Автор Тема:  Лечение на хепатит C: Интерферон и рибавирин  (Прочетена 5020 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Интерферон

Има два типа интерферон, произвеждани от тялото по естествен път.
Интерферон Тип ІІ - участва в регулацията на имунната система. Има само един вид интерферон Тип ІІ – гама интерферон.
Интерферон Тип І -известен като алфа или бета интерферон, се състои от белтъчини, произвеждани от тялото в отговор на вирусна инфекция. Например, при заразяване с грипен вирус организмът произвежда различни интерферони, за да предпази останалите клетки от вируса. Симптомите на грипа – мускулни болки, висока температура и главоболие – са резултат от естественият интерферон, произвеждан от организма.
По-точно интерферонът действа чрез свързване на клетъчните рецептори и задействане на производството на междуклетъчни медиатори

Антивирусно действие
Интерферонът предотвратява навлизането на вируса в клетката, по този начин ограничавайки броя на заразените клетки. Интерферонът също така спира размножаването на вирусите, пречейки на  разпространяването на вирусната ДНК в самата клетка и пречейки на синтеза на ново ДНК

Имуномодулиращ ефект
Интерферонът стимулира синтеза на цитокинети (медиатори), които активират макрофагите, естествените защитни клетки и цитотоксичните Т-лимфоцити. Те от своя страна убиват вируса и заразените клетки.

Противотуморен ефект
Интерферонът намалява производството както на нормални, така и на злокачествени (ракови) клетки и намалява изразеността на раковото заболяване. Интерферонът също така увеличава директният цитотоксичен ефект на Т-лимфоцитите спрямо туморните клетки. Това спомага за унищожаването на тумора

........................

Повече по темата може да прочетете тук - Лечение на хепатит C: Интерферон и рибавирин
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 304
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Искам само да кажа че сте направили много хубав сайт, отне ми известно време докато схвана че сайтът на Хепактив е част от този форум (или по-скоро обратното) и  сдружението и сайтът е създадено от същите хора, но искам да ви поздравя и благодаря за това, което сте направили и правите, особено, че както предполагам, жертвате за целта личното си време и средства. Аз поне доста информация съм научила от там, статиите са интересни, полезни и леснодостъпни. От тази статия специално ме обезспокоиха отново процентите успеваемост на лечението при генотип 1  :sad3: особено на Пегинтрона спрямо Пегасиса. Проблемът, е че ако при мен екперименталното лечение  не даде резултат на 3-тия месец по програмата имам опцията да го прекъсна или да продължа на стандартно лечение с Пегинтрон. Само че аз предпочитам  Пегасиса щом е по-резултатен, а най-вероятно ще си пропусна лечението от касата с Пегасис.  А от другата статия продължавам да разсъждавам върху твърдението, че „Вярата в лечението е един от най-важните фактори за успех”   :fool3:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007