Здравейте,
регистрирах се във форума, за да постна тук моят опит по темата.
Нямам хепатит или друго, напълно здрав съм. Преди 10 години осъзнах, че ако искам дълъг и достоен живот е добре веднага да премина на здравословен режим по всички показатели (сега съм на 27г.). През 2002г. разбрах за чудотворното действие на урината. Казвам чудотворно, защото не задължително тя да се използва само като лекарство при проблем. Всички опасения и предразсъдъци към урината са разбираеми, защото от малки деца ни се внушава, че тя е нещо гнусно, отпадъчно и ненужно.
Всъщност тя е регулатор на водния, температурния и минералния баланс в тялото. Собствената урина не съдържа НИЩО вредно (освен, ако нямате някакво урологично заболяване или възпаление).
Вече 9 години редовно пия моята урина (просто за профилактика) и се чувствам прекрасно. Не случайно повечето автори я наричат Живата вода. Дори си спомням, че преди около 10години здравния министър на Индия (една жена беше) в официално обръщение към нацията помоли хората да си правят профилактика с урина, защото така ще спестят много разходи на здравеопазването. Урината има много сходен състав с кръвната плазма. 98% е структурирана вода, а останалото соли и урея.
Разбира се, има някои условия, които трябва да се спазват. Храната и течностите, които приемаме влияят силно на вкуса и качествата на урината. Аз не ям меса, пържено, сладкиши, торти, алкохоли, феноли, цигари и всички подобни отрови. Те правят урината по-кисела и горчива.
Урината е най-добре да се пие на гладно от стъклен съд. Първата третина на струята се оставя да изтече (с нея се прочиства пикочопровода). Втората третина се събира в съда. Третата третина се оставя също да изтече- в нея са утайките от пикочния мехур. Така че се пие само средната третина, която е най-чиста.
Първата урина сутрин е най-кисела. Винаги я пропускам и започвам от втората нататък. Колкото по-натурални и пресни храни ядете и напитки пиете, толкова по-вкусна е урината. Например, когато изям чист ананас, без други храни, урината става почти с вкус на ананасов сок. В редките случаи, когато пия алкохол, урината става ужасно горчива и кисела и не я пия.
За да не ставам отегчителен, който се интересува повече, мога да му пратя на имейл една микрокнижка (16 страници) на .пдф файл, в която са описани най-важните неща.
В заключение накратко ще кажа, че ние си произвеждаме сами животворна течност. Тя излиза от нашето тяло и не виждам от какво има да се гнусим, в случай, че спазваме правилата за приемане. На мен дори вече ми е вкусна, стига да ям и пия по гореописаните правила.