Сега звъннах на г-н Кирилов

Поговорихме си 25 минути и се заформи лют спор

Ето някои от нещата, в които се опитваше да ме убеди той:
- всички, на които той и преди това дядо му са давали прахчетата, са се излекували.
- пациентите, които приемат прахчетата разбират, че са се излекували като си следят чернодробните ензими. Щом ензимите им са в нормата и се чувстват добре, значи са излекувани.
- хубаво било човек да си прегледа черния дроб на ехограф преди и след лечението, за да види че черния дроб ще намалее, ако преди това е бил с увеличени размери
- той не познава човек, който да може да оживее 30 години с хроничен хепатит
- прахчето не лекувало цирозата, но калцирало черния дроб и той си оставал на тази степен на увреждане, до която е достигнал в момента
- Здравната каса не лекува хората с хронични хепатити
- 80% от хората, заразени с хепатит C, развиват остър хепатит и разбират веднага, не било вярно твърдението, че при хепатит C само 20% от хората развиват остри симптоми
- ако неговите прахчета не лекуваха, нямаше в продължение на 60 години да идват хора при него и да са доволни и да препоръчват прахчетата и на своте близки
Г-н Кирилов беше твърдо убеден, че му се обажда някой лекар, на който той е настъпил интереса и на който краде от пациентите

Той за първи път чу, че има изследване за вирусно натоварване и че това може да бъде критерий за излекуване, за първи път и чуваше думата интерферон.
Твърдението, че 30% от хората с хроничен хепатит C, които имат константно ниски чернодробни ензими стигат до цироза, за него беше абсолютна моя измислица и нещо, което не мога да докажа.
Цитирането на научни изследвания от моя страна за него беше несериозно, защото няма по-добър показател от това, че хората продължават да идват при него и да се чувстват добре след лечението.
Попитах го дали след като смята, че е излекувал хората, е проследил някой в продължение на 30 години, за да види дали този човек наистина се чувства добре - отговори ми първо, че е излишно и не води такава статистика. После се сети, че някакъв дядо, който той е излекувал, е довел внуците си при него и те да се лекуват

Интересно ми е как е лекувал от хроничен хепатит C дядо му, след като вируса е открит през 1989 година.
Интересно ми е и дали за него има някаква разлика между остър и хроничен вирусен хепатит.
Но мисля, че сега разбрах на какво се крепи бизнеса на всички тези билкари, които твърдят че лекуват хронични хепатити.
Първо, на неинформираността на хората, които отиват там, притеснени и отчаяни от диагнозата си. Тези хора няма как да знаят, че чернодробните ензими не са критерий за излекуване, защото може би идват директно от личния си лекар, който не им е казал нищо за специализираните изследвания - изследвания които се правят след като вече хората посетят хепатолози, за да потърсят начини за лечение.
Второто нещо, на което разчитат такива билкари е на пълната си убеденост, че те наистина лекуват хората, което пък се основава на тяхната неинформираност за болестта.
И третото нещо, на което разчитат, е твърдата убеденост на повечето хора, че държавата е абдикирала и никой нуждаещ се не получава лечение и че те никога няма да се доберат до някаква истинска помощ от лекарите, пък камо ли до лечение. Това специално г-н Кирилов ми го повтори многократно - лъжа е, че Здравната каса лекува хора с хепатити и нормалния човек не можел да се добере до такова лечение, лекували се 50-ина човека на година и то само такива, които имат връзки, за да се доберат до лечение.
И така, като цяло с нищо не можах да променя мнението на г-н Кирилов по въпроса с хепатитите, не мисля, че имах и голям шанс.
Казах му, че ще бъде известен и че сега си пишем за него в интернет, на което той каза, че по-скоро му правим реклама, отколкото му вредим.
И такива ми ти работи

Поздрави,
Радо