Благодаря на всички, които ми пишат! някои профили съм срещала многократно, но сега като чета неща до мен ми е още по-приятно...искрено благодаря !
забравих да отметна, че съм генотип 1,което леко ме натъжава, защото съм наясно, че е най-сложния за повлияване.
искам да питам ако някой знае: знам, че консенсуса з лечение изисква задължително биопсията, но в слчаите, когато има висок вирусен товар не следва ли да се приложи задължително лечение и без биопсията??? според мен, един висок вирусен товар винаги е индикация за прогресиращо заболяване. искам също да отбележа, че аз първончално синаправих количествен ПСР в лаборатория писанец /www.pisanec.com/- Пловдив; там работят с TaqMan Real Time PCR- твърдят, че единствено те имат този апарат, но аз не съм сигурна дали е така. но, това е без значение. имам два различни резултата, съответно в различни единици. цитирам ги, за чуя вашето мнение- както и да обръщам с множителите, е очевидно, че има раминаване, при това доста голямо ...втория е правен при д-р Цветанска от Детската педиатрия
първи резултат: 4 892 034 копия/ml
втори резултат: 2 990 00 IU/ml
според вас, струва ли си да направя трети за проверка? на друго място...ясно е, че вирусния товар е висок, така или иначе.
искам да питам и още нещо! тъй като аз за себе си не мога да си изясня откъде точно съм го пипнала, смятате ли, че висок вирусен товар предполага носителство от повече години- например 7-8 години!???
предварително благодаря на всички!
желая ви късмет и оптимизъм!