Автор Тема:  За семейството и приятелите – Грижата за нашия близък с хепатит C  (Прочетена 8586 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Автор: Lucinda K. Porter
Дата: януари 2009 г.

Въведение
В презентация пред Американската Асоциация за Изучаване на Чернодробните Болести (American Association for the Study of Liver Diseases - AASLD), Brian Edlin от колежа Weill Medical на Cornell University, докладва че 5 милиона души в САЩ са инфектирани с вируса на хепатит C (HCV). HCV главно засяга черния дроб. Обикновено минава дълго време, преди той да нанесе някаква вреда, особено ако човека, който живее с вируса, не пие алкохол и води здравословен начин на живот. Понякога увреждането е толкова малко, че хората могат да изживеят живота си, без да разберат, че имат HCV. Все пак, този вирус може да причини сериозно увреждане на черния дроб и на здравето на даден човек. Малък процент от хората ще развият рак на черния дроб, срив на черния дроб (liver failure), и смърт, в резултат от HCV инфекцията.

Важна забележка: Повечето хора ще умрат с хепатит C, но не от хепатит C. От 100 човека, които имат хепатит C, 3 или по-малко ще умрат от смърт, свързана с HCV инфекцията им. За съжаление, не се знае кой от хората с хепатит C ще има и кой няма да има сериозно прогресиране на болестта. Поради тази причина, всеки с хепатит C трябва периодично да бъде проследяван от лекар.
...........................

Цялото ръководство може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив: За семейството и приятелите – Грижата за нашия близък с хепатит C
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен pamche

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Според мен ,наистина хепатит Ц се развива доста бавно , но мисля , че по голяма опастност от цероза и рак на черния дроб при хепатит Ц  са допълнителните заболявания които може вируса да ти докара ,постоянната борба на имунната система с вируса и работата и на високи обороти , така с години  доста го износва , като след определена възраст доста му се намаляват съпротивителните сили . Може и да несъм прав ,но имам известни наблюдения и оттам съм си извадил такива изводи.
Известен с това , че не е известен !

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Е, това внася известен оптимизъм:
"От 100 човека, които имат хепатит C, 3 или по-малко ще умрат от смърт, свързана с HCV инфекцията им."
Разбира се, в представите на моя съпруг нещата са ясни - той непременно ще е един от тези трима или по-малко. :wink3:

Дани
Hang in there.

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
И аз съм чувала този израз-Може да си умреш с хепатита ,но едва ли от него!-Това го е казала лекуващата на моя мъж!
Иначе, се чудя от къде се зареждат с този песимизъм-в себе си ли го отглеждат, или им е привнесен????

Затова пък ние сме по-ведри и трезво разсъждаващи !

Поздрави,Теди

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Теди,
ти виждала ли си човек, който е работил или работи в "Системата" и да не е склонен да вижда предимно мрачните възможности. Аз не съм.
Дани
Hang in there.

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Оттеглям си думите назад-това ,че е бил в системата е като абонамент за мрачни мисли и песимистична настройка! :scream:

Поздрави,Теди

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007