Автор Тема:  Встъпително лечение с Nitazoxanide преди Peginterferon плюс Nitazoxanide  (Прочетена 6806 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Дата: 10 януари 2010

Лечение на хроничен хепатит С чрез 4 встъпителни седмици само на Nitazoxanide (нитазоксанид) преди Peginterferon плюс Nitazoxanide

ЦЕЛИ: Основната цел на това проучване е по-нататъшната оценка на ефикасността на  peginterferon плюс nitazoxanide без ribavirin чрез използване на 4-седмично встъпление.

ХРОНОЛОГИЯ: Първоначалното лечение на хроничен хепатит С с nitazoxanide, използван 12 седмици като монотерапия с  nitazoxanide преди комбинирана терапия с peginterferon със или без ribavirin.

ПРОУЧВАНЕ: Това отворено пилотно проучване включва 44 терапевтично-наивни пациенти с хроничен хепатит С (40 с генотип 4; 3 с генотип 1; и 1 с генотип 2).
Пациентите са приемали орално по 500 mg nitazoxanide два пъти дневно в продължение на 4 седмици, последвано от nitazoxanide плюс peginterferon alfa-2a 180 mug седмично в продължение на 36 седмици, след което са проследявани 24 седмици. Резултатите от това проучване са били сравнени с резултатите от едно частично съвпадащо по хронология изследване, което използва 12 седмици встъпително лечение с nitazoxanide.

РЕЗУЛТАТИ: Траен вирусологичен отговор (SVR) е постигнат при 80% от пациентите, сходно с процента на SVR в хронологичното изследване, т.е. 79% и 61% при пациентите, лекувани съответно с или без рибавирин. Бърз вирусологичен отговор (EVR) има при 59% от пациентите, което също е сходно с процента на бърз вирусологичен отговор в хронологичното изследване (64% и 54% при пациентите, лекувани съответно с или без ribavirin). И четирите пациенти с генотипи 1 и 2 са имали SVR.

ИЗВОДИ: Встъпителната фаза с nitazoxanide, предхождаща комбинираната терапия с пегинтерферон вероятно може да бъде намалена от 12 на 4 седмици без това да  нарушава процентът на вирусологичен отговор. Като допълнение, лечението на хроничен хепатит С с пегинтерферон плюс нитазоксанид без рибавирин е обещаващо и изисква по-нататъшно проучване.

http://www.rocheexchange.com/hepatology/news?path=/RocheHCPSCSRepository/Hepatology/News/News/0_News-Hepatology_20100107135400_Roche_Hepatitis_C_XML.xml

История

Nitazoxanide първоначално е бил открит през 1980-те от Jean François Rossignol в института “Пастьор”. Първоначалните изследвания показват, че действа срещу глисти. Ин витро изследванията показват много по-широко действие. 

Dr. Rossignol основава Romark Laboratories с цел представянето на nitazoxanide на пазара като противопаразитно лекарство. Първите проучвания в САЩ са извършени в сътрудничество с Unimed Pharmaceuticals, Inc. (Marietta, GA) и са фокусирани върху създаването на лекарство за лечение на криптоспоридиоза (cryptosporidiosis) при СПИН. Контролираните изпитания започват малко след появата на ефективни анти-ретровирусни терапии. Опитите били изоставени поради слабо записване за участие и FDA отхвърля заявлението като се позовава на неконтролирани изпитания.

....................

Цялата новина може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив:Лечение на НСV: 4-седмично встъпително лечение с Nitazoxanide преди Peginterferon плюс Nitazoxanide
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2988
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Мери, напоследък публикувате доста обнадеждаващи новини за хепатит С относно нови медикаменти, комбинации и т н.

Какво ново на хоризонта за хепатит Б? Някакви нови разработки обещаващи пълно излекуване?

Неактивен Мери_

• Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ани, няма такъв филм за хепатит В! :crying2: :angry3: :crying2: :angry3: :crying2: :angry3:
Ефекта от лечението при него е само временен, а понякога и обратен .... особено за тези, които сме с отрицателен е-антиген :sad3: :sad3: :sad3: :crying2: :crying2: :crying2: :shocked1: :shocked1: :shocked1:

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Дааам,
къде е сега Будителят да ни дръпне една лекция за това, че той за Алиниа ни го разказва от половин година поне.  :wink3:

Дани
Hang in there.

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
Ани, няма такъв филм за хепатит В! :crying2: :angry3: :crying2: :angry3: :crying2: :angry3:
Ефекта от лечението при него е само временен, а понякога и обратен .... особено за тези, които сме с отрицателен е-антиген :sad3: :sad3: :sad3: :crying2: :crying2: :crying2: :shocked1: :shocked1: :shocked1:

Аз се надявам един ден да има пробив и да се намери тотален лек.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 304
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
Ето това изследване чаках! Благодаря на Мери за всички преводи и статии за нови лекарства които публикува, браво че се трудят хората.  Не знам защо, но и аз съм се загледала в това лекарство за евентуално повторно лечение някога, ако е рекъл Господ. Както казах, бих повярвала само на откритие,  което дава 100% SVR защото то и Локтерона в края на краищата вероятно ще излезе с ефективност поне 75%, но това за мен не е достатъчно  Много са малко изследваните с генопит 1 обаче, 3-ма човека едва ли могат да са сериозна база за заключение, а и тук става въпрос за нелекувани пациенти. Лошото е, че май е на доста ранна фаза на изпитване, а и вторият въпрос, който ме занимава е не само  кога новите лекарства ще бъдат пуснати на пазара, а най-вече дали и колко време след излизането им нашата здравна каса би ги включила в т.нар. си „позитивен си списък” защото в противен случай хич няма да ни ползват новите открития.
И аз се надявам, че предстои пробив и за хепатит Б, няма начин целенасочените усилия да не дадат резултат, но ми е странно как вируси  с еднакво  наименование и една буква разлика могат да имат толкова различни реакции  при едно и също лечение.

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
И аз се надявам, че предстои пробив и за хепатит Б, няма начин целенасочените усилия да не дадат резултат, но ми е странно как вируси  с еднакво  наименование и една буква разлика могат да имат толкова различни реакции  при едно и също лечение.
Това е най-близката прилика между двата вируса, че са със съседни букви. Буквите, които се дават на всеки хепатитен вирус са според реда на откриване, хепатит C е следващия открит хепатитен вирус след хепатит B. Но всъщност са много различни.
HBV е ДНК вирус, а HCV е РНК вирус и са от различни семейства вируси. HBV е единствения член на семейство Hepadnaviridae, а HCV е член на семейство Flaviviridae. Разликите са много и съответно и подхода и лечението е съвсем различно.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007