Автор Тема:  Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!  (Прочетена 33750 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен alexandar

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 8
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит C
Прахчетата се пият всяка сутрин по едно 1-ин час преди хранене.Прахчето се изсипва на езика и се пие с неограничено количество вода.По време на пиене на прахчетата не се консумира:алкохол,ядки(фъстъци,орехи и др.)По времв на лечението с прахчетата може да се приемат и др.лекарства.Направени са от билки и имат 6 месеца трайност на сухо място.За един курс на лечение се пият 6 праха/1 доза/-профилактично,12 праха за хепатит А,Б и 18 праха за хепатит С и цироза.  За контакти:дом тел.07754/378;мобилен-0887578432.-Камен Кирилов!!!! Аз също си взех от тези прахчета,но не си направих изследвания след употребата им  и незнам как са ми подействали.Много хора са ми говорили за тях и са доволни!!!                           

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2009, 14:27:25 »
Здравей, подобните на тези бели прахчета сме ги обсъждали много пъти във форума, но бих ти препоръчал да прочетеш мнението на доц. Антонов в това отношение:

Цитат
За хроничните хепатити - профилактика, начини за заразяване, лечение, хранене, интервю с доц. д-р Красимир Антонов
...
Алтернативните методи на лечение

Р. Русинов: Алтернативните методи? Една много дискутирана тема.
доц. Антонов: Ами значи, аз ги предупреждавам хората да не ходят при билкари, да не се поддават. Защото аз ги разбирам, те са с хронична болест, която ги изнервя, която ги отчайва и т.н., а пък и за съжаление те попадат в ръцете на шарлатани. Общо взето, това, което те правят е, че те използват кортикостероидите, хидрокортизон, вие го знаете - едно бяло прахче, на хапче, което се стрива, и се дава на пациента. Пациентът естествено нищо не знае, защото това ужким е билка, но той вижда само един бял прах. Тъй като хидрокортизона е кортикостероид, той повишава тонуса, премахва ензимите и пациентът се чувства фантастично. И докато си пие бялото прахче, той е добре. Когато спре да пие прахчетата, обаче той веднага се влошава, и разбира се, пак тича да си купи още.
Аз съветвам пациентите да не ходят на този тип знахари. Защото това всичкото е плод на внушение. Ако един човек пие алкохол и отиде при билкаря, а билкарят го изплаши, в следствие, на което, той вземе мерки, реши да спре да пие алкохол и започне да си пие хапчетата, да си яде млякото, сиренето - той ще се почувства по-добре. В това отношение имаме страшно много пациенти, които като разберат, че дълго са прекалявали с алкохола, се уплашат и го спрат,  то тогава те рязко се подобряват. И ако пациента започне отново да пие, той разбира се пак се влошава.
Но така или иначе, много пациенти с чернодробни заболявания, имат подобрения от тези знахари, не защото те са фантастични, а защото пациентите променят отношението към болестта си.  Когато пациентът отиде при знахаря или билкаря, той го изслушва, опитва се да го успокои, да намали притесненията му, казва му да спре да пие алкохол и т.н. Човекът се успокоява и започва да спи по-добре. Достатъчно е той да спи по 8 часа, а не да се буди в 3 часа през нощта облян в пот и да се пита: "Ами сега какво ще правя?!", за да се почувства по-добре. Ще дам един пример: Едно време в Етиопия болните от остър вирусен хепатит са затваряни в пещерите в момента, в който ги видят че започват да пожълтяват. Там те са се подобрявали, тъй като не са имали възможност за движение. А когато болният лежи и си почива, черният дроб се кръвоснабдява идеално и той много бързо се подобрява. Ние имаме точно такъв подход, когато един болен има декомпенсирана цироза, ние го вкарваме в клиника или болница, като самия постелен режим, самото лежане при същите медикаменти, рязко подобрява състоянието му. В противен случай, ако си остане в къщи, той непрекъснато върши някаква работа, не стои мирен, а тук цял ден лежи. Това е точно този момент, който се оказа много позитивен, точно при този вид чернодробни заболявания.
Алтернативните методи могат да имат място. Проблемът е, че нищо не е доказано, защото доказването на един медикамент е много скъпо и струва около 2 милиарда долара. Един медикамент от типа на Пегасис, или Тенофовир например, за да бъде одобрен и излезе на пазара - това струва много пари. И е естествено билкарите да се възползват от страха на хората, но все пак - там реални доказателства няма. Ако някоя голяма компания се е заинтересувала - да, съгласен съм, но засега няма такова нещо.
...

