Автор Тема:  Ръковоството на НЗОК: Бъдещето на скъпо струващите програми за лечение е неясно  (Прочетена 4823 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Румяна Тодорова: 2,71 млрд. лева е реалният бюджет на НЗОК за 2009 година
Източник: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1268124

Два цитата от новината, имащи отношение към лечението на хронични хепатити:
Цитат
Румяна Тодорова: 2,71 млрд. лева е реалният бюджет на НЗОК за 2009 година
...
Тодорова изрази притеснение за бъдещето на скъпо струващите програми за лечение и уточни, че е изпратила писмо до Министерски съвет, в което поставя въпроси за позитивните списъци и бъдещето на скъпо струващите програми.
...
НЗОК ще действа по стария списък до 1 март, като за скъпо струващите програми ще бъдат пускани протоколи за по-кратки срокове, казаха от здравната каса. Сред скъпо струващите операции са лечението на множествената склероза, хроничен хепатит, чието лечение струва 2000 лева на месец на пациент.
...

Явно Здравната каса ни е приготвила изненади тази година!?!  :angry3:

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен drago

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 135
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Тя касата винаги е пълна със изненади аз лично сам чакал за лечение от април 2003 до юли 2005 , защото 2004 година  НЗОК  спряха лекарствата за хепатит С и ги пуснаха чак 2005 , направо бях стигнал до такъв момент че изобщо не вярвах че ще ми отпуснат някога лекарства . Успех и много търпение на всички с чакането  :winter2:

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
Увеличиха здравната осигуровка от 01.01.2009 г. от 6% на 8%. Проекта беше много преди да се заговори за финансова криза. Логично е всяка година да се заделят повече средства за скъпо струващо лечение. При нашта мила родна Здравна каса е точно обратното. През година тя успява да ни пореже лечението. Трябва в Страсбург ли да ги съдим? Щото тука това не помага. Къде отидоха допълнително отпуснатите пари? Никой не може да ме убеди че парите отиват по предназначение.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007