Автор Тема:  Моят приятел има хепатит C :(  (Прочетена 86855 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Моят приятел има хепатит C :(
« Отговор #90 -: Септември 28, 2012, 15:30:08 »
Това се казва късмет. :clap:
Ниско вирусно натоварване, слабо увреждане и генотип 3. Само 6 месеца лечение.
 След 8 месеца ще сте приключили с лечението и ще сте се освободили от хепатита. При този генотип успеваемостта е най-голяма  и няма място за съмнение в успешния край. :flowers:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #91 -: Ноември 03, 2012, 11:32:39 »
Здравейте не съм ви писала отдавна и реших да драсна някои ред за да разкажа до къде сме стигнали. То нашето си е ходене по мъките вече 1 год., но дано крайния резултат си заслужава.
  Тъй като и аз често оставам на лечение в Иван Рилски заради моите болежки, а и нали съм "секретар" на "шефа" с хепатита - мъжа ми,  :laugh: взех документите за да ги подам за протокол. Разговарях с проф. Антонов който ми обясни какво е решил за лечението, че е предвидил то да е с  Pegasys + Copegus, разясни ми отново всички предимства и недостатъци и се разбрахме че д-р Николова и д-р Томов ще са нашата връзка с него поради честите му отсъствия и така аз се запътих към кабинета на прословутата д-р Желева която изготвяла протоколите.  Дадох папката с копията от изследванията, тя ме увери че ще се свърже с нас до месец и аз спокойна се прибрах у дома. След 2 седмици д-р Николова звъни на мъжа ми с думите - трябва аз да ти изготвя протокола, защото Желева ще отсъства, но няма и помен от документите ти! :falling_mouth: Полудях вярвате ли ми  :mad: тая Желева не ми вдъхна доверие още от както я видях да се вее кат муха без глава по коридорите цял ден. Но нямаше как поредното преглъщане от моя страна заради мъжа ми, но само да мине лечението ще хвана някоя кокошка за престилката ако ще да спя в полицията. Добре че Николова се оказва човек до тук, сканирах всички документи и ги пратих. След няколко дни мъжа ми пак ме раздруса - трябвало консултация с психиатър защото хепатит С му е бил заради наркотиците и се заяждат с протокола му, трябва психиатър да напише че не взима наркотици и не е зависим в момента. А да ги питам къде им отидоха техните изследвания когато се заеха с неговия случаи или оная от архива чака да и кихна нещо за да ги даде? Представете си кои ще ни напише това в нашия град като той не е бил зависим наркоман, никога не е ходил на психиатър за този проблем, не е бил в комуна и никои лекар не е знаел за деянията му :wacko: Хайде наново изследвания и луди пари за тестове за наркотици, защото никои не иска да си сложи подписа под заключение без каквито и да било данни. И това направихме, сега чакаме заветния протокол, дано го дочакаме  :witch:
Е това е за сега приятели, надявам се скоро да преминем към другия раздел от теми
Поздрави Ками  :flowers2:

животът - това не е да чакаме да отмине бурята, а животът е да се научим да танцуваме в дъжда
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 11:40:02 от kami kami »

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #92 -: Ноември 03, 2012, 22:18:20 »
Здрасти , желая ви бързо успешно и без странични ефекти лечение , така е при хепатитно болните досега винаги е било голяма борба човек да почне да се лекува - всевъзможни пречки отвсякъде , трябва да лавираме за да стигнем до заветното лечение
успех
Известен с това , че не е известен !

Неактивен ivka81

• Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #93 -: Ноември 04, 2012, 16:20:45 »
Успех,стискам палци!

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #94 -: Декември 13, 2012, 12:04:36 »
Здравейте приятели! Пиша ви след доста време тъй като покрай моите здравословни проблеми и ангажиментите оставихме малко настрана хепатита на мъжа ми, но все пак имам и добри новини. :smile: Като за начало сватбата ни мина перфектно :flowers4:, мъжът ми пийна уиски порядъчно и за последно :cheers:, а хепатита му е добре, не се обажда но ние знаем че е там. Най-важното е, че след като пратихме документите на доктор Николова протоколите му бяха готови след 3 дни. Много се изненадах за бързината, докторката ни ги прати по куриер и ние веднага ги подадохме в НЗОК. Сега чакаме одобрението и отпускането на лекарствата, намерихме безпроблемно аптека която да ги достави. Мъжът ми приема нещата съвсем спокойно, изобщо не се притеснява от лечението и страничните ефекти, каза ми, че ще изтърпи тези 6 месеца каквито и да бъдат - тежки или леки, но пък после ще има спокоен и нормален живот. Защо ли аз не съм на това мнение? Не знам защо но много се притеснявам!

