Автор Тема:  Нов генетичен метод предсказва развитието на хепатит В и С  (Прочетена 17782 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Всичко е въпрос на гледна точка  :winter2: :winter2: :winter2:
Не можеш да правиш такива изводи, всичко зависи от конкретната имунна система и това как тя ще реагира на интерферона.
Наистина, хепатит Б по-трудно се поддава на лечение, но това не значи че човек не трябва да опита, независимо дали шансът за излекуване се води по-малък /при хепатит Б, доколкото знам, се определя на 40%/.
Но например, ако имаш възможност за лечение и доктора ти каже, че шансовете се определят на 5%, това значи ли че не трябва да опиташ. Няма как да знаеш ти в кой процент ще попаднеш. Нали някой все пак е оформил тези 5% при клиничните изпитания например.
Отделен е въпроса доколко при лечението с интерферон на хепатит Б някой може да гарантира, че след прекратяване на лечението няма да се стигне до още по-високи вирусни натоварвания, вместо те да бъдат свалени драстично. Както се оказва, лекарите май пропускат да пояснят, че е възможно да има и такъв ефект. Но навлизаме в друга тема.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен didi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 134
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
Сега като се замисля(дори и след ада който преживявам),дори и да ми кажат че шанса ми е само 5% да бъда излекувана-вероятно пак бих преминала през това!На всички ни живота ни е скъп и се борим за него и аз като възпитаничка от старата школа в главата ми нахлу стихотворението на Вапцаров-"Вяра":
"С живота се гледаме строго под вежди
но ти не разбирай,че мразя живота
НАПРОТИВ,НАПРОТИВ!
Дори да умирам-
живота със грубите лапи челични-
АЗ ПАК ЩЕ ОБИЧАМ,АЗ ПАК ЩЕ ОБИЧАМ!
Еееееех,още Вапцаров е открил топлата вода :mocking:

Неактивен Hap

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Има близък с хепатит B
До: Ерма Николова

Както и другите се изказаха - нищо ново под слънцето. Поредния ПСР метод. Съмнявам се да могат да правят генотип, защото необходимия уред за това е м 2000, който едва ли го притежават.
Поредния фойерверг, а на тази Докторка - Иванова ли беше, въобще не й прави чест да се изказва неподготвена.

Неактивен galq

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Има близък с хепатит C

Наистина, хепатит Б по-трудно се поддава на лечение, но това не значи че човек не трябва да опита, независимо дали шансът за излекуване се води по-малък /при хепатит Б, доколкото знам, се определя на 40%/.
Но например, ако имаш възможност за лечение и доктора ти каже, че шансовете се определят на 5%, това значи ли че не трябва да опиташ. Няма как да знаеш ти в кой процент ще попаднеш. Нали някой все пак е оформил тези 5% при клиничните изпитания например.

Така ,Радо!Ако не бях открила форума ,това нямаше да го знам.Когато откриха на мъжа ми хепатита ,думите на лекаря бяха :"Ей,хванал си хепатит ,ама поне да беше В,че с него се живее и може да не се лекуваш ,ама с С шега не бива .Страшна работа е да знаеш -не губи време"Е,аз какво да мисля?И как да вярвам за каквото и да било на лекарите?

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007