Автор Тема: Лечение със Зефикс  (Прочетена 5896 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мариана Стефанова

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2153
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Статус: Хроничен хепатит B
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Re: ПСР-изненада
« Отговор #15 -: Март 25, 2009, 18:11:33 »
Дани, не виждам какво чак толкова те е притеснило.
Този резултат 3635коп като за хепатит В си е почти нулев.
Пък и не винаги трябва да се вярва на лаб. анализи.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 439
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит B
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
Re: Лечение със Зефикс
« Отговор #16 -: Март 26, 2009, 08:38:09 »
Вчера бях бясна,но при мен е така.Изядох :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:  всичко в хладилника и укротих топката  :bored:
За мен проблема беше в това,че има увеличение на копията от предишния път.За момента нямам друго обяснение за себе си освен,че Зефикса започва да не си върши работата.Знам че това е много ниско натоварване,но да знам че ще започне да се размножава е това вече е гадно.Не ми се мисли какво ще изберът след Зефикса.Всъщност ще се направи избор,но дали ще можем да си го позволим....Пешо искаше да му дам нещо да прочете за тромбоцитите след като му обясних,че неговите са доста ниски,но не му дадох.Донякъде незнанието помага,незнам дали ще се съгласите.Той и с интернет не иска да се занимава,като се замисля това също не е много лошо за момента.Като се прибра във вторник така ентусиазирано ми съобщи,че колегата му в стая най-вероятно ще се излекува от хепатита(има хепатит Ц и е в програма),едвали не той ще бъде следващия.От къде обаче идва ентусиазма,у него битува мнението,че А е най-безобиден,следва Б и Ц е най -труден за лечение.И това не е само негово мнение.Ако попитате някой,който никога не се е сблъсквал с хепатит и той ще ви каже същото.Но статистиката показва друго,процентите са в полза на Ц.Скоро попаднах на някакъв форум ,в който лекари даваха отговори на хора в нужда.Имаше един отговор в смисъла на -е ние колко пъти сме се убождали по време на работа ,не е толкова фатално .Ужас.Най-малкото което могат да направят лекарите е да изпращат пациентите при специалист вместо да дрънкат глупости(не всички разбира се).Затова когато не успявам да го убедя в нещо  разчитам,че в болницата ще получи отговорите,но там е пълна какафония и това не се случва.Май Дани ще излезе права,че най-добре е да си запишеш платен преглед за да можеш да получиш отговорите,които иначе никой не ти дава.
Има и друго решение да емигрираме в Куба :laugh: :laugh: :lol: :laugh1:Нее прекалено много обичам родината си въпреки всичко и се надявам много скоро нещата тук да се променят. :angel:
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1505
  • Една година с вас.
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #17 -: Март 26, 2009, 08:49:22 »
Що се отнася до Куба, това беше първото място, което проверих като възможност за лечение в чужбина. За кубинската здравна система се носят легенди все пак. Кубинското правителство все още ежегодно приема за безплатно лечение деца с увреждания вследствия на аварията в Чернобил.
Обаче, скъпичко излиза, ако си чужденец. А каква е процедурата по натурализиране не съм проучила, защото ми е слаб испанският, пък понеже не са се засили много англоговорящи за там, няма много по темата, написано на втория ми език.
Дани

Неактивен anita

• Публикации: 1776
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит C
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #18 -: Март 26, 2009, 08:57:49 »
КУба си е райско местенце.... /ех, размечтах се/
Дани, не се шашкай толкова с ПСР. Сигурна см, че и 10 да направите ще дадат различни резултати. Важен е последния след края на лечението. В момента по важно е ,че има отговор.
Знам, че е трудно осъществимо но не се вкарвай във филми.
Поздрави

Неактивен danihaleva

• Профил
« Отговор #19 -: Март 26, 2009, 14:12:41 »
При нас няма да има край.Той ще трябва да пие някакъв медикамент независимо от резултатите.Въпросът е дали има неточност в резултата или Зефикса е голяма грешка.Никъде ненамирам информация за това какво следва след мутация след като първият избран аналог е Зефикс,а интерферон неможе.
Аз знам,че нищо незнам

Активен Радослав Русинов

• Публикации: 3751
    • Профил
    • My Home Page
  • Статус: Хроничен хепатит C
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #20 -: Март 26, 2009, 15:30:03 »
При нас няма да има край.Той ще трябва да пие някакъв медикамент независимо от резултатите.Въпросът е дали има неточност в резултата или Зефикса е голяма грешка.Никъде ненамирам информация за това какво следва след мутация след като първият избран аналог е Зефикс,а интерферон неможе.
Дани, мисля че ще откриеш много полезна информация в това отношение в материалите, които ще пуснем на сайта. Ще имаме немалко количество преведени издания на HBV Journal, където големия процент от проучванията са именно свързани с това какъв е подхода при появата на мутация при лечение с даден нуклеозиден аналог. Освен това ще има и статия на доц. Антонов, в която ще бъдат засегнати някои от най-основните моменти в лечението на хепатит Б.