Поздрави Ками :winter2:
животът - това не е да чакаме да отмине бурята, а животът е да се научим да танцуваме в дъжда

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #95 -: Декември 13, 2012, 19:51:40 »
Първо - честито на младоженците! Здраве, щастие и сбъднати желания  :flowers2: Няма от какво да се притесняваш. Шестте месеца ще минат като мигване, за шест месеца докато усети стрраничните ефекти в цялата им прелест, всичко ще свърши. Взимай пример от съпруга си и запази спокойствие, да не вземе пък той да се тревожи за теб.
И айде, таз година булка, догодина -  :baby3:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен dreamer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
« Отговор #96 -: Декември 13, 2012, 21:24:13 »
Няма място за притеснение, аз бях с абсолютно същата диагноза, като твоя мъж и въобще не усетих кога минаха тези шест месеца. Страничните ефекти бяха съвсем поносими, да не кажа и добри, тъй като свалих над 10 кг.! Пожелавам ви успех и много щастлив семеен живот! :wink3:
"Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка."

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #97 -: Януари 26, 2013, 11:26:15 »
Здравейте приятели ето ни на прага на лечението, получихме отговор от РЗОК - одобрен за лечение с пегасис и копегус. Казаха ни да извадим здравна книжка на хронично болния и да ни изпише рецепта за лекарствата за 1 месец личния лекар. Аптеката е в готовност да ги достави, мъжът ми се е настроил доста позитивно, ще закупя и хладилна чантичка за по нататък, т.е от наша страна всичко е готово. Искам да ми обясните, някои неща като минали по този път, дали правилно ги преценяваме? Мъжът ми ме съветва да запиша ден за прием петък, желае в събота вечерта да му поставят инжекцията, тъй като всяка събота е на работа и ако има странични ефекти от лекарствата те да са в неделя, защото той си е в къщи и да си почива. В болницата дали ще поискат да се съобразят с него, тъй като знам че интерферона трябва да се инжектира в точен час и ден. И другото питане - за евентуалната дупка при приема, смятаме да вземе лекарствата и да изчакаме поне 3 седмици преди приема за да имаме някакъв аванс от време при евентуално закъснение. Дали добре преценяваме или ще сгрешим?

Поздрави от нас  :winter:

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
« Отговор #98 -: Януари 26, 2013, 13:01:59 »
Здравей, хубавице!
Първо, честита сватба! Да сте много щастливи и винаги влюбени!
По отношение на старта на лечението всичко сте преценили много добре.
Надявам се от болницата да се съгласят да поставят инжекцията на мъжа ти в събота, но в интерес на истината малко се съмнявам. Причината е, че при приема му се правят всички възможни изследвания, посредством които се установява, че пациентът в тоя момент е напълно здрав. Едва ли ще рискуват да отложат поставянето на интерферона за следващия ден, когато част от тези изследвания не могат да бъдат направени, за да гарантират болницата срещу евентуални усложнения в състоянието на пациента.
Това обаче не бива да ви притеснява. Първо, не е проблем инжекцията от петък да си я преместите за събота. Просто един път ще я сложи в петък преди да си легне мъжът ти, а следващия път в съботата следобяда и готово.
Второ, това може да се окаже и ненужно съобразно проявата на страничните ефекти. Много от нас, в т.ч. аз въобще не сме вдигали температура след поставянето на интерферона с изключение на първия път, така че ако и при него се получи по тоя начин изместването на инжекцията ще отпадне от дневен ред.
Затова първо нека я сложи няколко пъти в петък, за да се види какво е състоянието му на следващия ден, а после решавайте дали да я местите.
Поздрави и успешно лечение!

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #99 -: Февруари 03, 2013, 17:53:21 »
Цитат
Здравей, хубавице!
Първо, честита сватба! Да сте много щастливи и винаги влюбени!
По отношение на старта на лечението всичко сте преценили много добре.
Благодаря ти eli13 за милите думи, на всеки му пожелавам щастие и любов.
  Сега по нашия напредък, нещата се развиват много добре и с бързо темпо :congrats: Взехме протоколите от здравната каса, извадихме здравна книжка, всичко се завери, личния ни лекар изписа рецептата, а аптеката, която избрахме достави лекарствата само за 12 часа и вече са в хладилника  :dance: Всичко стана само за един ден, но да ви кажа като видях цената на опаковките направо настръхнах, а да не ви описвам страха докато минах 600-те метра до вкъщи - стисках хладилната чанта с две ръце, въпреки че никои не знаеше какво има вътре. :bravo2: Мъжът ми толкова много се радва и само следи температурата в хладилника с думите "Жена да не ми замразиш живота." :laugh: :laugh: :laugh: Позитивността с която чака лечението си много ме радва, казва че не го е страх и че всичко ще е наред и той ще се справи, и всичко ще мине като сън. Това много ме успокоява и му пожелавам лечението да е с най-леки странични ефекти.  Всичко е готово на този етап, в болницата са предвидили 7 март за прием и първата инжекция може би ще е на 8 март-петък. С това изчакване сме се застраховали и за евентуална дупка на лекарствата. Дано и по нататък всичко върви безпроблемно. Смятам, че трябва вече да се прехвърля в тема "На лечение съм" при следващата си публикация.
Поздрави от нас  :flowers4:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007