Автор Тема:  Tenofovir (Viread) е ефективен , независимо от стадия на чернодробна цироза  (Прочетена 6371 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Tenofovir (Viread) е ефективен при пациенти с хроничен хепатит В, независимо от стадия на чернодробна цироза

Дата: 08 май 2009
Автор: Лиз Highleyman

Tenofovir (Viread) е най-новият одобрен нуклеозиден/нуклеотиден аналог за лечение на хроничен хепатит В (HBV) инфекция. Той също е одобрен като компонент на антиретровирусно лечение за ХИВ, и е включен в Truvada и Atripla - комбинирани хапчета с фиксирана доза.

На 44-та годишна среща на Европейската асоциация за изследване на черния дроб (EASL 2009) миналия месец в Копенхаген, изследователи докладваха, че за период вече повече от 96 седмици, tenofovir действа и при хора с или без чернодробна цироза.

Добре известно е, че интерферон-базираното лечение на хроничен хепатит В или хепатит С, действа по-добре и се понася по-лесно при хора, които все още не са развили напреднало чернодробно увреждане, но в същото време влиянието на цирозата върху ефективността на нуклеозидните/ нуклеотидните агенти е неясна.

Настоящият анализ включва пациенти с цироза, които са получавали tenofovir за 96 седмици от проучванията GS-174-0102 (проучване 102) и GS-174-0103 (проучване 103), две клинични изследвания от клиничните изпитания за хепатит Б от фаза 3, спонсорирани от производителя на tenofovir, Gilead Sciences.

Проучването 102 включва пациенти с отрицателен "е" антиген (HBeAg) хроничен хепатит В, а изследването 103 са включени HBeAg позитивни пациенти. Около три четвърти от участниците са били мъже, около 60% са били бели, около 30% са били азиатци, а средната възраст е била 47 години в групата с цироза и 39 години в групата без цироза.

.....................................

Цялата статия може да прочетете тук: http://hepactive.org/content/news/Tenofovir_Is_Effective_in_Cirrhotic_Patients
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
В цитираното проучване са взели участие и пациенти, лекувани в клиниката по гастроентерология "Св. Иван Рилски"!
В слайда към статията http://www.hivandhepatitis.com/2009icr/easl/pdf/Marcellin.pdf може да видите основната информация.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен danihaleva

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 438
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Има близък с хепатит B
За пациентите,които са развили вече цироза тези резултати са много обнадеждаващи.Надявам се по-бързо да започне изписването му .
Аз знам,че нищо незнам

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007