Ще ти спестя моето мнение за тях  :pardon:

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Vancheto

 • Модератор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *******
 • Публикации: 1558
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: Повторно лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2009, 14:28:48 »
Не си давай парите повече за подобни...................прахчета.
Аз без изследвания ще ти кажа как са ти подействали -никак.
Може би нормализират временно чернодробните ензими, но това можеш да го постигнеш и с хепатопротектор, без да рискуваш, като не знаеш какво пиеш.
При условие, че за хеп.С е намерено правилното лечение, което действа и изчиства вируса, не виждам смисъл да си губиш времето с подобни "алтернативни" лечения.
Но ти вече предприе стъпка в правилната посока, така че това, което казвам е по-скоро за тези които се питат дали да не пробват първо с прахчета  :fool3:

п.с.Интересно ми е като ги изписват 18 прахчета на хора с цироза какво им казват?!
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2009, 15:27:42 »
Сега звъннах на г-н Кирилов  :wink3:
Поговорихме си 25 минути и се заформи лют спор  :doubleup:
Ето някои от нещата, в които се опитваше да ме убеди той:
- всички, на които той и преди това дядо му са давали прахчетата, са се излекували.
- пациентите, които приемат прахчетата разбират, че са се излекували като си следят чернодробните ензими. Щом ензимите им са в нормата и се чувстват добре, значи са излекувани.
- хубаво било човек да си прегледа черния дроб на ехограф преди и след лечението, за да види че черния дроб ще намалее, ако преди това е бил с увеличени размери
- той не познава човек, който да може да оживее 30 години с хроничен хепатит
- прахчето не лекувало цирозата, но калцирало черния дроб и той си оставал на тази степен на увреждане, до която е достигнал в момента
- Здравната каса не лекува хората с хронични хепатити
- 80% от хората, заразени с хепатит C, развиват остър хепатит и разбират веднага, не било вярно твърдението, че при хепатит C само 20% от хората развиват остри симптоми
- ако неговите прахчета не лекуваха, нямаше в продължение на 60 години да идват хора при него и да са доволни и да препоръчват прахчетата и на своте близки

Г-н Кирилов беше твърдо убеден, че му се обажда някой лекар, на който той е настъпил интереса и на който краде от пациентите  :laugh:
Той за първи път чу, че има изследване за вирусно натоварване и че това може да бъде критерий за излекуване, за първи път и чуваше думата интерферон.
Твърдението, че 30% от хората с хроничен хепатит C, които имат константно ниски чернодробни ензими стигат до цироза, за него беше абсолютна моя измислица и нещо, което не мога да докажа.
Цитирането на научни изследвания от моя страна за него беше несериозно, защото няма по-добър показател от това, че хората продължават да идват при него и да се чувстват добре след лечението.
Попитах го дали след като смята, че е излекувал хората, е проследил някой в продължение на 30 години, за да види дали този човек наистина се чувства добре - отговори ми първо, че е излишно и не води такава статистика. После се сети, че някакъв дядо, който той е излекувал, е довел внуците си при него и те да се лекуват  :party:
Интересно ми е как е лекувал от хроничен хепатит C дядо му, след като вируса е открит през 1989 година.
Интересно ми е и дали за него има някаква разлика между остър и хроничен вирусен хепатит.
Но мисля, че сега разбрах на какво се крепи бизнеса на всички тези билкари, които твърдят че лекуват хронични хепатити.
Първо, на неинформираността на хората, които отиват там, притеснени и отчаяни от диагнозата си. Тези хора няма как да знаят, че чернодробните ензими не са критерий за излекуване, защото може би идват директно от личния си лекар, който не им е казал нищо за специализираните изследвания - изследвания които се правят след като вече хората посетят хепатолози, за да потърсят начини за лечение.
Второто нещо, на което разчитат такива билкари е на пълната си убеденост, че те наистина лекуват хората, което пък се основава на тяхната неинформираност за болестта.
И третото нещо, на което разчитат, е твърдата убеденост на повечето хора, че държавата е абдикирала и никой нуждаещ се не получава лечение и че те никога няма да се доберат до някаква истинска помощ от лекарите, пък камо ли до лечение. Това специално г-н Кирилов ми го повтори многократно - лъжа е, че Здравната каса лекува хора с хепатити и нормалния човек не можел да се добере до такова лечение, лекували се 50-ина човека на година и то само такива, които имат връзки, за да се доберат до лечение.
И така, като цяло с нищо не можах да променя мнението на г-н Кирилов по въпроса с хепатитите, не мисля, че имах и голям шанс.
Казах му, че ще бъде известен и че сега си пишем за него в интернет, на което той каза, че по-скоро му правим реклама, отколкото му вредим.
И такива ми ти работи  :pardon:

