Здравейте Приятели,
Протоколи за лечение на Хрон. Хеп. С, с Пегилиран Интерферон и Рибавирин съм внесъл в СЗОК на 12.06.08. На 21.09.08 съм включен официално в Листата на чакащите. В началото бях под #195, Януари 2009 #91, началото на Май 2009 #12. На 08.0709, внесох Етапна Епикриза от лекуващата ми лекарка, към старите Протоколи, защото консултантите към НЗОК/светилата в тази област, са решили да отпадне Рибавирина от предложените ми лекарства, защото имам Талесемия Минор. Сега пак чакам. Дори д-р Тотева от НЗОК, ми каза, че има вероятност да бъде сменен Пегинтрона със Стандартен, Обикновен Интерферон, което предполага нов Протокол от лекуващата и ново неопределено време чакане.
Въпроса за съвет ми е, не трябва ли тези промени да се извършват по рано във времето, а не накрая и да определят ново чакане, че така мога да си чакам до безкрайност.
Мога ли да се жалвам в този случай от НЗОК, за протакането, къде точно, как да е озаглавена жалбата и въобще има ли някой информация каква е практиката в такива случаи.
Благодаря за отзивчивостта.
Поздрави