Здравейте,на мен ми е 1-ви ден във форума и ми е страшно интересно.Проблемът обаче си е проблем-хепатит С,открит преди 2 год.Причинен ми е най-вероятно от зъболекарка в 20-та поликлиника преди ок. 5 год,тъй като нямам други кръвни манипулации,а при зъболекарите съм редовна пациентка от много год.Тогава направих периостит на ченето,ходих подута 1 месец,все едно бях глътнала портокал,затова смятам,че заразяването ми е било преди 5 год.Предполагам,че съм загадка-НИКОГА не съм пробвала наркотици,не съм си правила педикюри,маникюри,пиърсинг и т.н.,че дори косата не съм си боядисвала в живота дори веднъж,нямам операции или кръвни манипулации/които да съвпадат по време,биопсията доказа лек хепатит С,на 4-5 год/.Единствено зъболекарите щъкат в живота ми,тъй като съм с лоши зъби.Когато ми се обади лекарят и ми каза,че имам хепатит С,едва повярвах.Нещо повече,живях месеци,все едно ми няма нищо,имам предвид,че пазех другите,но за себе си-не.Когато взех да се изморявам и стомахат да ми тежи,да дремя,където заваря,взех да проумявам,че нещата са сериозни...Не знам кое е от хепатита и кое-не,но знам,че от 2 месеца се събрах с човек,когото обичам и уважавам от доста години и чак сега нещо ме "удари" по главата и сърцето/впрочем,тъй като бяхме само приятели,той знае за хепатита от началото,мога само да му благодаря за това,че е с мен и ме обича,въпреки че мисли,че С-то се преава по полов път/....Взех да се замислям за борба с хепатита.Искаме и деца.Но как ще се боря?!Дори протокол нямам,защото АЛАТ и АСАТ са ми 35 на 28,и от 5-та градска ми казаха,че трябвало да станат към 60?!Какво да правя?!Въобще не знам какво да правя,седя и гледам тъпо стената и монитора...Откъде да тръгна?В кой офис на НЗОК да отида и какво да кажа,как да го кажа?!
Обаче ще продължа утре,вече много ми се спи,умората ме сваля още в 12,едно време можех и до 3...