Поздрави,
Радо

« Последна редакция: Февруари 18, 2009, 15:58:16 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен alexandar

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Първолак
 • *
 • Публикации: 8
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2009, 15:52:18 »
Ах този г-н Кирилов :cowboy:. Да, винаги звучи така и наистина твърди, че рецептата за "чудодейните прахчета"научил от дядо си, респективно с тези думи внушава на клиентите си, че рецептата е изпитана и работи.

Неактивен didi

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 134
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #5 -: Февруари 18, 2009, 16:39:31 »
Не можем да се приборим с билкарите и знахарите,защото неинформираните хора първо при тях отиват(съдя по мен и моите роднини).А пък и много добре знаем,че голяма част от населението не използват интернет,съответно(като визирам голяма част от лекарите)няма кой да ни образова.Както аз,така и други хора първо отиват при"лечителите"-за съжаление!Знаем и сме чували,предполагам и сме ползвали клишето"ако не помогне,то поне няма да навреди"!Лошото е че старите хора отказват да разберат истината за знахарите и насаждат мнението си и на голяма част от младите хора и минава много време преди да разберем истината!

Неактивен Todor79

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 144
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2009, 17:04:07 »
Диди,подкрепям те и съм напълно съгласен с мнението ти  :bravo2: аз не бих се доверил на такива
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

Неактивен dodo

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 118
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Не е провеждано
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #7 -: Февруари 18, 2009, 17:29:24 »
Браво, Радо  :clap:
добър опит за разкриване на психологичния профил на т. нар. знахари и билкари!   :cowboy:
Сигурен ли си, че не си завършил и психология ?
Надявам се, че доста хора ще се замислят мааалко повечко преди да посегнат към вълшебното прахче с таен състав.
Браво  :bravo2:
"Човекът е човек когато е на път "

Неактивен tedibon

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *****
 • Публикации: 1341
 • Пол: Жена
  • Профил
  • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
 • Вид лечение: Интерферон
 • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
 • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #8 -: Февруари 18, 2009, 18:27:39 »
Е,ама сега пък ,хората ,които вече са минали лечение,значи са връзкари! :laugh: :laugh: :laugh:
Ето ,колко много връзкари са тука във форума!Сега иди кажи,че нямало корупция,а? :pardon:
Теди
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Maryana

