Автор Тема:  Нуждаят ли се от биопсия HBeAg-негативните пациенти с нисък вирусен товар?  (Прочетена 6750 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Автор: Liz Highleyman
Дата: 9 декември 2008

Не всички пациенти с хроничен вирус на хепатит В (НВV) се нуждаят от лечение, а само тези с прогресиращо чернодробно заболяване. Чернодробната биопсия се счита за “златен стандарт” за оценка на увреждането на черния дроб, но учените проучват редица биомаркери или “предсказващи” показатели, които биха помогнали на пациентите да избегнат дискомфорта и разноските за повтарящи се биопсии.

............................

Повече може да прочетете тук: http://hepactive.org/content/news/hbeag_negative_low_viremia_and_liver_biopsy
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Има близък с хепатит B
При моят мъж диагнозата беше поставена преди изследването за репликация на вируса,което показа ниско вирусно натоварване със завишени чернодробни ензими,с ехогравско изследване на черния дроб,ФГС без чернодробна биопсия.Беше в последствие с HBV ДНК 11751 коп. и отр.НВеАg ,но не му беше направена биопсия тъй като резултатите от изследванията показаха декомпенсация и риск за правенето на това изследване,така че има още доста други фактори определят дали на даден пациент да му бъде спестена такава манипулация.

Аз знам,че нищо незнам

Неактивен tanyaivanova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Здравеи, Дани знаеш ли  кои точно изследвания показват декомпенсация ? Таня

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
Наличието на асцит в корема е показателно.Друг ефект който се получава е тахикардия,когато причината не е сърдечна или хормонална.Но с лекарства и провилен режим на хранене и живот човек успешно може да върне лентата назад симтоматично.Но най-важното е унищожаването на вируса,който е доста непредвидим.Разбира се асцит може да се отдели и при други заболявания.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен tanyaivanova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 87
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
Благодаря ти Дани,зададох въпроса заради баща ми които е на 74 гоини и не се знае откога е с хепатит б открили са му го преди 10 години ,но откога е никои не знае а последните му изследвания;вена порте-12 мм,панкреас-хиперехогенен,ХБ-2-СТ.;МС, хроничен персистиращ хепатит тип б asat42,alat-74 и понеже е на тази възраст не му правят и други изследвания

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007