Автор Тема:  Съпругът ми е с хепатит Ц  (Прочетена 58067 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 39
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Съпругът ми е с хепатит Ц
« Отговор #15 -: Май 02, 2009, 15:03:17 »
Благодаря ви за информацията.Стискайте палци ,след празниците ще отидем да си направи тези изследвания,пък ще видим какво ще стане.Успех на всички ви и още веднъж ви благодаря за подкрепата!

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #16 -: Май 03, 2009, 00:30:59 »
Трябва да се въоражите с голямоооооо търпение защото всичко свързано с хроничен хепаит става бано.
За резултатите от изледванията понякога се чака дълго, чака се дълго за одобрение от ЗК за леченито, а и самото то трае почти година.Така, че подгответе се за голямо чакане .
Успех,
Меги :smile:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #17 -: Май 03, 2009, 10:59:51 »
Знам че е така,но поне тези въпросни изследвания да минат по-бързо за да разберем до каква степен е увреден черния дроб.А иначе понеже той работи в АЕЦ,те ще му поемат лечението ,всяка година отпускат по 1 500 000лв.за лечение на хепатити Б и Ц,за което им свалям шапка,но и там процедурата е тромава.Ние си мислехме че до юли(понеже за тогава си чакаме бебчето) всичко ще се оправи,но май няма да стане.Важното е да се излекува.А вярно ли че от тези хапчета интерферон  се появяват мн странични ефекти?Разкажете малко повече за самото лечение.А какво ще кажете за доц.Андонов ?На нас ни казаха че е мн добър специалист.

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #18 -: Май 03, 2009, 18:56:21 »
Здравей, и добре дошла и от мен.
Виждам, че си объркана.
Но имам конкретен въпрос, кого чакате да ви изпрати за биопсия. Обаждате се във Военна, Рилски, Токуда или Александровска, записвате му ден за прием, след което вземате направление за хоспитализация от личния лекар (като внимавате, че направлението е валидно един месец) и си го приемат тука и си го подготвят за биопсия и или му я правят (ако е подготвен) или вече му насрочват нов прием, за да му я направят.

Доцент Антонов е добър специалист, но той работи в св. Иван Рилски, а там много се мотаят с протоколите. Но пък за консултация го препоръчвам с две ръце.

Дани
Hang in there.

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #19 -: Май 04, 2009, 12:25:24 »
Ами чакаме от ръководството на Централата ,от техния лекарски екип да го изпратят,такава била процедурата за да може след това те да поемат лечението.Но решихме да поемем нещата в свои ръце,защото вече 2-ри месец не го пращат поне за тези допълнителни изследвания,за да знаем до каква степен е увреден черния дроб.А иначе лекарският екип на АЕЦ-а работят с тази болница и те ни казаха че д-р Антонов ще се заеме с лечението на мъжа ми,затова питам дали е добър специалист.Кажете как протича самото лечение,най-общо казано?Колко време трае?

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #20 -: Май 04, 2009, 15:37:11 »
Здравей!
Надявам се всичко това,което казваш да е вярно,малко са фирмите,или предприятията,които заделят средства за лечение на хепатит В и С,и направо съм учудена,но не за това става въпрос!

Лечението трае 1 година,има си своите странични ефекти и недостатъци,но пък крайния резултат е най-важен!И понеже, все още сте в началото на този дълъг и бавен процес,ти пожелавам ,като за начало,изобщо да не се налага да го вървите!Дано биопсията , покаже липса на увреждания в дроба!

И , ако все пак, се стигне до лечение,не се паникьосвайте от сега,времето помага за свикване и с най-тежките проблеми,а повярвай хепатита не е чак толкова страшен,просто философията е ,че трябва да се научим да живеем с болестите си,и да ги държим под контрол!По- мъдро не ми се беше получавало досега,направо се радвам на себе си!

Поздрави  :flowers:  Теди
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #21 -: Май 04, 2009, 18:51:43 »
Да,
сега се сещам, че в Рилски стана веднъж дума за хора от АЕЦ "Козлодуй", че ги лекуват там. Вероятно това забавяне се дължи на натовареността на клиниката - сигурно имат някаква квота месечно и съпругът ти не е единственият от АЕЦ-а.

