Автор Тема:  Съпругът ми е с хепатит Ц  (Прочетена 58062 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 39
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Съпругът ми е с хепатит Ц
« Отговор #60 -: Юни 05, 2009, 22:44:25 »
Мн благодаря за  инфото,утре ще попитам в някоя по-голяма аптека за тази ваксина,само се надявам като трябва да пуснем изследвания за титъра ,да са запознати как точно става.Доста некомпетентни са нашите лекари в Козлодуй,ужас.А някой чувал ли е за биоактивни добавки на Вижън,които укрепват имунитета по време на лечението?

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #61 -: Юни 05, 2009, 22:48:02 »
Да се поправя-укрепват имунната с-ма,не имунитета :angry3:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #62 -: Юни 06, 2009, 13:19:30 »
Здравей Стела,
Изследването за антитела (този титър, за който си говорим), е anti-HBs и общо взето е стандартно, така че не би трябвало да имаш проблеми с откриването на лаборатории, които го правят.
По отношение на добавките Вижън, моят съвет е да слушаш единствено и само съветите на лекарите, които лекуват съпруга ти, а именно в твоя случай само лекарите от "Иван Рилски". Не оставяй на други лекари да експериментират върху него и да се правят на големи специалисти. Специалистите по хронични вирусни хепатити в България както си видяла, са сигурно не повече от 10-15. Ако този съвет ти е даден от лекарите в "Иван Рилски" няма проблем, ако ти е даден от друг, си помисли сериозно, защото това как провеждаш лечението също има изключително важно значение за изхода от него.
Доколкото знам, пиенето на хепатопротектори по време на интерфероново лечение е приемливо и дори някои лекари го препоръчват, но това не е хепатопротектор.
Пак може би малко избързвам, защото не знам кой ти е дал този съвет, (ако са лекарите от "Иван Рилски" може да са имали предвид нещо, което аз не знам) но самото лечение е с интерферон, това е лекарство което ще прави точно това - ще подсили имунната система на съпруга ти и ще я насочи и ще и помогне да се пребори с вируса, което е несравнимо с който и да е имуностимулатор. Това е като да се къпеш в морето и допълнително да се обливаш с канче вода отгоре, за да се намокриш още повече  :pardon:

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #63 -: Юни 06, 2009, 13:28:28 »
Ради,
тъй не ми се вярва от Рилски да са дали съвет за Вижън.
Стели,
Преди години изкарах акъла на цялото си семейство с една тежка пневмония (сама си я докарах от простичък грип в стремежа си да живея като супер жена, супер майка и супер професионалистка, която освен това не смята, че кашлицата е повод да се намалят цигарите). Мама ми купи Вижън за имунната система, когато малко се пооправих. Не забелязах нещо да направи за мен, въпреки че послушно минах целия курс. Определено мисля, че има по-евтини и същевременно по-ефективни имуностимулатори.

Дани
Hang in there.

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #64 -: Юни 06, 2009, 15:17:11 »
Ами съвета ми го даде личната лекарка вчера като ходих да питам за ваксините.Аргумента и беше,че интерферона е мн силно токсичен ,и освен че унищожава вируса,изключително мн вреди и на други органи,а освен това и имунната с-ма мн отслабва,та тя препоръчва да се пият такива добавки на Вижън паралелно с интерферона.Абе тя май определено не е наясно,и както каза Дани евалла ,че поне си го призна .За момента Ники пие само легалон 3 по 1 докато започне лечението,така му каза доц.Антонов,но като взехме епикризата пишеше ,че трябва да пие и витамин Е,незнам защо се е получило така,може да са пропуснали да му кажат за витамина когато беше в болницата.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #65 -: Юни 06, 2009, 15:59:03 »
Ами съвета ми го даде личната лекарка вчера като ходих да питам за ваксините.Аргумента и беше,че интерферона е мн силно токсичен ,и освен че унищожава вируса,изключително мн вреди и на други органи,а освен това и имунната с-ма мн отслабва,та тя препоръчва да се пият такива добавки на Вижън паралелно с интерферона.
Мнението на личната ти лекарка много ми напомня на стила на д-р Атанасова, всичко си има обяснение и обяснението звучи изключително логично, само с уговорката да не знаеш нищо по темата.  :laugh:
Тук освен да склоня глава пред личната ти лекарка и дипломатично да замълча, не знам какво друго да кажа. Следващия път като се видите, я питай да ти обясни какво е това интерферон, защото не си наясно. И ако случайно ти отговори поне приблизително коректно, тогава я питай как тогава интерферона аджеба отслабва имунната система, другия вариант е и да си измисли нещо, но и в двата случая изводите оставям на теб  :wink3:
За справка ти прилагам един цитат от документ за хепатит Б, но в него има съвсем кратко и сбито обяснение в 2 изречения какво е това интерферон.
Цитат
What is Hepatitis B
...
Интерфероните представляват естествен протеин, който може да бъде открит в тялото, и който може да подсили и стимулира имунната система, за да се бори с инфекцията в черния дроб, както и да увеличи антителата, които се борят с вируса.
...