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 303
 • Пол: Жена
 • Не спирам да се надявам!
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #9 -: Февруари 18, 2009, 18:45:03 »
Да напомня на всички, които се поддават на тези истории с прахчетата, че чернодробните ензими АСАТ и АЛАТ могат да са в норма и в същото време вирусът да си работи. Това докъде е стигнало увреждането може да се установи само с ПСР и биопсия. При сестра ми АСАТ и АЛАТ от 10 години са в норма, но след биопсията се оказа, че има степен на увреждане, макар и минимално. Т.е. вируса на хепатита си е работил подмолно. Абсурдно е да се твърди, че щом чернодробните ензими са в норма си се излекувал!!! За такива псевдо измислени билкари и лечители  :cowboy:
Така се ядосах, че прегрях, чак клавиатурата пари
 :lol:

Неактивен danihaleva

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Дипломант
 • *****
 • Публикации: 438
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #10 -: Февруари 19, 2009, 13:41:53 »
Едно не мога да разбера как тези знахари могат да установяват,че прахчетата им действат на хепатитния вирус :fool2:Билките са нещо много хубаво,но скоро си говорихме с моят личен лекар и според него Пешо не бива да пие каквото и дабило на своя глава,защото черният дроб и без това не функционира както трябва,че да го товари допълнително.Даже след лошата урина и високото СУЕ се въздържаха от даването на допълнителни лекарства за да не товарят дроба.А тук се получава следното,трябва да пием нещо ама какво е никой незнае.Като ги питаш за състава ще кажат,че е семейна тайна предавана в семейството.След като взимат пари за тези смеси трябва да са регистрирани като търговци и да плащат данъци.За да продават трябва продукта да бъде регистриран и одобрен за да е видно,че поне не вреди,но няма такова нещо.Тоест всеки може да бърка в къщи инка,куркума,магарешки трън,бабини зъби.................и ето ви бизнес.
Аз знам,че нищо незнам

Неактивен Todor79

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 144
 • Пол: Мъж
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон
 • Резултати: В момента съм на лечениe
 • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2009, 15:36:08 »
Радо,ама той човека виж само колко е компетентен в областта на хепатологията,чудя се къде е името му с тези познания и опит между тези на доц.Кацаров,доц.Антонов,проф.Чернев и т.н....
Четейки казаните от него думи имам чувството че ако човек не е запознат с проблема би му се вързал веднага на думите,защото разбирам че е и един много добър оратор.
Поздрави Тодор
http://vbox7.com/play:6186d4b0

Неактивен tedi

 • Топ потребител на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
 • *****
 • Публикации: 1168
 • Пол: Жена
  • Профил
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #12 -: Февруари 19, 2009, 15:59:58 »
Ама естествено ,как не ви е срам да поставяте думите на един ''академик'' в областта и с такава дългогодишна практика под съмнение.
Радо,да внимаваш ,че как си му настъпил интересите да не ти забърка някоя вуду кашичка тоз МАГ,едно време имаше един канал 2001(не знам дали функционира още),та там много голям смех падаше като ги гледах,а тия дето им се обаждаха,леле това не е неинформираност нещо много простичко е ,ама няма да казвам силни думи за 70% от тоя народ де.
Поздрави

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5569
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Прахчета за лечение на хепатити и цироза!!!
« Отговор #13 -: Февруари 19, 2009, 16:02:40 »
Да, определено имаше дар слово и в началото започна да ми обяснява много компетентно как стоят нещата и какви изследвания трябва да си направя.  :laugh:
След това просто си говореше нещата, които си знаеше и каквото и да му говорех, смяташе че го баламосвам.   :pardon:
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


Неактивен Sciencemax

 • Немедицинско лице
 • Степен на активност - Студент
 • ****
 • Публикации: 129
 • sincemax@gmail.com
  • Профил
  • Помощна информация за болните от Хепатит!
 • Вид лечение: Алтернативно
 • Резултати: Не е провеждано лечение
 • Статус: Недиагностициран/а
Ако искаш да пиеш хранителни добавки!
« Отговор #14 -: Февруари 19, 2009, 16:37:33 »
Ако искаш да пиеш хранителни добавки!

http://hepatitis-bg.com/forum/Upload/docs/Bilki-lechenie.doc

Виж файла!

Ако искаш да си провериш степента на фиброза!:

http://sites.google.com/site/sinsemax/Home

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007