Автор Тема:  Здравеите и от мен след доста време вече в този раздел  (Прочетена 10481 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vera

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 24
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравеите на всички, едва ли някои ме помни  :smile:не съм писала тук от година и повече, но редовно ви четях и се  възхищавам изкрено на подкрепата която си давате един на друг, както и на старанието да се издири повече инфо за всичко, което да е от помощ -ако не бяхте вие и този форум незнам как щях да се оправя изобщо с доктори лечения и т.н затова - БЛАГОДАРЯ Накратко да кажа за мен- хепатита го намерих случаино преди почти 4г вече,но междувременно забременях и родих после бях решила да поизчакам да порасне малкия и в краина сметка миналата година април постъпих за биопсия в Иван Рилски - от нея се оказа че имам фиброза1, генотип 1+3, вирусното ми натоварване през април (защото когато намерих хепатита пусках ПСР които беше 94 000 и нещо) беше по-ниско от преди -22 000 чернодробните ми показатели почти през цялото време бяха в норма следях ги по време на бременността и след това  Поради всички тия причини и имаики предвид положението със здравната каса :girl_wink: бях 100%сигурна че ще ми откажат, но не се оказа така и преди10 дни получих заветното писмо да отида да си взема протоколите и така маи ще се почва   :medicine: Лекарствата са вече в мен и следваики отново инструкциите от тук :smile: сега чакам да мине време да си запиша час  пък каквото е тва е.. Имам обаче 1 въпрос-понеже четох, че в болницата е доста натоварено - кога да се обадя за дата за прием - моите изчисления бяха за другата седмица евентуално да ме запишат за по-другата - достатъчно време ли е изчакването според вас и дали пък няма да е късно ако няма свободни легла...Другия ми въпрос е свързан с престоя в болницата - колко дни трябва да стоиш понеже сме без баби и мъжа ми ще остане сам със сина ни и не ги виждам как ще се оправят ако са 4-5дни....
Като цяло настроиката ми е положителна (не беше така в началото като разбрах за хепатита - еииии голям стрес беше ... )приемам цялото положение като някакъв вид изпитание през което трябва да се премине и се надявам на добър краи, а пък...божа работа Пожелавам на всички лекуващи се по-малко странични ефекти( бая страшничко звучи :sad3:) и наи-вече успешно излекуване на края!!!!! А на маиките с бебета,които не са ги изследвали (понеже предполагам,че страха там е наи-голям, поне при мен беше така - ако малкия беше болен незнам просто... )изследванията след раждането и на 6месец показаха наличие на антитела,но за щастие на год и половина вече беше изчистил всичко :dance: Стана малко дълго,мерси на тези които ме изчетат :smile: и много късмет на всички
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 17:03:31 от Мариана Стефанова »

Неактивен Соня

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 37
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Привет Вера!Аз започнах лечението 1м. след излизането на протоколите.За престоя в болницата-4,5дни.Относно страничните ефекти няма страшно.Всичко се понася.Трябва само да не се отпускаш,а и бебока няма да ти позволи.Успех и малко странични ефекти.

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
 Здравей Вера.Хубаво е,че вече си тръгнала по неравния път към лечението с Интерферон :girl_wink:
Изчакай да минат три седмици от взимането на лекарствата и тогава се обади в клиниката за определяне на дата.Относно престоя в болницата при всеки е различно.Мен ме пуснаха да си ходя на втория ден.Не се притеснявай, радвай се на  :baby3: и си :whistle:

Поздрави,Тита
Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Здравей, Вера  :smile:
Гледай да изчакаш поне две седмици с поставянето на първата инжекция.
Едва ли ще те държат повеме от три дни за първа репликация.

Късмет ти желая с лечението и успех в борбата  :doubleup:
Ваня

п.с. Имаш ЛС от мен
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 1168
    • Профил
Здрасти Вера,
Предполагам си наясно с ''дупката'' и авансовото време,което трябва да си оставиш от взимане на хаповете до започване на лечението,което трябва да е около 3-4 седмици.
Но след като се има в предвид ,че в Иван Рилски е прекалено натоварено, съм сигурна че ще те плануват за прием поне след месец,затова се обади и си запиши дата.
4-5 дни никой няма да те държи затова не се тревожи,в деня на приема ще ти направят изследвания,и ако всичко е наред ще ти поставят първата инжекциика още същият ден,и ще останеш само една вечер в такъв случай.
Успешно и неусетно лечение ти желая!

Поздрави,
Теди

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
Здравей!
Повечето вече са ти писали за дупката, която трябва да си оставиш. Тък като ти си в майчински едва ли има значение деня, в който ще си поставяш инжекцията. Практиката е такава, че ако всичко е наред на другия ден ще те пуснат да си ходиш.
Пожелавам ти успешно лечение и леки странични ефекти.
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 17:41:52 от anita »

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Здравей, Вера!

Желая ти успешно и безпроблемно лечение!

Поздрави, :flowers:
Мери

Неактивен vera

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Здравеите пак и благодаря за посрещането :flowers:Мисля в краина сметка да звънна да проверя как е положението в болницата, пък ще видим,лошото е че докторката която беше долу в приемния кабинет хич ама хич не беше лубезна (за разлика от другите горе - аз лично съм доволна от отношението,от условията...няма какво да коментирам :wink3:)ама ще се  справим :whistle:
За страничните ефекти - притесняват ме наи-вече нерви и депресии..Предполагам че женската част ще ме разбере :girl_wink:но въпреки че имах много лека бременност, хормонките на моменти ме караха да излизам от равновесие и направо откачах...а по-принцип съм доста търпелив човек и обичам спокоиствието :smile: Та ако усещанията са нещо подобно незнам...проблема ми е наи вече да успявам да се контролирам заради малкия защото тои за нищо не е виновен, а все още не мога да обясня - мама се лекува...но ме успокоява факта че ако се влоши има антидепресанти(въпреки че хич не съм фен на тоя род хапчета ама...)
Още веднъж мерси -  никави странични ефекти и краен успех на всички!!!!Ще пиша като имам развитие Приятен ден :bye2:

Неактивен pamche

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
Здравей Вера , желая ти успех с леченеито и отрицателен ПСР на 3-тия месец . Аз сам с генотипи 1+3+4  подобно на теб (1+3) така , смело напред и леки старнични ефекти  :doubleup:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Здравей vera! Супер, че вече си имаш лекарствата в хладилника! Пожелавам ти леко протичащо лечение и успех на финала!

Нервите от интерферона, са доста по-силни от тези по време на бременност, но не се притеснявай за тях сега, когато, и ако, се появят при теб, ще намериш решение!

Успех!

Неактивен vera

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
здрасти Ирка  - ужас!ти съвсем ме отчая - ще се пият антидепресанти маи... :wink3: Има ли някои всъщност коите не е усетил силно страничните ефекти? От това което прочетох при всички  ги има, та не се надявам на мен да ми се размине ,важното е че все някога свършва...
Памче здрасти и на теб - това с генотипа не ми е много ясно - каква е разликата между само 1 примерно и 1+...
Приятен и успешен ден на всички
П.С.Мерси на този които ми оправи заглавието :smile:

Неактивен tedibon

• Публикации: 1341
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравей Вера!

По  генотипа  се преценява колко време ще трае лечението,когато има комбинирани генотипове се провежда лечението с по-дълъг срок!Т.е. за 1+3,лечението е 1 година,ако е само 1 пак 1 година,а ако е само 3,за 6 месеца!

Поздрави,Тедибон

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007