Хубаво ще е да помислите, дали ако пък поемете биопсията и ПСР в свои ръце, няма да ви пратят в десета глуха от АЕЦ-а по отношение на лечението. Най-малко, може би не бива да им споделяте, а и е добре, ако решите да правите свои изследвания, да ги направите не в "Рилски", защото той така или иначе ще стигне по каналния ред там.
За ваше относително (подчертавам - относително) успокоение можете да му направите АСАТ и АЛАТ, ако не сте му правили скоро, те дават някаква представа за увреждането на черния дроб. В смисъл, ако са завишени, непременно трябва да се действа. Ако не са обаче, това не означава, че все пак не трябва да се действа, но не е изключително спешно. Все пак да не забравяме, че на хепатит Ц му трябват дълги години, за да увреди сериозно дроба и то обикновено се случва, когато не знаеш и не си го пазиш.

И да повторя Теди, за повече тежест, наистина вие засега знаете толкова малко, че въобще не му е време да мислите за лечението. Първо, още не се знае дали има вирусно натоварване (възможно, макар и не много вероятно - 20% е да е прекарал хеп Ц и имунната система да е изчистила вируса). Второ, вирусното натоварване може да е толкова ниско, че да ви посъветват да изчакате (най-малко, ако ще си правите още деца, да достигнете желаната бройка наследници  :wink3:).

Дани
Hang in there.

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #22 -: Май 04, 2009, 22:06:17 »
Теди ,пожеланието ти наистина е много мъдро и ми вдъхна кураж,за което благодаря :kiss:
А колкото до това дали е вярно,че АЕЦ-а поемат лечението - ами силно се надявам.Досега не е имало случай,при който да не поемат лечение,дано да не се случи на нас.Искам още веднъж да благодаря на всички за отзивчивостта ви.

Поздрави,
Стели

Неактивен galq

• Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #23 -: Май 05, 2009, 10:42:45 »
Здравей,Стела!
За твое успокоение не сте единствения случай на който АЕЦ ще поеме лечението .Вие имате допълнителна здравна осигоровка.Имам позната ,която започна преди месец и поеха лечението и .Тя е включена в листата на чакащите ,но вече се лекува благодарение на поетото лечение от работодателя.Моя близка е ,но за съжаление не мога да ти кажа името и ,тъй като тя държи на дискретност.
Поздрави Галя

Неактивен kitaeca1970

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 272
    • Профил
« Отговор #24 -: Май 05, 2009, 22:21:47 »
Стела , а знаеш ли дали това с поемането на лечението се отнася само за АЕЦ или за всички дружества ,които са  в Български Енергиен Холдинг,защото моя мъж работи в Булгаргаз.Аз ще се интересувам след почивните дни де ама ако нещо ти е известно..То и така да е ние нямаме време да чакаме ,но просто ми е интерестно да разбера, защото на нас не са ни казали нищо 

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #25 -: Май 06, 2009, 18:47:27 »
Ами за съжаление нямаме информация дали други дружества поемат лечението.Ще поразпитам и ако случайно някой знае ще ти пиша непременно .Защо да нямате време да чакате?При вас какво е положението?

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #26 -: Май 08, 2009, 08:37:40 »
Здравейте пак от мен,поразпитах специално за Булгаргаз,но ми казаха че не поемат лечение.Съветвам те обаче да се поинтересуваш ,защото моята информация може да не е вярна.Нека мъжа ти да пита лично в управлението на фирмата,дали поемат лечението.А да попитам за тази жена от АЕЦ-а ,какъв е бил каналният ред за лечение?Колко време е чакала?А какви са и били резултатите от първите изследвания в АЕЦ-а (АЛАТ и АСАТ)?

Неактивен kitaeca1970

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 272
    • Профил
« Отговор #27 -: Май 08, 2009, 08:53:27 »
Благодаря ти за инфото ,и аз така разбрах.Желая ви успех дано не ви бавят много. :doubleup:

Неактивен galq

• Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #28 -: Май 08, 2009, 14:36:38 »
Ми жената от АЕЦ ,беше с нормални АСАТ и АЛАТ и с не лоши изследвания от биопсията .Написаха и протоколите и веднага започна лечение .Ще провереш в РЗОК във Враца .Там знаят и ще ти обяснят .

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #29 -: Май 08, 2009, 14:42:42 »
А някой знае ли дали повишаването на ензимите се дължи на това,че мъжа ми пи в продължение на месец мн силни антибиотици?Възможно ли е да няма хепатит Ц,но резултата да е положителен заради увреждането от антибиотиците?Само да припомня че са му правили само АЛАТ и АСАТ,никакви други изследвания все още.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007