Поздрави,
Радо

Неактивен danihaleva

• Профил
« Отговор #21 -: Март 26, 2009, 17:31:40 »
Радо,благодаря за бързата реакция.Ще съм ти благодарна ако качиш информация специално за последващо лечение с първи избран аналог Зефикс,тъй като в България за сега избират него.Той май ще подлее вода на всички останали,които може би ще бъдат одобрени за в бъдеще.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Мариана Стефанова

• Публикации: 2153
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #22 -: Март 26, 2009, 17:44:47 »
Цитат
Възможности за лечение при поява на вирусна резистентност:

* При поява на резистентност към lamivudine: продължете с lamivudine и добавете tenofovir (за предпочитане) или adefovir. Или пък преминете към комбинация от експериментален антивирусен emtricitabine и tenofovir.
    * При поява на резистентност към adefovir: продължете с adefovir и добавете lamivudine или telbivudine. Или преминете към или добавете entecavir, ако в миналото пациентът не е ползвал lamivudine. Трета възможност е превключване към emtricitabine плюс tenofovir.
    * При поява на резистентност към entecavir: преминете към или добавете adefovir или tenofovir. Трета възможност е превключване към комбинацията emtricitabine/ tenofovir.
    * При поява на резистентност към telbivudine: продължете с telbivudine и добавете tenofovir (за предпочитане) или adefovir. Друга възможност е превключване към emtricitabine/ tenofovir.

Месечен обзор на научните публикации, свързани с хепатит Б - януари 2009

Дани, не бързай с извода, че вече има налична резистентност съпруга ти към lamivudine.
« Последна редакция: Март 26, 2009, 17:51:52 от Мариана Стефанова »

Неактивен danihaleva

• Профил
« Отговор #23 -: Март 26, 2009, 18:49:01 »
Много благодаря за статията.Сега като се замисля ваксините които ни дадоха бяха остовени през лятото в дежурната стая не в хладилник,защото такъв нямаме и едва след това я сложих в хладилника вкъщи.Ама много сме си прости.На никой от височайшите ни шефове не му е минала мисълта като се отпускат ваксини да се транспортират и съхраняват по надлежния ред докато си ги получим.Биха казали,че не е фатално и да не издребняваме.
Марианче по въпроса дане избързвам е няма как аз прекалено много умувам прехвърлям.Започвам да си мисля отново за това,че Пешо започна да пие Зефикса още преди ПСРтеста.При това ниско вирусно натоварване може би щеше да дочака новите одобрени медикаменти,но аз не съм специалист и не решавам само гадая.
Благодаря за статията.Със сигурност ще бъде полезна за всички. :flowers:
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен danihaleva

• Профил
« Отговор #24 -: Април 01, 2009, 12:46:49 »
Нещо се обърках в писането.Сега ще видим какво ще излезе.
Зефикса вече не е в списъка,а сега на къде?Към поредното одобрено най-вероятно, без значение дали е подходящо :angry3: :angry3:,просто няма друго.Ако лекуващият прецени,че резултата от ПСР не е показателен за мутация пак незнам...
« Последна редакция: Април 01, 2009, 12:55:49 от danihaleva »
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен tetibulka

• Една година с вас.
    • Профил
« Отговор #25 -: Април 02, 2009, 21:11:52 »
А колко струва Зефиксът?
Не че се чуват хубави неща за него (май много бързо дава резистентност), ама наистина ли няма да можете да си останете с него на собствен ход още известно време?
Дани

Неактивен danihaleva

• Профил
« Отговор #26 -: Юли 01, 2009, 09:48:39 »
След поредния престой в болница резултатите са добри.Хемогл. се е качил на 140,левкоцитите на 4.3,тромб. са паднали 57,което автоматически води до протромбиново време 18.6сек.,протромб.индекс 69.9%,INR 1.43,протромб.активност 63.1%,серумно желязо 34.9,ТЖСК 91.9,АСАТ 27,АЛАТ 42,ГГТ 36.Всичко останало е в норма.Смениха Спиронолактона .Чакаме резултата от ПСР-а.За съжаление винаги когато отива за поредния престой лекарите са различни,което не е добре.При положение,че трябва на три месеца да лежи в отделение редно и да има един лекар който го следи. :flowers2:
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен kitaeca1970

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 200
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #27 -: Юли 01, 2009, 10:21:11 »
Дани дано ПСР да е намалял.Ще стискам палци много,много. :angel:

Неактивен tetibulka

• Една година с вас.
    • Профил
« Отговор #28 -: Юли 01, 2009, 10:39:52 »
Дани, и при нас е така.
Само че моят ходи да си разговаря с доцента по коридорите и така поне системно го информира за себе си и не го оставя да го забрави. Ама може би вече става досаден.
Моите уважения към качествата на доцента, неведнъж съм ги споделяла. Но в отделението става все по-объркано. А опитът ми е от общо седем престоя (един мой) за осем месеца. Да добавя, че от три месеца пишат протокола и вчера специално наета за писане на протоколи жена е ходила да си говори с него, че сега се захваща точно с неговия и ще го приключи. :angry1:
Дани

Неактивен danihaleva

• Профил
« Отговор #29 -: Юли 03, 2009, 10:04:42 »
Преди малко се обадих в лабораторията-ПСР отрицателен :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :party: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Аз знам,че нищо незнам

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007