата и тогава може да посетиш специалист с направление №3
Аз съм изпращала кръв по куриер като предварително се уговориш с лабораторията и сега резултатите се получават с парола и по интернет.
Половинката ти може да си пусне anti HBs и после да се ваксинира по схема.
Трябва и близките ти да се изследват-майка, баща, брат, сестра.......
 
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен bradata

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 22
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2011, 16:08:16 »
Да, аз така или иначе преглътнах и приех факта, че ще трябва да си платя сама това изследване, колкото и да ми е мъчно :crying2: Но това, че може да стане и пращайки кръв оттук ми прозвуча добре. Току-що говорих, обаче, с лабораторията в УМБАЛ "Свети Иван Рилски" за да попитам каква е точно процедурата и лекарката след като ме поразпита за направените ми изследвания и резултати, ми препоръча да отложа този тест за 7-8 месец, когато е най-възможно да се активизира вирусът (ако реши да го прави гадинката де). Не, че и сега не мога да го направя пак, но според нея просто ще дам над 150лв на вятъра без да мога да разчитам на тези резултати в момента, тъй като в 7-8 месец е напълно възможно, те да са напълно различни и именно тогава ще са решаващи в случая  :ashamed2: Но все пак според нея било добре да се консултирам със специалист сега и той да реши дали и кога да се изследвам ???
Пак съм пред дилема какво да правя :angry3:

Иначе, ще предупредя родителите и брат си, че е добре да се изследват - тях поне мога да ги пратя на безплатното анонимно тестване в кабинета в ХЕИ, нали?
Половинката пък ще си провери антителата и тогава ще питам за ваксина евентуално :)

Неактивен stefani

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Ученик
 • **
 • Публикации: 27
 • Пол: Жена
 • печели този ,който се бори
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2011, 16:38:11 »
Здравей!Първо искам да ти кажа ,да не се притесняваш-за плода не е полезно.Аз бях в същата ситуация като теб.По време на
бременноста ми откриха хепатит б и аз се притеснявах,но в крайна сметка родих нормално,не секцио и бебето ми не е заразено.
Съпругът ми също.Така,че относно секциото не ги слушай.Първите минути  след като родих с очите си видях,че му биха ваксината
Аз също съм с нормални асат и алат и вирусен нисък товар,и съм благодарна на Радо ,че ме просветна да не се лекувам.Пропуснах
да пиша,че лекарят пуснал изследванията ми искаше да се лекувам на всяка цена,дори ми бяха подготвили документите за
здравната каса.Моят съвет е отиди в София там където си се насочила.

Неактивен Vancheto

 • Модератор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *******
 • Публикации: 1558
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2011, 16:58:18 »

Иначе, ще предупредя родителите и брат си, че е добре да се изследват - тях поне мога да ги пратя на безплатното анонимно тестване в кабинета в ХЕИ, нали?
Половинката пък ще си провери антителата и тогава ще питам за ваксина евентуално :)

В кабинетите на КАБКИС изследват безплатно за СПИН и хеп.С, хеп.В не е включен в безплатния пакет.
Имаше момент, в който правеха и HbsAg безплатно, но вече не е така.
 
 
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #10 -: Февруари 07, 2011, 18:57:50 »
Здравей,
Има резон, в това, което са ти казали, защото важното изследване е ПСР-а, който се прави в третия триместър на бременността. Според неговите резултати се взема решение за евентуално лечение в този триместър, както и за това дали е нужен имуноглобулин.
Но, мисля, че е едно добро начало да си запишеш час за преглед при лекар-специалист, който си си избрала, за да те наблюдава по време на бременността. Нека решението за изчакването с ПСР-а да го вземе той. Хубаво е да отидеш на лекар и той да поеме твоя случай, колкото е възможно по-рано. Може резултата от идването ти до София (виждам, че си се спряла на София) да е само това, че лекаря ще ти каже неща, които знаеш и си прочела, и че ще ти пусне само някакви по-дребни изследвания, и ще отложи ПСР-а. Но за теб по-важното ще е, че знаеш, че си прегледана от специалист, че той е видял изследванията, дал ти е компетентен съвет и е поел наблюдението на бременността ти по отношение на хепатит Б.