Поздрави,
Радо

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #66 -: Юни 06, 2009, 16:21:00 »
Ради ,аз прочетох как действат интерферона и рибавирина,честно малко се поуплаших от този рибавирин,пише че той действа на настроенията и емоциите,и че е имало пациенти ,които са стигнали до мн силна депресия,дори до самоубийство.Пише също ,че увреждат семенната течност при мъжа и детеродните функции при жената.Това означава ли че от тук нататък той не може да има деца?Понякога като попадна на такава информация имам чувството ,че ще полудея,ту се успокоявам,ту се депресирам след това.От инфото в сайта ви знам ,че може да ти окапе косата,да имаш проблеми със зъбите,но след приключване на лечението всичко се оправя,но това което прочетох в един друг сайт ме уплаши,май само от тук ще търся информация.

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #67 -: Юни 06, 2009, 16:56:32 »
Няма нужда да се притесняваш за депресията до такава степен, да, в листовката е записано, че има регистрирани случаи на самоубийство, но това са само съвсем единични случаи и фактически няма сериозна опасност това да се случи. Всичко с това лечение е в рамките на поносимото, просто човек трябва да е мотивиран и търпелив. Случаите на депресия могат да бъдат преодолени.
По отношение на рибавирина и неговия тератогенен ефект, обсъждали сме го също във форума. Препоръчвам ти да прочетеш тази статия: Хепатит С и бременност, и по-точно секцията "Бременност и антивирусно лечение".
Рибавирина не уврежда детеродните функции при жената, а може да е причина за увреждане на плода (т.е да има тератогенен ефект). При мъжа уврежда спермата и е абсолютно забранено той да зачева дете в периода на лечение с рибавирин и минимум 6 месеца след края му, за да може тялото да се изчисти от лекарството.
Жените на лечение с рибавирин също трябва да изчакат минимум 6 месеца след края на лечението.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Юни 06, 2009, 17:59:11 от Радослав Русинов »

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #68 -: Юни 06, 2009, 17:46:53 »
Стели,
витамин Е е хубаво да го пие. Дозировка - както пише в листовката.

Дани
Hang in there.

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #69 -: Юни 09, 2009, 15:48:46 »
Имам спешен въпрос към вас.Теста за австралийски антиген общ тест за хеп.Ц и Б ли е?Аз знам ,че не е,но гинеколожката днес ми каза че е.Моля за спешен отговор,защото се оказа че тя ми е пуснала само този тест?

Неактивен Мери_

• Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #70 -: Юни 09, 2009, 17:05:50 »
Теста за австралийски антиген е само за хепатит Б /HBsAg/
За хепатит С се прави тест за антитела - antiHCV

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #71 -: Юни 09, 2009, 18:18:33 »
Ох,ще се побъркам ,тази бременност вместо да ми е спокойна,все става по нещо лошо.Когато разбрахме за мъжа ми ,веднага казах на гинеколожката да ми пусне тест за хепатит ц,но явно на лекари не може да се разчита.Незнам какво да правя вече,утре ще отида в друга лаборатория да ми пуснат изследвания

Неактивен belastela

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #72 -: Юни 15, 2009, 17:49:36 »
Здравейте отново ,да ви кажа оказа се че наистина гинеколожката не ми е пуснала тест за хепатит Ц,била объркала меркерите,както и да е ,аз си направих в друга лаборатория,отрицателен е резултата.Искам да ви кажа ,че все повече нямам доверие на лекари и то с основание,но това е положението.Искам да ви питам,купих на Ники комбинираната ваксина за хеп.А и Б ,но искам малка консултация(понеже и личната лекарка не е запозната),четох че се поставя първата доза,следващата се поставя точно месец след първата ,а третата 5 месеца след втората.След като се постави втората ли се правят изследвания за титъра?И нали не пречи да се постави сега,след като все още не е започнало лечението ?Извинявам се още веднъж ако въпросите ми са смешни,но наистина няма към кого да се обърна.

Неактивен kitaeca1970

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 272
    • Профил
« Отговор #73 -: Юни 15, 2009, 22:08:41 »
За съжаление аз не мога да ти отговоря на въпросите, не съм компетентна по отношение на  ваксините ,но искам да те поздравя за отрицателните маркери за хепатит С  . :dance: :clap3:

• Профил
    • My Home Page
« Отговор #74 -: Юни 15, 2009, 22:25:23 »
Здравей,
Повече за комбинираната ваксина Twinrix можеш да прочетеш тук: Комбинирана ваксина срещу хепатит А и хепатит В. Там ще можеш да откриеш и информация за стандартния график на поставяне на инжекцията.
По отношение на това дали може да бъде поставяна преди лечение с интерферон, не съм чул за подобни противопоказания, но все пак трябва да се консултираш с лекар. И когато тук те насочваме към лекар нямаме предвид личната ти лекарка или гинеколожка, а хепатолог  :smile:

Поздрави,
Радо

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007