Относно прегледите по Здравна каса, мисля, че повечето лекари от списъка ги правят, независимо, че не са обявени в нашия списък. Избери си лекар, звънни и попитай. Ако държиш на прегледа по Здравна каса, трябва да имаш предвид, че ще трябва да почакаш поне няколко седмици. Но мисля, че повечето лекари правят и такива прегледи.


Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен bradata

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 22
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #11 -: Февруари 08, 2011, 12:56:14 »
Благодаря отново!

Първо се бях ориентирала към София заради доцент Антонов и приема му по здравна каса, както и наличието на лаборатория правеща ПСР теста. После се замислих дали да не отида във Варна при проф. Коцев - най-близко ми е и дори с таксата му за преглед в частния кабинет, пак щеше да ми излезе малко по-евтинко от ходенето в София. Но пък след още четене и отзиви за двамата, както и след препоръката на един приятел, чиято сестра е преминала успешно лечение на хепатит С при доцент Антонов, определено везните се наклониха към него и реших да е той. Подготвих се психически и за доста чакане, но... като звъннах днес, ми дадоха час за 17-ти! Попитах 2 пъти за кой месец, да не би да не съм разбрала :mocking:, но наистина имам късмет и часът ми е за другата седмица :clap3: Сега "кандидатстваме за заем" от шефа на половинката, че най-бързо той ще отпусне :ashamed2: и ще разучавам координати и карти, че София ми е тъмна Индия :laugh: Надявам се на добри новини или поне най-малкото ще мога най-накрая да се успокоя, че съм направила всичко, което е трябвало - благодаря за което на вас :flowers:

Неактивен qiqi

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Докторант
 • *****
 • Публикации: 845
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #12 -: Февруари 08, 2011, 21:20:09 »
Радвам се че си решила да се довериш на доц.Антонов,стрхотен човек е.
От централна автогара може да хванете автобус 74,а с такси е около5-6лв.

Неактивен tedi

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *****
 • Публикации: 1168
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #13 -: Февруари 09, 2011, 08:56:37 »
Ако решиеш да ползваш такси от гарата много внимавай,гледай тарифите внимателно,да не ти излезе 50-60кинта до болницата.

Неактивен bradata

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 22
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Моля за мнение относно резултати
« Отговор #14 -: Февруари 09, 2011, 17:34:04 »
  Благодаря за получените съвети тук и на лични :flowers: И с риск да си самооспамя съвсем темата (моля за извинение за което :ashamed2:) да си кажа чуденките, пък ако някой има възможност и желание да помогне - няма да го върна ;)

  Ще ходим с кола до София, тъй като сега съм още в периода на гаденето и честото пишкане и пътуването с влак или автобус ще е мисия невъзможна и непоносима и въпреки по-високите разходи ще разходим возилото дотам. Уговорихме и навигация назаем. Дотук добре... ама като чета в сайта на болницата упътвания за намирането ѝ и виждайки, че е сравнително в центъра, веднага изниква въпроса с разкопаните и затворени за движение улици - някой има ли идея дали в района има такива в момента? Питане второ - до болницата или нейде в района има ли къде да се остави паркиран автомобил, че това също е въпрос с повишена трудност? Опитах се да намеря мястото на клиниката в Гугъл Мапс или сайт с карта на София и ми дава за този адрес една изключително гъсто населена с болници и клиники област и се чудя дали се открива лесно от смотан провинциалист или да се въоръжим със схема и търпение? И последното, което ме терзае - ако докторът реши да правим в момента някакви изследвания, то това посмъртно няма да има как да стане в същия ден и тогава каква би била процедурата според вас - да търсим хотел наблизо за преспиване и да чакаме резултатите за да ги види доц. Антонов (което пък води до другия въпрос - кога и как аджеба пък ще успея да го видя ако приема само в четвъртък такива като мен и то без записан нов час ??? ) или ще си се прибираме в Бургас, а за резултатите да питаме по телефона и после да звъним (или идваме пак) на доктора? То много хипотетично стана, ама ми се иска да имам някаква нагласа предварителна, че под пара трудно мисля, а и пак е свързано с финанси да му се не види...

  Ще ми простите, надявам се, аборигенските въпроси, ама се оправдавам с това, че съм бременна и че съм полублондинка, така че ми е простено :ashamed2:

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007